graphist83 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω εβαλα αυτη την φωτογραφια μηπως και φταιει αυτο το ανταλακτικο. Δεν το εχω αλλαξει το συγκεκριμενο... Που δεν δειχνει καλα... H φωτογραφία που ανέβασες ειναι απο την Time controller και οχι από την Main. Και σαφώς δεν βοηθάει καθόλου. Απο την αλλη μια φώτο με το πρόβλημα επι της οθόνης θα βοηθούσε. Το λεω γιατι με την περιγραφή ''μπερδεύει τα χρώματα'' ο καθενας θα μπορούσε να εννοεί πολλά. Πχ αν τα χρώματα ηταν solarized τότε 99,9% ειναι η T-CON. Αν ειχες άλλου ειδους θέματα όπως artifact, θέμα με την κινηση - ηχο τοτε θα εστιάζαμε στην main. Ενω παντα υπαρχει και το ενδεχόμενο του πάνελ (ξεκολλημένα ribbon) αν κατέβαζε γραμμές η κάποιο μερος τις εικόνας άσπριζε - μαυριζε κτλ) Ομως ολα αυτα πατανε στην βαση της θεωρίας και της στατιστικής προβλημάτων που έχουμε επιλύσει. Για 100% διάγνωση απαιτείται έλεγχος των τάσεων στα test point οπως σωστα προαναφερθηκε και σε μερικά μερη απαιτείται και παλμογράφος οπου μπορεις να δεις τις περιόδους. Τα pattern με τις περιόδους αλλα και υπομνήματα με τις με τις σωστές τασεις, αναφέρονται στο service manual που ειναι απαραίτητο αν θες να κανεις σωστό έλεγχο. Θα πρεπει να ξερεις και καποια βασικά απο ηλεκτρονικά. Θα πρεπει να μπορεις να μετρήσεις μια διοδο, ενα transistor να ξερεις να τα ξεχωρίζεις (N η P BJT, FET κτλ ). Καθως και να μπορεις να τα αποκολλήσεις (χωρις να καταστρέψεις την πλακέτα) καθως οι δοκιμες των εξαρτημάτων, κατα πλειοψηφία δεν μπορει να γινει στην πλακετα. Φυσικα στην περιπτωση της T-CON η Main ολα τα εξαρτήματα ειναι SMD και ειναι πολυ δύσκολο χωρις τον κατάλληλο εξοπλισμό να βάλεις χερι εκει. Συνηθως τις αλλαζουμε ολοκληρηρες. Τελος και το πιο σημαντικό απο ολα. Οι επεμβάσεις στο εσωτερικό μιας TV θα πρεπει να γινεται απο ατομα που ξερουν κατι παραπάνω απο τα βασικά. Το λεω αυτό γιατι οι δοκιμές - μετρήσεις πρεπει να γινονται με την TV υπο ταση. Ειναι παρα πολυ εύκολο, ειδικα στο κομμάτι του τροφοδοτικού. Πχ να ακουμπήσεις καποια ψυκρα στην περιοχη HOT και να εχεις κάποιο σοβαρό ατύχημα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.... 4
takoulou Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα... Θα βγαλω φωτογραφιες απο την τηλεοραση που εχει το προβλημα.. Και θα ειναι τοτε καλυτερα.. Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια...Σε τεχνικο την εχω παει παντως.. Απλως σαν βοηθεια μετεφερα το προβλημα..
takoulou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημερα... Εβγαλα φωτογραφιες απο την τηλεοραση με προβλημα με τα χρωματα...Αυτο γινεται οταν η τηλεοραση ζεσταθει μετα απο 5-6 λεπτα.. Μπερδευει τα χρωματα και βγαζει φοντο με μπλε και πρασινο...
graphist83 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ειναι ακριβως σολαριζε αλλα τετοια θεματα προκυπτουν κυριως απο t-con. Βεβαια το μαλλον απο το σιγουρα απεχει.. Θελει δοκιμες. 1
takoulou Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Γεια σας.. Καμια βοηθεια για το προβλημα της τηλεορασης μου... Μου βγαζει μπλε και πρασινο χρωματα...Τα μπερδευει τα χρωματα...
Fubar.gr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Το πρόβλημα φαίνεται να είναι στο gamma chip.
takoulou Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα.. Επειδη δεν ξερω και πολλα απο τεχνικης αποψης.. Δηλ που ειναι το προβλημα... Σε πιο σημειο; Φτιαχνεται φανταζομαι.. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια...
Oscar_Mike Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ξεθάβω το θέμα γιατί εχω το ίδιο πρόβλημα στην ίδια tv, διάβασα τα μηνύματα σας @Fubar.gr και @graphist83 και μέτρησα τα test points στην T-CON, είχα τιμές από ~15,5 Volt στο 1ο test point και σε κάθε επόμενο έπεφτε λίγο και ενώ στο 11ο είχα φτάσει στα 6 Volt, στο 12ο ανέβηκε στα 9... Ελλάδα μπορώ να το βρω το board σε λογική τιμή; Αν όχι, κάποια λύση από εξωτερικό; Ευχαριστώ. ---edit--- κωδικός του board 35-D026047 (V400H1-C03) Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από Oscar_Mike
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα