giantho1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Αναβάθμισα πρόσφατα τη γραμμή μου σε VDSL. Το modem της HOL είναι το ZTE ZXHN H367N και στο μενού του φαίνεται να κλειδώνει στα 50 Mbps. Όταν όμως κάνω Speedtest (είτε μέσω εφαρμογής κινητού, είτε με καλώδιο Ethernet από το PC μου) μου δείχνει ταχύτητες γύρω στα 30 Mbps. Είναι λογική τόση μεγάλη απώλεια από το router και έπειτα; Μίλησα με τεχνικούς της HOL και δεν μπορέσαν να βοηθήσουν ιδιαίτερα. Το μόνο που μου είπαν είναι πως τη γραμμή την παίρνουν από τον ΟΤΕ, δεν είναι από τις δικές τους. Το ΚΑΦΑΟ (από εκεί παίρνω VDSL) είναι στα 10 μέτρα από το σπίτι. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 H ταχυτητα του Speedtest εξαρτάται απο πολλα, αυτο που μετράει ειναι ο συγχρονισμός του ρουτερ
l337 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Αναβάθμισα πρόσφατα τη γραμμή μου σε VDSL. Το modem της HOL είναι το ZTE ZXHN H367N και στο μενού του φαίνεται να κλειδώνει στα 50 Mbps. Όταν όμως κάνω Speedtest (είτε μέσω εφαρμογής κινητού, είτε με καλώδιο Ethernet από το PC μου) μου δείχνει ταχύτητες γύρω στα 30 Mbps. Είναι λογική τόση μεγάλη απώλεια από το router και έπειτα; Μίλησα με τεχνικούς της HOL και δεν μπορέσαν να βοηθήσουν ιδιαίτερα. Το μόνο που μου είπαν είναι πως τη γραμμή την παίρνουν από τον ΟΤΕ, δεν είναι από τις δικές τους. Το ΚΑΦΑΟ (από εκεί παίρνω VDSL) είναι στα 10 μέτρα από το σπίτι. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Αφού έχεις κλείσει όλα τα ενεργά connections, από εδώ επέλεξε να κατεβάσεις αρχείο τουλάχιστον 100 mb (πάτησε στο ftp) και πες μας με τι ταχύτητα κατεβάζεις. EDIT: εννοείται, με καλώδιο ethernet και όχι ασύρματα. 1
giantho1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Έκλεισα το wifi σε όλα τα κινητά/tablet κτλ και το laptop μου κατεβάζει αρχείο 100 MB (με ftp) με 1,2-1,5 MB/sec. Περιέργως το ίδιο κατεβάζει και μέσω wifi. Πριν λίγες ημέρες κατέβασα torrent με ταχύτητα που έφτανε τα 2,8 MB/sec. Ευχαριστώ
l337 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Πόσταρε και τα stats της γραμμής αν θέλεις. 1
giantho1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ, ελπίζω να βοηθάει αυτό.
giantho1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Πετα το ΖΤΕ....τοσο απλα Αν αλλάξω router πιστεύεις να δω άσπρη μέρα; Καμιά πρόταση;
dbconan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Αsus ...τοσο απλα.... 62 ευρω τωρα προσφορα στο e-shop,το πηρα και ΗΡΕΜΗΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
giantho1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Αsus ...τοσο απλα.... 62 ευρω τωρα προσφορα στο e-shop,το πηρα και ΗΡΕΜΗΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.... Είχες παρόμοιο πρόβλημα; Ποιό μοντέλο προτείνεις;Επίσης, παρόλο που δεν έχω γραμμή ISDN, το router μου λέει AnnexB. Ο τεχνικός της HOL δεν είχε ιδέα....η απάντηση του ήταν πως η HOL δεν δίνει ISDN γραμμές και δε γνωρίζει γιατί γράφει ANNEX B.
dbconan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η δικιά μου ιστορία, πορεία στο ίντερνετ, άνετα γράφετε σε βιβλίο..... Άστο... Πάρε αυτό και πίστεψε με θα με θυμηθείς... Το ίδιο έχω κάνει τα πάντα.... http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n17u-wireless-n300-gigabit-adsl-vdsl-pstn-isdn-modem-router-p-PER.617472
panos- Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Είχες παρόμοιο πρόβλημα; Ποιό μοντέλο προτείνεις; Επίσης, παρόλο που δεν έχω γραμμή ISDN, το router μου λέει AnnexB. Ο τεχνικός της HOL δεν είχε ιδέα....η απάντηση του ήταν πως η HOL δεν δίνει ISDN γραμμές και δε γνωρίζει γιατί γράφει ANNEX B. Μήπως έχεις VoIP; Υποθέσεις κάνω δεν ξέρω κάτι σίγουρο. Πιθανό να έχει λάθος ένδειξη το Software του Router.
giantho1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μήπως έχεις VoIP; Υποθέσεις κάνω δεν ξέρω κάτι σίγουρο. Πιθανό να έχει λάθος ένδειξη το Software του Router. Οχι, δεν έχω VOIP, o τεχνικός της HOL μου είπε πως ίσως κάτι "διαβάζει" λάθος το router απο το κέντρο του ΟΤΕ (γι'αυτό και το Annex B ), αλλά δεν με επηρεάζει. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2016 από giantho1
dbconan Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Με το ZTE δείχνει,Β,σμα βάλεις καλό μόντεμ δείχνει το σωστό Α.... Άστο... Ξεκίνα.. 1
giantho1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Με το ZTE δείχνει,Β,σμα βάλεις καλό μόντεμ δείχνει το σωστό Α.... Άστο... Ξεκίνα.. Με νέο router η HOL θα μπορεί να κάνει διαγνωστικά τεστ στη γραμμή μου; Ρωτάω γιατί τώρα έχουν πλήρη πρόσβαση (κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου) και μπορούν να μου κάνουν reset το router από απόσταση. Είδες βελτίωση στην ταχύτητα μόλις πήρες το ASUS; Σου έδειχνε κι εσένα Annex B και άλλαξε με το ASUS σε Annex A; Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα