Προς το περιεχόμενο

Τι είναι αυτό που κάνει τη μπαταρία του Galaxy Note7 να εκρήγνυται;

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θεμα δεν ειναι το ποσοστο αλλα η βαρυτητα του προβληματος.Αν υπηρχε προβλημα σε αντιστοιχο ποσοστο στο home button δεν θα ασχολιοτανε κανενας,τωρα ομως μιλαμε για ενα προβλημα που μπορει να στειλει εναν ανθρωπο στο νοσοκομειο και σε τετοιου ειδους βλαβες το αποδεκτο ποσοτο ειναι 0%

Καλά μην είσαι τόσο σίγουρος για το home button. Όλο και κάποιος θα βρισκόταν να πει τόσα λεφτά έδωσα απαράδεκτο να βγάζει πρόβλημα νομίζω.  :-)

Συμφωνώ πλήρως μέχρι το σημείο ότι το αποδεκτό ποσοστό είναι 0%. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος γιατί de facto στην αγορά σα σύνολο εμφανίζονται κάθε τόσο προβλήματα που μπορεί να στείλουν άνθρωπο στο νοσοκομείο, και το δεχόμαστε, κάνουμε recalls και ό,τι άλλο ταιριάζει, και προχωράμε παρακάτω (αφού ενδεχομένως γίνουν κάποιες μηνύσεις από συγκεκριμένα άτομα που έπαθαν κάτι). Νομίζω δε χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, recalls τροφίμων, αυτοκινήτων και πολλών άλλων πραγμάτων που θα μπορούσαν υπο συνθήκες να σε στείλουν νοσοκομείο και χειρότερα ακόμα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Για τα κινητά ισχύει επίσης το ίδιο.

Αποδεκτό ποσοστό βλάβης 0 σε θέματα που μπορεί να σε στείλουν νοσοκομείο αν υπάρχει κάπου θα είναι στο στρατό και στη NASA, όχι σε κάτι που αγοράζεις στον Κωτσόβολο. Στην καταναλωτική αγορά αν ήταν όντως έτσι τα πράγματα τότε μετά από το περιστατικό αυτό οι πωλήσεις της Samsung θα έπρεπε το επόμενο τρίμηνο να τείνουν στο μηδέν, πράγμα που είναι αστείο να συζητάμε ακριβώς επειδή στο μυαλό του κόσμου το αποδεκτό ποσοστό δεν είναι μηδέν.

Δυστυχώς είναι μια χαρά ρεαλιστικό σενάριο. Χτες είδαμε άρθρο για φωτιά σε αυτοκίνητο, πριν 2-3 ημέρες για φωτιά σε σπίτι. Υπάρχουν τα links στο σχετικό θέμα. Απλά ευτυχώς δεν έχει συμβεί ακόμα, κι ελπίζω να προφτάσει η Samsung να πάρει πίσω όλες τις "βόμβες" πριν πεθάνει κανείς.

OK, μπορεί να συμβεί. Αυτό που θέλω να πω είναι, δεν περιμένεις να δεις συνολικά στην όλη υπόθεση θάνατο ανθρώπου επειδή η πιθανότητα είναι μικρή και ο απόλυτως αριθμός των περιστατικών επίσης μικρός. Ελπίζω και γω μετά την αντικατάσταση να εξαφανιστούν οι δυσάρεστες εκπλήξεις.

BTW ακόμα και να πέθαιναν 3-4 άνθρωποι από τα Note πάλι αυτό θα ήταν πολύ ανεπαρκές για να σβήσει τη Samsung από το χάρτη. Δηλαδή όχι απλά δεν απαιτούμε το μηδέν σα ποσοστό επικίνδυνων βλαβών αλλά ούτε καν σα ποσοστό θανάτων από αυτές. Κυνικό ίσως αλλά είναι η αλήθεια.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πρόκειται για μόνο 35 συσκευές, 70% των Galaxy Note 7 έχουν ύποπτη μπαταρία. Αν ήταν μόνο 35 (ή και 100) θα μπορούσε άνετα να το κουκουλώσει το θέμα. Βέβαια αυτή την στιγμή παρόλες τις προειδοποιήσεις υπάρχουν μερικά die hard fun boys ή απλά στόκοι που κυνηγάνε χρηματική αποζημίωση για ζημιές, που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή

http://bgr.com/2016/09/05/galaxy-note-7-recall-battery-explode/

Samsung subsidiary Samsung SDI supplied 70% of batteries for the phone and Samsung identified those batteries as posing risks

Επεξ/σία από nickelodeon
  • Like 3

Ρε παιδιά την παλεύετε καθόλου;

H Samsung λέει για πάνω από 1M κομμάτια τα οποία θα γίνουν recall. Επίσης οι 35 περιπτώσεις πες ότι είναι 100 για ευκολία. Αυτό σημαίνει ότι μία στις 10Κ συσκευές (0.01%) εμφάνισε πρόβλημα.

Δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι αυτά. http://www.androidauthority.com/official-samsung-announces-worldwide-galaxy-note-7-recall-714337/

Samsung says that just 24 units in every million (or one in 42,000 units) is at risk of fire, but the recall is conducted out of an abundance of caution. 2.5 εκατομμύρια έχουν ανακληθεί.

Επίσης...

Previously, an unnamed company official told Korean media that the issue is related to the battery pack and that the problem is estimated to affect around 0.1% of all the Note 7 that were shipped so far.

Τουτέστιν 2.500 συσκευές μέχρι στιγμής!

Και αυτές είναι πληροφορίες που προέρχονται από την ίδια την εταιρεία, η οποία είναι απολύτως λογικό να θέλει να κατευνάσει τα πνεύματα, "μαζεύοντας" τα νούμερα. Φοβάμαι ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο δυσάρεστη, τόσο για τη Samsung όσο για τους άμοιρους κατόχους της συσκευής που ανά πάσα στιγμή μπορούν να καούν ζωντανοί στο σπίτι ή στο αυτοκίνητό τους.

edit: Με πρόλαβε ο nickelodeon με το νεώτερο άρθρο σχετικά με το 70% των συσκευών.

• Like 6

φιλαράκο αν μιλάμε για κάρτες γραφικών τότε το 1% είναι κομπλέ γιατί αν σου χαλάσει μάντεψε! δεν θα παίξεις lol το σκ και θα πρέπει συμβιβαστείς με την τρομερή intel hd κάρτα σου η την apu αλλά αν μιλάμε για ασφάλεια που μπορεί να σου σκάσει στα μούτρα την ώρα που μιλάς και να σου κάνει ζημιά αλλάζει το πράγμα δεν είναι το ίδιο το 1% σφάλμα εκεί είναι τεράστιο όταν παίζεται η σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου,εδώ στα αεροπλάνα αν πέσουν 3 ίδια και δεν είναι τρομοκρατική επίθεση αποσύρουν ¨ΟΛΑ τα ιδια αεροπλάνα αυτόματα για πέταμα.

είναι πολυ σοβαρό λοιπόν,και καλά κάνουν και τα ανακαλούν.

Ευτυχως λοιπον που ΔΕΝ προκειται να σου σκασει στα μουτρα γιατι πολυ απλα, ΔΕΝ σκαει. Το εχω ξαναματαπει και στο αλλο thread αλλα συνεχιζετε το σπασμενο τηλεφωνο και την παραπληροφορηση. ΔΕΝ σκαει. ΔΕΝ ειναι χειροβομβιδα η μπαταρια. Επισης δεν προκειται να παθει τπτ την ωρα που μιλας, κατα την φορτιση δημιουργειτε προβλημα, οποτε τα μουτρα σου μια χαρα ασφαλη ειναι.

Τα ειπα εγω ξανα, αλλα απτο ενα αυτι μπαινουν απτο αλλο βγαινουν. Θα πας τωρα σε ενα αλλο thread με το ιδιο προβλημα να μας πεις αλλη μια φορα ποσο επικυνδυνο ειναι να σκασουν οι μπαταριες στα μουτρα μας....

εχεις αγοράσει πολλα prenium μπαλονια στα χχχ λεφτα που εχει το note 7?

μολις μου συγκρινες κατι που περιμενεις οτι θα σκασει με κατι που δεν το περιμενεις να εκραγει.

μολις μου συγκρινες κατι που εχει 1 ευρω ξερω εγω με ενα smartphone. (ποσο εχουν τα μπαλονια, δεν εχω αγοράσει ποτε)

τα like που σου πατησαν πολυ μαρεσαν παντος.

Αντε, να σε ενημερωσω και σενα μπας και παψει η παραπληροφορηση. Οχι πως δεν το ξερεις ηδη οτι ΔΕΝ εκρυγνηται και δεν σκαει, αλλα λεω να το ξαναπω για να μην εχεις αλλοθι. Η μπαταρια υπερθερμαινεται κατα την φορτιση, και σε ορισμενες περιπτωσεις παιρνει φωτια. Ουτε σκαει, ουτε κανει ΜΠΟΥΜ, ουτε αλλες κουταμαρες. Περιμενω λοιπον απο δω και σ το εξη να παψει η καραμελα, τωρα που ενημερωθηκατε (ναι αμε...)

Αλλο να εχει καποιο failure η συσκευη και αλλο να σκασει. Μη τα μπερδευουμε, τα πραγματα ειναι σοβαρα και θεμα ασφαλειας. 

Κατα τα αλλα, κλασσικα στο βιβλιαρακι θα αναγραφει να μην χρησιμοποιουμε imitation φορτιστες και μπαταριες για λογους ασφαλειας :P

Δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι αυτά. http://www.androidauthority.com/official-samsung-announces-worldwide-galaxy-note-7-recall-714337/

Samsung says that just 24 units in every million (or one in 42,000 units) is at risk of fire, but the recall is conducted out of an abundance of caution. 2.5 εκατομμύρια έχουν ανακληθεί.

Επίσης...

Previously, an unnamed company official told Korean media that the issue is related to the battery pack and that the problem is estimated to affect around 0.1% of all the Note 7 that were shipped so far.

Τουτέστιν 2.500 συσκευές μέχρι στιγμής!

Και αυτές είναι πληροφορίες που προέρχονται από την ίδια την εταιρεία, η οποία είναι απολύτως λογικό να θέλει να κατευνάσει τα πνεύματα, "μαζεύοντας" τα νούμερα. Φοβάμαι ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο δυσάρεστη, τόσο για τη Samsung όσο για τους άμοιρους κατόχους της συσκευής που ανά πάσα στιγμή μπορούν να καούν ζωντανοί στο σπίτι ή στο αυτοκίνητό τους.

edit: Με πρόλαβε ο nickelodeon με το νεώτερο άρθρο σχετικά με το 70% των συσκευών.

Thanks για τα νούμερα αλλά μισό λεπτό... παραπάνω στην ανάλυση με χοντρικά και χαριστικά νούμερα έβγαλα προβληματική μία συσκευή στις 10Κ. Το πρώτο νούμερο που δίνεις λέει προβληματική 1 στις 42Κ, που είναι περίπου τα ίδια που θα έβγαιναν αν δεν "χάριζα" 35 => 100 και βασικά καλύτερο (λιγότερο προβληματικό) νούμερο από το δικό μου. Οπότε σίγουρα αυτό δεν χαρακτηρίζεται "δυστυχώς";

Το δεύτερο με τον unnamed official με το estimated 0.1% σημαίνει 1 προβληματική στις 1000 το οποίο είναι μεν χειρότερο αλλά πάλι στην ίδια γειτονιά.

Τέλος οι άμοιροι κάτοχοι του Note αν μετά από όλα αυτά συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Note και τελικά καούν ζωντανοί, ε σόρι αλλά δε φταίει μόνο το Note εκεί έτσι; Δε νομίζω ότι είναι παράλογο να σκέφτομαι πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων θα έπρεπε να το βάλει στην άκρη για λίγο καιρό κι έτσι τα ατυχήματα να σταματήσουν εδώ;

Thanks για τα νούμερα αλλά μισό λεπτό... παραπάνω στην ανάλυση με χοντρικά και χαριστικά νούμερα έβγαλα προβληματική μία συσκευή στις 10Κ. Το πρώτο νούμερο που δίνεις λέει προβληματική 1 στις 42Κ, που είναι περίπου τα ίδια που θα έβγαιναν αν δεν "χάριζα" 35 => 100 και βασικά καλύτερο (λιγότερο προβληματικό) νούμερο από το δικό μου. Οπότε σίγουρα αυτό δεν χαρακτηρίζεται "δυστυχώς";

Το δεύτερο με τον unnamed official με το estimated 0.1% σημαίνει 1 προβληματική στις 1000 το οποίο είναι μεν χειρότερο αλλά πάλι στην ίδια γειτονιά.

Τέλος οι άμοιροι κάτοχοι του Note αν μετά από όλα αυτά συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Note και τελικά καούν ζωντανοί, ε σόρι αλλά δε φταίει μόνο το Note εκεί έτσι; Δε νομίζω ότι είναι παράλογο να σκέφτομαι πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων θα έπρεπε να το βάλει στην άκρη για λίγο καιρό κι έτσι τα ατυχήματα να σταματήσουν εδώ;

Έχεις σκεφτεί ότι κάποιοι κάτοχοι μπορεί να μην γνωρίζουν καν για το πρόβλημα;

Έχεις σκεφτεί ότι κάποιοι κάτοχοι μπορεί να μην γνωρίζουν καν για το πρόβλημα;

Ντάξει, αυτό είναι σχετικά απίθανο. Δηλαδή πόσοι πια θα πάρουν Note 7 και δε μπαίνουν στο ίντερνετ, που 'χει γίνει χαμός; Να λέγαμε για κάποια budget συσκευή εντάξει. Αλλά -θέλω να πιστεύω- ότι οι χρήστες του Note 7 κάνουν μία άλφα χρήση.

• Like 1

αν σκασει ενω το εχεις στην τσέπη σου?Η αν σου καψει το ωραιο σπιτακι η το αυτοκινητο?

παιδιά γιατί δεν ξέρω και ρωτώ κάποιον που ξερει !! οταν λεμε να σκάσει ?? τι εννοούμε ακριβώς ??παίρνει φωτιά ? κάνει έκρηξη σαν χειροβομβίδα? απλα υπερθερμενετε και λιώνει το πλαστικό ?? μπορεί κάποιος να μας απαντήσει με γνώση  στο θέμα ? γιατί αυτό με το αυτοκίνητο για κάποιον ηλίθιο αμερικανο το κόβω που έκανε καμιά μ@λακια και τα ρίχνει στην samsung για να παρει καινουργιο αμάξι 

2.5 εκ. γίνονται recall, όχι 1. 35 συσκευές στα 2.5 εκ. είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά εκρήξεων (σύμφωνα με την εταιρεία) και η Samsung, όπως είπα, ανέφερε αρχικά ότι 24 μονάδες στο 1 εκ. έχουν πρόβλημα, δηλαδή 60 στα 2.5 εκ. 60 > 35.

Έτσι και αλλιώς, τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα (κάθε φορά που ανοίγει κάποιος το στόμα του, μεγαλώνουν).

Ενταξει τελειωνετε με τις ανακλησεις γιατι το θελω

Δυναμιτης το κινητο

Επισης ακουσα φημη οτι θα βγει σπεσιαλ εντισιον με τα λογκο του ισις και κουμπι εκρηξης

Ένα ακόμα τελευταίο επειδή βλέπω πως ο κόσμος θέλει να κράξει και δεν έχω ούτε όρεξη ούτε σκοπό να κάνω τον υπερασπιστή της Samsung. Απλά θέλω να βάλω κάποια πράγματα σε perspective.

Το λάθος που κάνεις είναι ότι μιλάς με Λογική σε άτομα που νομίζουν ότι αυτή δουλεύει σε μαγαζί στο 60ο χιλιόμετρο της Εθνικής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...