Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε , βρήκα ένα iphone 6 όπως σας είπα.

Δεν το έχω ανοίξει ακόμα κλπ γιατί το κινητό είναι κλειστό από μπαταρία.

Από ότι μπορώ να δω είναι κλειδωμένο.

Θα επιχειρήσω να το επιστρέψω στον κάτοχό του ανοίγοντάς το απλά επειδή δεν έχει σιμ μέσα και υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω να την κάνω την καλή την πράξη λέω μετά να δω μήπως τελικά αποδεχτώ την τύχη μου και το κρατήσω.

Ωστόσο δεν ξέρω τι ισχύει σχετικάμε κλειδώματα , icloud , touch id κλπ..

Μπορώ να κάνω ολική επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό?

Επιπλέον , θα έχω πρόβλημα με το να το χρησιμοποιήσω εφόσον δεν μου ανήκει ουσιαστικά? 

Αν δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω εγώ και δεν μπορώ ούτε να βρω τον κάτοχο τι μπορώ να κάνω με τη συσκευή? Την πετάω?

Αν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει ας απαντήσει εδώ ή ας στείλει ένα μήνυμα.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πήγαινέ το στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τουλάχιστον μετά ότι και να κάνεις θα είναι νόμιμο.

Δημοσ.

Αν έχει iCloud lock δεν ανοίγει με τίποτα. Όποτε βρίσκεις φορτιστή από φίλο σου δεν μπορεί να μην έχει κανείς ένα iPhone και κοιτάς μήπως είσαι τυχερός και δεν έχει κωδικό στην οθόνη κλειδώματος αν όχι κοιτάς μήπως έχει κάποιο email η επαφή να επικοινωνήσεις μαζί του.. μην τα βάλεις όμως wifi ακόμη γιατί μπορεί να σε εντοπίσει δεν ξέρεις μην βρεις μπελά ενώ θέλεις να κανείς καλό στον άλλο όποτε ξεκίνησε έτσι ενημέρωσε μας πως είναι η κατάσταση όταν ανοίξει και σου λέμε.

Δημοσ.

Αφου ειναι κλειστο απο μπαταρια πως καταλαβες οτι ειναι κλειδωμενο;

Το λουκέτο που κρέμεται, δεν το είδες;;  :-D

• Like 3
Δημοσ.

Το ανοίγεις μπαίνεις στο ιντερνετ και περιμενεις λογικα θα βγαλει μυνημα με τα στοιχεια κατοχου.Η το πας τίποτα σε κανά γερμανό η σε service της apple που θα εχουν προσβαση σε στοιχεια του κατοχου

Δημοσ.

Αντε  και τα έκανε ολα αυτα ,εχασε χρονο απο την ζωη του και τελικα βρηκε τον ιδικτητη.Δεν πρεπει να του δωσει ενα 100ακι τουλαχιστον........ για τον κοπο του .Διαφορετικα στον καδο των σκουπιδιων.Ο τζαμπας πεθανε ............

Δημοσ.

Erm, wat?

Οταν βρηκα ενα ακριβο κινητο μου πηρε 5 λεπτα να στειλω μηνυμα στον ιδιοκτητη και 10 λεπτα να το στειλω με δικα του εξοδα πισω.
Με δικη του πρωτοβουλια εδωσε κατι παραπανω αλλα για ποιο λογο να ζητησεις και "λυτρα" για κατι που θα επρεπε να θεωρειται δεδομενο οτι δεν θα πληρωθεις κιολα, δηλαδη το οτι "βρηκα κατι και στο δινω απλα πισω" δεν υπαρχει σαν λογικη??

• Like 1
Δημοσ.

Βαση νομου δικαιουτε αμοιβη βαση αποδειξης αγορας........ και ναι με επιεσες 10  λεπτα ηταν μονο...........ηταν και υπερσύγχρονο,αλλωστε δεν εχει σημασια ο χρονος.Οποίος χανει το ιφονε του πληρωνει αλλιώς στα σκουπιδια να ησυχάσουμε ...Ο τζαμπας πεθανε.

Δημοσ.

Τα εύρετρα αναφέρονται ακόμα και στο εμπράγματο δίκαιο του Α.Κ., δεν είναι κάτι που "μας ήρθε έτσι". Έως και 10%, ανάλογα την αξία του αντικειμένου, προβλέπεται από το νόμο να ζητήσεις. Εάν φυσικά ο ιδιοκτήτης δε συμφωνεί με το νόμο, πρόβλημά του. Ας πάει να πάρει καινούριο, θα του 'ρθει φτηνότερα λογικά.

Τώρα άμα δε θέλει τίποτα αυτός που το βρήκε, no prob, απλά λέω ότι άμα θέλει, είναι δικαίωμά του.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχυει:

Αστικός Κώδικας - Άρθρο 1086

Ο ευρέτης έχει δικαίωμα να απαιτήσει εύρετρα από το δικαιούχο. Αυτά συνίστανται σε 10% για την έως 1,50 € αξία του πράγματος κατά το χρόνο της απόδοσης, σε 5% για την πέρα από 1,50 € και μέχρι τα 29,00 € αξία και σε 2% για την επιπλέον αξία του πράγματος.

Αν το πράγμα έχει αξία μόνο για το δικαιούχο, τα εύρετρα ορίζονται κατά εύλογη κρίση. Ο ευρέτης δεν έχει δικαίωμα να αξιώσει εύρετρα, αν παρέλειψε αδικαιολόγητα την ειδοποίηση ή απέκρυψε την εύρεση μολονότι προσκλήθηκε.

Μην ξεχναμε να ειμαστε και νομοταγεις οταν μας συμφερει.

Και ναι, 10 λεπτα μου πηρε στην κυριολεξια.

Karma is a bitch, φερσου οπως θα ηθελες να σου φερθουν.

• Like 1
Δημοσ.

παντος στην αστυνομια μην το πας.καποιος αστυνομικος θα το κρατησει για δικο του η θα το παει στα παιδια του δωρο.μιλαω γιατι γνωριζω κατι παραπανω.

• Like 3
Δημοσ.

Κύριοι,

Θεωρητικά ο φίλος οφείλει να προσπαθήσει να εντοπίσει τον κάτοχό του, κυρίως απο ηθική σκοπιά.

Αστυνομίες και Τμήματα τα ξεχνάς γενικότερα γιατί δεν θέλουν να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Το πιθανότερο είναι να σου πούν να το πετάξεις στα σκουπίδια για να μην μπλέξεις.

Επειδή έχω σκυλιά συνηθίζω να τα βγάζω βόλτα το βράδυ, συνήθως αργά, και έχω βρεί στο δρόμο διάφορα.

Πρώτα βρήκα μια ταυτότητα, πέρασα απο το Τμήμα της περιοχής και ο φρουρός μου είπε "πεταξέ την σε κάδο, γιατί θα μπλέξεις".

Μερικούς μήνες αργότερα βρήκα μια χρεωστική κάρτα. Πέρασα απο την Τράπεζα απ' όπου και γλύτωσα τα χειρότερα απλώς λόγω γνωριμίας.

Τελευταία βρήκα ενα LUMIA λευκό αλλά ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο που το έστειλα για ανακύκλωση με συνοπτικές διαδικασίες.

Με όποιον και αν μιλήσεις φρόντισε να προκύψει γραπτή επικοινωνία, έστω email, για να είσαι σίγουρος.

Ποτέ δεν ξέρουμε πως βρέθηκε πεταμένο, αυτό που εντοπίζουμε 

Χρόνια πίσω, επιστρέφοντας απο το γραφείο αργά βρίσκω στη πόρτα ενα filofax με πιστωτικές, τηλέφωνο, σημειώσεις κ.λ.π.

Απο τα στοιχεία των καρτών αναζήτησα στα τηλέφωνα άτομα με το ίδιο επίθετο και κάλεσα. Λίγο έλειψε να φάω ξύλο απο τον ιδιοκτήτη ο οποίος κατέφτασε φουριόζος, βρίζοντας απίστευτα με αποτέλεσμα να σηκωθεί η γειτονιά στο πόδι.

Τελικά του είχαν "σπάσει" το αυτοκίνητο και τον είχαν κλέψει. Το πιό λογικό σενάριο για τον ίδιο βέβαια ήταν ότι τον είχα κλέψει εγώ.

Καλή η ηθική αλλά όταν λείπει η λογική .................................

Κάλεσε την APPLE και ρώτησέ τους αν μπορείς να το παραδόσεις σε αυτούς με απόδειξη, όμως, παράδοσης/παραλαβής.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...