Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πήγα τον πύργο στο κατάστημα που είχα αγοράσει την μητρική, τον έλεγξε το παιδί απ' το service και ενώ από πρώτη ματιά δεν είδε κάτι στραβό στα pins στην υποδοχή του επεξεργαστή τελικά παρατηρήθηκαν 2-3 τα οποία ήθελαν ίσιωμα. 

Μετά από μισή ώρα αναμονής και προσπαθειών επισκευής μου λέει ότι κατάφερε τελικά να τον μπουτάρει, να μπει BIOS, να κάνει update στα BIOS κτλπ, αλλά δεν αναγνωρίζει και τις δύο RAM μαζί. Μπουτάρει δηλαδή μόνο με μία RAM πάνω. Γι' αυτό λέει ότι φταίει και πάλι κάποιο pin το οποίο δεν κάνει καλή επαφή με τον επεξεργαστή (το οποίο έχει σχέση με τον memory controller λογικά).

Θα προσπαθήσει να το επισκευάσει και θα με καλέσει αύριο.

Μου είπε ότι αν τελικά το θέμα είναι μόνο από στραβωμένα πινάκια, τότε δεν με καλύπτει η εγγύηση :( Ισχύει;

Δημοσ.

Πήγα τον πύργο στο κατάστημα που είχα αγοράσει την μητρική, τον έλεγξε το παιδί απ' το service και ενώ από πρώτη ματιά δεν είδε κάτι στραβό στα pins στην υποδοχή του επεξεργαστή τελικά παρατηρήθηκαν 2-3 τα οποία ήθελαν ίσιωμα. 

Μετά από μισή ώρα αναμονής και προσπαθειών επισκευής μου λέει ότι κατάφερε τελικά να τον μπουτάρει, να μπει BIOS, να κάνει update στα BIOS κτλπ, αλλά δεν αναγνωρίζει και τις δύο RAM μαζί. Μπουτάρει δηλαδή μόνο με μία RAM πάνω. Γι' αυτό λέει ότι φταίει και πάλι κάποιο pin το οποίο δεν κάνει καλή επαφή με τον επεξεργαστή (το οποίο έχει σχέση με τον memory controller λογικά).

Θα προσπαθήσει να το επισκευάσει και θα με καλέσει αύριο.

Μου είπε ότι αν τελικά το θέμα είναι μόνο από στραβωμένα πινάκια, τότε δεν με καλύπτει η εγγύηση :( Ισχύει;

Δυστυχως ναι. Καμμια εταιρια μητρικων δεν δεχεται rma απο στραβωμενα πινακια. :(

Δημοσ.

Τα στραβά pins είναι νέα μόδα; Μιλάω και για την ζημιά απο ιδιώτη και για τις διαγνώσεις των service.
1η φορά διαβάζω πάντως για τεχνικό που πάλεψε με τα pins και δεν τον ακύρωσε κατευθείαν, μπράβο του.

• Like 1
Δημοσ.

Βεβαια μου ειπε αρχικα οτι ακομα και ενα pin να μην κανει επαφη, το σύστημα δρν ποσταρει. Μετα, αφου ειχε καταφερει να τον μπουταρει, μου ειπε οτι καπου δεν κανει καλη επαφη ο επεξεργαστης, γι αυτο δεν αναγνωριζει και τις δυο ram.

Αυτο αναιρει αυτο που μου ειπε αρχικα.

Δημοσ.

Το έχω διαβάσει. Άλλο λέω, βλέπω πολλές αναφορές για στραβά pins τελευταία.

Ο λογος ειναι οτι πολλοι απειροι χρηστες προσπαθουν να φτιαξουν για πρωτη φορα εκεινοι το συστημα τους,γιατι τα πραγματα χρηματικα εχουν σφιξει πολυ και θελουν να αποφυγουν τα χρηματα σε ενα τεχνικο και επειδη στραβωνουν πολυ ευκολα τα pins ,βλεπουμε συχνα αυτο το φαινομενο.

• Like 1
Δημοσ.

Το έχω διαβάσει. Άλλο λέω, βλέπω πολλές αναφορές για στραβά pins τελευταία.

Ναι είναι της "εποχής" αυτό μου ήρθε και μένα πρακολουθωντας εδώ..ισχύει το σχόλιο δυστυχώς του benign

Δημοσ.

Ναι, τα pins στραβώνουν πολύ εύκολα αν βάλεις τον επεξεργαστή από τη λάθος μεριά και αρχίσεις να σπρώχνεις μέχρι να σφηνώσει. :-D

Δεν είναι πυρηνική φυσική και ούτε θέλει και καμιά φοβερή εμπειρία. Απλά χρειάζεται λίγο προσοχή και να διαβάσεις τις σχετικές οδηγίες.  

Δημοσ.

Ναι, τα pins στραβώνουν πολύ εύκολα αν βάλεις τον επεξεργαστή από τη λάθος μεριά και αρχίσεις να σπρώχνεις μέχρι να σφηνώσει. :-D

Δεν είναι πυρηνική φυσική και ούτε θέλει και καμιά φοβερή εμπειρία. Απλά χρειάζεται λίγο προσοχή και να διαβάσεις τις σχετικές οδηγίες.  

Το λάθος το είχε κάνει ο αδερφός μου που πήγε να βάλει επεξεργαστή 10 χρόνων σε φετινό socket...

Δημοσ.

Το λάθος το είχε κάνει ο αδερφός μου που πήγε να βάλει επεξεργαστή 10 χρόνων σε φετινό socket...

Μην τον αφησεις να ακουμπησει το καινουργιο pc! :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...