Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ισχυει:

Αστικός Κώδικας - Άρθρο 1086

Μην ξεχναμε να ειμαστε και νομοταγεις οταν μας συμφερει.

Και ναι, 10 λεπτα μου πηρε στην κυριολεξια.

Karma is a bitch, φερσου οπως θα ηθελες να σου φερθουν.

Για υπολογισε λοιπον εσυ τα ευρετρα  και πες μας.Με δεδεμενο οτι ενα ιφηονε αγοραστήκε καμια 700 ευρω και δεν ειναι ταυτοτητα η καρτα για να εχει αξια μονο για αυτον που το εχασε. Αλλωστε το νουμερο δεν εχει σημασια αλλα η ουσια..........Οσο για τα δεκα λεπτα απλώς παρακλουθα την υποθεση του TS για την οποια τα δεκα λεφτα δεν φτανουν ουτε για να ανοιξει απλως το τηλ.. Με λιγα λογια ο τζαμπας πεθανε αλλιως σκουπιδια.....

Δημοσ.

Βαση νομου δικαιουτε αμοιβη βαση αποδειξης αγορας........ και ναι με επιεσες 10  λεπτα ηταν μονο...........ηταν και υπερσύγχρονο,αλλωστε δεν εχει σημασια ο χρονος.Οποίος χανει το ιφονε του πληρωνει αλλιώς στα σκουπιδια να ησυχάσουμε ...Ο τζαμπας πεθανε.

Να δω τι ποσο θα δώσεις όταν θα σου τυχει...

Και εγω βρηκα samsung s6 πριν καποιους μήνες και μαλιστα σε ωρα που βιαζόμουν και ειχα πολυ ζόρι και χωρις να το σκεφτώ αμεσως πηρα στην τελευταια κληση που ειχε κανει και ηταν η γυναικα του ανθρώπου... Το αστείο ειναι οτι ο τύπος ήταν καραγκιοζης γειτονας με τον οποίο ειχα μαλώσει πολλες φορες για θεματα παρκινγκ και του οτι έμπαινε κοντα στο μονοδρομο... Στην ερώτηση "δε ξερω πως να σε ευχαριστήσω" πηρε πληρωμένη απαντηση "γινε ανθρωπος", του εδωσα το κινητό του και έφυγα...

• Like 8
Δημοσ.

Να δω τι ποσο θα δώσεις όταν θα σου τυχει...

Και εγω βρηκα samsung s6 πριν καποιους μήνες και μαλιστα σε ωρα που βιαζόμουν και ειχα πολυ ζόρι και χωρις να το σκεφτώ αμεσως πηρα στην τελευταια κληση που ειχε κανει και ηταν η γυναικα του ανθρώπου... Το αστείο ειναι οτι ο τύπος ήταν καραγκιοζης γειτονας με τον οποίο ειχα μαλώσει πολλες φορες για θεματα παρκινγκ και του οτι έμπαινε κοντα στο μονοδρομο... Στην ερώτηση "δε ξερω πως να σε ευχαριστήσω" πηρε πληρωμένη απαντηση "γινε ανθρωπος", του εδωσα το κινητό του και έφυγα...

ΠΡΩΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΗΤΑΝ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΦΟΝΕ .Καποια σχεση με την κατασταση που βρηκε τηλ ο ΤS που ουτε σιμ δεν εχει μεσα????????

Δημοσ.

Κράτησε το φιλε και ελπίζω όταν το χάσεις κ εσυ το δικό σου να σου κάνουν το ίδιο!

Ο άλλος λεει το κρατάνε στο τμημα και το δίνουν στα παιδιά τους.
Και ο άλλος λεει, κατι ξέρω
Μνημόνια ρεεεεεεεε....

• Like 2
Δημοσ.

παντος στην αστυνομια μην το πας.καποιος αστυνομικος θα το κρατησει για δικο του η θα το παει στα παιδια του δωρο.μιλαω γιατι γνωριζω κατι παραπανω.

Τι ακριβώς γνωρίζεις παραπάνω ρε συ δικε μου? Μοιράσου το μαζί μας για να γνωρίζουμε και εμείς κατι παραπάνω!

Δημοσ.

Ειχα χάσει κινητό και πηγα στην αστυνομία στην Πάτρα,μου δώσανε 2 κούτες με κινητά και αλλα πραγματα και μου είπανε ψάξε να δεις εαν ειναι το κινητό σου εδω.ολα τα κινητά που είχανε μεσα οι κούτες ητανε 4-5 χρονια παλια μοντέλα,τα περισσότερα ητανε Nokia παλια.δεν υπήρχε ουτε ένα smartphone

Μπορει να παει το κινητό σε ένα αστυνομικό τμήμα της πόλης του και εαν περάσει ο ιδιοκτήτης του iPhone και ψάξει στις κούτες με τα κινητά,υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να το βρει.αλλιως μπορει να του προτείνουν να πάρει κάποιο Nokia παλιό,που υπάρχει μεγαλο απόθεμα

Δημοσ.

Η γνώμη μου ειναι να μην ασχοληθεί καθολου με αστυνομία εαν πρόκειται για μεγάλη πόλη Αθήνα,Πάτρα κτλ. Σε μικρή πόλη υπάρχει περίπτωση να περάσει ο ιδιοκτήτης και όντως να βρει το κινητό του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κράτησε το φιλε και ελπίζω όταν το χάσεις κ εσυ το δικό σου να σου κάνουν το ίδιο!

Ο άλλος λεει το κρατάνε στο τμημα και το δίνουν στα παιδιά τους.

Και ο άλλος λεει, κατι ξέρω

Μνημόνια ρεεεεεεεε....

Αν το λες σε μενα εγω θα το εριχνα στη Βουλιαγμένης και θα μετραγα ποσα αυτοκινητα θα περναγαν απο πανω του..........δεν του προτεινα να το κρατησει.Ετσι και αλλιως ουτε τον ιδιοκτήτη μπορει να βρει ουτε να το κανει τιποτε αλλο.Οτιδιποτε αλλο και αν κανει μονο τον μπελα του θα βρει.Σαφώς πρεπει να προσπαθουμε να επιστρέφουμε τα χαμενα τηλ αλλα σε ενα κλειδωμενο ιφηονε αυτο εινα αδυνατο και η ιδια η αππλε ευθύνεται για αυτο.Γιατι δεν προτείνεται στον TS καποια τεχνικη λύση.....

Γιατι απλα δεν υπαρχει...

Επεξ/σία από spyros007
Δημοσ.

Χαίρετε , βρήκα ένα iphone 6 όπως σας είπα.

Δεν το έχω ανοίξει ακόμα κλπ γιατί το κινητό είναι κλειστό από μπαταρία.

Από ότι μπορώ να δω είναι κλειδωμένο.

Θα επιχειρήσω να το επιστρέψω στον κάτοχό του ανοίγοντάς το απλά επειδή δεν έχει σιμ μέσα και υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω να την κάνω την καλή την πράξη λέω μετά να δω μήπως τελικά αποδεχτώ την τύχη μου και το κρατήσω.

Ωστόσο δεν ξέρω τι ισχύει σχετικάμε κλειδώματα , icloud , touch id κλπ..

Μπορώ να κάνω ολική επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό?

Επιπλέον , θα έχω πρόβλημα με το να το χρησιμοποιήσω εφόσον δεν μου ανήκει ουσιαστικά? 

Αν δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω εγώ και δεν μπορώ ούτε να βρω τον κάτοχο τι μπορώ να κάνω με τη συσκευή? Την πετάω?

Αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει ας απαντήσει εδώ ή ας στείλει ένα μήνυμα.

εφοσον δεν βρεις τον ιδιοκτητη μπορεις απλα να αλλαξεις μητρικη με μια ξεκλειδωτη

απλη και φθηνη διαδικασια...

Δημοσ.

Στο παραπανω post έγραψα οτι έψαχνα για ένα κινητό iPhone 5s που ειχα χάσει.η ιστορία ολόκληρη ειναι οτι μου κλέψανε ένα τσαντακι απο το αυτοκίνητο με την ταυτότητα,δίπλωμα,iPhone.με πέρνει μετα απο ένα μήνα τηλ η αστυνομία στο σπίτι και μου λεει κύριε βρέθηκαν κάποια πραγματα σας,ελάτε απο το τμήμα.πηγαινω,ψάχνω για μισή ωρα σε 2 χαρτόκουτα με κινητά,ταυτότητες,διπλώματα κτλ και βρίσκω τα πάντα εκτός απο το κινητό.εγω ήθελα μονο το iPhone γιατι ειχα βγάλει αλλη ταυτότητα και δίπλωμα.τελικα δεν βρηκα ποτε το κινητό μου.ρωτησα που βρήκανε την ταυτότητα/δίπλωμα μου και δεν πηρα καμία απάντηση και η ιστορία έληξε.

Δημοσ.

Κύριοι,

Θεωρητικά ο φίλος οφείλει να προσπαθήσει να εντοπίσει τον κάτοχό του, κυρίως απο ηθική σκοπιά.

Αστυνομίες και Τμήματα τα ξεχνάς γενικότερα γιατί δεν θέλουν να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Το πιθανότερο είναι να σου πούν να το πετάξεις στα σκουπίδια για να μην μπλέξεις.

Επειδή έχω σκυλιά συνηθίζω να τα βγάζω βόλτα το βράδυ, συνήθως αργά, και έχω βρεί στο δρόμο διάφορα.

Πρώτα βρήκα μια ταυτότητα, πέρασα απο το Τμήμα της περιοχής και ο φρουρός μου είπε "πεταξέ την σε κάδο, γιατί θα μπλέξεις".

Μερικούς μήνες αργότερα βρήκα μια χρεωστική κάρτα. Πέρασα απο την Τράπεζα απ' όπου και γλύτωσα τα χειρότερα απλώς λόγω γνωριμίας.

Τελευταία βρήκα ενα LUMIA λευκό αλλά ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο που το έστειλα για ανακύκλωση με συνοπτικές διαδικασίες.

Με όποιον και αν μιλήσεις φρόντισε να προκύψει γραπτή επικοινωνία, έστω email, για να είσαι σίγουρος.

Ποτέ δεν ξέρουμε πως βρέθηκε πεταμένο, αυτό που εντοπίζουμε 

Χρόνια πίσω, επιστρέφοντας απο το γραφείο αργά βρίσκω στη πόρτα ενα filofax με πιστωτικές, τηλέφωνο, σημειώσεις κ.λ.π.

Απο τα στοιχεία των καρτών αναζήτησα στα τηλέφωνα άτομα με το ίδιο επίθετο και κάλεσα. Λίγο έλειψε να φάω ξύλο απο τον ιδιοκτήτη ο οποίος κατέφτασε φουριόζος, βρίζοντας απίστευτα με αποτέλεσμα να σηκωθεί η γειτονιά στο πόδι.

Τελικά του είχαν "σπάσει" το αυτοκίνητο και τον είχαν κλέψει. Το πιό λογικό σενάριο για τον ίδιο βέβαια ήταν ότι τον είχα κλέψει εγώ.

Καλή η ηθική αλλά όταν λείπει η λογική .................................

Κάλεσε την APPLE και ρώτησέ τους αν μπορείς να το παραδόσεις σε αυτούς με απόδειξη, όμως, παράδοσης/παραλαβής.

Έλα, πες την αλήθεια.. Δεν βγαίνεις για τον σκύλο, έτσι ?  :-D

Ωστοσο στην Ελλαδα ζουμε, οποτε τιποτα απο αυτα δεν μου εκανε εντυπωση

Δημοσ.

Νομιζω το serial number ειναι χαραγμένο πισω στην πλάτη του iPhone. Λογικα αν επικοινωνησεις με το apple support στην Ελλάδα, θα ξέρουν το email του ιδιοκτήτη, αν αυτός εχει ενεργοποιησει το find my phone. 

Επισης μπορεις να του ανοιξεις το wifi σε ενα δικτυο χωρίς password και  να περιμένεις να το εντοπισει ο ιδιοκτητης ή να στειλει μυνημα στην οθονη.

ΥΓ. Σε περιπτωση που το χρησιμοποιησεις καταφέρνοντας να βρεις το password, πάλι αν έχει ενεργοποιηθει το find my phone θα σε εντοπισει ο ιδιοκτήτης μεσο internet.

Δημοσ.

Στο παραπανω post έγραψα οτι έψαχνα για ένα κινητό iPhone 5s που ειχα χάσει.η ιστορία ολόκληρη ειναι οτι μου κλέψανε ένα τσαντακι απο το αυτοκίνητο με την ταυτότητα,δίπλωμα,iPhone.με πέρνει μετα απο ένα μήνα τηλ η αστυνομία στο σπίτι και μου λεει κύριε βρέθηκαν κάποια πραγματα σας,ελάτε απο το τμήμα.πηγαινω,ψάχνω για μισή ωρα σε 2 χαρτόκουτα με κινητά,ταυτότητες,διπλώματα κτλ και βρίσκω τα πάντα εκτός απο το κινητό.εγω ήθελα μονο το iPhone γιατι ειχα βγάλει αλλη ταυτότητα και δίπλωμα.τελικα δεν βρηκα ποτε το κινητό μου.ρωτησα που βρήκανε την ταυτότητα/δίπλωμα μου και δεν πηρα καμία απάντηση και η ιστορία έληξε.

ΔΛΔ για να καταλάβω έκανε σωστά τη δουλειά της η Αστυνομία σου βρήκε τα πράγματα! Σε κάλεσε να πας να τα πάρεις! Ήταν ολα τα πράγματα σου (εκτός από το iPhone που προφανώς κράτησε ο κλέφτης μιας που ήταν το μοναδικό αξίας) και ΤΟΛΜΑΣ ρε αθεόφοβε και κράζεις και την αστυνομία ότι σου κλέψε το κινητό! Ύστερα από αυτη την ιστορία όντως ξέρω κατι παραπάνω......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...