Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εντάξει ο καθένας έχει εικόνα μόνο από τα δικά του δεδομένα, αλλά να μην φθάνουμε και στο άλλο άκρο.

Στο ADSL υπάρχουν μεγάλα αστικά κέντρα με πολύ μικρές ταχύτητες. Για να μην μιλήσουμε για το κέντρο της πρωτεύουσας και όλο τον δήμο Αθηναίων αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων.

Ας μην ξεχνάμε ότι το VDSL ξεκίνησε πριν από 2-3 χρόνια πρώτα από την επαρχία και αργότερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σήμερα αναπτύσσεται με τους ίδιους ρυθμούς σε διάφορες περιοχές σε όλη την χώρα.οι αναφορές και τα παράπονα να γράφονται περισσότερο γι' αυτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδω δεν εχουν καλα καλα σωστο ADSL σε ολη την ελλαδα, θελουν και 100αρα συνδεση να δωσουν οι αθεοφοβοι...!!!   :shock:  :shock:  :shock:

Ελλαδα ειναι μονο τα μεγαλα αστικα κεντρα, τελικα. ολη η υπολοιπη αρκειται σε 1-2-4mbps συνδεσεις.....!!!!   ευτυχως που υπαρχουν κι αυτες δλδ..!

Yπαρχει η εμπορικη σκοπιμοτητα που ειναι θεμιτη φυσικα .

Αλλα μην αγνοεις  πως και σε  μεγαλα αστικα κεντρα  βλ.κεντρο της Αθηνας δεν υπαρχει ακομα προσβαση σε vdsl  για  μια σειρα απο λογους . 

Επισης γνωριζω πως και τεραστια κομματια  της Αττικης βλ Δ.προαστια  εχουν πολυ μικρες ταχυτητες και τωρα τελευταια αποκτουν σταδιακα προσβαση σε vdsl  δικτυο .

Η υποδομη δλδ τα νεα KV ηταν το δυσκολο κομματι ,το  vectoring που θα πατησει πανω σε αυτα ειναι το ευκολο και η εξαπλωση σου αναμενεται να ειναι πολυ γρηγορη. 

Επομενως δεν ισχυουν αυτα που λες .

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

δλδ..., τι απο αυτα που ειπα δεν ισχυει ακριβως?  

το οτι ακομα υπαρχουν περιοχες στην ΕΛΛΑΔΑ, και δεν μιλαω για την κορυφη του Ολυμπου βεβαιως -δεν ειμαι τοσο ηλιθιος....να απαιτω ADSL, ακομα και εκει....- οι οποιες δεν εχουν ουτε καν ADSL?  

οτι ακομα κι εκει που υπαρχει το ADSL, δεν υπαρχει μια ελαχιστη σταθερη ταχυτητα?  μου δινεις ΕΩΣ 24Mbps, κυριε ΟΤΕ?  δεκτον..!  δεν θελεις δλδ να εχω την απαιτηση να φτανω τα 24, αλλα θα επρεπε να εχεις και μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ τιμη (Π,Χ. ΑΠΟ 10Mbps).  μην κρεμας τον αλλον με ταχυτητες χειροτερες και απο της 4αρας...... !!!!!

εμενα προσωπικα, που μενω και επαρχια, δεν με καιει τοσο το VDSL, οσο το να μου δινει αυτο που μου διαφημιζει. τουλαχιστον σε σεβαστο βαθμο..!  

ουτε ειπα να μην αναβαθμισει παραλληλα και τα μεγαλα αστικα κεντρα, που υπαρχει και μεγαλυτερος αριθμος συνδεσεων, αρα περισσοτεροι πελατες.

αλλα να μην ανοιγει κι αλλο η ψαλιδα. να εχουμε κι ενα καλο επιπεδο υπηρεσιων και οι χαμηλοτερων επιπεδων πελατες...!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Για "αγροτικές" περιοχές υπάρχει πρόγραμμα της ΕΕ (aka Rural Broadband), έχουν χωριστεί σε "διαμερίσματα" κι έχουν αναλάβει ISPs να ρίξουν οπτικές και να μπει εξοπλισμός. http://www.adslgr.com/forum/threads/855113-%CE%A5%CF%80%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-Rural-Broadband-%CF%83%CE%B5-%CE%91%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

Δεν υπάρχει ελάχιστη τιμή στο ADSL, όσο πιο μακρυά είσαι τόσο πιο λίγο συγχρονίζεις και δεν αξίζει να επενδύσεις αποκλειστικά στο ADSL για να το φτιάξεις, πας κατευθείαν σε FTTC και VDSL...

Δημοσ.

εμενα προσωπικα, που μενω και επαρχια, δεν με καιει τοσο το VDSL, οσο το να μου δινει αυτο που μου διαφημιζει. τουλαχιστον σε σεβαστο βαθμο..!  

ουτε ειπα να μην αναβαθμισει παραλληλα και τα μεγαλα αστικα κεντρα, που υπαρχει και μεγαλυτερος αριθμος συνδεσεων, αρα περισσοτεροι πελατες.

Αυτο ακριβως σου κανει,  σου δινει οτι διαφημιζει "εως 24"  το οποιο εχει πολλους τεχνικους περιορισμους και για αυτο περιοριζεται η ταχυτητα του .Τα παραπονα σου θα ειχαν νοημα μονο σε  vdsl δικτυο .

Δημοσ.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε ως καταναλωτές στην ΕΕΤΤ ειναι το εξής.

Απο την στιγμή που σε κάποιες περιοχές εχει βάλει καμπινες VDSL ο ΟΤΕ και μάλιστα οι περισσότερες απο αυτές αντικαθιστούν τα παλιά ΚΑΦΑΟ για πιο λόγο το ΕΩΣ 24 δεν γίνεται ας πουε 18mbps με κόφτη, που εχει την δυνατότητα να γίνει και

μας πλασάρει την παλιά διαδρομή μέσω του διαλυμένου χαλκού με ταχύτητες ακόμη και 2 mpbs σε κάποιες περιοχές..

Να εχεις μέσα στο κουτι την οπτική ινα και να σε πηγαίνει μέσω χαλκού.. Προσωπικά το θεωρώ ακατανόητο.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως σου κανει,  σου δινει οτι διαφημιζει "εως 24"  το οποιο εχει πολλους τεχνικους περιορισμους και για αυτο περιοριζεται η ταχυτητα του .Τα παραπονα σου θα ειχαν νοημα μονο σε  vdsl δικτυο .

για να μην παιζουμε την "κολοκυθια", καταλαβαινετε τι εννοω..!   

τους τεχνικους περιορισμους της εκαστοτε τεχνολογιας, τους γνωριζουν.  αρα οταν γνωριζει εκ των προτερων οτι  3-4-5 χλμ απο τις καμπινες, θα πεσει η ταχυτητα σε επιπεδα της χαμηλοτερης βαθμιδας (=4mbps), τοτε να μου πει  "Κυριε, στην περιοχη σας δεν μπορειτε ακομα, να εχετε καλυτερες ταχυτητες απο την 4αρα, καλυτερα να μεινετε με αυτη."   

αλλα το χρημα (=παραπανω παγιο) δεν το μισησε κανεις.....!!   

• Moderators
Δημοσ.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε ως καταναλωτές στην ΕΕΤΤ ειναι το εξής.

Απο την στιγμή που σε κάποιες περιοχές εχει βάλει καμπινες VDSL ο ΟΤΕ και μάλιστα οι περισσότερες απο αυτές αντικαθιστούν τα παλιά ΚΑΦΑΟ για πιο λόγο το ΕΩΣ 24 δεν γίνεται ας πουε 18mbps με κόφτη, που εχει την δυνατότητα να γίνει και

μας πλασάρει την παλιά διαδρομή μέσω του διαλυμένου χαλκού με ταχύτητες ακόμη και 2 mpbs σε κάποιες περιοχές..

Να εχεις μέσα στο κουτι την οπτική ινα και να σε πηγαίνει μέσω χαλκού.. Προσωπικά το θεωρώ ακατανόητο.

Γιατί κυνηγάει πελάτες να πάρουν 30αρι η 50αρι πακέτο για να κάνει αποσβεση στη επένδυση, εσύ από την στιγμή που έχει vdsl (αν υποθέσουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί η καμπινα) γιατί δεν βάζεις έστω 30 αρι πακέτο vdsl?
  • Super Moderators
Δημοσ.

τους τεχνικους περιορισμους της εκαστοτε τεχνολογιας, τους γνωριζουν.  αρα οταν γνωριζει εκ των προτερων οτι  3-4-5 χλμ απο τις καμπινες, θα πεσει η ταχυτητα σε επιπεδα της χαμηλοτερης βαθμιδας (=4mbps), τοτε να μου πει  "Κυριε, στην περιοχη σας δεν μπορειτε ακομα, να εχετε καλυτερες ταχυτητες απο την 4αρα, καλυτερα να μεινετε με αυτη."   

Όταν ο εξοπλισμός παραμένει ίδιος είτε συχρονίζεις στα 3mbps είτε στα 23mbps, δεν είναι και τόσο παράξενο να έχουν πχ μόνο χρεώση για τα "έως 24"...

Δημοσ.

Το "έως" είναι κανόνας και ισχύει σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι δικό μας φρούτο, αλλά τεχνολογικός περιορισμός το xDSL.

Όσο μακρύτερα είσαι από το αστικό κέντρο, τόσο χαμηλώνει η ταχύτητα μέχρι στο σημείο που να μην έχεις καθόλου συγχρονισμό παρά μόνο τηλεφωνία.

Και ναι, υπάρχουν ακόμη και περιοχές (ακόμη και στις πόλεις) που δεν έχουν καθόλου δυνατότητα σύνδεσης xDSL, η οποία προς το παρόν δεν είναι καθολική υπηρεσία, δηλαδή υποχρέωση να παρέχεται.

Να εύχεσαι να προχωρήσει γρήγορα το έργο της Ψηφιακής Ατζέντας 2020, που προβλέπει παρουσία broadband στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Διότι αν στο έκανε αυτό τότε την σημερινή τιμή της 24άρας, θα την πλήρωνες στην 4άρα και η μεγάλη θα ήταν ακριβότερη.

Προφανώς δεν γνωρίζεις ποιες είναι οι τιμές χοντρικής που νοικιάζουν τον χαλκό από τον ΟΤΕ για να μας δίνουν υπηρεσία.

Ο ΟΤΕ όμως που είναι δικές του, μια χαρά σου δίνει την επιλογή με άλλα πακέτα.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εδω δεν εχουν καλα καλα σωστο ADSL σε ολη την ελλαδα, θελουν και 100αρα συνδεση να δωσουν οι αθεοφοβοι...!!!   :shock:  :shock:  :shock:

Ελλαδα ειναι μονο τα μεγαλα αστικα κεντρα, τελικα. ολη η υπολοιπη αρκειται σε 1-2-4mbps συνδεσεις.....!!!!   ευτυχως που υπαρχουν κι αυτες δλδ..!

Φιλε μου συμφωνω μαζι σου και ετσι για να μην νιωθεις μονος, σου λεω οτι εγω Θεσσαλονικη μενω και εχω πραγματικη ταχυτητα 5,5-5,8.

Δημοσ.

Το "έως" είναι κανόνας και ισχύει σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι δικό μας φρούτο, αλλά τεχνολογικός περιορισμός το xDSL.

Όσο μακρύτερα είσαι από το αστικό κέντρο, τόσο χαμηλώνει η ταχύτητα μέχρι στο σημείο που να μην έχεις καθόλου συγχρονισμό παρά μόνο τηλεφωνία.

Και ναι, υπάρχουν ακόμη και περιοχές (ακόμη και στις πόλεις) που δεν έχουν καθόλου δυνατότητα σύνδεσης xDSL, η οποία προς το παρόν δεν είναι καθολική υπηρεσία, δηλαδή υποχρέωση να παρέχεται.

Να εύχεσαι να προχωρήσει γρήγορα το έργο της Ψηφιακής Ατζέντας 2020, που προβλέπει παρουσία broadband στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Διότι αν στο έκανε αυτό τότε την σημερινή τιμή της 24άρας, θα την πλήρωνες στην 4άρα και η μεγάλη θα ήταν ακριβότερη.

Προφανώς δεν γνωρίζεις ποιες είναι οι τιμές χοντρικής που νοικιάζουν τον χαλκό από τον ΟΤΕ για να μας δίνουν υπηρεσία.

Ο ΟΤΕ όμως που είναι δικές του, μια χαρά σου δίνει την επιλογή με άλλα πακέτα.

φιλε μου, δεν ειμαι αντιθετος στην εξελιξη της τεχνολογιας (αλλιως δεν θα ημουν και μελος στο insomnia...!!), ισα ισα που λεω, μακαρι να ειχαν προχωρησει και με πιο γοργους ρυθμους και να ειχαμε ολοι VDSL τουλαχιστον. 

αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την εξελιξη, οσο με την πολιτικη που ακολουθουν οι εταιριες.  

πανω σε αυτο με πιανουν τα νευρα μου :devil:  :devil:  :devil: ..!!!!!    αφου ξερουν τους περιορισμους της Adsl τεχνολογιας, γιατι ταζουν λαγους με πετραχειλια...?  

ξερουν εκ των προτερων, οτι στα 3 χλμ που ειναι η γραμμη μου απο το κουτι, δεν θα πιασω ουτε 500mbs, γιατι το κρυβουν και δεν το λενε?

το "εως" εγω δεν το θεωρω δικαιολογια, οταν αυτο το "εως", ισοδυναμει με την αμεσως μικροτερη ταχυτητα.  εκει εχω τις αντιρρησεις μου..!   

μακαρι οπως λες να προχωρησει η Ψηφιακη Αντζεντα 2020 και να βελτιωθουν τα πραγματα..!!

Φιλε μου συμφωνω μαζι σου και ετσι για να μην νιωθεις μονος, σου λεω οτι εγω Θεσσαλονικη μενω και εχω πραγματικη ταχυτητα 5,5-5,8.

φιλε μου αν ειχα 5,5-5,8...θα εκανα παρτυ.....!!!!  εδω μιλαμε για 4.....!!!!! 

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζι σου, δεν φτάνει που είναι απατεώνες και δεν σου λενε την πραγματικη ταχύτητα που θα έχεις, δεν προσφέρουν πλέον και 8αρες συνδέσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ μαζι σου, δεν φτάνει που είναι απατεώνες και δεν σου λενε την πραγματικη ταχύτητα που θα έχεις, δεν προσφέρουν πλέον και 8αρες συνδέσεις.

ακριβως ετσι..!!   αφου ξερουν σε καθε περιοχη τι μπορουν να δωσουν, πες στον πελατη σου την αληθεια. 

"κυριε, μπορειτε να βαλετε την (εως) 24αρα συνδεση μας, αλλα στην τοποθεσια σας δεν θα εχετε καλυτερες ταχυτητες απο την 4αρα..."  

να το εκτιμησω και να το σεβαστω, που μου λενε την αληθεια.  οχι ομως να με παιρνουν καθε μεσημερι τηλεφωνο, και να με πρηζουν για κατι που δεν μπορουν να παρεχουν, και μαλιστα σε παλιο πελατη τους..! 

να πεις οτι ημουν σε αλλη εταιρεια και μου εκαναν αντιπροσφορα, να πω ΟΚ... το επαιξαν ετσι, για να κερδισουν εναν πελατη.

αλλα σε παλιο πελατη να λες παπαριες, δεν ειναι ωραιο...!!! 

Δημοσ.

Ευχομαι καποια στιγμη να υπαρξει δυνατοτητα να δινουν φτηνοτερο Vdsl.Παιρνουν τηλεφωνο τις προαλλες τον πατερα μου απο τον ΟΤΕ και του δινουν με 50€ OTE Tv Full Pack,internet και τηλεφωνο με απεριοριστο σταθερα,για κινητα δεν ξερω.Και του λεω ρωτα τι ταχυτητα δινουν στο ιντερνετ 24,30 ή 50.Και οταν ακουω οτι ειναι 24αρα τρελαθηκα.Και τελικα μειναμε εκει που ειμαστε.Nova τα βασικα καναλια,24αρα γραμμη,απεριοριστα σταθερα και 12ωρες σε κινητα με 30€ στη Forthnet.Συγχρονιζω στα 13 και πιανω 10-11 με αποσταση σχεδον 1 χιλιομετρο(960 μετρα).Οτε εχω 2 δρομους παρακατω αλλα και παλι,24αρα δεν βαζω.Θεσσαλονικη ανατολικα ειμαι και ευτυχως που εχω 11Mbps.Με Cyta και Wind ειχα 7-8Mbps και αποσυνδεσεις πολλες κυριως με Wind.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...