solution1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα, έχω ένα laptop αρκετά παλιό acer aspire 5715z Μοντέλο 2008, core 2 duo, 3gb ram, chipset: gl960, gma intel x3100 Το έχω μόνο για σερφάρισμα και δεν κλείνει καθόλου. Μόνο standby. sleep και resume, πολλές φορές την ημέρα. Όσο το είχα με windows 10 64bit έκδοση 1511 δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα με το resume. To σύστημα είχε φτάσει να έχει uptime 40 ημέρες! Μόνο αν έβγαινε κάποιο update γινόταν επανεκκίνηση. Με την αναβάθμιση σε anniversary edition 1607 πολλές φορές αντιμετωπίζω πρόβλημα με το resume Το laptop ενεργοποιεί την οθόνη (μαύρη, απλώς το backlight αχνοφαίνεται) για 1 δευτερόλεπτο και αμέσως σβήνει την οθόνη και μένει παγωμένο (με το δίσκο να έχει συνεχή λειτουργία (το λαμπάκι δείχνει δραστηριότητα) Από εκείνη τη στιγμή, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι hard shutdown κρατώντας το powerbutton πατημένο για λίγα δευτερόλεπτα. Έχω δοκιμάσει να πατήσω esc, ALT+F4, ctrl+alt+del τίποτα. Ξαναλέω ότι ο δίσκος φαίνεται να έχει δραστηριότητα. Επίσης από τα power options έχω ρυθμίσει το powerbutton όταν πατιέται (στιγμιαία) να γίνεται shutdown αλλά δεν.. Το hard disk sentinel δείχνει 100% υγεία. Δοκίμασα όλες τις λύσεις που βρήκα.Συγκεκριμένα: έκλεισα το hibernation με powercfg /h off στο cmd και reboot απενεργοποίησα το Fast Startup απενεργοποίησα το wake on lan To θέμα είναι ότι δεν κολλάει κάθε φορά. Αλλά στη διάρκεια της ημέρας θα το κάνει 3-4 φορές. Κάθε φορά που έκανα μια αλλαγή λειτουργούσε απροβλημάτιστα για αρκετά resume κάτι που μου έδινε την εντύπωση ότι φτιάχτηκε.. Τουλάχιστον να εντοπιστεί η φύση του προβλήματος. Είναι στο acpi? Είναι στον driver της κάρτας γραφικών; btw, το intel driver update utility, βρίσκει και κατεβάζει λίγο πιο ενημερωμένο driver για το chipset αλλά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πετάει "unknown error" Επίσης μπορεί η 1607 να δημιούργησε αυτό το πρόβλημα, έλυσε όμως άλλα. πχ μετά από resume δε λειτουργούσε το εικονίδιο της έντασης του ήχου και άλλα Είχα κάνει ένα batch το οποίο έκανε επανεκκίνηση του explorer για να λυθούν τα θέματα. Στην 1607 δεν έχω τέτοια θέματα Ευχαριστώ
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Μια υπενθυμιση: Οταν δεν εχετε κατι να προσφερετε επι του θεματος, δεν ειστε υποχρεωμενοι να απαντατε σε οποιοδηποτε thread. /cleaned 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα