Cyberdemon87 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα και συγνώμη για το μεγάλο ποστ, θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων για την βοήθεια σας!Είμαι συνδρομητής της WIND εδώ και χρόνια και το συμβόλαιο μου έληξε.Με κάλεσαν να το ανανεώσουμε αλλά μου είπαν ότι γίνεται 24μηνο ΜΟΝΟ κατηγορηματικά και πως όλες οι εταιρίες το κάνουν πλέον μόνο 24μηνο με την δικαιολογία ότι οι συνδρομητές ζήτησαν κάτι τέτοιο για να μην ανανεώνουν κάθε τρεις και λίγο.Τους ανέφερα ότι στο site τους έχει επιλογή για 12, 18 και 24 μήνες και μου είπαν ότι τάχα απλά δεν το έχουν διορθώσει!Μου είπαν επίσης πως στο πακέτο που έχω, αν το ανανεώσω και φύγω πιο νωρίς από 24 μήνες θα πρέπει να πληρώσω 15 ευρώ/μήνα για τους μήνες που έχουν απομείνει, οπότε αν π.χ. φύγω στον χρόνο θα πρέπει να πληρώσω 180 ευρώ ως "πρόστιμο"!Η απάντηση μου ήταν πως 24 μήνες είναι πάρα πολλοί και πως μόνο για 1 χρόνο το πολύ θα μπορέσω, πράγμα που είναι και αλήθεια καθώς μπορεί να μην είμαι καν στην ίδια πόλη σε 1 χρόνο.Οπότε είπα πως θα το σκεφτώ και να με ξανακαλέσουν αύριο.Ισχύουν όλα αυτά; Και αν ναι, για όλες τις εταιρίες; Υπάρχει κάποια που να έχει ελεύθερο συμβόλαιο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις αν φύγεις;Έχω Double Play + VDSL και πληρώνω περίπου 35 ευρώ/μήνα.Η "προσφορά" που μου έδωσαν βγαίνει σχεδόν στα ίδια χρήματα, κάτι που έπρεπε εγώ να καταλάβω και να επισημάνω για τις παραπάνω χρεώσεις που δεν μου ανέφεραν +5ευρώ από εδώ +10 από εκεί +για την πρώτη ανανέωση κ.λ.π.Προφανώς η νοοτροπία είναι πως οι παλιοί πελάτες είναι οι σίγουροι οπότε δεν έχουν προνόμια και προσφορές που δίνουν στους καινούριους για να τους προσελκύσουν.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι:Internet (VDSL κατά προτίμηση)Μία με δύο ώρες αστικά-υπεραστικάΜισή με μία ώρα κινητάΤι να κάνω; Να κοιτάξω για άλλη εταιρία; Υπάρχει κάποια που να με συμφέρει για τα παραπάνω χαρακτηριστικά και που να "χτίζω" εγώ το πακέτο μου; Ιδανικά δεν θα ήθελα να πληρώνω πάνω από 25 ευρώ τον μήνα.Επίσης το VDSL που έχω συγχρονίζει το πολύ ~30MBPS. Το router είναι το ZXDSL 931WII. Υπάρχει περίπτωση για παραπάνω ταχύτητα;Είμαι σχεδόν κέντρο Αθήνας (Κουκάκι).Γιατί αν είναι έτσι καλύτερα να πάω σε ADSL. Θέλω να κάνω και μια παρένθεση για απορία για αυτό:Αφού πιάνω 30 με VDSL, αν πάω σε ADSL θα πιάνω κοντά στα 24 η δεν παίζει ρόλο; Μπορεί να πιάνω και 12 όπως τον παλιό κακό καιρό;Επίσης είχα ακούσει πως αν ενεργοποιήσεις e-bill για να μην σου έρχεται λογαριασμός με το ταχυδρομείο υπάρχει κάποια έκπτωση. Ισχύει κάτι τέτοιο;Sorry για το μακρύ ποστ. Πολύ κουραστική κατάσταση.
panos- Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Πάντως, αν μετακομίσεις Ελλάδα και δεν μπορείς να έχεις το ίδιο πρόθεμα νομίζω μπορούν να σου δώσουν νέο αριθμό και να έχεις απλά άλλο αριθμό με το τρέχον συμβόλαιο. Ρώτησε τους.
Cyberdemon87 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Οκ, θα το έχω υπόψιν αλλά δεν είναι αυτό που με καίει αυτή την στιγμή.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπον ελευθερο αλλα και ενας χρονος συμβολαια δεν υπαρχουν To vdsl που εχεις πιανει λες 30, ti vdsl ομως εχεις 30αρι ή 50αρι Ο μονος τροπος να ριξεις την τιμη ειναι να πας σε adsl και κατα την γνωμη μου θα πιανεις οσο επιανες οταν το ειχες.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Hol olny.... Υπαρχει ακομα hol? 1
jkoukos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Για το θέμα της διάρκειας του συμβολαίου, σου λένε χαζομάρες. Ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί οποιοδήποτε συμβόλαιο να έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 24 μηνών. Επίσης ορίζει ότι οφείλει η εταιρεία να παρέχει συμβάσεις μέχρι 12 μηνών και να μην σε υποχρεώνει να υπογράψεις για μεγαλύτερη διάρκεια. Βάσει των παραπάνω, οι εταιρείες μπορούν να έχουν διαφορετική τιμή παγίου ανάλογα της χρονικής διάρκειας ενός συμβολαίου (πράγμα που ισχύει σε όλους), αλλά δεν μπορούν να σου επιβάλουν την επιλογή σου και ούτε να μην υπάρχει τουλάχιστον το 12μηνο (και αυτό πρέπει να ισχύει). Οι χρεώσεις είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες σε όλους. Επίσης είχες/είχαμε ενημέρωση όταν άλλαξαν και δυνατότητα αδαπάνως υπαναχώρησης της σύμβασης, π.χ. για τα +5€ σε περίπτωση ανανέωσης. Επίσης είναι πάγια πρακτική όλων των παρόχων να δίνουν ελαφρά καλύτερες τιμές στις νέες συνδέσεις. Πολλές φορές όμως και οι παλιοί έχουν τις ίδιες (αν όχι καλύτερες) ειδικά μετά από αίτημα φορητότητας. Λογικά έχεις VDSL από αστικό κέντρο και όχι από τις νέες καμπίνες. Άρα αν πας σε ADSL η ταχύτητα εξαρτάται κυρίως από την απόσταση. Αν είσαι στο ίδιο σπίτι όταν λες ότι έπιανες 12Mbps, τότε πάνω-κάτω θα έχεις την ίδια ταχύτητα σήμερα.
Cyberdemon87 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. jkoukos, μπορώ να τους πω να με βγάλουν από το ΑΚ και να με μεταφέρουν σε καμπίνες?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. jkoukos, μπορώ να τους πω να με βγάλουν από το ΑΚ και να με μεταφέρουν σε καμπίνες? Aν υπαρχουν νεες καμπινες ενεργες στην περιοχη σου θα περνεις απο καμπινες , υπαρχουν περιοχες που ενω μπηκαν η καμπινες δεν εχουν παρει ρευμα οποτε ναι μεν εχει καμπινα αλλα δεν ειναι ενεργη
jkoukos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αν η περιοχή σου έχει τις νέες αναβαθμισμένες καμπίνες, μπορείς να πάρεις VDSL από αυτές μέσω χοντρικής του ΟΤΕ αλλά είναι θέμα του κάθε παρόχου (της Wind καλή ώρα) αν θέλει να σου δώσει υπηρεσία με αυτό τον τρόπο. Για ADSL θα συνεχίσεις πάλι από αστικό κέντρο να παίρνεις σύνδεση και μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και προβληματικές περιοχές, δίνεται από τις καμπίνες. Πράγμα που στην περίπτωσή σου δεν ισχύει με 12Mbps συγχρονισμό.
Cyberdemon87 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ. Πως μπορώ να ξέρω αν έχει στην περιοχή μου τις νέες αναβαθμισμένες καμπίνες που αναφέρεις; Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί 2 τετράγωνα πιο κάτω ένας φίλος συγχρονίζει στα 49-50 (και αυτός στην Wind).
jkoukos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Τα 2 τετράγωνα είναι σχετικό όσον αφορά την απόσταση από το αστικό κέντρο. Μπορεί να είναι 300 ή και παραπάνω μέτρα καλωδιακή απόσταση. Βέβαια το ότι πιάνεις 30Mbps δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το όριο της γραμμής. Μπορεί π.χ. να έχει κάποιο πρόβλημα. Πόση είναι η απόσταση που έχεις από το DSLAM; Μπορείς να το δεις (στο περίπου) από τον έλεγχο διαθεσιμότητας στη Cyta. Επίσης ποια είναι τα στοιχεία του συγχρονισμού;
Cyberdemon87 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 742 μέτρα μου βγάζει η CYTA. Παραθέτω screenshot των στοιχείων. Το router είναι το ZXDSL 931WII. Υπάρχει περίπτωση να θέλει κανένα firmware update και να συγχρονίζει μετά καλύτερα, ή είναι άσχετο;
jkoukos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Για 750 μέτρα, θεωρητικά σε φυσιολογική γραμμή θα περίμενα εξασθένιση ~16dB και συγχρονισμό κάπου στα 48Mbps. Με την εξασθένιση που έχεις (18,3dB) λογικά είσαι στα περίπου 900 καλωδιακά μέτρα και ο συγχρονισμός πρέπει να είναι ~42Mbps. Αν όμως η γραμμή ή η εγκατάσταση είναι προβληματική, είναι απόλυτα φυσιολογικό στο VDSL να έχεις μεγαλύτερη απώλεια. Έλεγχο της γραμμής έχεις κάνει ποτέ; Ιδανικά θα πρέπει να γνωρίζεις πόσο συγχρονίζεις στον κατανεμητή της οικοδομής και πόσο μέσα στο σπίτι στην πρώτη πρίζα. Και στις 2 περιπτώσεις συνδέεις μόνο τον router στη γραμμή και αποσυνδεδεμένη όλη την υπόλοιπη καλωδίωση πίσω από το σημείο ελέγχου. Μόνο έτσι έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στη δοκιμή, που θα σου δείξει προς τα που (εσωτερικό ή εξωτερικό) είναι το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα