chek2fire Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μια και αγόρασα αυτό εδώ το laptop λέω να του κάνω και ένα review να υπάρχει εδώ http://www.you.gr/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/laptop-hp-pavilion-15-ab210nv-15-(i5-6200u-6gb-100 Το έχω δουλέψει αυτές τις λίγες μέρες που έχει έρθει στα χέρια μου και οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής είναι αρκετά θετικές αν και υπάρχουν κάποια σημεία που νομίζω θα τα ήθελα καλύτερα. Καταρχήν ας γράψω τα θετικά. Το πρώτο θετικό του είναι το φοβερό του design καθώς κυριαρχεί το ασημί χρώμα και το ποιο σκούρο εσωτερικά. Γενικά το όλο του design είναι στην κυριολεξία πάρα πολύ καλό και elegance. Για μένα γενικά η εμφάνιση σε κάτι είναι από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά για να κάνω αγορά. Το άλλο θετικό του είναι ότι έχει ικανοποιητικό αριθμό συνδέσεων συν το dvd drive που υπάρχει αν και για μένα δεν είναι καθόλου αναγκαίο. Το πληκτρολόγιο του και η αίσθηση στην πληκτρολόγιση είναι πάρα πολύ καλή συν ότι έχει αρκετές επιλογές και πρόσθετα κουμπιά γιαυτό. Από την άλλη το touchpad αν και έχει πολύ καλή απόκριση και αίσθηση τα κουμπιά του για το δεξί κλίκ νομίζω ότι δεν ανταποκρίνονται και πάρα πολύ καλά. Θα τα προτιμούσα να ήταν ξεχωριστά από το υπόλοιπο pad. Κάτι άλλο που είναι στα μείον του είναι ότι ενώ συνολικά το laptop είναι φοβερά στιβαρί κατασκευή και αρκετά ελαφρύ στην γωνία που βρίσκεται το dvd είναι ποιο "αδύναμο". Ενα άλλο φοβερό του χαρακτηριστικό είναι ο απίστευτος ήχος που έχει λόγο του ηχείου της b&o. Μιλάμε δεν το πίστευα τι ήχο βγάζει και ειλικρινά δεν τον έχω ακούσει σε άλλο laptop. Το ηχείο είναι κατά μήκος στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στην απόδοση του. Πρόσθετο θετικό και ο εξαερισμός του laptop που βγαίνει από τα πλάγια συν ότι και σε gaming ο θόρυβος παραμένει αρκετά χαμηλά. Και μια και αναφέρθηκα για το gaming να πω ότι το δοκίμασα ακόμα και σχετικά βαριά game και τα έτρεξε ικανοποιητικά στα medium setting. Γενικά νομίζω για gaming είναι μια χαρά το laptop χωρίς φυσικά να προορίζεται για βασικό gaming. Τώρα πάμε στο αρνητικό του που νομίζω έιναι η οθόνη του. Χωρίς να είναι τελείως χάλια δλδ στέκετε ικανοποιητικά σε χρώματα κτλ θα μπορούσε να είναι πολύ ποιο καλύτερη. Δυστυχώς η γώνια θέασης της έχει θέμα και γενικά είναι το μόνο μείον που βρίσκω σε αυτό το laptop. Γιαυτό τον λόγο προτιμούσα τα dell αρχικά αλλά δεν πήγα εκεί λόγο της amd κάρτας γραφικών τους. Τώρα αφού έχω πετάξει την σαβούρα από τα win10 και τα έχω σετάρει αύρο θα περάσω και linux να δω πως θα πάνε και θα γράψω εντυπώσεις ξέχασα να βάλω και ένα review που πάνω κάτω γράφει αυτά που έγραψα και εγώ για το laptop http://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15-Notebook-Review.147460.0.html 3
chek2fire Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Του πέρασα και το linux και δουλεύει άψογα. Τα πάντα από κάρτα γραφικών, ήχου, wifi δουλεύουν όπως πρέπει. Του πέρασα kubuntu την τελευταία έκδοση. Το θέμα ήταν ότι τα έχουν καρακλειδώσει τα laptop πλέον και με παίδεψε λίγο το πως θα μπω βασικά αρχικά στο bios και μετά πως απενεργοποιήσω τις βλακείες των win10. Για καλό και για κακό έκανα αρχικά ένα recover των bios κρατώντας πατημένο το win+6 και από εκεί το f2 μετά μπήκα στα win10 έκανα disable το fas boot και μετά πάτησα στην επανεκίνηση με το που εμφανίστηκε το λογότυπο της hp το esc. Από το bios πλέον απενεργοποίησα το secure bioot και μετά έγινε κανονικά η εγκατάστση του kubuntu από dvd Πλέον η διαδικασία επιλογής laptop έλαβε τέλος. Τα λέμε ξανά σε αυτό το νήμα σε καμία πενταετία
chek2fire Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 τελικά είχα ένα θέμα με τους driver σε linux για το wifi αλλά το έλυσα και την λύση θα την γράψω στο linux section
pita_kontosouvli Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Υπόψιν ότι δέχεται μέχρι 16gb ram (και όχι μέχρι 8 που λέει το you). Για να το ανοίξεις φεύγει όλος ο πάτος και τα έχεις όλα στο πιάτο (υπόψιν ότι υπάρχουν βίδες κάτω από τα πατουσάκια και δύο που είναι στο κέντρο και είναι καλυμμένες με ένα πλαστικό αυτοκόλλητο που δεν διακρίνεται ότι από κάτω έχει βίδα).
chek2fire Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 ok thx θα το έχω υπόψη για μελλοντική αναβάθμιση αν και νομίζω ότι πάει μια χαρά με την μνημη που έχει τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα