takoulou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα.. Εχω μια τηλεοραση Samsung le 40a536 που εχει προβλημα..Μπερδευει καποια χρωματα.. Τα δειχνει πιο εντονα.. Τι παιζει; O τεχνικος μου ειπε οτι φταει η main board..
Sheogorath Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Ρυθμίσεις για το brigtness, contrast, το πόσο έντονο είναι το μπλέ-πράσινο-κόκκινο. Δες τα όλα. Οι "τεχνικοί" συνήθως λένε ότι να είναι. Δεν έχουν πάντα άδικο όμως. Ξεκίνα απο τις ρυθμίσεις πρώτα.
takoulou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Ελα.. Ναι εκανε αυτες τις ρυθμισεις απο εκει αλλα εξακουλουθει να εχει προβλημα με τα χρωματα.. Το μπλε το πρασινο κτλ..Τα δειχνει πιο εντονα... Ειναι φιλος ο τεχνικος..
Sheogorath Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Θες να βγάλεις μια φωτογραφία με το πρόβλημα?
takoulou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Στο μεταξυ αγορασα μια μεταχειρισμενη main board... Που μαλλον εχει το ιδιο προβλημα..Μαλιστα ειχε και καποιες κολησεις επανω..Ενω η δικια μου ειναι καθαρη... Θα το κανω.. Αλλα οχι σημερα...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Στα καλά καθούμενα σου προέκυψε; Άμα δε βαριέσαι δοκίμασε αυτές τις ρυθμίσεις μπας και. Picture menuMode: MovieBacklight: 4Contrast: 95Brightness: 47Sharpness: 0Color: 50Tint: G50/R50 (or N/A)Detailed settings submenuBlack adjust: OffDynamic contrast: OffGamma: 0Color space: CustomR 43 0 5G 35 50 0B 0 8 50Y 97 35 0C 37 16 40M 31 12 43Flesh tone: 0Edge enhancement: OffxvYCC: OffWhite balance submenuR-Offset: 25G-Offset: 25B-Offset: 17R-Gain: 23G-Gain: 25B-Gain: 43Picture options submenuColor tone: Warm2Size: Just ScanDigital NR: OffHDMI black level: LowBlue only mode: OffSetup menuEntertainment: OffEnergy saving: Off
takoulou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Οκ ..Θα τα κανω αυτα.. Απλα καποια στιγνη εβγαζε και καποιες γραμμες η τηλεοραση... Τωρα δεν τις βγαζει..Απλα μπερδευει τα χρωματα.. Αυτη ειναι η main board...
chipakos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν λέει τίποτε το σημείο που εστιάζεις φίλε μου στην main board . Το θέμα είναι το εξής.....όταν άλλαξες main board και έβαλες κάποια άλλη μεταχειρισμένη πόσο καιρό λειτούργησε??και λειτούργησε σωστά??Ας ξεκινήσουμε από κάπου για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.
Fubar.gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Κατα πάσα πιθανότητα έχει καεί το τσιπάκι AS15 που ελέγχει το gamma. Είναι πολύ συχνό πρόβλημα σε τηλεοράσεις και όταν το τσιπάκι αυτό χαλάσει αλλοιώνονται τα χρώματα. Στο badcaps.net έχει δεκάδες αναφορές του προβλήματος. Το τσιπάκι αυτό βρίσκεται κάπου προς την άκρη της πλακέτας, διπλα σέ έναν απο τους κονέκτορες που πάνε προς το πάνελ. Υπάρχουν κάποιοι έλεγχοι που μπορείς να κάνεις για να επιβεβαιώσεις οτι όντως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Συνήθως πάνω στην πλακέτα υπάρχει μία σειρά απο test points, στην παραπάνω είναι αυτά που είναι αριθμημένα VGMA 1 εώς 22. Με το πολύμετρο μετράς την τάση πάνω σε κάθε test point. Κανονικά στο VGMA 1 πρέπει να είναι γύρω στα 15-16 Volt και σε κάθε επόμενο να πέφτει απο λίγο. Αν σε κάποιο σημείο δείς οτι η τάση πεφτει πολύ και στο επόμενο σημείο ανεβαίνει πάλι, τότε το τσιπάκι έχει 100% πρόβλημα. 1
takoulou Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα.. Η μεταχειρισμενη main board αυτη δεν την χρησιμοποιησα καθολου... Απλα την εβαλε επανω ο τεχνικος και μου ειπε οτι εχει και αυτη το ιδιο προβλημα.. Την ειδα και εγω την τηλεοραση με τα χρωματα να ειναι πιο εντονα..
takoulou Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σε εμενα ο τεχνικος μου αναφερει οτι φταει αυτο.. Εχει ξαναφτιαξει το συγκεκριμενο μοντελο... Τι αλλο μπορει να ειναι; Υπαρχει περιπτωση να φταει το Τ-code... H και κατι αλλο... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2016 από takoulou
soteras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Σε εμενα ο τεχνικος μου αναφερει οτι φταει αυτο.. Εχει ξαναφτιαξει το συγκεκριμενο μοντελο... Τι αλλο μπορει να ειναι; Υπαρχει περιπτωση να φταει το Τ-code... H και κατι αλλο... Η πλακέτα αυτή που είναι βιδωμένη εγώ την βλέπω πιο πολύ απλά ακουμπισμένη έτσι απλά.Μια άλλη λύση που θυμάμαι είχα δει στο νετ είναι οι καλωδιοταινίες που έχει γύρω γύρω το γιαλί λύσε το μπορστά πλέμα και δοκίμασε πάντα με πρόσοχή κατα προτίμησι με ένα κομμάτι πλαστικό να πίεζεις απαλά σαν χάδι την ταινία προς τα κάτω να δεις άμα παρουσιάση κάποια αλλαγή.
takoulou Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω εβαλα αυτη την φωτογραφια μηπως και φταιει αυτο το ανταλακτικο. Δεν το εχω αλλαξει το συγκεκριμενο... Που δεν δειχνει καλα...
Fubar.gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Ξεχασα να αναφέρω οτι το τσιπάκι ελέγχου του Gamma βρίσκεται στο T-CON board και όχι στο mainboard. Στη δική σου πλακέτα T-CON στο κόκκινο τερτάγωνο βρίσκονται τα test points οπου μετράς τις τάσεις και το κόκκινο κυκλωμένο είναι το τσιπάκι που πιθανόν έχει το πρόβλημα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα