Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έξοδος για τη Samsung από την αγορά των εκτυπωτών, και εξαγορά του σχετικού τμήματος από την HP (Hewlett Packard) που κυριαρχεί στο χώρο.

Το τίμημα της εξαγοράς σύμφωνα με τις δύο εταιρείας έφτασε το 1.05 δισ. δολάρια, με την HP να αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή θα τη βοηθήσει να φέρει την αλλαγή στη βιομηχανία των φωτοαντιγραφικών η οποία «δεν έχει καινοτομήσει εδώ και δεκαετίες». Μάλιστα η εταιρεία προσθέτει ότι τα φωτοαντιγραφικά είναι «περίπλοκα μηχανήματα με δεκάδες ανταλλακτικά που συνήθως απαιτούν αναποτελεσματική υποστήριξη και συντήρηση».

Η εξαγορά του τμήματος εκτυπωτών της Samsung, είναι η μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει η HP όλα τα χρόνια στα οποία έχει παρουσία στο συγκεκριμένο χώρο. Για το σκοπό αυτό η Samsung θα δημιουργήσει μια νέα ξεχωριστή εταιρεία που θα περιλαμβάνει αποκλειστικά το τμήμα εκτυπωτών της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου και των 6.000 υπαλλήλων που εργάζονται σ' αυτό, και το οποίο θα πουληθεί στη συνέχεαι εξ' ολοκλήρου στην HP.

Τέλος, η Samsung θα εξακολουθήσει να πουλάει εκτυπωτές στην Κορέα με τη δική της ονομασία, όμως οι εκτυπωτές αυτοί θα κατασκευάζονται από την HP.

Link.png Site: TheVerge

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η hp για μένα είναι κορυφή στους εκτυπωτές,πήρα πρόσφατα έναν με 40 ευρώ και τα μελάνια έχουν 9 για ασπρόμαυρο και 360 σελίδες και το κόστος βγαίνει 2.5 λεπτά ενώ οι σελίδες είναι όντως 360 όσο λέει αν δεν βάζεις εικόνες και πολλά και είσαι με κείμενο. 

• Like 4
Δημοσ.

Θυμάστε πριν λίγο καιρό που η hp είχε κατηγορηθεί ότι είχε "τοποθετήσει" στον κώδικα που έτρεχε ο εκτυπωτής ώστε μετά τις 10.000 σελίδες να "χαλάει";;

Πιστεύω ότι η hp βγάζει γενικά ποιοτικά προϊόντα αλλα κάτι τέτοιες βλακίες χαλάνε την εικόνα της προς τα έξω.

Δημοσ.

Θυμάστε πριν λίγο καιρό που η hp είχε κατηγορηθεί ότι είχε "τοποθετήσει" στον κώδικα που έτρεχε ο εκτυπωτής ώστε μετά τις 10.000 σελίδες να "χαλάει";;

Πιστεύω ότι η hp βγάζει γενικά ποιοτικά προϊόντα αλλα κάτι τέτοιες βλακίες χαλάνε την εικόνα της προς τα έξω.

εγώ φίλε μου πήρα τον εκτυπωτή για μια ολόκληρη χρονιά στο τει που σπουδάζω,τον εκτυπωτή τον πήρα Οκτώβρη (όχι και τόσο πρόσφατα :P που λέω αλλά για μένα που γενικά δεν επενδύω εύκολα είναι πρόσφατο) κάθε βδομάδα είχα να τυπώνω για εγασίες κάπου 50 σελίδες δηλαδή τον μήνα 200,μέχρι τον ιούνιο που τελείωσα είχα τυπώσει χοντρικά 1600 σελίδες με κόστος 2.5 λεπτά ανα όψη για μελάνια και 0,4 λεπτά για χαρτί (0,8 η σελίδα) , αυτό σημαίνει 2.9 λεπτά η όψη άρα έδωσα 46 ευρώ σε αναλώσιμα και 40 για τον εκτυπωτή = 86 ευρώ για μια σεζόν,αν τα τύπωνα έξω σε φωτοτυπάδικο με κόστος όψης 7,5 λεπτά θα πήγαινε 120 ευρώ και θα μου έκλεβε τις εργασίες,και θα έπρεπε να τρέχω να τυπώσω και και πολλά και μου έμεινε και ο εκτυπωτής και έχω και σκάνερ,όχι κανένα τρελό να σκανάρω φιλμ φωτογραφικής και να βγει πένα αλλά ένα σκανεράκι να περάσω τις σημειώσεις στο Pc μου με καλή ποιότητα και να κάνω τις δουλίτσες μου , στις 10000 δηλαδή σε περίπου 6 χρόνια ας χαλάσει δεν με καίει, ωστόσο θα έχω γλυτώσει 75 ευρώ σε κόστος έξω τον χρόνο και το κόστος αγοράς της συσκευής 40 ανα 6 χρόνια. δεν είναι τίμιο αυτό που κάνει αλλά και πάλι συμφέρει γιατί άμα ήταν να βγάζει εκτυπωτές να κρατάνε μια ζωή θα φαλίριζε.

με την χρήση που κάνω στα 6 χρόνια γλυτώνεις 400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του κόστους αγοράς,αρκετά καλά για έναν φοιτητή σε όλη  την διάρκεια σπουδών του.

• Like 2
Δημοσ.

...

Το ενδεχόμενο να μην είναι όλοι φοιτητές ή να κάνουν την χρήση που κάνεις, το σκέφτηκες; Επίσης σκέφτηκες ότι υπάρχουν εκτυπωτές και με 100 και με 200 και με 500 ευρώ;

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν η HP έκανε τους εκτυπωτές να χαλάνε στις 10.000 φωτοτυπίες τότε είναι απαράδεκτη. Αντιστοιχεί σε περίπου 27 σελίδες τη μέρα για ένα χρόνο. Σιγά τα ουα.

Η HP και η κάθε HP προφανώς και έχει υποχρέωση να βγάζει προιόντα τα οποία να μην είναι ελαττωματικά. Αλλιώς πρέπει να αναφέρει ότι το τάδε προιόν διαρκεί για τόσο χρόνο κλπ. Αν δεν το κάνει προφανώς είναι παράνομη η εταιρεία.

Αν εγώ προσέχω τον εκτυπωτή μου (ή μηχάνημα μου για να είμαστε πιο γενικοί) και βγάλει 10ετία, της κάθε HP δεν της πέφτει λόγος.

Τέλος πάντων καλές....εκτυπώσεις!

Υποθέτω ότι η HP με αυτή την κίνηση επιδιώκει η πλειοψηφία των εκτυπωτών που πωλούνται να είναι δικοί της. Θεωρητικά φαίνεται "καλή" κίνηση για την ίδια. Πρακτικά i don't care. lol

• Like 1
Δημοσ.

ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Μια σωστή εταιρία υπήρχε στους εκτυπωτές και θα εξαγοραστεί από την χειρότερη στον τομέα...

ελάτε πείτε την αλήθεια... όσοι γράφετε θετικά σχόλια για τους εκτυπωτές της hp το κάνετε ειρωνικά έτσι δεν είναι???

• Like 2
Δημοσ.

Το ενδεχόμενο να μην είναι όλοι φοιτητές ή να κάνουν την χρήση που κάνεις, το σκέφτηκες; Επίσης σκέφτηκες ότι υπάρχουν εκτυπωτές και με 100 και με 200 και με 500 ευρώ;

Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν η HP έκανε τους εκτυπωτές να χαλάνε στις 10.000 φωτοτυπίες τότε είναι απαράδεκτη. Αντιστοιχεί σε περίπου 27 σελίδες τη μέρα για ένα χρόνο. Σιγά τα ουα.

Η HP και η κάθε HP προφανώς και έχει υποχρέωση να βγάζει προιόντα τα οποία να μην είναι ελαττωματικά. Αλλιώς πρέπει να αναφέρει ότι το τάδε προιόν διαρκεί για τόσο χρόνο κλπ. Αν δεν το κάνει προφανώς είναι παράνομη η εταιρεία.

Αν εγώ προσέχω τον εκτυπωτή μου (ή μηχάνημα μου για να είμαστε πιο γενικοί) και βγάλει 10ετία, της κάθε HP δεν της πέφτει λόγος.

Τέλος πάντων καλές....εκτυπώσεις!

Υποθέτω ότι η HP με αυτή την κίνηση επιδιώκει η πλειοψηφία των εκτυπωτών που πωλούνται να είναι δικοί της. Θεωρητικά φαίνεται "καλή" κίνηση για την ίδια. Πρακτικά i don't care. lol

αν αγοράσεις εκτυπωτή 200 και 500 ευρώ προφανώς και δεν είναι ηλίθια η hp να στον κάνει να χαλάσει,γιατί μετά χαλάει το όνομα της τσάμπα και θα βγούν πολλά προβλήματα γιατί τον εκτυπωτή των 200 και 500 ευρώ τον παίρνει επαγγελματίας που θα τυπώνει την σάρα και την μάρα και αν έχει αυτό το πραγματάκι που λες στον χρόνο τα εφτυσε.

όταν όμως παίρνεις με 40-50,δεν ψωνίζεις και απο σβέρκο για να πεις ότι θα κρατήσει μια ζωή,δεν δίνεις 40-50 ευρώ για εκτυπωτή επιχείρησης που θα τυπώνει φουλ και αν σε κρεμάσει την έκατσες.

Δημοσ.

εγω παντως τον 2430dtn δεν τον αλλαζω με τιποτα.....

τονερ 25€ σελιδες εκτυπωσης ?? αναλογα με την καλυψη : απο 15000 μεχρι 23000 ..... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟοοοοοοοοοο

Δημοσ.

Εγώ και οι 3 εκτυπωτές που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι HP των 70-110 ευρώ και δεν κάνω βαριά χρήση. Ο πρώτος χάλασε μετά από 7 χρόνια , ο δεύτερος μετά από 2-3 χρόνια. Τον τωρινό τον έχω μισό χρόνο και έχει πρόβλημα με τα windows 7.  Τέλος πάντων την δουλεία τους την κάνουν αλλά να τα κάνουν να χαλάνε επίτηδες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είναι απαράδεκτο , έτσι και αλλιώς τα λεφτά τους τα παίρνουν από τα ανταλλακτικά.

Δημοσ.

Epson L  σειρα και ολα τα αλλα για οικονομικη εκτυπωση απλως τα προσπερναω τωρα για την hp οταν μιλαμε για μελανια original ειναι πανακριβη

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...