ondoin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Φέτος θα κάνω αίτηση μήπως μπω σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ για Βοηθός Ακτινολογου. Έχω δικαίωμα να βάλω άλλες 3 επιλογές. Και σκεφτόμουν να βάλω κάποιο από αυτά: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/ WEB DESIGNER - DEVELOPER/ VIDEO GAMES) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ Αξίζει όμως? Η αγορά μήπως είναι κορεσμενη? Θα αναγνωρίζεται το πτυχίο ή οχι? Τα ιδιωτικά ΙΕΚ λένε ότι αναγνωριζεται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα μάθω τίποτα ή είναι της πλάκας τα μάθηματα και ξεπερασμένα?
Aggeluska Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 ξερεις τι ειναι καταρχας; Δεν ξερω πια αν αξιζει κατι ή οχι στην Ελλαδα. Βοηθος Ακτινολογου δηλαδη αξιζει; που θα βρεις δουλεια και πως ; σε σχεση με τον βοηθο ακτινολογου αξιζει ναι . Διοτι παιζουν περισσοτερες ευκαιριες καριερας. Αλλα πρεπει να εισαι αρκετα καλος . ενα ΙΕΚ απλα θα σου δωσει ενα μικρο σπρωξιμο για να αρχησεις αλλα πρεπει να λιωσεις παρα πολλες ωρες μονος σου, να ψαχτεις κλπ. (ισχυει πανω κατω για ολα τα επαγγελματα) . Αυτο σημαινει πως αν πας μια ειδικοτητα και δν σου αρεσει μονο κ μονο επειδη ακουσες πως βρισκεις ευκολα δουλεια ή εχει καλα λεφτα, τοτε οχι , καμια δεν αξιζει . σε οποια και να πας θα την βαρεθεις , δν θα ασχοληθεις καθοου και απλα θα χασεις τον χρονο σου
Glator Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Φέτος θα κάνω αίτηση μήπως μπω σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ για Βοηθός Ακτινολογου. Έχω δικαίωμα να βάλω άλλες 3 επιλογές. Και σκεφτόμουν να βάλω κάποιο από αυτά: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/ WEB DESIGNER - DEVELOPER/ VIDEO GAMES) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Η/Υ Αξίζει όμως? Η αγορά μήπως είναι κορεσμενη? Θα αναγνωρίζεται το πτυχίο ή οχι? Τα ιδιωτικά ΙΕΚ λένε ότι αναγνωριζεται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα μάθω τίποτα ή είναι της πλάκας τα μάθηματα και ξεπερασμένα? Δεν αξιζει να πας σε ιεκ γενικα,το πτυχίο οχι δεν αναγνωριζεται γιατι δεν ειναι πτυχιο,ειναι μια πιστοποίηση.
werewolf_hunter Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 και το πολυτεχνειο που δινει διπλωμα, βρισκουν οι αρχιτεκτονες δουλεια; Θελω να πω οτι με την κατασταση στην Ελλαδα αστα να πανε ολα ειναι δυστυχως.
livefreeordie Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 100 φορες τα εχουμε πει.. ειτε ιδιωτικο ειτε δημοσιο,πεταμενος χρονος ειναι το ΙΕΚ. εκτος αν αποφασισεις να πας σε καποιο επαγγελμα οπως μαγειρας/ζαχαροπλαστης/κομμωτης/νοσηλευτης. Ολα τα αλλα ειναι αχρηστα. Δε θα σου χρησιμευσει πουθενα το χαρτι που θα παρεις. Το βασικοτερο ειναι οτι δε θα μαθεις κι απολυτως τιποτα για να πεις οτι τουλαχιστον εμαθα κατι να κανω. Τα μαθηματα που γινονται στο ΙΕΚ ειναι της πλακας. Και σε δημοσιο και σε ιδιωτικο. Στο ιδιωτικο θα χασεις και τα χρηματα σου απο πανω! Αυτα απο μενα που πηγα στην ειδικοτητα web designer (ευτυχως για χομπι γιατι αν το ειχα για το βασικο χαρτι,ακομη θα εκλαιγα) 1
defacer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Το δίπλωμα δε θα σου χρησιμεύσει πουθενά απ' όσο ξέρω. Για τις ειδικότητες IT που μπορώ να έχω άποψη, δεν πρόκειται να μάθεις απολύτως τίποτα που θα σε κάνει ικανό να εργαστείς. Θα πάρεις μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες, θα κάνεις καμια εργασία της πλάκας, μέχρι εκεί. Αν πρόκειται να μάθεις αρκετά για να δουλέψεις στο χώρο με αξιώσεις, αυτό απαραίτητα θα το κάνεις μόνος σου (ισχύει και για τα υπόλοιπα ιδρύματα, όχι μόνο για τα ΙΕΚ, απλά εκεί σου δίνουν και τη δυνατότητα να αποκτήσεις γερές θεωρητικές βάσεις). Αλλά αυτό δεν είναι και πολύ δύσκολο να το κάνεις και χωρίς να πας σε ΙΕΚ.
Haldol Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εμένα μου αρέσει το "ΠΟΛΥΜΕΣΑ / WEB DESIGNER - DEVELOPER / VIDEO GAMES". Τι απ' όλα τελικά; Λες κι είναι σχετικό το ένα με τ' άλλο. Πως λέμε "μηχανικός αυτοκινήτων / φαναρτζής / ελεγκτής ΚΤΕΟ". Απλά επειδή δουλεύουν με το ίδιο εργαλείο / μέσο, τα 'βαλαν όλα μαζί. Αυτό εμένα μου λέει πολλά. 2
firewalker Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Πως λέμε "μηχανικός αυτοκινήτων / φαναρτζής / ελεγκτής ΚΤΕΟ". Απλά επειδή δουλεύουν με το ίδιο εργαλείο / μέσο, τα 'βαλαν όλα μαζί. Αυτά είναι ένα πλέον! Μηχανοτρονική.
overpower Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Η αδερφη μου εχει τελειωσει φυσικοθεραπεια απο ιεκ παστερ (Θεσ/νικη) το 2006. δουλεια με καλο μισθο δεν βρισκει ουτε για πλακα. Αν και εχει κανει αρκετα μεγαλο κυκλο, και με ισως λιγη προσπαθεια για εξωτερικο, αποφασισε να ξαναδωσει και περασε νοσηλευτικη. Αν τελειωσεις θελει πολυ ψαξιμο και να φτιαξεις εναν κυκλο για να μπορεσεις να κανεις κατι. Γνωμη μου να διαβασεις αλλη μια χρονια, ξανα δωσε και κανε καλυτερες επιλογες στο μηχανογραφικο σου.
ondoin Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Το ξέρω ότι δεν ταιριάζουν τα επαγγέλματα αλλά όπως είπα τα άλλα 3 είναι σαν 2η και 3η επιλογή. Είμαι απεγνωσμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Ότι και να διαλέξω μου φαίνεται μάταιο. Τον βοηθο ακτινολογιας πιο πολύ το διάλεξα με το εξωτερικό στο πίσω μέρος του μυαλού.
torq Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 δεν έχω άποψη για τα ΙΕΚ απλά να ρωτήσω αν έχεις καμιά ιδέα από πληροφορική. διότι αν δε ξέρεις που παν τα 3 άστο καλύτερα. όλα αυτά θέλουν σαν βασικό να ψάχνεσαι μόνος. δεν είναι μαθαίνω κάτι και πάω στη δουλειά (αν βρεις) να τα εφαρμόσω. θα πρέπει συνεχώς να σκαλίζεις και να μαθαίνεις νέα πράγματα. αυτό δε το έχουν πολλοί.
ondoin Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω καλές γνώσεις όσον αφορά hardware και software. Σχεδόν καθόλου προγραμματισμό όμως. Ξέρω ότι πρέπει να αναβαθμιζεις συνεχώς τις γνώσεις. Από το 2006 ασχολούμαι με SEO και ξέρω τι πακέτο είναι. Πιο πολύ με τραβάει ο βοηθός ακτινολογιας όμως γιατί έχω μπουχτισει με το PC. Θα πεις τότε γιατί βάζεις την πληροφορική σαν 2η επιλογή? Γιατί ξέρω έστω και 2 πράγματα. Και γιατί όλες οι ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ μου φαίνονται κορεσμενες. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.
wasabis3932 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Καλα τι ξεθαψα τωρα... για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα και σας ζαλιζω θα μπω κατευθειαν στο θεμα Ενδιαφερομαι αρκετα για frontend dev...Αξιζει να σπουδασω web development σε ΙΕΚ (δημοσιο/ιδιωτικο) το 2022? Η ειναι ακομα χασιμο χρονου; Εχω ακουσει απο πολους και μαλιστα απο χρηστες στο foroum εδω οτι για ειδικοτητες πληροφορικης αξιζουν ΜΟΝΟ τα ΑΕΙ / ΕΑΠ / κολλεγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα