Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά, συνδύασα διάφορα κομμάτια από παλιά χαλασμένα pc για να φτιάξω ένα που να λειτουργεί. Έχω συνδέσει τα πάντα και ενώ τα ανεμιστηράκια λειτουργούν κανονικά και ανάβουν τα λαμπάκια, δεν βγαίνει τίποτα στην οθόνη. Τσέκαρα αν έχω βάλει σωστά της RAM και την κάρτα γραφικών και είναι οκ. Τι μπορεί να φταίει; Να κάνω reset το cmos?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

1) Γραψε ακριβως απο ποια κομματια αποτελειται ο υπολογιστης που εφτιαξες,
2) Συνδεσε το speaker της μητρικης για να μας πεις αν βγαζει καποιο beep code κατα την εκκινηση.
3) Αν εχεις καποιον αλλο υπολογιστη που δουλευει δοκιμασε σε αυτον ενα ενα τα εξαρτηματα που χρησημοποιησες για να σιγουρευτεις οτι λειτουργουν.

• Like 2
Δημοσ.

1) Γραψε ακριβως απο ποια κομματια αποτελειται ο υπολογιστης που εφτιαξες,

2) Συνδεσε το speaker της μητρικης για να μας πεις αν βγαζει καποιο beep code κατα την εκκινηση.

3) Αν εχεις καποιον αλλο υπολογιστη που δουλευει δοκιμασε σε αυτον ενα ενα τα εξαρτηματα που χρησημοποιησες για να σιγουρευτεις οτι λειτουργουν.

Λοιπόν, έβαλα τα πάντα εκτός από κάρτα δικτύου(Σκληρό, ραμ, cpu, καρτα γραφικών κτλ.). Όχι δεν ακούω κάποιο beep code και δεν έχω κάπου να τα δοκιμάσω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δω αν είναι λειτουργικά έτσι; Αν πάω σε κανένα μαγαζί και ζητήσω να ελέγξουν;

Είσαι σίγουρος ότι η πλακέτα ή τα γραφικά δούλευαν;

Η πλακέτα 99 % είναι λειτουργική για την κάρτα γραφικών δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Δοκίμασε άλλη κάρτα γραφικών και πες μας. Δοκίμασε μόνο με μια ραμ.

Οι πολύ παλιές (<2004) κάρτες γραφικών κατανάλωναν λίγο, ζεσταίνονταν λιγότερο και δούλευαν μια χαρά για δεκαετίες. (Έχω πολλές παλιές που καμιά δεν είχε θέμα)

Τι κομμάτια έβαλες?

• Like 1
Δημοσ.

Οι πολύ παλιές (<2004) κάρτες γραφικών κατανάλωναν λίγο, ζεσταίνονταν λιγότερο και δούλευαν μια χαρά για δεκαετίες. (Έχω πολλές παλιές που καμιά δεν είχε θέμα)

Τι κομμάτια έβαλες?

Με μία ραμ καμία διαφορά. Δεν έχω άλλη γραφικών, αν είχα δεν θα επρήζα το ινσομνια :X

Να γράψω σπεκτς κάθε κομματιού;

Δημοσ.

Πάντως εγώ τον προηγούμενο μήνα που είχα το ίδιο θέμα με εσένα, αποσυνδεσα την κάρτα γραφικών και σύνδεσα το pc με την οθόνη με τα ενσωματωμένα γραφικά και δούλεψε...Οπότε πιστεύω και εσένα το ίδιο θα ισχύει μάλλον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου αναψε το μηχανακι χωρις καμια ram μεσα  θα ακουσεις συνεχομενα μπιμπ στην συνεχεια κλεισε τελειως το τροφοδοτικο ειτε απο τον διακοπτη ειτε αν δεν εχει απο την πριζα ξανατοποθετησε τες, Αλλο ειναι να εχει στραβωσει καποιο pin απο το socket to επεξεργαστη και να μην λειτουργει σωστα βγαλε τον cpu και ελεγξε ειτε για στραβωμενα pin ειτε για υπολοιπα θερμαγωγιμης παστας.Τελος τσεκαρε ολες τις συνδεσεις του τροφοδοτικου πανω στην μητρικη και τα καλωδια που εχει το κουτι που πανε στην μητρηκη μηπως καποιο ειναι λαθος τοποθετημενο,επισης ενα καλο καθαρισμα και αλλαγη παστας στα τσιπακια της μητρηκης και της gpu πολυ καλο θα κανει,μπορει να εχεις μπερδευτει στις μνημες και να εχεις βαλει ddr3  σε μητρηκη που δεχετε ddr2 πχ ,Με ενα πολυμετρο αν εχεις τσεκαρε το τροφοδοτικο με ενα πινελακι καθαρο καθαρισε λιγο την μητρηκη,δοκιμασε να αλλαξεις την μπαταρια της μητρηκης κραταει την ωρα ημερομηνια και τις ρυθμισεις των bios που ισως ειχες κανει παλιοτερα βγαλτην τελειως και προσπαθησε να το αναψεις δες και ενα video μπορει να βοηθησει 

Επεξ/σία από i7 6850k
  • Like 1
Δημοσ.

Τι κομμάτια έβαλες?

Μητρική--> GA-8PE800

Ram--> 3x256Mb

Κάρτα Γραφικών--> nvidia g-force 2mx 32Mb

Τροφοδοτικό-->T&P-J P4-350W

Cpu --> Δεν θυμάμαι ότι είχε από παλιά 

HDD--> Μaxtor 40Gb

Δημοσ.

Πάντως εγώ τον προηγούμενο μήνα που είχα το ίδιο θέμα με εσένα, αποσυνδεσα την κάρτα γραφικών και σύνδεσα το pc με την οθόνη με τα ενσωματωμένα γραφικά και δούλεψε...Οπότε πιστεύω και εσένα το ίδιο θα ισχύει μάλλον.

Η θύρα της μητρικής είναι αρσενική ενώ έχω καλώδιο μόνο για θυληκή. Αν πιστεύεις ότι θα λυθεί να πάω να πάρω.

φιλε μου αναψε το μηχανακι χωρις καμια ram μεσα  θα ακουσεις συνεχομενα μπιμπ στην συνεχεια κλεισε τελειως το τροφοδοτικο ειτε απο τον διακοπτη ειτε αν δεν εχει απο την πριζα ξανατοποθετησε τες, Αλλο ειναι να εχει στραβωσει καποιο pin απο το socket to επεξεργαστη και να μην λειτουργει σωστα βγαλε τον cpu και ελεγξε ειτε για στραβωμενα pin ειτε για υπολοιπα θερμαγωγιμης παστας.Τελος τσεκαρε ολες τις συνδεσεις του τροφοδοτικου πανω στην μητρικη και τα καλωδια που εχει το κουτι που πανε στην μητρηκη μηπως καποιο ειναι λαθος τοποθετημενο,επισης ενα καλο καθαρισμα και αλλαγη παστας στα τσιπακια της μητρηκης και της gpu πολυ καλο θα κανει,μπορει να εχεις μπερδευτει στις μνημες και να εχεις βαλει ddr3  σε μητρηκη που δεχετε ddr2 πχ ,Με ενα πολυμετρο αν εχεις τσεκαρε το τροφοδοτικο 

Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω με νέο ποστ.

Δημοσ.

Η θύρα της μητρικής είναι αρσενική ενώ έχω καλώδιο μόνο για θυληκή. Αν πιστεύεις ότι θα λυθεί να πάω να πάρω.

Η μητρικη σου δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα, χρειαζεται εξωτερικη καρτα γραφικων για να δουλεψει (AGP)

• Like 2
Δημοσ.

Η μητρικη σου δεν εχει ενσωματωμενα γραφικα, χρειαζεται εξωτερικη καρτα γραφικων για να δουλεψει (AGP)

Ναι, την σειριακή είδες, καμιά σχέση, εμφανισιακά μοιάζει, λίγο απλά.

Έχετε δίκιο, δικό μου λάθος. 

Έβγαλα τις ραμ και την γραφικών αλλά δεν ακούγεται κανένα μπιπ, άρα μάλλον είναι η μητρική. Όπως κι αν έχει πρέπει να τσεκάρω την λειτουργικότητα της μητρικής και της κάρτας γραφικών. Αν δω ότι δουλεύουν κανονικά θα επανέλθω. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις  :-D  :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...