Προς το περιεχόμενο

GTX 1080 "Coil whine"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, χτες αποφάσισα να ρίξω ένα καθάρισμα το καλό μου το PC. Αφού το καθάρισα λοιπόν με έναν φυσητίρη (πάντα προσεχτικά και απο απόσταση) το βάζω να δουλέψει. Όλα καλά, οι θερμοκρασίες πέσανε 1-3 βαθμούς, κομπλέ λέω.

Άντε να παίξω λίγο Deus Ex τώρα. ΒΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ! 

Για να μην σας το πολυλογώ μετά από λίγο ψάξιμο διαπίστωσα οτι ο παραπάνω ήχος, προερχόταν από την κάρτα γραφικών (Ούτε μήνα δεν έκλεισε), και με λίγο ακόμα googlarisma νομίζω πως η κάρτα μου έχει το λεγόμενο "Coil Whine", κάτι με ρεύματα κάτι με συχνότητες που μπορούμε και ακούμε.

Το ερώτημα λοιπόν, τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει πιθανότητα να το επιδιορθώσω μόνος μου χωρίς να ανοιχτεί η κάρτα και "κάψω" και την εγγύηση; 

Ευχαριστώ.  :unsure:

Δημοσ.

Πρέπει να δεις αν η εταιρεία της κάρτας σου καλύπτει το coil whine με εγγύηση, για παράδειγμα η EVGA το καλύπτει.

Gigabyte είναι η κάρτα. Δηλάδη μου λές οτι δεν μπορώ να κάνω κάτι να γλιτώσω την μανούρα με τις εγγυήσεις; Εάν την έβγαζα και την φύσαγα πάλι, υπάρχει περίπτωση να διορθώσει;

Δημοσ.

Όχι, το coil whine δεν διορθώνεται. Θέλει αντικατάσταση η κάρτα(Αν δεν σε ενοχλεί τόσο μην μπαίνεις στον κόπο). Και 'γω έστειλα την δικιά μου 1070 πριν δύο μέρες πίσω στην EVGA γι' αυτό το λόγο.

Δημοσ.

Μάλιστα..πάμε για εγγύηση λοιπόν. Γιατί το βουιζμα απλά δεν παλεύετε στα αφτιά μου. Χτές στο καθάρισμα άλλαξα τα ανεμιστήρια της CPU για πολύ λιγότερο θόρυβο.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ.

Σιγουρέψου ότι είναι απ' την GPU όμως, μου φαίνεται περίεργο ξαφνικά να άρχισε το coil whine, συνήθως το έχουν εξαρχής.

Όπως είπα το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από το καθάρισμα του υπολογιστή με φυσητίρη, σε ενα παρόμοιο πρόβλημα που διάβασα, κάποιος είπε πως με το φύσηγμα μπορεί να μπήκε κομμάτι σκόνης στην κάρτα και προκάλεσε το coil whine. Το οτι είναι η GPU είναι σίγουρο κατα 99%, και αποτι κατάλαβα ξεκινάει πάνω απο 60-70% load (μπορεί και χαμηλότερα θα το δοκιμάσω αργοτερα). 

Δημοσ.

Όχι, το coil whine δεν διορθώνεται. Θέλει αντικατάσταση η κάρτα(Αν δεν σε ενοχλεί τόσο μην μπαίνεις στον κόπο). Και 'γω έστειλα την δικιά μου 1070 πριν δύο μέρες πίσω στην EVGA γι' αυτό το λογο

Ποσα σου εκατσε να την στιλεις πισω? και με ποιο courier?

Δημοσ.

Σιγουρέψου ότι είναι απ' την GPU όμως, μου φαίνεται περίεργο ξαφνικά να άρχισε το coil whine, συνήθως το έχουν εξαρχής.

στην 970 μετα απο driver update (αν θυμασαι στην αρχη ειχε θεμα με το gpu usage) αρχισε να εχει coil whine και κλοκαρε 13 hz χαμηλοτερα.Στο επομενο driver update εφυγε το coil whine αλλα εμεινε το κλοκαρισμα :D

Δημοσ.

Όχι, το coil whine δεν διορθώνεται. Θέλει αντικατάσταση η κάρτα(Αν δεν σε ενοχλεί τόσο μην μπαίνεις στον κόπο). Και 'γω έστειλα την δικιά μου 1070 πριν δύο μέρες πίσω στην EVGA γι' αυτό το λόγο.

To coil whine σε κάποιες περιπτώσεις, όπως και στη δική μου, εξαφανίζεται μετά από μερικές μέρες εντατικής χρήσης. Μπορεί να περιμένει κάνα δυο βδομάδες να δει πως πάει πριν τη στείλει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...