andress Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Χαιρετώ την παρέα σας Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω Τι θέλω: Δουλεύω σε μια υπηρεσία και κάνουμε κάθε χρόνο προσλήψεις εποχικών ατόμων (περίπου 200 το χρόνο). Θα ήθελα λοιπόν ένα σύστημα να κάνει κάποιος την αίτησή του ηλεκτρονικά (on line form), να τυπώνει την αίτησή του (π.χ. export σε pdf) για να την υπογράψει, να κάνει upload τα σκαναρισμένα δικαιολογητικά του, και εγώ να έχω μια βάση από πίσω να τα διαχειρίζομαι όλα αυτά. Να βγάζω τις συμβάσεις πρόσληψης και διάφορα reports… Επίσης, επειδή η διαδικασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο, να μπαίνει ο καθένας με ένα username & password και του χρόνου να κάνει πάλι αίτηση με τα αποθηκευμένα στοιχεία και να μην χρειάζεται να καταθέτει τα ίδια δικαιολογητικά αφού θα τα έχει αποθηκεύσει στον server. Μέχρις στιγμής, επειδή ξεκίνησα απότομα και δεν είχα χρόνο, δουλεύω πολύ μπακαλίστικα: Οι υποψήφιοι κάνουν μια αίτηση στο google forms, εγώ παίρνω τα data σε ένα excel και τα κάνω import σε μια Access database όπου και τα χειρίζομαι. Και ερωτώ: Ποια τεχνολογία-πλατφόρμα μου προτείνετε να ασχοληθώ για να φτιάξω ένα ολοκληρωμένο σύστημα; Αν πάω σε wordpress με διάφορα plugins θα καταφέρω τίποτα; Ποια βάση δεδομένων μπορεί να χειρίζεται άνετα και attached files (δικαιολογητικά) ; Επειδή δεν ξέρεις το επίπεδο γνώσεων αυτών που κάνουν αίτηση, θέλω να είναι ένα απλό και κατανοητό Interface για ένα μέσο χρήστη, αλλά να μου δίνει δυνατότητες από πίσω να μπορώ να παίζω… Ευχαριστώ για το χρόνο σας
DeltaLover Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Χαιρετώ την παρέα σας Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω Τι θέλω: Δουλεύω σε μια υπηρεσία και κάνουμε κάθε χρόνο προσλήψεις εποχικών ατόμων (περίπου 200 το χρόνο). Θα ήθελα λοιπόν ένα σύστημα να κάνει κάποιος την αίτησή του ηλεκτρονικά (on line form), να τυπώνει την αίτησή του (π.χ. export σε pdf) για να την υπογράψει, να κάνει upload τα σκαναρισμένα δικαιολογητικά του, και εγώ να έχω μια βάση από πίσω να τα διαχειρίζομαι όλα αυτά. Να βγάζω τις συμβάσεις πρόσληψης και διάφορα reports… Επίσης, επειδή η διαδικασία αυτή γίνεται κάθε χρόνο, να μπαίνει ο καθένας με ένα username & password και του χρόνου να κάνει πάλι αίτηση με τα αποθηκευμένα στοιχεία και να μην χρειάζεται να καταθέτει τα ίδια δικαιολογητικά αφού θα τα έχει αποθηκεύσει στον server. Μέχρις στιγμής, επειδή ξεκίνησα απότομα και δεν είχα χρόνο, δουλεύω πολύ μπακαλίστικα: Οι υποψήφιοι κάνουν μια αίτηση στο google forms, εγώ παίρνω τα data σε ένα excel και τα κάνω import σε μια Access database όπου και τα χειρίζομαι Και ερωτώ: Ποια τεχνολογία-πλατφόρμα μου προτείνετε να ασχοληθώ για να φτιάξω ένα ολοκληρωμένο σύστημα; Αν πάω σε wordpress με διάφορα plugins θα καταφέρω τίποτα; Ποια βάση δεδομένων μπορεί να χειρίζεται άνετα και attached files (δικαιολογητικά) ; Επειδή δεν ξέρεις το επίπεδο γνώσεων αυτών που κάνουν αίτηση, θέλω να είναι ένα απλό και κατανοητό Interface για ένα μέσο χρήστη, αλλά να μου δίνει δυνατότητες από πίσω να μπορώ να παίζω… Ευχαριστώ για το χρόνο σας Δεν ζητάς και πολλά! Απλά μια εφαρμογή που μπορείς ακόμα και να στήσεις ένα startup πάνω της! Χρειάζεσαι επαγγελματίες developers που θα δουλέψουν αρκετά για να δώσουν την λύση που φυσικά δεν θα έρθει από κάποιο plugging που θα κάνεις install σε ένα απόγευμα αλλά από special κώδικα που πρέπει να γραφτεί για την περίπτωση σου 1
ParhsG Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Ισως με access που εχει και web κατι να κανες μαζι με exchange. Αλλιως και με wordpress. Προχειες λυσεις αλλα εφοσον γινεται η δουλειαποιον τον νοιαζει. Εχω δει να δουλευουν δεκαετιες εταιριες με accesss μονο πχ
rafinos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα PHP με MySQL γιατί δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως είπε ο DeltaLover. Κάποιες απλές φόρμες κατάλαβα πως θέλεις και μάλιστα όχι πολλές. Τώρα παίζει να κατάλαβα και λάθος. Επίσης η βάση δεδομένων δεν είναι ανάγκη να χειρίζεται attached files αλλά τις διαδρομές των φακέλων στους οποίους είναι αποθηκευμένα τα αρχεία (και νομίζω πως είναι προτειμότερο). Πάντως μπορείς να παραμείνεις στην Access μιας που από όσο ξέρω η PHP μπορεί να δημιουργήσει σύνδεση με τέτοιου είδους βάση δεδομένων.
s3cure Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δές και αυτό για να πάρεις καμία ιδέα: https://www.odoo.com/
visualizer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Aν μιλάμε για 200 άτομα το χρόνο αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση έχει κάποια δυνατότητα ώστε να προσλάβει κάποιον επαγγελματία .. γιατί από ερασιτέχνη δεν πρόκειται να γίνει σωστή δουλειά .
DeltaLover Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα PHP με MySQL γιατί δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως είπε ο DeltaLover. Κάποιες απλές φόρμες κατάλαβα πως θέλεις και μάλιστα όχι πολλές. Τώρα παίζει να κατάλαβα και λάθος. Επίσης η βάση δεδομένων δεν είναι ανάγκη να χειρίζεται attached files αλλά τις διαδρομές των φακέλων στους οποίους είναι αποθηκευμένα τα αρχεία (και νομίζω πως είναι προτειμότερο). Πάντως μπορείς να παραμείνεις στην Access μιας που από όσο ξέρω η PHP μπορεί να δημιουργήσει σύνδεση με τέτοιου είδους βάση δεδομένων. Δεν είναι θέμα κάποιων απλών φορμών όπως γράφεις φίλε. Η εφαρμογή έχει αρκετό complexity το οποίο δεν διακρίνεται από έναν απλό χρήστη. Μερικές από τις προκλήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν είναι οι παρακάτω: - Διαχειρίση των uploaded files (το file system ειναι η καλύτερη λύση νομίζω) κρατώντας τα σχετικά meta data σε ενα database (mysql - postgresql - mongo κλπ) επιτρέποντας το εύκολο ψάξιμο, ανακτηση και εξαγωγή στατιστικων. - Messaging layer (πχ rabbit η zeromq): Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς ένα messaging layer για να μην μπλοκάρεις τον web server σε sync calls κατα το uploading process. - Back ups: Ορισμένα thresholds (χρονικά η σχετικά με το μέγεθος των αρχείων) κάνουν αυτόματο backup ενημερώνοντας τον admin. - Admin Front ends / Dashboard - Τι ειδους encryption χρειάζεται στα σωζόμενα documents? Περιέχουν απόρητα data και αν ναι ποιά groups θα εχουν πρόσβαση ? Όλο το σχετικά functionality θα πρέπει να υλοποιηθεί σε ένα JSON API το οποίο θα το καλείς από τα front end με ajax (πχ jquery, react η κάτι σχετικό) ενώ παράλληλα θα πρέπει να γράψεις και τα σχετικά unit - functional - integration tests (selenium - nose η κάτι ανάλογο) Όπως βλέπεις, αυτό που σου δείχνει απλό, στην πραγματικότητα είναι ένα project που απαιτεί έμπειρο επαγγελματία developer και δεν μπορεί να επιτευχθεί από έναν απλό user. 2
rafinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ προσωπικά έχω καταλάβει πως δεν πρόκειται για έναν απλό χρήστη απλά κάποιον του χώρου που απλά δεν είναι τόσο έμπειρος σε αυτό το κομμάτι. Αν κάνω λάθος συγχωράτε με. Όταν λέω php εννοώ ότι αυτό συνεπάγεται... μόνη της η php χωρίς html και javascript δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί όταν μιλάμε για φόρμες. Απλά όπως είπα δεν θεωρώ πως μιλάω σε κάποιον "άσχετο" τελείως. Αν πραγματικά δεν τα γνωρίζει αυτά τότε δέχομαι τα όσα είπε ο DeltaLover. 1
andress Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας Καταρχάς να πω ότι είμαι σε δημόσια υπηρεσία, οπότε αν προτείνω αγορά software ή outsourcing θα με κοιτάνε περίεργα και θα πάρω την κλασικά απάντηση: ‘Μα καλά NASA νομίζεις ότι είμαστε; ‘. Μόνος μου ό,τι κάνω, και γιαυτό ρώτησα σε τι να επενδύσω. Δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο, απλά πρέπει να αφιερώσω χρόνο στο σπίτι μου. Απ’ ότι καταλαβαίνω πάω σε PHP με MySQL γιατί εκεί έχεις την ελευθερία να κάνεις ότι θες.
mad-proffessor Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 O deltalover εχει δικιο, ενα hint που θα σου δωσω εγω ειναι http REST. Σιγουρα ειναι αρκετα πολυπλοκο project με πολλες πτυχες. Ειχα κατι παραπλησιο για τη μεταπτυχιακη μου εργασια. Αν την εκανα τωρα θα ηταν αρκετα διαφορετικη και σκεψου μου πηρε πολυ χρονο. Σιγουρα αν ασχοληθεις θα μαθεις παρα πολλα γυρω απο front/backend development, http,web servers, βασεις κτλ.
tasanton Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Αν έχεις ασχοληθεί με τεχνολογίες Microsoft, μπορείς να κατεβάσεις τη δωρεάν έκδοση του SharePoint Server 2013 (λέγεται Foundation) και τη δωρεάν έκδοση του SQL Server 2012(λέγεται SQL Server Express). Χωρίς να πληρώσεις τίποτα, έχεις ένα basic Document Management σύστημα που τα πάντα αποθηκεύονται στη database και θα σου καλύψει τις βασικές ανάγκες (ως ένα βαθμό) out of the box. Μπορείς να το στήσεις σε φυσικό server (Windows 2012) η σε VM. Αν τα system resources δεν επαρκούν, μπορείς να κατέβεις στην έκδοση 2010 που ζητά λιγότερη μνήμη (4GB). Αν καταφέρεις να στήσεις και να ρυθμίσεις το περιβάλλον: - Φτιάχνεις όσα sites θες - Παίρνεις χαρακτηριστικά document management (file attachments, version history, forms with metadata, lists, document libraries) - Υπάρχει search σε metadata αλλά και στο ίδιο το περιεχόμενο των εγγράφων (PDF υποστηρίζεται) - Υποστηρίζεται επικοινωνία με Active Directory (εκεί μπορείς να ορίσεις τους χρήστες σου, αν και υποψιάζομαι ότι θες extranet υποδομή). Αναλόγως των απαιτήσεων, μπορεί να χρειαστεί πολλή η λίγη δουλειά. Επαναλαμβάνω, basic πράγματα με αρκετούς περιορισμούς (κυρίως στα resources της database, λόγω έκδοσης Express). Αν και κατά τη γνώμη μου, συμφωνώ ότι θα χρειαστείς βοήθεια από επαγγελματία καθώς το σενάριο που περιγράφεις είναι μια τυπική εφαρμογή που αναπτύσσεται στα πλαίσια έργου. 1
paparovic Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2016 - Messaging layer (πχ rabbit η zeromq): Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς ένα messaging layer για να μην μπλοκάρεις τον web server σε sync calls κατα το uploading process. Μποοοοονγκκκ, ότι να ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα