Leon Scott Kennedy Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδια καλημερα σας. Σας παρακαλω δωστε μου λιγο μια βοηθεια για το τι να επιλεξω γιατι δεν βρισκω καποια λυση. Λοιπον.Το σπιτι μου ειναι διωροφο.Κατω ειναι το καθιστικο,σαλονι,κουζινα και επανω ειναι τα υπνοδωματια. Εχω ενα pc gaming κατω στο σαλονι μονιμα συνδεμενο σε 50αρα τηλεοραση και βλεπω τις ταινιες μου απο την προσωπικη μου συλλογη.Το προβλημα μου ειναι οτι καποιες φορες (ειδικα το χειμωνα) οταν γυριζω κουρασμενος απο τη δουλεια,πηγαινω επανω στο δωματιο μου και ξεκουραζομαι και βλεπω (απο το σκληρο μου δισκο που εχω κατω στο pc στο σαλονι) επανω καμια ταινια.Υπαρχει καποιος τροπος το να βλεπω ταινιες επανω χωρις να εχω ανοιχτο κατω τον υπολογιστη;Δεν θελω να εχω ανοιχτο κατω το pc και το ps3 (με το ps3 media player βλεπω καμια φορα επανω και με ανοιχτο το pc κατω) και να εχω το νου μου αν αποκοιμηθω,να πηγαινω να κλεινω κατω το pc,να κλεινω το ps3 κτλ.Γενικα δεν θελω να καιω ολη τη μερα το βασικο pc αν δεν το χρησιμοποιω στο σαλονι.Για επανω στο δωματιο λοιπον τι θα προτεινατε;Καποιον Media player (αν και εχω ακουσει ασχημα λογια για τα media player πχ δεν αναγνωριζουν ολα τα codecs αρχειων βιντεο κτλ) και να συνδεσω εναν εξωτερικο δισκο η καποιο desktop pc ισως καλυτερα (που θα χωραει και περισσοτερους δισκους και θα αναβαθμιζεται) να το εχω συνδεμενο με το ps3 η καποιο Nas συνδεμενο στο ρουτερ και με τον σκληρο δισκο (δεν γνωριζω καλα πως δουλευει ο nas server) ετσι ωστε να εχω οσο το δυνατον ποιο συμβατο player με τα αρχεια (mkv,mp4,avi,mov κτλ) και να εχω σβηστω το pc κατω στο σαλονι; Φυσικα ψαχνω οτι πιο φτηνη ληση γινεται (80-120 ευρω max) και να τρεχει τις ταινιες απροβληματιστα! Σας ευχαριστω. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2016 από Leon Scott Kennedy 1
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξερει κανεις να προτεινει κατι βρε παιδια;
juventinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν android media player. Παίζουν αρκετούς τύπους αρχείων. Επίσης θα πρότεινα ένα docking station για σκληρούς, πχ http://www.skroutz.gr/c/2027/docking-station-hdd.html?from=catspan&keyphrase=docking+station ή εναν εξωτερικό σκληρό. Πιθανόν να μπορείς να συνδέσεις το σκηρό στο ρούτερ σου και να τον κάνεις δικτυακό. Αν θες για nas είναι λίγο πιο ακριβές λύσεις αλλα βολεύουν. Εξαρτάται πόσους δίσκους χρησιμοποιείς. Τώρα για να παίζεις τα πάντα σίγουρα ένα htpc βολεύει αλλα δε νομίζω οτι σε συμφέρει σε κόστος κατανάλωσης. Εάν θές δώσε περισσότερα στοιχεία για το πόσους δίσκους έχεις με τα αρχεία σου, τι επέκταση σκοπεύεις να κάνεις στον τομέα αυτό, για να μπορύν να σου απαντήσουν παιδιά που γνωρίζουν και να σου βρουν την καλύτερη λύση.
