Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ειδα σε μια διαφημιση και μου δημιουργηθηκε η απορια. Το χρησιμοποιουν οι οδοντιατροι; Και αν ναι, γιατι; Προφανως δεν ακροαζονται ασθενεις, ισως ακουνε αν κανει θορυβο η ΚΓΔ; Στη σχολη μας χρησιμοποιουμε καθολου στηθσοκοπιο;

Και μια ακομα απορια, τι παιζει με ολες αυτες τις διαφορετικες ρομπες που φορανε; Εγω οσες φορες εχω παει στον οδοντιατρο μου εχει την κλασικη λευκη ιατρικη μπλουζα.. αλλα βλεπω φορανε καποιοι και μια με φερμουαρ και καποιοι αλλοι μια μπλουζα ιδια με αυτη που εχουν οι χειρουργοι στα νοσοκομεια.. τι παιζει;

Δημοσ.

Αν φοράει την χειρουργική μην κάστεις, φύγε γιατί μπορεί να σου βάλει την μασέλα, εκεί μετά θα χρειαστεί και το στηθοσκόπιο γιατί μπορεί και να μείνεις επί τόπου

• Like 1
Δημοσ.

Ε πως θα δείξει ή διαφήμιση ότι είναι γιατρός? Πρέπει να έχει ρόμπα και στηθοσκοπιο απαραίτητα. Με σκέτη ρόμπα θα νόμιζε το κοινό ότι είναι γραμματέας του ιατρείου.

Στην πραγματικότητα φοράνε ο,τι θέλουν και τους βολευει.

Δημοσ.

Συνήθως όχι και νομίζω ότι δε χρειάζεται.

Θεωρητικά πάντως θα μπορούσε να έχει κάποιο ασθενή που θα χρειαστεί (πχ. να ακούσει αν ο άλλος έχει κάποια βαλβιδοπάθεια οπότε πιθανό να έχουν ενδειξη αντιβιοτικά σε κάποια μικροεπέμβαση, να πάρει μια πιέση αν ο άλλος λιποθυμήσει κλπ). Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που μου διαφεύγουν.

Οι μπλούζες είναι θέμα τι βρίσκεις πιο πρακτικό.

• Moderators
Δημοσ.

Στηθοσκοπιο δε νομιζω να φορανε, θα ρωτησω τον αδερφο μου και θα σου απαντησω αν ισχυει κατι διαφορετικο. 

Οι ρομπες δεν ειναι δεσμευτικες, αυτες με τα φερμουαρ ειναι και καλα πιο μοντερνες και εχει και πιο ομορφα χρωματα. Κατατα και η λευκες ειναι μια χαρα. Αλλωστε το νοημα της ρομπας ειναι κυριως να μην λερωθουν τα ρουχα σου απο κανα αιματακι ή σαλακι που εχει χασει το δρομο του, τωρα αν θελεις να ταιριαζουν και στη δικη σου αισθητικη ακομα καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι μερακλής ο οδοντίατρος και θέλει να πιάσει κανένα βυζάκι χρησιμοποιεί και στηθοσκόπιο...Πρέπει να νιώθει και τους παλμούς του ασθενή όταν του κάνει καθαρισμό...

• Like 2
Δημοσ.

Περαν της πλακας ολοι οι γιατροί ειτε οδοντίατροι ή δεν ξερω τι, εχουν περάσει γενικη ιατρική, δηλαδη τι θα κανει ενας απλος οδοντιατρος οταν αυτος που κάθετε στην καρεκλα για κάποιο λογο πάθει ενα αλλεργικο σοκ, ή λιποθυμήσει, ή δεν ξερω και εγώ τι, δεν πρεπει να εχει τις γνωσεις, αλλωστε υπάρχουν και χειρουργοί οδοντίατροι, πιστεύω καθε γιατρός εχει ενα στηθοσκόπιο. Δεν ειναι και καμια επιστημη το στηθοσκόπιο

Δημοσ.

Περαν της πλακας ολοι οι γιατροί ειτε οδοντίατροι ή δεν ξερω τι, εχουν περάσει γενικη ιατρική, δηλαδη τι θα κανει ενας απλος οδοντιατρος οταν αυτος που κάθετε στην καρεκλα για κάποιο λογο πάθει ενα αλλεργικο σοκ, ή λιποθυμήσει, ή δεν ξερω και εγώ τι, δεν πρεπει να εχει τις γνωσεις, αλλωστε υπάρχουν και χειρουργοί οδοντίατροι, πιστεύω καθε γιατρός εχει ενα στηθοσκόπιο. Δεν ειναι και καμια επιστημη το στηθοσκόπιο

Δεν ισχύει ιδιαίτερα. Οι οδοντίατροι διαφοροποιούνται στη σχολή ήδη από το τρίτο έτος, στο τέταρτο κάνουν τα δικά τους μαθήματα αποκλειστικά. Κάποιος που έχει κάνει σεμινάριο πρώτων βοηθειών Ίσως ξέρει να δώσει πρώτες βοήθειες σε αλλεργικό σοκ, αλλά μέχρι εκεί.

Το τι μπορεί να ακούσει κάποιος με το στηθοσκοπιο ποικίλλει. Από φοιτητή, σε γενικό γιατρό, σε καρδιολόγο, σε πνευμονολογο.

Ως απάντηση στο αρχικό ερώτημα, εξαιρετικά σπάνια. Σε ιδιώτη οδοντίατρο θα μου φαινόταν πολύ περίεργο να βγάλει στηθοσκοπιο να ακούσει.

• Like 2
Δημοσ.

Οι ρομπες δεν ειναι δεσμευτικες,

Οντως ?

Πριν λιγο καιρο χρειάστηκα οδοντίατρο για την μανα μου και επειδη η περιοχή που μενει ειναι αρκετα μακρια απο τον δικό μου , εψαξα στο νετ και τις βρήκα στην τυχη εναν κοντα της, κλείνω ραντεβου , την παω και βλέπω εναν 55αρη πορνόγερο που νόμιζε οτι ηταν 20αρης, καραφλός ξυρισμένος γλομπε, σκουλαρικια, ξεσκισμένο τζιν και χωρίς ρόμπα!

Μου εκανε μεγαλγη εντύπωση που δεν φορουσε ρόμπα η οποία δεν θα έκρυβε την σκατοφατσα με τα σκουλαρικια,  θα έκρυβε όμως τουλάχιστον το γελοίο παντελόνι και το τρεντι μπλουζακι του κωλογερου !

Ειλικρινά μου ηρθε να τον βρίσω αλλα δεν ειχα καθόλου χρονο να ψάχνω να βρω άλλον οδοντιατρο για την μανα μου, γελοία, ελεεινή εμφάνιση, απορώ πως δουλεύει αυτός ο καραγκιόζης, δεν ήταν εικόνα γιατρού αυτή !

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Επειδή το σημαντικό είναι το πώς ντύνεται κάποιος, όχι αν είναι καλός και σωστός στη δουλειά του.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά σε όλα τα σοβαρά βίντεο (Naughty America, Brazzers και τα σχετικά) έχουν. Το αν - και πώς - το χρησιμοποιούν, είναι ειδικό ζήτημα και εξαρτάται κυρίως από το σενάριο. 

• Like 5
Δημοσ.

Επειδή το σημαντικό σε κάποιες δουλειές είναι η εικόνα σου αν θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά και να μην γελάνε μαζι σου ..

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...