Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στο laptop της γυναίκας μου και ελπίζω κάποιος να με βοηθήσει να γλιτώσω το format.

Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίζει τον σκληρό στον φάκελο "Ο Υπολογιστής μου" ωστόσο δεν εμφανίζει την χωρητικότητα του αλλά και όταν πατάς διπλό κλικ εμφανίζει το παρακάτω:

post-260364-0-49923400-1473708901_thumb.jpg

Τα δεδομένα είναι τα εξής

Το laptop είναι της Lenovo Z70-80

Windows 10

όλοι oi drivers ενημερωμένοι

οι θύρες usb δουλεύουν με άλλες συσκευές όπως ποντίκι, USB stick.

O σκληρός διαβάζεται κανονικά από άλλο υπολογιστή με Windows 10.

Ένας άλλος σκληρός ο οποίος έχει ένα μικρό Partition εμφανίζεται κανονικά το μικρό τμήμα αλλά επίσης το υπόλοιπο μεγάλο μέρος έχει την ίδια συμπεριφορά.

Όλοι οι διαγνωστικοί έλεγχοι δε δείχνουν κανένα απολύτως πρόβλημα είτε είναι της Lenovo είτε των windows 10.

Μου μοιάζει θέμα ρευμάτων...αλλά δεν εμφανίζεται κανένα σφάλμα και πουθενά.

Σας παρακαλώ πολύ οι ειδικοί δώστε μου τα φώτα σας. :)

Δημοσ.

Ειναι ενα δισκος σε διαμερισματα?ειναι ενας εγατεστημενος με το λειτουργικο και ενας εξωτερικος δε σε καταλαβα ακριβως..?

Αν μπορεις στο εικονιδιο Υπολογιστης δεξι κλικ και διαχειριση και διαχειριση δισκων ενα printscreen να το δουμε..

Δημοσ.

Eιναι λογικο να μη διαβαζονται αν ειναι απο αλλο λειτουργικο και τους συνδεεις σε windows 10...

Δημοσ.

Ειναι ενα δισκος σε διαμερισματα?ειναι ενας εγατεστημενος με το λειτουργικο και ενας εξωτερικος δε σε καταλαβα ακριβως..?

Αν μπορεις στο εικονιδιο Υπολογιστης δεξι κλικ και διαχειριση και διαχειριση δισκων ενα printscreen να το δουμε..

όχι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι εξωτερικός και δεν είναι σε διαμερίσματα.

απλά έχω έναν άλλο εξωτερικό που επίσης δεν διαβάζει το σύστημα (έχει την ίδια συμπεριφορά) αλλά παραδόξως διαβάζει το ένα μικρό διαμέρισμα του που είχα φτιάξει παλαιότερα.

Το δίνω σαν tip γιατί βλέπω ότι έχει να κάνει με τις μεγάλες χωρητικότητες το πρόβλημα.

Ο σκληρός/σκληροί πριν από 20 μέρες δούλευαν απροβλημάτιστα στο pc.

Ορίστε και φωτογραφία για την διαχείριση δίσκων:

post-260364-0-64416400-1473713834_thumb.jpg

Με μια αναζήτηση στο google βρήκα το παρακάτω:

http://www.thewindowsclub.com/location-is-not-available-access-is-denied

δοκίμασέ το.

είδα αρκετά παρόμοια θέματα...το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει η καρτέλα security όπως λένε :/

post-260364-0-36470000-1473713697_thumb.jpg

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις και sry για τις photo αλλά είμαι σε άλλο pc και το κάνω έτσι για πιο γρήγορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχασες το partition table και για αυτο σου βγαζει τον δισκο σαν RAW, τυπικο προβλημα σε εξωτερικους δισκους φορμαρισμενους με MBR partition scheme και οχι GPT το οποιο προστατευει απο τετοια καταστροφικα προβληματα, δυστηχως πρεπει να ξεκινησεις αμεσα data recovery για να επανακτησεις τα αρχεια σου.

On an MBR disk, the partitioning and boot data is stored in one place. If this data is overwritten or corrupted, you’re in trouble. In contrast, GPT stores multiple copies of this data across the disk, so it’s much more robust and can recover if the data is correupted. GPT also stores cyclic redundancy check (CRC) values to check that its data is intact — if the data is corrupted, GPT can notice the problem and attempt to recover the damaged data from another location on the disk. MBR had no way of knowing if its data was corrupted — you’d only see there was a problem when the boot process failed or your drive’s partitions vanished.

http://www.howtogeek.com/193669/whats-the-difference-between-gpt-and-mbr-when-partitioning-a-drive/

Μην φορμάρετε τους δίσκους στο ξεπερασμένο MBR partition scheme ξανά. Μόνον GPT και 64K NTFS cluster size.

7dQlw2B.png

OmeXIGm.png

v8Cl5NK.png

Επεξ/σία από Καϊάφας
  • Like 2
Δημοσ.

Εχασες το partition table και για αυτο σου βγαζει τον δισκο σαν RAW, τυπικο προβλημα σε εξωτερικους δισκους φορμαρισμενους με MBR partition scheme και οχι GPT το οποιο προστατευει απο τετοια καταστροφικα προβληματα, δυστηχως πρεπει να ξεκινησεις αμεσα data recovery για να επανακτησεις τα αρχεια σου.

Καλησπέρα, δεν ξέρω τι είναι το partition table..να ξαναπώ πως ο σκληρός αυτός διαβάζεται από όλες τις άλλες συσκευές (τηλεοράσεις, υπολογιστές) κανονικά. Όπως και επίσης σε έναν δεύτερο εξωτερικό σκληρό παρουσιάζονται ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Άρα μάλλον είναι θέμα του laptop και όχι του φορμαρίσματος του σκληρού. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...