Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, αγόρασα ένα laptop HP με 4 GB RAM και χωρίς λειτουργικό. Μπορώ να βάλω τα Mac OS της Apple σε αυτό το laptop? Αν ναι, πως ακριβώς; Και αν όχι τι να κάνω, να προχωρήσω σε windows 10? Άκουσα πως για τα τελευταία πρέπει να έχω τα windows 8 πριν, ισχύει; Αλλά όπως και να έχει με ενδιαφέρουν πιο πολύ τα Mac OS. Ευχαριστώ πολύ όποιον απαντήσει
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Για την εγκατασταση του OSX στο λαπτοπ σου θα πρεπει να απευθυνθεις στο συγκεκριμενο thread. Για το Windows κομματι της ερωτησης σου, συνεχιζουμε κανονικα στο παρον thread. Καλωσηρθες
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ!!! Συγγνώμη για το λάθος :/
jemadux Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 κοιτα αμα εχει cd rom drive μπορεις να περασεις το λειτουργικο συστημα της microsoft αυτο ειναι δεδομενο .. αμα θελεις να περασεις windows απο usb δες αυτο http://www.howtogeek.com/howto/9585/how-to-setup-a-usb-flash-drive-to-install-windows-7/
micos000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Το θέμα με τα windows δεν είναι στο αν και πως θα εγκατασταθούν αλλά στο πως θα ενεργοποιηθούν. Το να βρεις το iso και να το εγκαταστήσεις είναι εύκολο. Πας εδώ, κατεβάζεις το εργαλείο, το τρέχεις και ακολουθείς τις οδηγίες για να κατεβάσεις το iso ή να δημιουργήσεις ένα usb εγκατάστασης. Μετά μπουτάρεις κανονικά και ακολουθείς τις οδηγίες εγκατάστασης. Για το mac os ανέπτυξε το spoiler από κάτω. Για το (όχι 'τα') mac os, η διαδικασία λέγεται hackidosh αλλά δεν δουλεύει σε όλα τα hardware. Θέλει συγκεκριμένες μητρικές, επεξεργαστές και κάρτες γραφικών, ήχου και δικτύου και ακόμα συγκεκριμένες εκδόσεις mac os για να μπορέσεις να το στήσεις κανονικά. Λίγο που το είδα, μάλλον στήνεται καλύτερα στη σειρά probook της hp. Δες εδώ έναν οδηγό για το hp probook 450 g2. Στο λινκ θα βρεις αρκετά αποτελέσματα για λάπτοπ, ψάξτο λίγο.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Το HP Probook δεν έχει intel? Πραγματικά όσους ρώτησα πήρα την απάντηση ότι η AMD είναι καλύτερη για αυτό και πήρα το συγκεκριμένο laptop. Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον, αν και θέλω το mac os μάλλον δεν είναι εφικτό οπότε το βλέπω να καταλήγω σε windows
micos000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Mac os σε amd cpu??? Πλάκα κάνεις; Εδώ σε i5 που έχουν έτσι κι αλλιώς τα mac και θέλει ψάξιμο. Ποιο τζιμάνι σου πρότεινε amd για hackidosh; Αν θέλεις προσπάθησε με αυτόν τον οδηγό. Περισσότερο ψάξιμο.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ααα μάλιστα, μια χαρά. Το βλέπω να δίνω πάλι 1.500+ για MacBook. ???? Τελευταία φορά που πήρα μου κράτησε χρόνια, αλλα κακά τα ψέματα δεν αξίζουν και 2.000 πιστεύω. Ο τελευταίος οδηγός εξηγεί όντως πολλά αλλα τι <<συγκεκριμένα>> χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα laptop για να αντέξει το mac os?
micos000 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Το air πάντως ξεκινάει κοντά στα 1000 με i5.8gb.128bg ssd. Το pro 15.6 από τα 1900 περίπου με i7/16gb ram/256gb ssd. Τον οδηγό για amd τον είδες; Στο 5ο Post σου έβαλα στο spoiler λινκ για το hp probook 450 g2 που βγαίνει στα 500€ περίπου. Πάντως μπορείς να ρωτήσεις και στο τμήμα για τα mac για προτάσεις σχετικά με λάπτοπ για Hackidosh. Αν άνοιξες το λινκ για την αναζήτηση στο 5o post θα είδες σίγουρα αυτό το λινκ (είναι πρώτο). Παρουσιάζει τα 10 καλύτερα (κατά την άποψη τους) laptop για mac os. Ιδίως το 1ο που είναι το lenovo z50 έχει amd επεξεργαστή.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Το air πάντως ξεκινάει κοντά στα 1000 με i5.8gb.128bg ssd. Το pro 15.6 από τα 1900 περίπου με i7/16gb ram/256gb ssd. Τον οδηγό για amd τον είδες; Στο 5ο Post σου έβαλα στο spoiler λινκ για το hp probook 450 g2 που βγαίνει στα 500€ περίπου. Πάντως μπορείς να ρωτήσεις και στο τμήμα για τα mac για προτάσεις σχετικά με λάπτοπ για Hackidosh. Αν άνοιξες το λινκ για την αναζήτηση στο 5o post θα είδες σίγουρα αυτό το λινκ (είναι πρώτο). Παρουσιάζει τα 10 καλύτερα (κατά την άποψη τους) laptop για mac os. Ιδίως το 1ο που είναι το lenovo z50 έχει amd επεξεργαστή. Καλώς ελπίζω να βρω άκρη. Μια καλή επιλογή μου φαίνεται αυτή http://www.ebw.gr/el/product/1501895/ASUS-Notebook-R556LJ-XO739-15-6-LCD-Intel-Core-i3-4005U-4GB-RAM-1TB-HDD-NVIDIA-GeForce-920M-Asimi-Mayro-No-OS έκανα την ερώτηση σε αντίστοιχη σελίδα και περιμένω απάντηση;
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Τα mac νομίζω ότι έρχονται με i5, δεν ξέρω αν δουλέψει σε i3. Μετά, το hackidosh νομίζω ότι δεν αναγνωρίζει dedicated vga cards όπως της nvidia που έχει το asus και μάλλον θα την αγνοήσει και θα δουλέψει μόνο με την hd 4400 που έχει ο i3. Θα σου πουν όμως και τα παιδιά εκεί για ποιο σίγουρα. Το λινκ του belkin στο post πριν από το δικό σου είναι πολύ ενημερωτικό για τις συμβατότητες. Εγώ πάντως θα πήγαινα σε laptop χωρίς αυτόνομη κάρτα amd/nvidia γιατί θα πρέπει να την απενεργοποιήσεις από το bios και αν δεν έχει τέτοια επιλογή θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στην εγκατάσταση. Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα το wifi δεν θα δουλέψει και θα χρειαστεί να πάρεις εξωτερικό που να συνεργάζεται με το λειτουργικό. Τέλος, θα προτιμούσα ένα hp probook 450 g2 για mac replacement γιατί έχει καλύτερη συμβατότητα και θα έβαζα έναν ssd πάνω και ίσως ένα εξωτερικό wifi (αν δεν συνεργαστεί με το εσωτερικό).
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Είπα κατά πάσα πιθανότητα αλλά δεν είναι σίγουρο. Κανείς δεν μπορεί να σου πει για σίγουρα εκτός αν ξέρεις το μοντέλο της κάρτας wifi για να το ψάξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα