Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.. Εχω μια τηλεοραση Samsung le 40a536 που εχει προβλημα..Μπερδευει καποια  χρωματα.. Τα δειχνει πιο εντονα.. Τι παιζει;  O τεχνικος μου ειπε οτι  φταει η main board..

Δημοσ.

Ρυθμίσεις για το brigtness, contrast, το πόσο έντονο είναι το μπλέ-πράσινο-κόκκινο.

Δες τα όλα. Οι "τεχνικοί" συνήθως λένε ότι να είναι. Δεν έχουν πάντα άδικο όμως.

Ξεκίνα απο τις ρυθμίσεις πρώτα.

Δημοσ.

Ελα.. Ναι εκανε αυτες τις ρυθμισεις απο εκει αλλα εξακουλουθει να εχει προβλημα με τα χρωματα.. Το μπλε το πρασινο κτλ..Τα  δειχνει πιο εντονα... Ειναι φιλος ο τεχνικος..

Δημοσ.

Στο μεταξυ αγορασα μια μεταχειρισμενη main board... Που μαλλον εχει το ιδιο προβλημα..Μαλιστα ειχε και καποιες κολησεις επανω..Ενω η δικια μου ειναι καθαρη...

Θα το κανω.. Αλλα οχι σημερα...

Δημοσ.

Στα καλά καθούμενα σου προέκυψε;

Άμα δε βαριέσαι δοκίμασε αυτές τις ρυθμίσεις μπας και.

Picture menu
Mode: Movie
Backlight: 4
Contrast: 95
Brightness: 47
Sharpness: 0
Color: 50
Tint: G50/R50 (or N/A)

Detailed settings submenu
Black adjust: Off
Dynamic contrast: Off
Gamma: 0
Color space: Custom
R 43 0 5
G 35 50 0
B 0 8 50
Y 97 35 0
C 37 16 40
M 31 12 43
Flesh tone: 0
Edge enhancement: Off
xvYCC: Off

White balance submenu
R-Offset: 25
G-Offset: 25
B-Offset: 17
R-Gain: 23
G-Gain: 25
B-Gain: 43

Picture options submenu
Color tone: Warm2
Size: Just Scan
Digital NR: Off
HDMI black level: Low
Blue only mode: Off

Setup menu
Entertainment: Off
Energy saving: Off

Δημοσ.

Οκ ..Θα τα κανω αυτα.. Απλα καποια  στιγνη εβγαζε και καποιες γραμμες η τηλεοραση... Τωρα δεν τις βγαζει..Απλα μπερδευει τα χρωματα..

Αυτη ειναι η main board...

post-254641-0-69799700-1473528673_thumb.jpg

post-254641-0-31337700-1473528747_thumb.jpg

post-254641-0-37849500-1473528764_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν λέει τίποτε το σημείο που εστιάζεις φίλε μου στην main board . Το θέμα είναι το εξής.....όταν άλλαξες main board και έβαλες κάποια άλλη μεταχειρισμένη πόσο καιρό λειτούργησε??και λειτούργησε σωστά??Ας ξεκινήσουμε από κάπου για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.

Δημοσ.

Κατα πάσα πιθανότητα έχει καεί το τσιπάκι AS15 που ελέγχει το gamma. Είναι πολύ συχνό πρόβλημα σε τηλεοράσεις και όταν το τσιπάκι αυτό χαλάσει αλλοιώνονται τα χρώματα. Στο badcaps.net έχει δεκάδες αναφορές του προβλήματος.

Το τσιπάκι αυτό βρίσκεται κάπου προς την άκρη της πλακέτας, διπλα σέ έναν απο τους κονέκτορες που πάνε προς το πάνελ.

maxresdefault.jpg

Υπάρχουν κάποιοι έλεγχοι που μπορείς να κάνεις για να επιβεβαιώσεις οτι όντως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

Συνήθως πάνω στην πλακέτα υπάρχει μία σειρά απο test points, στην παραπάνω είναι αυτά που είναι αριθμημένα VGMA 1 εώς 22.

Με το πολύμετρο μετράς την τάση πάνω σε κάθε test point. Κανονικά στο VGMA 1 πρέπει να είναι γύρω στα 15-16 Volt και σε κάθε επόμενο να πέφτει απο λίγο. Αν σε κάποιο σημείο δείς οτι η τάση πεφτει πολύ και στο επόμενο σημείο ανεβαίνει πάλι, τότε το τσιπάκι έχει 100% πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα..  Η μεταχειρισμενη main board  αυτη δεν την χρησιμοποιησα καθολου... Απλα την εβαλε επανω ο τεχνικος και μου ειπε οτι εχει και αυτη   το ιδιο προβλημα.. Την ειδα και εγω την τηλεοραση με τα χρωματα να ειναι πιο εντονα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εμενα ο τεχνικος  μου αναφερει οτι φταει αυτο..  Εχει ξαναφτιαξει το συγκεκριμενο μοντελο... Τι αλλο μπορει να ειναι; Υπαρχει περιπτωση να φταει το Τ-code... H και κατι αλλο...

post-254641-0-03092300-1473591564_thumb.jpg

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.

Σε εμενα ο τεχνικος  μου αναφερει οτι φταει αυτο..  Εχει ξαναφτιαξει το συγκεκριμενο μοντελο... Τι αλλο μπορει να ειναι; Υπαρχει περιπτωση να φταει το Τ-code... H και κατι αλλο...

Η πλακέτα αυτή που είναι βιδωμένη εγώ την βλέπω πιο πολύ απλά ακουμπισμένη έτσι απλά.Μια άλλη λύση που θυμάμαι είχα δει στο νετ είναι οι καλωδιοταινίες που έχει γύρω γύρω το γιαλί λύσε το μπορστά πλέμα και δοκίμασε πάντα με πρόσοχή κατα προτίμησι με ένα κομμάτι πλαστικό να πίεζεις απαλά σαν χάδι την ταινία προς τα κάτω να δεις άμα παρουσιάση κάποια αλλαγή.

Δημοσ.

Εγω εβαλα αυτη την φωτογραφια μηπως και φταιει αυτο το ανταλακτικο.  Δεν το εχω αλλαξει το συγκεκριμενο... Που δεν δειχνει καλα... 

Δημοσ.

Ξεχασα να αναφέρω οτι το τσιπάκι ελέγχου του Gamma βρίσκεται στο T-CON board και όχι στο mainboard.

1j7p8j.jpg

Στη δική σου πλακέτα T-CON στο κόκκινο τερτάγωνο βρίσκονται τα test points οπου μετράς τις τάσεις και το κόκκινο κυκλωμένο είναι το τσιπάκι που πιθανόν έχει το πρόβλημα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...