iordanis77 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Το δέμα είναι όνομα υπηρεσίας, δεν έχει να κάνει με τον τρόπο συσκευασίας. Εάν κάτι είναι έως 2 κιλά (και κάποιο όγκο που δε θυμάμαι, αλλά αρκετά μεγάλο) μπορεί να σταλεί ως επιστολή, που βγαίνει αρκετά φτηνότερα. Εσυ επιλεγεις πως θα το στειλεις. Ας σημειωθει οτι εντος Ελλαδας τα δεματα συμφερουν περισσοτερο απο τις επιστολες.
scullyist Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 εντος Ελλαδας τα δεματα --- - ----, συμφερουν περισσοτερο απο τις επιστολες. Κάτι ξεχνάς για να είναι σωστή η πληροφορία.
Haldol Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εσυ επιλεγεις πως θα το στειλεις. Ας σημειωθει οτι εντος Ελλαδας τα δεματα συμφερουν περισσοτερο απο τις επιστολες. Ακριβώς. Η μόνη περίπτωση για να μην μπορεί να σταλθεί επιστολικό είναι αυτό που έγραψα, δηλαδή υπερβολικό βάρος (2+ κιλά) ή όγκος. Για το άλλο που λες, με 0,50€ / κιλό, πράγματι. Αλλά δε ξέρω κατά πόσο είναι ισοδύναμα σε ταχύτητα, ασφάλεια, κλπ.
iordanis77 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ακριβώς. Η μόνη περίπτωση για να μην μπορεί να σταλθεί επιστολικό είναι αυτό που έγραψα, δηλαδή υπερβολικό βάρος (2+ κιλά) ή όγκος. Για το άλλο που λες, με 0,50€ / κιλό, πράγματι. Αλλά δε ξέρω κατά πόσο είναι ισοδύναμα σε ταχύτητα, ασφάλεια, κλπ. Παιζει ρολο ο ογκος? Τις προαλλες ειδα ενα μεγαλο κουτι και ο υπαλληλος εσπευσε με συστησει στον αποστολεα να το στειλει σαν επιστολη, ωστε να πληρωσει 4 αντι 1,5ε. Υποτιθεται η επιστολη παει γρηγοροτερα, δηλ 1-2 μερες, το ουσιαστικο ειναι οτι παει στη πορτα σου, ενω στο δεμα ο παραληπτης παιρνει ειδοποιητηριο και πρεπει να παει στο τοπικο ταχυδρομειο να το παραλαβει.
Haldol Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι κι αυτός παίζει ρόλο. Το έψαξα και το βρήκα στο ΥΜΕ. Δες εδώ. Για να χαρακτηριστεί λοιπόν κάτι "επιστολή" πρέπει οι διαστάσεις (Μ + Π + Υ) να μην είναι αθροιστικά πάνω από 90 εκατοστά, ενώ και η μέγιστη διάσταση δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 60 εκατοστά. Συνεπώς, ένα πακέτο 100 x 30 x 15 "κόβεται" ακόμα κι αν μέσα έχει αφρολέξ και ζυγίζει μόνο μισό κιλό. Θα πρέπει να σταλθεί αναγκαστικά σαν δέμα.
zio10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Παιζει ρολο ο ογκος? Τις προαλλες ειδα ενα μεγαλο κουτι και ο υπαλληλος εσπευσε με συστησει στον αποστολεα να το στειλει σαν επιστολη, ωστε να πληρωσει 4 αντι 1,5ε. Υποτιθεται η επιστολη παει γρηγοροτερα, δηλ 1-2 μερες, το ουσιαστικο ειναι οτι παει στη πορτα σου, ενω στο δεμα ο παραληπτης παιρνει ειδοποιητηριο και πρεπει να παει στο τοπικο ταχυδρομειο να το παραλαβει. Αν έχει σταλεί σαν επιστολή (ενώ είναι δέμα κάποιου όγκου - κιλών εντός ορίου) πηγαίνει στη διεύθυνση του παραλήπτη ή είναι στην κρίση του ταχυδρόμου αν θα το πάει ή αν θα αφήσει ειδοποιητήριο;
The Spirit Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η οθόνη είναι αγορά από ebay που τις στέλνουν μέσα σε ένα πολύ μικρό κουτάκι. Δεν ξέρω αν αυτό στέλνετε σαν επιστολή ή σαν δέμα, θα πρέπει να το ρωτήσω στα ΕΛΤΑ (δείτε το κουτί στην photo παρακάτω). Θέλω να δω αν με συμφέρει να την στείλω πίσω γιατί το κόστος της ήταν στα 26 euro περίπου και επειδή έβγαλε πρόβλημα ο πωλητής (στο ebay) την ζητάει πίσω για να κάνει refund.
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η οθόνη είναι αγορά από ebay που τις στέλνουν μέσα σε ένα πολύ μικρό κουτάκι. Δεν ξέρω αν αυτό στέλνετε σαν επιστολή ή σαν δέμα, θα πρέπει να το ρωτήσω στα ΕΛΤΑ (δείτε το κουτί στην photo παρακάτω). Θέλω να δω αν με συμφέρει να την στείλω πίσω γιατί το κόστος της ήταν στα 26 euro περίπου και επειδή έβγαλε πρόβλημα ο πωλητής (στο ebay) την ζητάει πίσω για να κάνει refund. Ισχύει αυτό που σου έγραψα. 3-4€ θα πάει.
iordanis77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αν έχει σταλεί σαν επιστολή (ενώ είναι δέμα κάποιου όγκου - κιλών εντός ορίου) πηγαίνει στη διεύθυνση του παραλήπτη ή είναι στην κρίση του ταχυδρόμου αν θα το πάει ή αν θα αφήσει ειδοποιητήριο; Οι επιστολες πανε στη πορτα του παραληπτη. Τωρα θα μου πεις, αν δε βρει μεσα το παραληπτη τι γινεται? Αφηνει το δεμα στη πορτα του? 1
Haldol Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω αν αυτό στέλνετε σαν επιστολή ή σαν δέμα, θα πρέπει να το ρωτήσω στα ΕΛΤΑ (δείτε το κουτί στην photo παρακάτω). Δεν διάβασες τα παραπάνω post; Οτιδήποτε έως 2 κιλά και άθροισμα διαστάσεων έως 90 εκατοστά (με την μεγαλύτερη να μην υπερβαίνει τα 60 εκατοστά) μπορεί να σταλθεί είτε σαν επιστολή, ή σαν δέμα. Δεν έχει σχέση με το πως είναι συσκευασμένο (φάκελος ή κουτί). Εάν είναι πιο βαρύ, ή πιο μεγάλο, πάει αναγκαστικά σαν δέμα. Το συγκεκριμένο που θέλεις να στείλεις, μπορείς να το στείλεις όπως θέλεις (επιστολή ή δέμα). Εσύ διαλέγεις και ζητάς. Κατέβασε την εφαρμογή των ΕΛΤΑ στο κινητό σου, ή μπες στο site τους και δες τον τιμοκατάλογο. Ή άμα δε τα καταφέρεις, πες βάρος και χώρα που πάει, και στο βρίσκουμε εμείς το κόστος.
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Οι επιστολες πανε στη πορτα του παραληπτη. Τωρα θα μου πεις, αν δε βρει μεσα το παραληπτη τι γινεται? Αφηνει το δεμα στη πορτα του? Λογικά ειδοποίηση θα αφήσει σε αυτή την περίπτωση. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα πάρει μαζί του το δέμα εξ αρχής ο ταχυδρόμος ή μόνο την ειδοποίηση!
Haldol Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα πάρει μαζί του το δέμα εξ αρχής ο ταχυδρόμος ή μόνο την ειδοποίηση! Εάν είναι ογκώδες ή βαρύ, δε παίρνει καν το πακέτο. Άντε να κουβαλάει την κούτα με το παπί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα