serendipity Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Προς όσους μιλάνε (δικαιολογημένα) για τους γύφτους,χαρά στο κουράγιο σας.Απορώ πως δεν σας την έχουν πέσει οι γνωστοί 'προοδευτικούληδες-ανθρωπιστές' του φόρουμ χαρακτηρίζοντάς σας ρατσιστές και άλλα χαριτωμένα. Επι του θέματος για μένα το 99% των πολυκατοικιών έχουν προβλήματα με την φασαρία κυρίως γιατί ο νεοελληνάρας δεν έχει ανατροφή/τρόπους,είναι απλά ανάγωγος και πιστεύει σε αυτό που του δίδαξε εδώ και δεκαετίες η διαφήμιση της amstel, δηλαδή:'γιατί έτσι μας αρέσει'.Επίσης γιατί σοβαρή και σωστή ηχομόνωση απλά δεν υπάρχει. Είναι να μην σου τύχει κακός γείτονας που λένε.Αλλά από την άλλη ρε παιδιά,κυρίως όσοι μένουν στο νοίκι,η λύση είναι η μετακόμιση. Δεν ξαναμένω σε πολυκατοικία να με πληρώνεις.Μονοκατοικία και εκεί θέλεις απόσταση από το διπλανό σπίτι για να έχεις την ηρεμία σου που είναι από τα πιο σημαντικά (αλλά υποτιμημένα) πράγματα στην ζωή μας. 9
sphinxgr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Λυπάμαι τον φίλο με τους γύφτους πιο πάνω. Πραγματικά δεν βλέπω καμία ελπίδα στη φάση του... 2
jonnispap Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Που να δειτε στη Πατρα τι γινεται που ο δημαρχος (ετσι μαθαμε) μοιραζει τα σπιτια στους γυφτους. Στη δικη μου γειτονια 3 τετραγωνα στη σειρα απο 3 υπογεια και εχει γινει εδω τσαντιρι. Φωναζουν κανουν φασαριες και εχουν βρωμισει το τοπο. Μαζευονται πολλα ατομα και ξετρυπωνουν απο τα υπογεια σαν τα ποντικια. Και καλα ο δημος τα δωσε σε φτωχες οικογενειες. Καθε μερα σκανε με φτιαγμενα αυτοκινητα μαρσαροντας μες το μεσημερι και τη νυχτα κα αν ριξεις και μια ματια μεσα στο υπογειο θα δεις κατι τηλεορασαρες απτη μια ακρη του τοιχου μεχρι την αλλη. Μπασταρδογεννηματα και βρωμιαρηδες που ζουν εις βαρος της κοινωνιας. Δεν πληρωνουν τιποτα και τους ταιζουμε με επιδοματα καθε μηνα. Και μην αρχισετε τωρα με ρατσισμους και τετοια γιατι αυτοι που θα το πειτε προφανως ακομα δεν εχουν ερθει διπλα στο σπιτι σας να δειτε τι ωραια που ειναι. 4
Silverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Πραγματικά δεν έχω δει ποτέ μου πουθενά νορμαλ γύφτους, τσιγγάνους. Όλοι αούγκανοι είναι. Ένας φίλος που μένει καμιά 500 μέτρα παραπάνω είχε στο παραδίπλα σπίτι γύφτους για κάνα χρόνο. Χάλι μαύρο, αφήστε που είχαν πάει να πατήσουν 10 άτομα με το σαράβαλο τους.
livefreeordie Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Οι γυφτοι ειναι μεγαλο προβλημα. Ευτυχως κατι τετοιο δεν μου ετυχε πουθενα. Εχω κι εγω φιλη που εχει δικο της σπιτι σε συνοικια που μενουν πολλοι γυφτοι κι εχει τεραστιο θεμα! Αμα το σπιτι δεν ειναι δικο σου και πετυχεις τετοια κατασταση,φευγεις οπως εισαι. Αυτοι δεν παιρνουν απο λογια, ουτε συμμαζευονται,σε γραφουν κανονικα. Εγω απορω πως νοικιαζουν τα σπιτια τους σε γυφτους καποιοι,πρεπει να ειναι πολυ απελπισμενοι δεν εξηγειται αλλιως... 3
Anorymous Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Η χειρότερη εμπειρία που είχαΟταν ήμουν φοιτητής στην Καβάλα είχα μισθώσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο χωρίς να ξέρω τι παίζει με μεγάλη λίπη ανακάλυψα ότι κάθε Κυριακή πρωί κατά τις εφτά γινόταν παρέλαση από στρατό με μπάντα. Α επίσης για ένα διάστημα έμεινα στις φοιτητικές εστίες εκεί να δεις τι γινόταν της τανας στην κυριολεξία μέρα παρά μέρα πάρτι και όταν δεν είχαν πάρτι έβαζαν μουσική στο τέρμα. Τώρα εδώ που μένω σε δικό μου σπίτι έχω εκκλησία κοντά , απο πάνω έχουν σκύλο που κάνει όλο φασαρια και γενικά γίνετε ένας χαμός αλλά έχω συνηθίσει και δεν δίνω σημασία πια.
vilfer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Που να δειτε στη Πατρα τι γινεται που ο δημαρχος (ετσι μαθαμε) μοιραζει τα σπιτια στους γυφτους. Στη δικη μου γειτονια 3 τετραγωνα στη σειρα απο 3 υπογεια και εχει γινει εδω τσαντιρι. Φωναζουν κανουν φασαριες και εχουν βρωμισει το τοπο. Μαζευονται πολλα ατομα και ξετρυπωνουν απο τα υπογεια σαν τα ποντικια. Και καλα ο δημος τα δωσε σε φτωχες οικογενειες. Καθε μερα σκανε με φτιαγμενα αυτοκινητα μαρσαροντας μες το μεσημερι και τη νυχτα κα αν ριξεις και μια ματια μεσα στο υπογειο θα δεις κατι τηλεορασαρες απτη μια ακρη του τοιχου μεχρι την αλλη. Μπασταρδογεννηματα και βρωμιαρηδες που ζουν εις βαρος της κοινωνιας. Δεν πληρωνουν τιποτα και τους ταιζουμε με επιδοματα καθε μηνα. Και μην αρχισετε τωρα με ρατσισμους και τετοια γιατι αυτοι που θα το πειτε προφανως ακομα δεν εχουν ερθει διπλα στο σπιτι σας να δειτε τι ωραια που ειναι. Ό,τι αναφέρω στην Πάτρα γίνεται. Και αυτό που αναφέρεις πως δίνει σπίτια ο δήμος δεν ισχύει, το αναφέρουν διάφοροι «καλοθελητές» για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους. Ρωτήσαμε στις δημοτικές υπηρεσίες και δεν ισχύει. Παλιότερα, επί προηγούμενων δημάρχων, είχαν δωθεί επιδοτήσεις για αγορά σπιτιών ( και όχι για ενοικίαση) στους ρομά. Έτσι αγόρασαν σπίτια και συγκεντρώθηκαν στα προσφυγικά, που υπάρχουν αρκετοί συγκεντρωμένοι. Τώρα, λόγω της οικονομικής ανάγκης, πολύς κόσμος μείωσε αρκετά τα ενοίκια και αρκετοί ρομά κατάφεραν να νοικιάσουν σπίτια σε εξευτελιστικές τιμές. Στο σπίτι όπου διαμένουν απέναντι από εμένα, δίνουν 2 οικογένειες από 50 ευρώ η κάθε μια. 1
soteras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Σε κάτι τέτοιες περιπτώσης απλά γράφης αυτό και όλα είναι μετά καλά.Πάντως το κυριότερο πρόβλημα είναι η ιχομόνωση η οποία είναι ανύπαρκτη πολλές φορές.Λοιπόν το γράμμα είναι αυτό κάνεις τις σωστές αλλαγές και όλα καλά.7 Προς όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας Καλησπέρα σας. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν με ξέρετε. Είμαι ο τύπος που μένει στον τέταρτο όροφο στο τελευταίο διαμέρισμα δεξιά. Μετακόμισα εδώ πριν από ένα χρόνο. Δεν με ξέρετε γιατί δεν σας έχω χτυπήσει την πόρτα ποτέ για να ζητήσω κάτι και σπάνια συναντάω κάποιον από εσάς στο διάδρομο. Δεν είναι ότι δεν είμαι κοινωνικός, απλά δεν με ενδιαφέρει να σας γνωρίσω, αν και δεν αποκλείεται ανάμεσά σας να υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Χέστηκα. Με λίγα λόγια, θέλω την ησυχία μου. Δεν με βοηθάτε όμως. Από πού να πρωτοξεκινήσω. Από την κοπελίτσα στον τρίτο που μαθαίνει πιάνο; Μη ρωτάτε πως ξέρω ότι είναι κοπελίτσα, αποκλείεται να είναι αγόρι και να παίζει τη μελωδία της μοναξιάς της Βανδή. Αν παρόλα αυτά είσαι αγόρι, εγώ θα σε φωνάζω κοπελίτσα και θα σου φορέσω και ένα ροζ φιόγκο. Και δεν είναι ότι με ενοχλεί η μουσική σου ενασχόληση. Με ενοχλεί όταν γίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου. Είναι το μοναδικό μεσημέρι της εβδομάδας που κοιμάμαι. Και με ξυπνάει. Γι αυτό να ξέρεις ότι αν συνεχίσεις να παίζεις αυτές τις ώρες η συνάντηση που θα έχουμε θα είναι ξαφνική. Και δεν θα βγει σε καλό. Αν είσαι ο γονιός και διαβάζεις αυτό το γράμμα, μην ανησυχείς. Θα ξεκινήσω από σένα. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μη λάβετε όλα αυτά που έγραψα και θα γράψω στη συνέχεια ως απειλή. Αλλά ως υπόσχεση. Θα έρθω και θα τα κάνω. Φίλε στον πρώτο. Σ’ αρέσει να ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που παίζουν ελληνικές επιτυχίες; Κάντο με κλειστή την πόρτα. Το ξέρω άτι την ανοίγεις. Έχω κρυφοκοιτάξει. Και ξέρω και γιατί το κάνεις. Ελπίζεις σε επικοινωνία με γείτονα η γειτόνισσα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι δεχτείς έναν επισκέπτη που μόνο στόχο θα έχει να καταστρέψει τις ηλεκτρικές σου συσκευές, τον υπολογιστή σου και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείς για να ακούσεις ραδιόφωνο, θα σε δέσει σε μία καρέκλα, θα σε αλείψει με μέλι και θα αδειάσει πάνω σου ένα σακουλάκι με μυρμήγκια που τυχαία βρέθηκαν στην τσέπη του. Δεν θες τέτοιον επισκέπτη πίστεψε με. Και πάμε τώρα σε σένα. Ξέρεις καλά ποια είσαι. Εσύ που βογκάς. Μία φορά τη εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 3 το πρωί, εδώ και δύο μήνες. Στην αρχή είχε πλάκα το παραδέχομαι. Αλλά το στάνταρ του πράγματος μου δείχνει ότι δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό όσο φαίνεται. Είσαι προγραμματισμένη; Τα έχεις με παντρεμένο που έρχεται εκείνες τις ώρες μόνο; Δεν με ενδιαφέρει πλέον. Μου χαλάς την αγωνία του να ξεχάσω τι μέρα είναι και τι ώρα. Εκεί που κάθομαι ήσυχος ήσυχός απολαμβάνοντας τη χαρά του να κοιτάς το ταβάνι, σε ακούω. Πάλι γαμιέται αυτή, Τετάρτη θα ναι. Και δεν στο χω πει; Σιχαίνομαι τις Τετάρτες. Θα μπορούσα να γράφω για μέρες, αλλά μην ανησυχείτε θα επανέλθω. Κλείνω με τα πιτσιρίκια του πέμπτου. Την επόμενη φορά που θα τρέξετε στο διάδρομο μεσημέρι, μία μεγάλη απόχη θα σας μαζέψει ένα ένα, θα σας κλείσει σε μία ντουλάπα για ένα χρόνο (με τροφή παρόλα αυτά) μέχρι να βάλετε μυαλό και να μάθετε ότι φωνάζουμε μόνο όταν υπάρχει λόγος. Το ότι παίζω κυνηγητό και κάποιος ακούμπησε την πλάτη μου δεν είναι λόγος. Αυτό το γράμμα θέλω να το κρατήσετε. Θέλω να ξέρετε ότι από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα μένει ατιμώρητο. Υπάρχει καινούργιος σερίφης στην πολυκατοικία και το όνομα του είναι «διαμελιστής». Ωραίο όνομα δεν συμφωνείτε; Μέχρι την επόμενη φορά, που ελπίζω να μην υπάρξει, χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας, κλείστε τις πόρτες των σπιτιών σας, πηδηχτείτε χωρίς υπερβολές που δεν πείθουν κανέναν, και όλα θα πάνε καλά. Yours truly, Διαμελιστής 3
jonnispap Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ό,τι αναφέρω στην Πάτρα γίνεται. Και αυτό που αναφέρεις πως δίνει σπίτια ο δήμος δεν ισχύει, το αναφέρουν διάφοροι «καλοθελητές» για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους. Ρωτήσαμε στις δημοτικές υπηρεσίες και δεν ισχύει. Παλιότερα, επί προηγούμενων δημάρχων, είχαν δωθεί επιδοτήσεις για αγορά σπιτιών ( και όχι για ενοικίαση) στους ρομά. Έτσι αγόρασαν σπίτια και συγκεντρώθηκαν στα προσφυγικά, που υπάρχουν αρκετοί συγκεντρωμένοι. Τώρα, λόγω της οικονομικής ανάγκης, πολύς κόσμος μείωσε αρκετά τα ενοίκια και αρκετοί ρομά κατάφεραν να νοικιάσουν σπίτια σε εξευτελιστικές τιμές. Στο σπίτι όπου διαμένουν απέναντι από εμένα, δίνουν 2 οικογένειες από 50 ευρώ η κάθε μια. Φιλε μου προφανως και δεν ειμαι ενας απο τους καλοθελητες και αν λες οτι οντως δεν ισχυει απο τη στιγμη που ρωτησατε στις υπηρεσιες τοτε μαλλον ετσι θα ναι. Δεν το εγραψα για να προπαγανδισω το δημαρχο. Εμεις το μαθαμε αυτο απο τους ενοικους που μενουν διπλα τους. Του δημαρχου τα χω μαζεμενα ετσι κι αλλιως για αλλους λογους αλλα τελοσπαντων. Ευχομαι να το λυσετε το θεμα και να τους διωξετε με τις κλωτσιες αν και πολυ φοβαμαι οτι κατι τετοιο θα αργησει να γινει αμα μπλεξετε με τα δικαστηρια. Σε μας εδω ολοι αναφερουν το προβλημα αλλα κανεις δεν κανει τιποτα. Προφανως απο φοβο.
Lautrec Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Πραγματικά δεν έχω δει ποτέ μου πουθενά νορμαλ γύφτους, τσιγγάνους. Όλοι αούγκανοι είναι. Ένας φίλος που μένει καμιά 500 μέτρα παραπάνω είχε στο παραδίπλα σπίτι γύφτους για κάνα χρόνο. Χάλι μαύρο, αφήστε που είχαν πάει να πατήσουν 10 άτομα με το σαράβαλο τους. Αν ήταν νορμαλ δεν θα ήταν γύφτος Πάντως επειδή το ανέφεραν και κανα δυο πιο πάνω, είναι λάθος να λέμε ότι το μίσος ενάντια στους γύφτους είναι "ρατσισμός". Οι γύφτοι δεν είναι φυλή και δεν τους μισεί κανένας λόγω της εμφανισής τους. Είναι μια κουλτούρα. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 2 έννοιες. Αν εγώ πώ ότι αντιπαθώ την κουλτούρα των Αζτέκων επειδή θυσίαζαν ανθρώπους δεν θα είμαι ρατσιστής. Όπως επισης δεν θα είμαι ρατσιστής εάν πω ότι δεν θέλω κοντά μου μια συμμορία παράσιτων που ζούν απο τους φόρους μου και κάνουν φασαρία μέρα-νύχτα. Λογικό δεν είναι. Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω και εδώ και αλλού άτομα που θεωρούν αυτό το πράγμα "ρατσισμό" και προσβάλλονται τάχα. Κυρίως απο μη-Ευρωπαικες χώρες όπου εκεί δεν υπάρχουν γύφτοι. 2
zeniath Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Το σπιρτόκουτο το έχετε δει; Τέτοιες φρίκες ακούω να τραβάει η άλλη καθημερινά 1
DDevil Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αν ήταν νορμαλ δεν θα ήταν γύφτος Πάντως επειδή το ανέφεραν και κανα δυο πιο πάνω, είναι λάθος να λέμε ότι το μίσος ενάντια στους γύφτους είναι "ρατσισμός". Οι γύφτοι δεν είναι φυλή και δεν τους μισεί κανένας λόγω της εμφανισής τους. Είναι μια κουλτούρα. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 2 έννοιες. Αν εγώ πώ ότι αντιπαθώ την κουλτούρα των Αζτέκων επειδή θυσίαζαν ανθρώπους δεν θα είμαι ρατσιστής. Όπως επισης δεν θα είμαι ρατσιστής εάν πω ότι δεν θέλω κοντά μου μια συμμορία παράσιτων που ζούν απο τους φόρους μου και κάνουν φασαρία μέρα-νύχτα. Λογικό δεν είναι. Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω και εδώ και αλλού άτομα που θεωρούν αυτό το πράγμα "ρατσισμό" και προσβάλλονται τάχα. Κυρίως απο μη-Ευρωπαικες χώρες όπου εκεί δεν υπάρχουν γύφτοι. Προσβάλλονται επειδή ο καθενας από ότι φαινεται σε αυτό το κοσμο πρεσβεύει το συμφέρον του. Ειδαμε το τελευταιο καιρο πολλα και από τις ΜΚΟ. Μη σκάς αμα σε πουνε ρατσιστή γράψτους στα @@ σου και κάνε αυτό που πρέπει για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Ούτως ή αλλως όπως έχουμε ξαναπει ο εχθρος θα βρει ένα καρο τροπους για να σου ριξει λάσπη ακριβως επειδή είναι εχθρος. Justice is served!
iordanis77 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αν ήταν νορμαλ δεν θα ήταν γύφτος Πάντως επειδή το ανέφεραν και κανα δυο πιο πάνω, είναι λάθος να λέμε ότι το μίσος ενάντια στους γύφτους είναι "ρατσισμός". Οι γύφτοι δεν είναι φυλή και δεν τους μισεί κανένας λόγω της εμφανισής τους. Είναι μια κουλτούρα. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 2 έννοιες. Αν εγώ πώ ότι αντιπαθώ την κουλτούρα των Αζτέκων επειδή θυσίαζαν ανθρώπους δεν θα είμαι ρατσιστής. Όπως επισης δεν θα είμαι ρατσιστής εάν πω ότι δεν θέλω κοντά μου μια συμμορία παράσιτων που ζούν απο τους φόρους μου και κάνουν φασαρία μέρα-νύχτα. Λογικό δεν είναι. Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω και εδώ και αλλού άτομα που θεωρούν αυτό το πράγμα "ρατσισμό" και προσβάλλονται τάχα. Κυρίως απο μη-Ευρωπαικες χώρες όπου εκεί δεν υπάρχουν γύφτοι. Αφου το θεμα σου δεν ειναι οτι ο αλλος ειναι τσιγγανος, ατζεκος κλπ. παρα μόνο το οτι "ζουν απο τους φορους σου και κανουν φασαρια μερα-νυχτα", γιατι τους αποκαλεις "γυφτους"? Για τους μαυρους και τους εβραιους τι αποψη εχεις? Καποια παρομοια υποθετω...
livefreeordie Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αφου το θεμα σου δεν ειναι οτι ο αλλος ειναι τσιγγανος, ατζεκος κλπ. παρα μόνο το οτι "ζουν απο τους φορους σου και κανουν φασαρια μερα-νυχτα", γιατι τους αποκαλεις "γυφτους"? Για τους μαυρους και τους εβραιους τι αποψη εχεις? Καποια παρομοια υποθετω... Πω οχι μην αρχιζετε τωρα με αυτα!! Θα κλειδωθει ,ελεος... Δεν μπορουμε να κρατησουμε ενα topic πανω στο θεμα του topic μια φορα;;; 2
stelios18120 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Όχι γιατί μερικοί εδω μέσα πάντα τούς αρέσει να κάνουν επίθεση σε μερικους. Μπαχαλακιδες είναι των φορουμ Υπάρχουν και αυτοί δυστυχώς... (Το λέω γενικά βέβαια) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα