Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περί ωρών κοινής ησυχίας : ας με διορθώσει κάποιος εάν σκέφτομαι λάθος, αλλά ώρες κοινής ησυχίας δε θα έπρεπε να είναι όλες οι ώρες της ημέρας;;

Υπερβολικός είσαι ρε συ, ούτε στο νεκροταφείο δεν είναι όλες οι ώρες κοινής ησυχίας! :D

• Like 1
  • Απαντ. 498
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι όταν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας μπορεί ο καθένας να χτυπήσει τα ηχεία στην διαπασών και να αρχίζει να τραγουδάει. 

Τότε μπορείς εύκολα να πάρεις το 100.

πως προκυπτει αυτο?

εχεις κατι με το τραγουδι φιλε? :P

για τh διπλανη που βγαινει ολες τις ωρες να καπνισει στο μπαλκονι 1 πακετο τη φορα και κυριολεκτικα ολος ο καπνος μπαινει στο σπιτι μου μπορω να κανω κατι?

προχθες εκανα γυμναστικη και εκει που παλευα να παρω ανασες μου ηρθε ο καπνος και  ξενερωσα.

πρωι πρωι που ανοιγω να ξεμυρισει πριν παω για δουλεια, ειναι εκει,με το κωλοτσιγαρο της και τον καφε της.

να  πω οτι μενω σε παλιες εργατικες,σε κατι κωλοσπιτα που εχουν ενα τοιχο αναμεσα τους ( και οχι διπλο τουβλο ) λες και ειναι χωριστα δωματια,οι μπαλκονοαυλες μας ειναι μια ενιαια που χωριζεται με καγκελα οποτε δεν υπαρχει καμια αποσταση μεταξυ μας και αυτη καπνιζει το πολυ 2 μετρα απο τη μπαλκονοπορτα/εξωπορτα.

επειδη τα γαμωσπιτια ειναι φθηνες  και παλιες κατασκευες τα κουφωματα δεν κρατανε ουτε ηχο ουτε τποτ,με αποτελεσμα να περναει ο καπνος κατω απο την εξωπορτα και να ερχεται στο σπιτι.

εχω καποιο δικαιωμα να μιλησω,η απλα πρεπει να το συζητησω?

ειμαι καινουργιος στη γειτονια,σχετικα νευρικος,αλλα πανω απο ολα λογικος και συζητησιμος.

Δημοσ.

Εχω φιλο που μενει σε πλατεια .Με τα καφε και μουσικη,δραμα η κατασταση.Ειδικα καλοκαιρι και με διπλα τζαμια.

• Like 1
Δημοσ.

πως προκυπτει αυτο?

εχεις κατι με το τραγουδι φιλε? :P

για τh διπλανη που βγαινει ολες τις ωρες να καπνισει στο μπαλκονι 1 πακετο τη φορα και κυριολεκτικα ολος ο καπνος μπαινει στο σπιτι μου μπορω να κανω κατι?

προχθες εκανα γυμναστικη και εκει που παλευα να παρω ανασες μου ηρθε ο καπνος και  ξενερωσα.

πρωι πρωι που ανοιγω να ξεμυρισει πριν παω για δουλεια, ειναι εκει,με το κωλοτσιγαρο της και τον καφε της.

να  πω οτι μενω σε παλιες εργατικες,σε κατι κωλοσπιτα που εχουν ενα τοιχο αναμεσα τους ( και οχι διπλο τουβλο ) λες και ειναι χωριστα δωματια,οι μπαλκονοαυλες μας ειναι μια ενιαια που χωριζεται με καγκελα οποτε δεν υπαρχει καμια αποσταση μεταξυ μας και αυτη καπνιζει το πολυ 2 μετρα απο τη μπαλκονοπορτα/εξωπορτα.

επειδη τα γαμωσπιτια ειναι φθηνες  και παλιες κατασκευες τα κουφωματα δεν κρατανε ουτε ηχο ουτε τποτ,με αποτελεσμα να περναει ο καπνος κατω απο την εξωπορτα και να ερχεται στο σπιτι.

εχω καποιο δικαιωμα να μιλησω,η απλα πρεπει να το συζητησω?

ειμαι καινουργιος στη γειτονια,σχετικα νευρικος,αλλα πανω απο ολα λογικος και συζητησιμος.

Νομίζω ότι αν ξεπεράσεις ένα όριο θορύβου μπορεί να έρθει αστυνομία ό,τι ώρα και να είναι. Για το άλλο που λες δύσκολα τα πράγματα, μόνο με κουβέντα και κατανόηση όπως λέει και ο green gordon!

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα με το τσιγάρο το είχα κι εγώ και μάλιστα σε σχετικά καινουρια πολυκατοικία. (το πατρικό μου). Από κάπου έμπαινε ο καπνός του τσιγάρου της απο κατω , η οποία μάλιστα κάπνιζε όχι στο ακριβώς απο κάτω μπαλκόνι αλλά στο διπλανό (ήταν διαγωνια απο μένα). Καπνιζε τα καλοκαίρια πριν τη δουλεια και με ξυπνούσε ο καπνός! Ότι χειρότερο, ειδικά αν δεν καπνίζεις.

Για το άλλο θέμα, μετά απο κάποιο όριο decibel το λογικό είναι ότι πρέπει να επεμβαίνει αστυνομία, αλλά δεν ξέρω αν όντως κάνουν τον κόπο.Φυσικά δε γίνεται να έχουμε μόνιμη ησυχία, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές,απλά κάποιες ώρες της ημέρας πρέπει να αποφευγονται οι πολύ θορυβωδεις καταστασεις (π.χ. δουλειές με κομπρεσέρ, μελέτη μουσικού οργάνου κτλ) ώστε να υπάρχει μια ισορροπία. 

• Like 1
Δημοσ.

Απλα δεν ξερω τι ακρη θα βγει.

αυτη η γυναικα προφανως το κανει χρονια αυτο,τι να της πω και εγω τωρα ξαφνικα,μην καπνιζεις στο μπαλκονι σου?

στα @@ της..

ειναι που ειναι και λιγο βλαχοι εδω,μιας και ειναι ας πουμε εξω απο την πολη.

ειναι και τα σπιτια παλια,ειναι και αυτοι στα @@ τους,ολο κατι θα φτιαχνουν η θα κοπανανε  η θα κοβουν..

αυτες τις μερες εχουμε καινουργια μοδα,ο γειτονας με το transit πετρελαιο το βαζει να ζεστανει 7 το πρωι και κανει σα βαρκα το ριμαδι..

• Super Moderators
Δημοσ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση τι μπορεί να κάνει? Αν πχ κάποιο μέλος της οικογένειάς της δεν θέλει να καπνίζει μέσα? Αναγκαστικά μπαλκόνι, το οποίο δεν απαγορεύεται προφανώς...

Δημοσ.

Απλα δεν ξερω τι ακρη θα βγει.

αυτη η γυναικα προφανως το κανει χρονια αυτο,τι να της πω και εγω τωρα ξαφνικα,μην καπνιζεις στο μπαλκονι σου?

στα @@ της..

ειναι που ειναι και λιγο βλαχοι εδω,μιας και ειναι ας πουμε εξω απο την πολη.

ειναι και τα σπιτια παλια,ειναι και αυτοι στα @@ τους,ολο κατι θα φτιαχνουν η θα κοπανανε  η θα κοβουν..

αυτες τις μερες εχουμε καινουργια μοδα,ο γειτονας με το transit πετρελαιο το βαζει να ζεστανει 7 το πρωι και κανει σα βαρκα το ριμαδι..

πωπωπωωω... αυτό με το αμάξι ότι χειρότερο. Σε νιώθω. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ένας γέρος, έχει (είχε), ένα κολοάμαξο vw και όταν κατάφερνε να του βάλει μπροστά, γκάζωνε, και έβλεπα μαύρη καπνίλα να ανεβαίνει... σε φάση, αχνοφαίνονταν η απέναντι πολυκατοικία. Ουκ ολίγες φορές σκέφτηκα να ρίξω τσιμεντόλιθο "καταλάθος", από την ταράτσα στο αμάξι.... ευτυχώς πέθαναν και οι δύο (αμάξι- παππούς)

• Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Πόση θεωρείται ανεκτή φασαρία/θόρυβο σε διαμέρισμα από τους περισσότερους; Μια γιορτή, ένας αγώνας, μια μάζωξη με φωνές μια στο τόσο είναι ανεκτό και συνηθισμένο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωρες κοινης ησυχιας δεν "θεωρειται" τιποτα ανεκτο. Τωρα ειναι και θεμα σεβασμου. Αν ο αλλος του κανεις μια φορα παρατηρηση, θα καταλαβεις αν ειναι ζωο ή οχι απο το πως θα συνεχισει. Μου εχουν τυχει γειτονες που τους ειπα μια και  μοναδικη φορα κατι και δεν ακουστηκε ποτε ξανα κατι και γειτονες οι οποιοι βρισκουν καθε μερα μια διαφορετικη δικαιολογια να σου πουν και φυσικα μια διαφορετικη δραστηριοτητα να κανουν. Γενικα ειναι θεμα τυχης το τι θα σου κατσει. Τωρα αν εσυ θες να κανεις τη μαζωξη, οσο πιο ντομπρος εισαι και ενημερωσεις τους γειτονες σου τοσο πιο στα σοβαρα θα σε παρουν και δεν θα εχεις αστυνομια στην πορτα σου.

Επεξ/σία από babality
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kitharas είπε

Δηλαδή αν εσύ κάνεις μια μάζωξη περιμένεις ή όχι ανοχή από τους γείτονες;

Θα έλεγα για μία στο τόσο ναι. Αλλά σε λογικό πλαίσιο, όχι να γκρεμιστεί το σπίτι. Από την άλλη κι ο άλλος θέλει την ηρεμία του και την ησυχία του, δεν τον νοιάζει αν εσύ θέλεις να κάνεις μάζωξη...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κανω μαζωξη σε ωρες μη κοινης ησυχιας και τις τηρω αυστηρα. Οποτε δεν περιμενω τιποτα απο κανεναν γιατι δε γουσταρω ανοχες απο ξενους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...