Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινοτητα ! Το θεμα μου ειναι πολυ απλο, βρισκομαι Μυτιληνη 5 λεπτα απο το κεντρο της πολης, εχω συμβολαιο με 24 ταχυτητα στην hol και ως γνωστον ειναι αδυνατον να φτασω τετοια ταχυτητα. Το καταλαβαινω αυτο και δεν ζηταω να φτασω αυτη τη ταχυτητα... αλλα αυτο που ζηταω ειναι τουλαχιστον τα 12 ! επικοινωνω απο τα Χριστουγεννα με τη hol  καθως ενω επιανα 11αρα ταχυτητα οταν γυρισα απο τις διακοπες ειχε φτασει στο 6 ! η απαντηση τους οτι ειμαι λαθος και οτι αυτη ειναι η μεγιστη ταχυτητα...ωσπου προχθς ξανα παιρνω τηλεφωνο γτ μ εκανε παλι κολληματα και να μην τα πολυλογω το παλικαρι μου ειπε οτι η ταχυτητα μου μπορει να φτασει τα 15 και οτι ναι φαινεται στο συστημα οτι πριν τα χριστουγεννα επιανα 11 > οποτε στελνει τεχνικο στο σπιτι κοιταει την γραμμη την παει στο 8 και μου λεει αυτο ειναι το μεγιστο που μπορω να πιασω...

Εχω δοκιμασει 3 ρουτερ ολα στη ιδια ταχυτητατ σταματανε και δν ξερω τι αλλο να κανω γ αυτο απευθυνομαι σε εσας να μου πειτς... πρεπει να ρους πω εγω κατι ?? να κανω καποια ρυθμιση στο ρουτερ ?? ειναι ενταξει οι ρυθμισεις μου ??

post-384709-0-80465400-1473625683_thumb.png

• Moderators
Δημοσ.

Μπορεί απλά να ξεκίνησε να γεμίζει το αστικο κεντρο, όταν πρώτο έβαλα adsl 24 αρι κλείδωμα 13 περίπου πλέον είμαστε στα 9περιπου (Όχι μόνο εγώ όλη η γειτονιά έτσι είναι), μπορείς να κοιτάξεις κάποια απλά πράγματα βέβαια στην είσοδο της οικοδομής εκεί που έρχονται τα καλώδια του ΟΤΕ κοίτα μήπως υπάρχει υγρασία και την κατάσταση του καλωδίου, ο τεχνικός που ήρθε πήρε μέτρηση και στο σπίτι και στην είσοδο της οικοδομής?

Δημοσ.

Φιλε η πλακα ειναι οτι πηρα Asus ( ευτυχως απο φιλο και δν το πληρωσα) αυτο εδω http://www.e-shop.gr/asus-dsl-n12e-wireless-n300-adsl2-pstn-isdn-modem-router-p-PER.616258 και η ταχυτητα ειναι χειροτερη απο το zte της hol  πιανει 5! Ναι ο τεχνικος πηρε μετρηση απο την εισοδο και ανεβαινοντας μου λεει οτι αλλαξανε το προφιλ της συνδεσης και οτι αυτη ειναι η μεγιστη ταχυτητα που μπορω να πιασω! Εντωμεταξυ σημερα βαζω επανω ενα ρουτε του ΟΤΕ παλιο και η ταχυτητα πιανει το 9,5 !! αυτο πως το εξηγειται ?!?!?

post-384709-0-87343800-1473674415_thumb.png

Δημοσ.

επιασες 9+ γιατί το snr είναι στο 6

Στην πρώτη εικόνα αν δεις το snr ειναι 7.5

Παρ όλα αυτά για 29dB attenuation και πες 6snr θα επρεπε να ειχες κοντά στα 15Μbit θεωρητικό μέγιστο.

Για την χαμηλότερη ταχύτητα με το asus ευθύνεται το chipset του dslam που συνδέεσαι(χοντρικά η κάρτα απ την μεριά του οτε που σου παρέχει ιντερνετ). Δηλαδή δεν είναι ιδια μάρκα και γι αυτό συγχρονίζει χαμηλότερα. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο asus έχει την επιλογή να ρίξεις κ αλλο το snr για να πάρει παραπάνω η γραμμή αλλα θα γίνει ασταθής.

Το πιθανότερο είναι πάντως εφόσον σου είπαν οτι παραπάνω απο 8-9 δεν μπορείς να πας,εχουν μπουκώσει η γραμμές και σας εχουν σε κλειδωμένα προφιλ για να μην γίνεται παραπάνω συγχρονισμός ΑΛΛΙΩΣ παλι λόγω πολλών χρηστών στο ίδιο κανάλι υπάρχει μεγάλο crosstalking και πέφτει ο συγχρονισμός.

Απ την μεριά σου πάντως κάτι άλλο δεν μπορείς να κάνεις,εφόσον έχει ελεγχτεί η εσωτερική καλωδίωση και είναι εντάξει.

Δημοσ.

Μαλιστα... υπαρχει η δυνατοτητα ρυθμισης του snr στο ρουτερ του ΟΤΕ ?? αν την κατβασω κ αλλο να παρω λιγο ακομα ??

Δημοσ.

όχι δεν υπάρχει(αυτό έλειπε κιόλας)

επίσης υπάρχει περίπτωση αν μιλάμε για γραμμή οτέ να μην μπορείς γενικότερα να αλλάξεις το snr.

σε κάθε περίτπωση αλλαγής προς τα κάτω πάντως να ξέρεις οτι γίνεται πιο ασταθής η γραμμή,αυξάνονται τα λάθη κλπ κλπ.

Δημοσ.

όχι δεν υπάρχει(αυτό έλειπε κιόλας)

επίσης υπάρχει περίπτωση αν μιλάμε για γραμμή οτέ να μην μπορείς γενικότερα να αλλάξεις το snr.

σε κάθε περίτπωση αλλαγής προς τα κάτω πάντως να ξέρεις οτι γίνεται πιο ασταθής η γραμμή,αυξάνονται τα λάθη κλπ κλπ.

Σε όλες τις γραμμές γίνεται απλά μερικές εταιρίες όπως ο ΟΤΕ το κάνουν πολύ δύσκολα έως καθόλου.

• Like 1
Δημοσ.

Σε όλες τις γραμμές γίνεται απλά μερικές εταιρίες όπως ο ΟΤΕ το κάνουν πολύ δύσκολα έως καθόλου.

νομίζω σε διπλανό φόρουμ ειχα διαβάσει για asus VDSL modem(68U) που σε γραμμή οτέ δεν μπορούσε να αλλαξει snr,μπορεί να κάνω λάθος.

Δημοσ.

οκ λοιπον ξανα εβαλα το asus επανω γιατι καπου ειχει παρει το ματι μου το snr και η αληθεια ειναι οτι το βρηκα ! απο μονο του ητανε στα 6db  και μετα απο πολλες δοκιμες το κατεληξα στα 4db με ταχυτητα σε speedtest 8,5 και μεσα στο ρουτερ 10(δεν ξερω πιο ειναι σωστπ γ αυτο σας λεω κια τα δυο ) Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας παιδια :)

Δημοσ.

Αυτό που γράφει το Router θα βλέπεις, ο λεγόμενος συγχρονισμός.

Νομίζω πως εισαι καλά. Αν θες μέσα στις επομενες μέρες πες μας αν βλέπεις αποσυνδέσεις η αυξημένα Errors.

Δημοσ.

οκ τα errors  που μπορω να τα δω για να ξερω τι παιζει ? 

Αυτη ειναι και η φωτο απο τις τωρα ρυθμισεις 

post-384709-0-41789100-1473698363_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...