Ηλίας Καλαποθαράκος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Εχω ενα σκληρο δισκο στον οποιο εγκατεστησα Windows 8.1 Pro 32 bit. Εχθες μεσω του Media Creation Tool κατεβασα τα Windows 10 και τα εγραψα σε ενα DVD. Επειδη οι κανονες δεν μου επιτρεπουν να μιλησω περι "crack" λειτουργικου και οτι εχει σχεση με αυτο θα πω μονο οτι εκανα κατι κολπα και αναβαθμισα απο Windows 8.1 pro σε Windows 10 pro σε retail εκδοση και με την ενημερωση Windows 10 Anniversary. Η ερωτηση μου ειναι λιγο χαζη και ειν αι η εξης: οι εκδοσεις retail εχουν ημερομηνια ληξης οπως οι εκδοσεις trial (π.χ οπως στα Windows 8.1 build 9600) ή μια που εκανα εγκατασταση και μια που δεν χρειαζεται να ξανασχοληθω με αυτο? ΓΙα λεπτομερειες μηνυμα εδω : [email protected] Aν ο admin πιστευει οτι με αυτα που εγραψα παραβιασα καποιο κανονα παρακαλω θερμα να μην με διωξει γιατι δεν ηξερα πως αλλιως μπορω να περιγραψω το προβλημα που εχω. Ευχαριστω!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Οι διαφορές μεταξύ DSP και Retail είναι αδειοδοτικές ως επί το πλείστον και είναι οι εξής:1) Η DSP έκδοση δεν έχει τεχνική υποστήριξη από την Microsoft, αλλά από τον OEM. H Retail έχει υποστήριξη straight from Microsoft Hellas.2) Η άδεια μιας DSP έκδοσης, αφορά έναν υπολογιστή και μόνο, και μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε ένα PC. Κατά την ενεργοποίηση διαβάζει τον τύπο του chipset και διάφορες άλλες πληροφορίες, και τις στέλνει στον Activation server. Εάν στο μέλλον προσπαθήσεις να κάνεις ενεργοποίηση τα ίδια Windows, σε άλλο PC θα δεις ότι δε γίνεται. Αντιθέτως η Retail έκδοση δεν έχει τέτοιο περιορισμό. Μπορείς να την εγκαταστήσεις σε όσα PC θέλεις. Kαι φυσικά δεν εννοώ ταυτοχρόνως.3) Σαν λειτουργικό είναι απολύτως όμοια.4) Διαφορά στη τιμή.Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των αδειών, οσον αφορά τα Windows Updates. Αν κλειδωθει το θεμα δεν γνωριζω μπορεις απλα να κανεις edit.. επι τοπου
thepoint Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ελπίζω να εγκατέστησες την 64 bit έκδοση των windows 10 pro νομίζω δεν είναι πρόβλημα άσχετα αν τα 8.1 ήταν σε 32 bit έκδοση. Η retail έκδοση μπορεί να μεταφερθεί σε νέο hardware με τη dsp ίσως από την υποστήριξη της Microsoft hellas να μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ο υπολογιστής είναι καινούργιος και θα κρατήσει χρόνια δεν έχει και πολύ νόημα η reatail έκδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα