Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!
Έχω έναν SEAGATE BARRACUDA 7200.14 ST3000DM001 3TB SATA3 ως δίσκο για τα αρχεία μου. Σήμερα το σύστημα άρχισε να κολλάει όταν προσπαθούσε να τραβήξει αρχεία από αυτόν τον σκληρό. Τελικά αποδείχθηκε ότι είναι στα τελευταία του (αν δεν τα τίναξε τελείως). Ευτυχώς έχω backup.

Σας παραθέτω screenshot από το HDSentinel.

Έχω δύο ερωτήσεις:
1. Ο δίσκος αγοράστηκε στις 25/11/2014 από το e-shop και απ' ότι βλέπω, έχει 2 χρόνια εγγύηση. Είναι αρκετά τα προβλήματά του ώστε να μου τον αντικαταστήσουν, έτσι;
2. Ασφαλώς όμως και δεν θέλω να παραδώσω έναν σκληρό δίσκο με τα αρχεία μου, οπότε θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να καταστρέψω τα δεδομένα του.... ή αρκεί ένα αργό format;

Ο δίσκος παρόλα αυτά αναγνωριζότανε όταν τον είχα με SATA στη μητρική, ωστόσο τώρα που τον έβαλα στο SATA to USB αντάπτορα, τον βλέπει μεν το HDSentinel αλλά δε τον βλέπω στο Ο Υπολογιστής μου.
Anyway, όσον αφορά την ερώτηση #2, θα ήθελα προτάσεις - πληροφορίες ώστε να τις εφαρμόσω εφόσον ξανά αποκτήσω την όποια πρόσβαση στον σκληρό.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για την κατάσταση, ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ! :-)

post-54881-0-12070500-1473701049_thumb.png

Δημοσ.

Για να βεβαιωθείς 100% ότι ο δίσκος θα γίνει αντικατάσταση, κατεβάζεις το διαγνωστικό της seagate (seatools) και τρέχεις τα τέστ.

Αν σε κάποιο βγάλει fail, τότε να εισαι 100% σίγουρος οτι θα γίνει αντικατάσταση(επίσης οταν τον πας έχε ενα τυπωμένο screenshot με το αποτέλεσμα ώστε να μη σου λένε αρλούμπες μετά)

σύνδεσέ τον ξανά εσωτερικά,ίσως η εξωτερική θήκη που έχεις να μην διαβάζει 3ΤΒ δισκους.

Ενημερωτικά και σε μένα στον δίσκο του συστήματος της υπογραφής έγινε αλλαγή στο άψε σβήσε με 95% υγεία και 7 weak sectors μιας και το διαγνωστικό της WD εβγαζε fail και ο δίσκος καθυστερούσε όλο το σύστημα.Πήγα την επόμενη με τον δίσκο και το τυπωμένο απ το διαγνωστικό,μου είπαν οτι θα γίνει και απο αυτούς ο αντίστοιχος έλεγχος και αν διαπιστωθεί το ίδιο θα γίνει αντικατάσταση με ίδιον ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ της εγγύησης!

Δημοσ.

Thanks Χρήστο!

Ναι παίζει να 'χεις δίκιο, νομίζω το συγκεκριμένο adaptor υποστηρίζει σκληρούς μέχρι 2TB... θα τον ξανά συνδέσω εσωτερικά αφού βρω λύση στο ακόλουθο: φορμάρισμα, καταστροφή των δεδομένων του. Πως μπορώ να το πετύχω; Νομίζω το απλό αργό format δεν αρκεί...

Δημοσ.

Thanks Χρήστο!

Ναι παίζει να 'χεις δίκιο, νομίζω το συγκεκριμένο adaptor υποστηρίζει σκληρούς μέχρι 2TB... θα τον ξανά συνδέσω εσωτερικά αφού βρω λύση στο ακόλουθο: φορμάρισμα, καταστροφή των δεδομένων του. Πως μπορώ να το πετύχω; Νομίζω το απλό αργό format δεν αρκεί...

αν κάνεις zero fill με κάποιο πρόγραμμα νομίζω δεν θα έχεις θέμα.

Επίσης υπάρχουν και εφαρμογουλες τύπου bomb and nuke που καταστρέφουν τα δεδομένα του δίσκου.

Δημοσ.

Λοιπόν, τελικά ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το DBAN τρέχοντας τη μέθοδο PRNG Stream.

Λέει αν θυμάμαι καλά ότι με 4 rounds επιτυγχάνεται medium απόδοση.

Οπότε κάθε βράδυ μέχρι την άλλη μέρα, θα βάζω το PC να τρέχει από έναν round, μέχρι να έχω τρέξει 4 - 5.

Το έβαλα χθες βράδυ για 4 rounds, αλλά ήθελε πολλή ώρα και έπρεπε να χρησιμοποιήσω το PC σήμερα, οπότε το διέκοψα στο 40% του 2ου round.

Δημοσ.

Κατέβασα το Seatools for Windows και έτρεξα όλα τα tests (εκτός των Advanced Tests και του Fix all).
Όλα ολοκληρώνονται με Pass, ακόμα και το Long Generic.

Τι σημαίνει αυτό; Δε θα μου τον αντικαταστήσουν;

Σας παραθέτω screenshot από το σημερινό hdsentinel.

post-54881-0-02814900-1473795940_thumb.png

post-54881-0-75801200-1473796044_thumb.png

Δημοσ.

Κατέβασα το Seatools for Windows και έτρεξα όλα τα tests (εκτός των Advanced Tests και του Fix all).

Όλα ολοκληρώνονται με Pass, ακόμα και το Long Generic.

Τι σημαίνει αυτό; Δε θα μου τον αντικαταστήσουν;

Σας παραθέτω screenshot από το σημερινό hdsentinel.

υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου πουν ναι δεν γίνεται αντικατάσταση.

Μίλα με το κατάστημα αγοράς να δεις τι γίνεται,διαφορετικά μίλα με seagate.

εγώ πάντως θα τον έβαζα σε κανενα σεντόνι,κουβερτάκι κλπ θα τον άφηνα να πέσει στο πάτωμα 3-4 φορές ώστε να ψοφήσει τελείως,εφόσον τα διαγνωστικά τον βλέπουν οκ. Αν κάνει click of death δε νομίζω οτι θα τον αντικαταστήσουν εντός εγγύησης μετα,απλά θα πρέπει να μην έχει εμφανή σημάδια πτώσης.

Δημοσ.

hahahaa, η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να αρχίσω τις αλχημείες για να μου τον αλλάξουν, αλλά θα το σκεφτώ σοβαρά αν φάω άκυρο για αντικατάσταση :-D

Το θέμα είναι:

- γιατί περνάει τα tests της Seagate ενώ σύμφωνα με το HDSentinel ο δίσκος είναι στα τελευταία του με 1000δες bad sectors + προβλήματα στο δίαυλο δεδομένων; Τα περισσότερα αρχεία με τα οποία συνδιαλεγόμουν καθημερινά, καταστράφηκαν (ενώ πχ για τα ασυμπίεστα *iso blu ray μου, πχ 40-60GB το καθένα, κατάφερα να κρατήσω αντίγραφο (που δεν είχα στον μικρότερο εξωτερικό μου δίσκο)).

- μήπως να τρέξω και τα advanced tests; Έτρεξα μόνο τα basic tests, απλά μου φάνηκε ότι τα advanced tests δεν είχαν να προσφέρουν κάτι. Όποιος έχει εμπειρία ας μου πει.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...