Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

εχω ενα Dell XPS 8100, i7 870 16 Gb ram

Ξαφνικά, άρχισε να κολλάει - παγώνει, δεν κλείνει με power button, παρά μόνο αν το βγαλω απ την μπριζα.

Ακολούθως, αρνείται να ξεκινήσει, δεν κάνει καν POST. Ξεκινάει μόνο μετά από αρκετές προσπάθειες κ αυτό τυχαία. Στην αρχή δούλευε κανονικά, πλέον παγώνει στο 3λεπτο - 5λεπτο, με τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών να σηκώνει στροφές στο full.

Δοκίμασα το τροφοδοτικό με συνδετήρα, δουλεύει κανονικά.

Δοκίμασα να το ξεκινήσω χωρίς τίποτα συνδεδεμένο πάνω και χωρίς μνήμες, αρνείται να κάνει boot.

Μετά το τεστ με το συνδετήρα ξεκίνησε, αλλά πάνω που πήγα να τρέξω τα diagnostics της Dell, κόλλησε ξανά.

Καμιά ιδέα ; Κάρτα γραφικών ; Κάτι άλλο ;

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

Εφοσον μπορεις{γνωριζεις} και εισαι εκτος εγγυησης 

αφαιρεσε ψυκτρα αλλαξε παστα και αφαιρεσε καρτα γραφικων νομιζω εχει on board

αφησε μια μνημη και εαν εχει μπαταρια βγαλτη για καποια ωρα να πεσουν ολα χωρις ρευματα

μετα προσεθεσε μπαταρια συνδεσε το ρευμα και ενεργοποιησετο να δεις πρωτο post αν θα παρεις

Το οτι ενεργοποιησες το τροδοδοτικο μη σε γελαει οτι μπορει και να υπολειτουργει... διαγνωστικο φανταζομαι δεν εχεις

Δημοσ.

Εφοσον μπορεις{γνωριζεις} και εισαι εκτος εγγυησης 

αφαιρεσε ψυκτρα αλλαξε παστα και αφαιρεσε καρτα γραφικων νομιζω εχει on board

αφησε μια μνημη και εαν εχει μπαταρια βγαλτη για καποια ωρα να πεσουν ολα χωρις ρευματα

μετα προσεθεσε μπαταρια συνδεσε το ρευμα και ενεργοποιησετο να δεις πρωτο post αν θα παρεις

Το οτι ενεργοποιησες το τροδοδοτικο μη σε γελαει οτι μπορει και να υπολειτουργει... διαγνωστικο φανταζομαι δεν εχεις

Δεν έχω διαγνωστικό για τροφοδοτικό, δυστυχώς. Υπάρχει τρόπος να το μετρήσω με πολύμετρο ;

Θα δοκιμάσω να ξηλώσω την κάρτα γραφικών, να δω αν θα ανοίξει.

Δεν έχω πάστα για CPU διαθέσιμη για να κάνω την αλλαγή, αλλά επειδή τσέκαρα θερμοκρασίες την πρώτη - δεύτερη φορά που πάγωσε, ήταν φυσιολογικές.

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα, μόνο τάσεις θα σου πει.

Προφανώς χωρίς μνήμες δεν κάνει boot, πως να κάνει. Δοκίμασε χωρίς την κάρτα γραφικών όπως είπαν τα παιδιά. Σε μένα σε παρόμοιο πρόβλημα αυτό έφταιγε.

Δημοσ.

Με άλλη κάρτα γραφικών ξεκίνησε, πάγωσε 2 φορές και έκανε restart μετά από 3-5 λεπτά.

Απενεργοποίησα την αυτόματη επανεκκίνηση που έχουν τα 10άρια, μπας και παίζει κάποιο μήνυμα που δεν προλαβαίνω να δω ή κάτι τέτοιο. Αν και για να παγώνει και πριν μπει στο λειτουργικό προφανώς είναι hardware πρόβλημα.

Για την ώρα δουλεύει ήδη 10 λεπτά, τσεκάρω θερμοκρασίες και βλέπουμε...

Δημοσ.

Update : Έτρεξα ένα Memtest, δεν έβγαλε κάτι. Φύσηξα τη δική του κάρτα γραφικών, την ξανακούμπωσα πάνω και μέχρι στιγμής όλα οκ.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, ο i7 870 μέχρι πόσο πρέπει να δουλεύει ; 

Έχω την εντύπωση ότι ανεβαίνει ψηλά ή είναι αναίσθητο το fan control.

Δημοσ.

http://picpaste.com/041c0681a1f1cf8381c89c13025b669a.PNG

Είναι με manual override τους ανεμιστήρες στο 80%. Αν τους αφήσω στο auto, έχω 50-55 βαθμούς σε idle και 70-75 στο ίδιο load με τη φωτο.

Και ορίστε και με το CoreTemp :

http://picpaste.com/5d1a5055fe89982611a27ec7592d18da.png

Δημοσ.

ωραια εχεις win7/8/10 εγκατεστημενα??

1)κανε εγκασταση αυτο το προγραμματακι whocrashed να σου βρει εαν εχει αφησει καποιο minidup αρχειο που σε ενδιαφερει αυτη τη στιγμη  http://www.resplendence.com/whocrashed

2)Ανοιξε μετα σαν διαχειρηστης το cmd  και τρεξε αυτη την εντολη sfc /scannow να κανει και ενα ελεγχο και οπου μπορει επιδιορθωση στα βασικα αρχεια του συστηματος επειδη εκλεισε "αποτομα"/παγωσε

3)μετα εφοσον εχει και απο τα παραπανω printscreen περασε ξανα ολου τους οδηγους που χρειαζεται απο την επισημη ιστιοσελιδα για το Dell XPS 8100

4) Και αν ολα εχουν παει καλα και στις εργασιες αυτες δεν ειχες καποια δυσλειτουργια τοτε κλεινεις και τοποθετεις τη καρτα γραφικων σου με τους καταλληλους οδηγους να δουμε τοτε τι κανει το συστημα σου και σε ποιες θερμοκρασιες παιζει με φορτιο και μη..

Στα εγραψα με αριθμο προτεραιοτητας για να συνεχισεις αν θελεις εφοσον ειναι σε αυτη τη κατασταση :-)

Δημοσ.

ενταξει και αυτο το αφηνεις προς tο παρον αν συνεχιζεις τα βηματα ανεβασε αν βηκε minidump..

Δημοσ.

Minidump δεν βγάζει. Το sfc επίσης δε βρήκε κάτι.

Οι οδηγοί του είναι του 2010 - 2011, και προφανώς είναι ανανεωμένοι εδώ και πολύ καιρό...

Μου ξανάκανε ένα πάγωμα, έκλεισε μόνο του μετά απο 15 - 20 δευτερόλεπτα και άνοιξε μετά κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...