Dinos_12345 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Κλείνω ένα χρόνο που κάνω αιτήσεις στο πΟΤΕ και δεν υπάρχει γραμμή. Όμως ο καλός ο γείτονας είχε hackable δίκτυο και έχω βολευτεί. Στο σαλόνι πιάνει καμπάνα, στο δωμάτιο, κάτω από το μισό. Το pc μου έχει πίσω θύρες για να συνδέσω κεραία, και έχω βάλει τις εργοστασιακές που έχουν ένα μέτρο καλώδιο. Θέλω να πάρω 10 μέτρα καλώδιο, να τις βάλω στο σαλόνι Ερωτήσεις: ΑΝ το κάνω, πόσο πάνε δύο καλώδια(είναι δύο οι κεραίες) και που τα βρίσκω; Είναι τα κλασσικά με την βιδωτή θύρα που έχουν πίσω και τα router. Και τέλος, θα έχω απώλειες που φτάνουν στο να μην αξίζει να το κάνω καν;
YourTrueLegend Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Πως γινεται να εχει ιντερνετ ο γειτονας σου και για σενα "να μην υπαρχει γραμμη";
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Πως γινεται να εχει ιντερνετ ο γειτονας σου και για σενα "να μην υπαρχει γραμμη"; Ο γείτονας ζει από πάνω τα τελυεταία 15+ χρόνια.
Haldol Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Ο γείτονας ζει από πάνω τα τελυεταία 15+ χρόνια. Πως γινεται να εχει ιντερνετ ο γειτονας σου και για σενα "να μην υπαρχει γραμμη"; Προφανώς όταν κατασκευάστηκε το σπίτι ζητήθηκαν λιγότερα ζεύγη καλωδίων από όσα διαμερίσματα είχε το κτήριο, φαντάζομαι είτε διότι τα διαμερίσματα αυτά δεν είχαν άδεια, ή χτίστηκαν αργότερα. Ο ΟΤΕ τι λέει για την καθυστέρηση; Δε νομίζω να κάνεις αιτήσεις και να μη ρωτάς για την πορεία τους. Θα πρέπει να ξέρεις τον λόγο για τον οποίο δεν έχει γραμμή ως τώρα...
rafinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα repeater και αν το βάλεις στο σαλόνι. Μετά απλά θα είναι σαν να έχεις δικό σου router στο σαλόνι. Και στην τελική παίρνεις και ένα καλώδιο utp αν είσαι τόσο ψείρας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Έχω δει πολύ κόσμο ο γείτονας να έχει γραμμή και αυτοί να μην μπορούν να βάλουν ούτε καν σταθερό. Τώρα τι ακριβώς φταίει δεν ξέρω αλλά πολύ πιθανόν να έχει δίκιο ο Haldol
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Αμέ, έχω μιλήσει με ένα σωρό τεχνικούς του ΟΤΕ. Ο λόγος που δεν έχω είναι επειδή δεν έχει διαθεσιμότητα γραμών η περιοχή. Δηλαδή όταν έβαλαν δίκτυο στο Χαϊδάρι που είμαι εγώ, μπορεί να είχαμε μέχρι 3-4 ορόφους πολυκατοικίες, και αυτές λίγες. Από τότε δεν έχει γίνει ξανά έργο, αλλά οι 4όροφες πλέον είναι παντού, και οι άλλες μπορεί να ανέβηκαν κιάλο. Οπότε με τόσα κτήρια, μπούκωσε το δίκτυο και αφού δεν έχει γίνει έργο, δεν έχουμε γραμές. Το repeater δεν το κοιτάζω λόγω κόστους, και επίσης θέλει να μπει σε πρίζα τηλεφώνου αν δεν κάνω λάθος, και δεν θα το βάλω στου γείτονα
soteras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μπορείς να βρεις ενα πολύ απλό ρεπετερ με 20-30 ευρώ όπου θα πέρνει το σήμα ασύρματα και μετά θα μπορεί να το μοιράζει πάλι ασύρματα απλά θα έχει λίγο καθυστερήσεις είτε και με καλώδιο το μόνο που θέλει είναι ρευμα 1
Apsinthos07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Το repeater δεν το κοιτάζω λόγω κόστους, και επίσης θέλει να μπει σε πρίζα τηλεφώνου αν δεν κάνω λάθος, και δεν θα το βάλω στου γείτονα Αυτό που λες ισχύει για τα powerlines. Πάρε ένα repeater όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω. Σου προτείνω το TP-LINK, το έχω ένα χρόνο περίπου και το χρησιμοποιώ για να δώσω σήμα στον πάνω όροφο του σπιτιού. Έχει και θύρα για ethernet για καλύτερα αποτελέσματα.
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Χμμμ. Δεν είναι ακριβό, το σκέφτομαι... Βασικά, αν συνδέσω δύο συσκευές ταυτόχρονα, bugάρει το σύμπαν. Δηλαδή αν αφήσω το smartphone και πάω στο pc, δεν θα δουλεύει καλά(ή και καθόλου). Αναλόγως τα κέφια του. Μπορεί το repeater λοιπόν, να κάνει το ίδιο κακό;
rafinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Το repeater θα το βάλεις στο σημείο που πιάνεις το καλύτερο σήμα. Θα το βάλεις κωδικούς κτλ από το wifi του γείτονα και μετά το repeater σου παρέχει ίντερνετ σαν να έχεις δικό σου ρούτερ στο σπίτι. Άρα πολύ πιθανόν να είσαι κομπλέ. Απλά για να μην χάνεις ταχύτητα θα σου πρότεινα να συνδέσεις το pc και το repeater με ethernet.
Dinos_12345 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Το repeater θα το βάλεις στο σημείο που πιάνεις το καλύτερο σήμα. Θα το βάλεις κωδικούς κτλ από το wifi του γείτονα και μετά το repeater σου παρέχει ίντερνετ σαν να έχεις δικό σου ρούτερ στο σπίτι. Άρα πολύ πιθανόν να είσαι κομπλέ. Απλά για να μην χάνεις ταχύτητα θα σου πρότεινα να συνδέσεις το pc και το repeater με ethernet. Will look into it
Apsinthos07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Sorry, στο προηγούμενο post έβαλα λάθος link. Πάρε αυτό και όχι αυτό. Η διαφορά τους είναι μόνο 2€ και το δεύτερο δεν έχει θύρα ethernet, το πρώτο έχω και εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα