Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήγα σήμερα να περάσω τα Windows 7 στο Netbook (Turbo-X W510TU) φίλου το οποίο έχει τα 10. Κλασσικά μέσω USB,αφού βεβαίως έχω χρησιμοποιήσει το USB Tool για να διαμορφώσει το στικάκι και το iso.

Μπήκα στo BIOS, επέλεξα boot order για το usb και αφού έκανα save and restart αντί να ξεκινήσει η διαδικασία της εγκατάστασης των Windows με πέταξε στην οθόνη του GRUB Version 2.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι να κάνω. Διάβασα κάποιες εντολές αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να τρέξει από το USB. Επιλογή εγκατάστασης μέσω CD δεν υπάρχει γιατί δεν έχει DVD-R.

Οεο?  :confused:

Δημοσ.

Ο υπολογιστής είχε Windows 10, τον έβαλες να ξεκινήσει από το boot usb με τα Windows 7 και σου εμφάνισε τον Grub? Ο Grub είναι ο bootloader του linux, πως βρέθηκε λοιπόν εκεί από τη στιγμή που έχει μόνο windows?

Κάτι έχεις παραλήψει σίγουρα. Ή είναι dual boot το σύστημα και υπάρχει και linux εγκατεστημένο ή υπάρχει κάποιος άλλος δίσκος με linux ή είχε παλαιότερα linux και δεν παρέμεινε ο grub(ή ίσως κάτι άλλο, τι?). Από τη στιγμή πάντως που δεν εμφανίστηκε η εγκατάσταση των 7, ή δεν αναγνωρίζεται το usb που έβαλες ή δεν έχει γίνει bootable.

Δημοσ.

To netbook έβλεπε 2 σκληρούς, έναν 30άρη και ένα 250άρη. Πιθανόν να έχει και dual boot, δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν το έχει κάνει ο φίλος έτσι το πήρε.

Το στικάκι το αναγνώριζε στο bios όπου πήγα να επιλέξω να bootάρει από εκεί.

Δημοσ.

Εναλλακτικά τι μπορεί να γίνει? Να κάνω φορμάτ μέσω dos για να σβηστούν τυχόν υπολείμματα από Linux?

Αν βάλω στο δικό μου pc το στικάκι για να δω αν τρέχει σωστά, θα μου ξεκινήσει αυτόματα την διαδικασία εγκατάστασης των Windows και θα σβηστούν τα πάντα από τον σκληρό μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...