Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως σοβαρά τώρα, είναι αστείο να κάνουμε αναφορές σε DSLR κλπ συγκρίνοντας τις εικόνες από smartphones. ΟΚ κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να έχεις αντίστοιχης ποιότητας φωτογραφίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να εξισώσεις DSLR με smartphone. Το ζητούμενο είναι να μπορείς να βγάζεις πολύ καλές καθημερινές φωτογραφίες σηκώνοντας απλά το κινητό και πατώντας ένα κουμπάκι. :)

• Like 4
Δημοσ.

Επίσης να σημειωθεί ότι με εφαρμογές όπως το Lightroom, το iPhone 7 σου δίνει την δυνατότητα να βγάλεις RAW φωτογραφίες δίχως συμπίεση

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης να σημειωθεί ότι με εφαρμογές όπως το Lightroom, το iPhone 7 σου δίνει την δυνατότητα να βγάλεις RAW φωτογραφίες δίχως συμπίεση

Τα Android και τα Windows Phone τραβάνε εδώ και χρόνια σε raw. Ακόμα και τα Symbian τραβούσαν σε raw.

Δημοσ.

Τα Android και τα Windows Phone τραβάνε εδώ και χρόνια σε raw. Ακόμα και τα Symbian τραβούσαν σε raw.

Ε ναι αυτό το έχουμε ξαναπεί τα παραπάνω τηλέφωνα τα κάνουν όλα αυτά εδώ και χρόνια.. αλλά κοίτα να δεις που το ένα οικοσύστημα μπάζει από παντού και το δεύτερο σε λίγο δεν θα υπάρχει καν. Επίσης οι βαθμολογίες και αυτή τη χρονιά θα δείξουν άλλα. Δεν είναι ανάγκη να μας λες κάθε μισή ώρα πόσα χρόνια μπροστά είναι τα δήθεν ανδροιδή σου τηλέφωνα. Γιατί μας είναι πραγματικά αδιάφορο, την εμπειρία και την ποιότητα που προσφέρει η Apple δεν πρόκειται να την βιώσετε ποτέ. Θύμισε μου να στείλω και ένα στεφάνι στην κηδεία των Windows Phone.

Δημοσ.

Ε ναι αυτό το έχουμε ξαναπεί τα παραπάνω τηλέφωνα τα κάνουν όλα αυτά εδώ και χρόνια.. αλλά κοίτα να δεις που το ένα οικοσύστημα μπάζει από παντού και το δεύτερο σε λίγο δεν θα υπάρχει καν. Επίσης οι βαθμολογίες και αυτή τη χρονιά θα δείξουν άλλα. Δεν είναι ανάγκη να μας λες κάθε μισή ώρα πόσα χρόνια μπροστά είναι τα δήθεν ανδροιδή σου τηλέφωνα. Γιατί μας είναι πραγματικά αδιάφορο, την εμπειρία και την ποιότητα που προσφέρει η Apple δεν πρόκειται να την βιώσετε ποτέ. Θύμισε μου να στείλω και ένα στεφάνι στην κηδεία των Windows Phone.

Μη βιαζεσαι, περιμενε να βγουν και τα surface phones και μετα τα θαβουμε. Οχι οτι θα κερδισουν κανενα σοβαρο μεριδιο αλλα θα ειναι η τελευταια προσπαθεια της microsoft και ισως ειναι κατι καλο

Δημοσ.

Μη βιαζεσαι, περιμενε να βγουν και τα surface phones και μετα τα θαβουμε. Οχι οτι θα κερδισουν κανενα σοβαρο μεριδιο αλλα θα ειναι η τελευταια προσπαθεια της microsoft και ισως ειναι κατι καλο

Εδώ δεν τα κατάφερε στις αρχές, απέλυσε το μισό προσωπικό και παραπάνω. Κατέστρεψε την Nokia, άφησε ανενημέρωτες τις συσκευές  Nokia που τρέχανε τις αρχικές εκδόσεις των Windows Phone, κανείς σχεδόν προγραμματιστής δεν αφιερώνει χρόνο για να γράψει εφαρμογές της προκοπής και το Store της είναι πιο έρημο και από το τσέρνομπιλ. Τι να προσπαθήσει παραπάνω.

Δημοσ.

Δεν διαφωνω με αυτα που λες απλως ας περιμενουμε λιγο. To mobile ειναι αναποσπαστο κομματι αυτου που προσπαθει να φτιαξει η microsoft οποτε λογικα θα το προσπαθησει, αν και αντικειμενικα εχει ελαχιστες πιθανοτητες να εδραιωθει.

Ρε neg εσυ τι θελεις να μεινει μονο η apple στην αγορα και μετα η μονη αναβαθμιση που θα κανει καθε χρονο ειναι να ανεβαζει τα mpx της καμερας κατα 0,1 ανα ετος. :-D  Καλο ειναι να υπαρχοθν πολλοι στην αγορα, για ολα τα γουστα και ολα τα βαλαντια

Δημοσ.

Δεν διαφωνω με αυτα που λες απλως ας περιμενουμε λιγο. To mobile ειναι αναποσπαστο κομματι αυτου που προσπαθει να φτιαξει η microsoft οποτε λογικα θα το προσπαθησει, αν και αντικειμενικα εχει ελαχιστες πιθανοτητες να εδραιωθει.

Ρε neg εσυ τι θελεις να μεινει μονο η apple στην αγορα και μετα η μονη αναβαθμιση που θα κανει καθε χρονο ειναι να ανεβαζει τα mpx της καμερας κατα 0,1 ανα ετος. :-D  Καλο ειναι να υπαρχοθν πολλοι στην αγορα, για ολα τα γουστα και ολα τα βαλαντια

Άντε να δούμε τι θα πράξει, αυτό βασικά που θέλω από τους ανταγωνιστές (Αndroid κυρίως) γιατί τα Windows είναι οργανωμένα σαν οικοσύστημα πλέον. Να οργανωθούν, να κοιτάξει η Google να καθαρίσει την σαβούρα από τo PlayStore, να το οργανώσουν ώστε να μπορούν οι προγραμματιστές να έχουν εισόδημα από αυτό και σωστό περιβάλλον υλοποίησης εφαρμογών, οι εταιρίες να βγάλουν τα Bloatware από τις συσκευές και τέλος να απαγορευτεί η εγκατάσταση εφαρμογών εκτός του Store ώστε να σταματήσει επιτέλους η πειρατεία, γιατί ως προγραμματιστής είναι πραγματικά άσχημο να βλέπεις την εφαρμογή σου να την αντιγράφουν οι πάντες ή να την δίνουν παράνομα σε 100 διαφορετικά σάιτ. Γιατί καλά τα Specs αλλά άμα το οικοσύστημα και το λειτουργικό σύστημα δεν προσφέρει την σωστή εμπειρία, δεν αξίζει.

Δημοσ.

την εμπειρία και την ποιότητα που προσφέρει η Apple δεν πρόκειται να την βιώσετε ποτέ

Χαχαχα καλό! Να σου πω για εμπειρία και ποιότητα:

Ακόμα με 750p οθόνες είναι τα iPhone (1080p το plus), όταν ο ανταγωνισμός είναι σε 2K. Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις VR headset, πραγματικά τραγική κατάσταση, να μετράς τα pixel ένα-ένα.

Ας πούμε ότι θέλω να μεταφέρω κανά αρχείο με το κινητό επειδή ξέχασα το στικάκι. Συνδέω το κινητό, copy-paste, τελείωσα. 

Ας πούμε ότι δεν μου φτάνει ο αποθηκευτικός χώρος. Αγοράζω μια πιο μεγάλη κάρτα μνήμης, τελείωσα.

Ας πούμε ότι θέλω να περάσω ταινίες ή μουσική για να περάσει η ώρα στο αεροπλάνο/πλοίο. Copy-paste, τελείωσα.

Ας πούμε ότι δεν γουστάρω να βάζω συνέχεια στα ξεκλειδώματα κωδικούς ή να περνάω δάκτυλα από fingerprint readers. Ρυθμίζω το κινητό να μην ζητάει κωδικό αν είναι συνδεδεμένο σε συγκεκριμένα δίκτυα, με συγκεκριμένες συσκευές ή είναι σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Ας πούμε ότι μου έπεσε και δεν δουλεύει η αφή. Συνδέω ένα ποντίκι με micro-usb σε usb αντάπτορα, παίρνω ό,τι θέλω να πάρω, κάνω τα backup μου, κομπλέ.

Στην αγορά υπάρχουν tablet με Android και Windows 10 ταυτόχρονα. Κάνεις πραγματικά παπάδες με αυτά.

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Lets face it, με τα Android και τα Windows Phone κάνεις πράγματα που στα iOS ούτε καν τα σκέφτεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχα καλό! Να σου πω για εμπειρία και ποιότητα:

Ακόμα με 750p οθόνες είναι τα iPhone (1080p το plus), όταν ο ανταγωνισμός είναι σε 2K. Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις VR headset, πραγματικά τραγική κατάσταση, να μετράς τα pixel ένα-ένα.

Ας πούμε ότι θέλω να μεταφέρω κανά αρχείο με το κινητό επειδή ξέχασα το στικάκι. Συνδέω το κινητό, copy-paste, τελείωσα. 

Ας πούμε ότι δεν μου φτάνει ο αποθηκευτικός χώρος. Αγοράζω μια πιο μεγάλη κάρτα μνήμης, τελείωσα.

Ας πούμε ότι θέλω να περάσω ταινίες ή μουσική για να περάσει η ώρα στο αεροπλάνο/πλοίο. Copy-paste, τελείωσα.

Ας πούμε ότι δεν γουστάρω να βάζω συνέχεια στα ξεκλειδώματα κωδικούς ή να περνάω δάκτυλα από fingerprint readers. Ρυθμίζω το κινητό να μην ζητάει κωδικό αν είναι συνδεδεμένο σε συγκεκριμένα δίκτυα, με συγκεκριμένες συσκευές ή είναι σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Ας πούμε ότι μου έπεσε και δεν δουλεύει η αφή. Συνδέω ένα ποντίκι με micro-usb σε usb αντάπτορα, παίρνω ό,τι θέλω να πάρω, κάνω τα backup μου, κομπλέ.

Στην αγορά υπάρχουν tablet με Android και Windows 10 ταυτόχρονα. Κάνεις πραγματικά παπάδες με αυτά.

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Lets face it, με τα Android και τα Windows Phone κάνεις πράγματα που στα iOS ούτε καν τα σκέφτεσαι.

Αρχίσαμε πάλι με τις καραμέλες, δεν θα κάνω τον κόπο να απαντήσω στα παραπάνω γιατί γνωρίζεις τις απαντήσεις και δεν θα αφιερώσω τον χρόνο μου σε έναν ακόμα Σπεκολάγνο για να του αναιρέσω τις ανακρίβειες, enjoy your junk mate.

• Like 2
Δημοσ.

Άμα κλειδώσει το android θα είναι και ο τάφος του, ήδη κάποιοι περιορισμοί που υπάρχουν δεν είναι υπέρ του απλά παίζει χωρίς ανταγωνισμό στην αυτονόητη ελευθερία για αυτό και κάνουν κάποια πράγματα.

Εγώ προσωπικά θέλω να εγκαθιστώ εφαρμογές εκτός μάρκετ όχι για τη πειρατεία (ο,τι χρειάζομαι υπάρχει δωρεάν κατά κύριο λόγο και λίγα πράγματα αξίζει να αγοραστούν άλλωστε) αλλά γιατί υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που δε μπορούν να είναι ή δε θέλουν να είναι σε market

Επίσης χωρίς το bloatware δε θα έχουν τι να πουλήσουν οι κατασκευαστές και οι πάροχοι.

Για μένα αυτά δεν είναι πρόβλημα, ειδικά με δυνατές συσκευές. Άλλωστε έχεις την επιλογή να πάρεις αυτό που θεωρείς καλύτερο δε περιορίζεσαι σε συγκεκριμένες συσκευές

Επίσης πολλοί το θέλουμε γιατί το σκέτο android δεν έχει διαφορά καλουδια που έχουμε συνηθίσει και δεν έχουμε όρεξη να ψάχνουμε επιπλέον εφαρμογές ή να κάνουμε root.

(Εκτιμώ το σκέτο android για τη σπιρτάδα του αλλά με ενοχλεί παράλληλα που έχει ελλείψεις)

Το πιο απλό θα σου πω, το φακό.. γιατί να περιμένω εγώ ποτέ θα θελήσει η google να το ενσωματώσει στο σύστημα και γιατί να κατεβάζω ξεχωριστή εφαρμογή;

Στο δίνει κάποια skinned rom κάποιος κατασκευαστής και τελείωσες.

Αν θες υποστήριξη με οποιαδήποτε ναυαρχίδα έχεις άνω της 2ετιας πλέον

Δημοσ.

Άμα κλειδώσει το android θα είναι και ο τάφος του, ήδη κάποιοι περιορισμοί που υπάρχουν δεν είναι υπέρ του απλά παίζει χωρίς ανταγωνισμό στην αυτονόητη ελευθερία για αυτό και κάνουν κάποια πράγματα.

Εγώ προσωπικά θέλω να εγκαθιστώ εφαρμογές εκτός μάρκετ όχι για τη πειρατεία (ο,τι χρειάζομαι υπάρχει δωρεάν κατά κύριο λόγο και λίγα πράγματα αξίζει να αγοραστούν άλλωστε) αλλά γιατί υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που δε μπορούν να είναι ή δε θέλουν να είναι σε market

Επίσης χωρίς το bloatware δε θα έχουν τι να πουλήσουν οι κατασκευαστές και οι πάροχοι.

Για μένα αυτά δεν είναι πρόβλημα, ειδικά με δυνατές συσκευές. Άλλωστε έχεις την επιλογή να πάρεις αυτό που θεωρείς καλύτερο δε περιορίζεσαι σε συγκεκριμένες συσκευές

Επίσης πολλοί το θέλουμε γιατί το σκέτο android δεν έχει διαφορά καλουδια που έχουμε συνηθίσει και δεν έχουμε όρεξη να ψάχνουμε επιπλέον εφαρμογές ή να κάνουμε root.

(Εκτιμώ το σκέτο android για τη σπιρτάδα του αλλά με ενοχλεί παράλληλα που έχει ελλείψεις)

Το πιο απλό θα σου πω, το φακό.. γιατί να περιμένω εγώ ποτέ θα θελήσει η google να το ενσωματώσει στο σύστημα και γιατί να κατεβάζεις ξεχωριστή εφαρμογή.

Στο δίνει κάποια skinned rom και τελείωσες

Οπως; καθαρη περιεργεια

Δημοσ.

Αρχίσαμε πάλι με τις καραμέλες, δεν θα κάνω τον κόπο να απαντήσω στα παραπάνω γιατί γνωρίζεις τις απαντήσεις και δεν θα αφιερώσω τον χρόνο μου σε έναν ακόμα Σπεκολάγνο για να του αναιρέσω τις ανακρίβειες, enjoy your junk mate.

Όχι, δεν ξέρω τις απαντήσεις. Επίσης ποιες είναι οι ανακρίβειες; Είναι κάποιο από αυτά που έγραψα παραπάνω που δεν ισχύει;

Οπως; καθαρη περιεργεια

Μπορεί πχ να είναι κάποια εφαρμογή για αποκλειστικά ενδοεταιρική χρήση.

Δημοσ.

Ε ναι αυτό το έχουμε ξαναπεί τα παραπάνω τηλέφωνα τα κάνουν όλα αυτά εδώ και χρόνια.. αλλά κοίτα να δεις που το ένα οικοσύστημα μπάζει από παντού και το δεύτερο σε λίγο δεν θα υπάρχει καν. Επίσης οι βαθμολογίες και αυτή τη χρονιά θα δείξουν άλλα. Δεν είναι ανάγκη να μας λες κάθε μισή ώρα πόσα χρόνια μπροστά είναι τα δήθεν ανδροιδή σου τηλέφωνα. Γιατί μας είναι πραγματικά αδιάφορο, την εμπειρία και την ποιότητα που προσφέρει η Apple,τα τεραστια χωρις λογο bezels,το περιορισμενο λειτουργικο,το itunes,την μικρη μπαταρια,το slow charge κτλ. δεν πρόκειται να την βιώσετε ποτέ. Θύμισε μου να στείλω και ένα στεφάνι στην κηδεία των Windows Phone.

Fixed!!!

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, δεν ξέρω τις απαντήσεις. Επίσης ποιες είναι οι ανακρίβειες; Είναι κάποιο από αυτά που έγραψα παραπάνω που δεν ισχύει;

Μπορεί πχ να είναι κάποια εφαρμογή για αποκλειστικά ενδοεταιρική χρήση.

Όλα ισχύουν. Αμφιβάλλω όμως αν τα κάνεις ταυτόχρονα όλα αυτά ή αν απλά σου αρκεί να γνωρίζεις πως υπάρχουν στη συσκευή και μπορεί κάποια στιγμή να τα χρησιμοποιήσεις. Ευπρόσδεκτα τα περισσότερα αλλά υπάρχει και κάτι πιο καθημερινό που λέγεται ευχρηστία, σταθερότητα, κλπ που για μένα είναι πιο σημαντικό από όλα. 

Ένα απλό παράδειγμα: με το που πήρα το s7 edge του έβαλα αμέσως μια 64 κάρτα μνήμης γιατί τα 32 δεν φτάνουν ούτε για πλάκα. Μετά όπως άρχισα να συνειδητοποιώ πως δεν είναι όλα ρόδινα:

η κάρτα είναι πιο αργή απο τη μνήμη του τηλεφώνου,

δεν μεταφέρονται όλες οι εφαρμογές στη μνήμη και αν τελικά μεταφέρεις κάποιες απο αυτές, βλέπεις πως μερικές φορές κατά το reboot σκαλώνει η συσκευή προσπαθώντας να τις φορτώσει (ακόμη και τα εικονίδια),

δεν μπορείς να αποθηκεύσεις raw photo files στην SD,

δεν μπορείς να έχεις ένα full τοπικό backup έχοντας και apps στην εξωτερική μνήμη,

κλπ κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...