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις έναν android media player. Παίζουν αρκετούς τύπους αρχείων. Καλησπερα φιλε μου. Ακριβως γι'αυτο το λογω αρχιζω να αποκλειω τη λυση των media players.Εχω δοκιμασει αρκετους και τελικα καποια αρχεια δεν τα παιζει σωστα εως καθολου!Δεν θελω να μπλεξω με μετατροπες κτλ γιατι και χανεται η ποιοτητα αλλα και ειναι χρονοβορα διαδικασια καθε τοσο.Βρηκα καποιους ετοιμους υπολογιστες οπως πχ αυτους http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/713592-dell-optiplex-755-core2quad-q8300-25ghz-%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%BF/ http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/700084-dell-precision-t3400-workstation-e84004gb500gbfx1700/ που ειναι φθηνες λυσεις και φυσικα αναβαθμισημες στο μελλον αλλα δεν ξερω αν κανει καποιο για τωρα για τη χρηση που το θελω.
juventinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αν δεις τι αρχεία έχεις, πιστεύω θα βρεις κάποιο media player. Νομίζω οτι οι android media players παίζουν πολλούς τύπους αρχείων. Για αυτό σου είπα και για android. Το άλλο καλό είναι οτι έχεις εξοικονόμηση χώρου και ρεύματος συν οτι έχεις και μικρότερη κατνάλωση. Και εγώ στην ίδια φάση με σένα είμαι γιατι το media player που έχω δεν παίζει divx και σκεφτόμουνα για htpc. Αλλά εξετάζωντας όλα τα παραπάνω είδα οτι δε με συμφέρει. Εάν κάποιο παιδί έχει ασχοληθεί με media players και γνωρίζει κάποιον που να παίζει τα πάντα ας ενημέρωσει το φίλο και απο εκεί και πέρα αποφασίζει ποια ειναι η καλύτερη λύση για αυτόν. Υπάρχει αυτό http://www.insomnia.gr/topic/480400-επιλογή-android-tv-box/και εάν θές δοκίμασε και το avclub.gr. Εκεί έχουν ενότητες για media players και htpc και πιθανόν να μπορούν να σε βοηθήσουνε περισσότερο.
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Σε ευχαριστω πολυ φιλε juventinos για τη βοηθεια.Θα το διαβασω ολο το θεμα που μου εστειλες (αν και εχω ακομα καποιες αμφιβολιες στο θεμα υποστηριξης ολων των ειδων αρχειων βιντεο και ηχου γιατι ακομα και 1-2 ταινιες να μη μου παιξει θα ξενερωσω ασχημα γιατι θελω να εχω ολη μου τη συλλογη συγκεντρωμενη σε 2-3 δισκους και να τις βλεπω απευθειας,οχι αν καποια δεν παιζει να πηγαινω στο σαλονι να την βλεπω καθε τοσο αυτη τη δουλεια να κανω).Καταλαβαινεις τι θελω να πω.Παιζει να μου δωσουν κι εναν mac mini 2009 σε πολυ καλη τιμη με 2bg μνημη.Με αυτο θα μπορω να συνδεσω εξωτερικο σκληρο και να βλεπω μεσω οικιακου δικτυου τις ταινιες μου χωρις κολληματα κτλ;
ChubbyFatBoy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Media player για να παιζει αρκετα αρχεια ειναι ακριβοι. Android κουτακι θα κανει δουλεια εχει και vlc στο playstore και mx player μεχρι στιγμης δεν ειχα προβλημα σε android συστημα
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εχετε να προτεινετε παιδια καποιο καλο (κι ακομα καλυτερα καποιο που να ειναι δοκιμασμενο η που εχετε εσεις ηδη) android media player?
ChubbyFatBoy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 amazon και chromecast ειναι καλα. PS: δεν ειμαι σιγουρος αν εχουν usb storage.
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγινε.Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου,θα το ψαξω το θεμα αν και θα κοιταξω και για τον mac mini (που ποτε δεν ειχα και δεν ειχα δουλεψει ποτε με αυτο το λειτουργικο και ειναι παλιο μου αποθημενο ) μιας και που μου τον δινουν σε καλη τιμη και θα μπορω να τον χρησιμοποιω και για σερφαρισμα,office και γενικα σαν δευτερο pc!Θα δω ποιο με συμφερει καλυτερα πριν αποφασισω!
Leon Scott Kennedy Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Τελικα παιδια πηρα το mac mini late 2008 (ηταν πολυ δελεαστικη η τιμη που το βρηκα,110 ευρω με 2gb μνημη). Του περασα το ps3 media server και απλα τωρα το μονο που θα πρεπει να παρω ειναι εναν εξωτερικο σκληρο δισκο με ethernet για να το δοκιμασω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα