solution1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα, αγόρασα ένα μεταχειρισμένο iphone 5 με πρόβλημα στο gsm και το power button για ανταλλακτικά (οθόνη) Συναντήθηκα με το παιδί και μου έδειξε μπροστά μου ότι ήταν κενή η καρτέλα icloud Όλα καλά, παίρνω την οθόνη και το iphone μένει στο συρτάρι κανένα χρόνο. Προσφάτως, διαβάζω τυχαία για το πρόγραμμα αντικατάστασης powerbutton σε iphone 5 Βγάζω το τηλέφωνο από τη σκόνη και βάζω το serial number του (σειριακό αριθμό). Βγαίνει eligible για δωρεάν επισκευή. Λέω για πλάκα, δε βάζω και το ΙΜΕΙ του να δω το icloud? Πατάω *#06# δεν βγάζει τίποτα. (με το που πατάω την τελευταία #, χάνεται ότι έγραψα (*#06) Περίεργο.. λέω. Πάω καρτέλα about, ψάχνω imei και imei δε βλέπω. Ακόμα πιο περίεργο.. Μετά το bluetooth δεν εμφανίζονται οι καταχωρήσεις IMEI & ICCID Γυρνάω το τηλέφωνο ανάποδα, και βάζω το IMEI που είναι στην πλάτη του Κλείδωμα συσκευής ενεργό: Το apple ID και το συνθηματικό του τρέχοντος χρήστη θα απαιτούνται για την ενεργοποίηση και χρήση της συσκευής! Μάλιστα.. Το τηλέφωνο, ξαναλέω, έχει κενή την καρτέλα icloud (Apple ID: [email protected] Συνθηματικό: Υποχρεωτικό) Τελικά αφού έχω ξενερώσει, παρατηρώ ότι εκτός από το imei, το icloud.com δέχεται και το serial number της συσκευής. Δοκιμάζω και.. Κλείδωμα συσκευής: Ανενεργό! Για δοκιμή κιόλας, ανοίγω το wifi και μπαίνω appstore (στο στόμα του λύκου) Αν ήταν κλειδωμένο θα κλείδωνε αμέσως. Συμπέρασμα, μάλλον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης χρησιμοποίησε πλαίσιο από κλεμμένη/χαμένη συσκευή Ερώτηση: Πώς μπορώ να βρω το κανονικό imei της συσκευής; Δεύτερη ερώτηση, μπορώ να το πάω για δωρεάν αλλαγή powerbutton; Ναι γνωρίζω ότι ανοίχτηκε η συσκευή (αφού αλλάχτηκε το πλαίσιο) αλλά στους όρους δεν αναφέρεται κάτι για ανοιγμένες συσκευές. Έτσι και αλλιώς είναι εκτός εγγύησης και το πρόγραμμα αναφέρει ρητά ότι δεν παρατείνει την εγγύηση. Όσο αφορά το "μαύρο imei" λέω να τραβήξω καμιά γρατσουνιά ακόμα (έτσι κι αλλιώς έχει μπόλικες) και να μη διαβάζεται Να το δοκιμάσω ή ούτε καν; Ευχαριστώ
zio10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 To imei της συσκευής μπορείς να το δεις στις ρυθμίσεις, πληροφορίες.
zourman1981 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εγω πιστεύω οτι επειδή εχει ανοιχτεί το τηλεφωνο ( πιθανότατα απο τον Κυρ μητσο της γειτονιάς ) Δεν θα σε καλύψει εγγυηση... Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2016 από zourman1981
taslikos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Φαίνεται πως του εχουν αλλάξει μητρική όπως και να εχει κάτσε στα αυγά σου, θα εχεις θέμα αν το πας στην απλέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα