ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Γ&*^*&^&*(Ο ο δίας Την δευτέρα έσκασε το ups , δεν κράτησε τον ήδη προβληματικό με raid5 server και έγινε το μπάχαλο με την κακοκαιρία. Είχαμε πει ήδη να πάρουμε νέο server , έσκασε η τρελή κακοκαιρία και έγινε ο χαμός. Πήραμε 2 δίσκους νέους U320 SCSI παρακαλώ με τον έναν να υπερθερμαίνεται στα 5 λεπτά χρήσης. Για να μην μακρυγορώ Στήσαμε το ERP και τον SQL στο δικό μου μηχάνημα αλλά έχουμε θέμα με την βάση mdf η οποία δεν μπόρεσαν από την εταιρεία που έχουμε το ERP να την κάνουν import λόγω του ότι ειναι corrupted Δοκιμάσαμε διάφορα προγράμματα αλλά μάταια Κατέβασε πριν ενας συνάδελφος ένα πρόγραμμα STELLAR το οποίο βλέπει όλα τα tables , εγγραφές που έχουμε κάνει πριν λίγες μέρες αλλά θέλουν 400 δολλάρια για αγορά. Η βάση ειναι 1.5 gb . Μπορεί να μου προτείνετε καμία πιο φτηνή λύση αξιόπιστη? Πρόκειται για την βάση η οποία εχει όλες τις εγγραφές από 27/05/2016 έως 05/09/2016. Μέχρι 26/05 τα έχουμε τραβήξει
Luciddream Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Sorry για το off-topic αλλά εδώ δεν ταιριάζει το redundancy vs backup? Μεταξύ απορίας και σιγουριάς είμαι. Τέτοια δεδομένα δεν πρέπει να γίνονται backup? Το raid είναι ψιλο-άχρηστο (Δεν είμαι sysadmin εκτός απο τον home server μου που δεν με νοιάζει αν σκάσει οπότε δεν ξέρω) 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 O server είναι δεκαετίας. Είχε στηθεί τότε ένα RAID 5 . Εγώ ναι μεν είμαι τεχνικός αλλά στην εταιρεία ήρθα ως διαχειριστής πιο πολύ για το eshop και το site. Είχαμε πάρει προσφορά για server γιατί είχε παρουσιάσει θέμα πριν 3 μήνες και πήραμε δίσκο όπου κάναμε rebuild το raid. Δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ με τα μηχανήματα της εταιρείας. Backup γινόταν σε έναν εξωτερικό δίσκο o οποίος για άγνωστο λόγο σταμάτησε να παιρνει backup τα αρχεία για την sql πριν 3 μήνες. Κάποιος το έλεγχε αλλά εγώ δεν είχα τον χρόνο ούτε μου είπε κανείς δες αν ειναι όλα καλά. Τεσπα. Εδώ ένα format Θέλω να κάνω σε ένα μηχάνημα και δεν έχω προλάβει εδώ και 2 μηνες για το λόγο του ότι θα μου πάρει τουλαχιστον 4-5 ώρες Τώρα θα πάρουμε νέο server σε Mirror οπωσδήποτε και το backup έλεγχο κάθε μέρα . Και το backup σε 2 σημεία. Σε έναν εξωτερικό και σε ένα ΝΑS το οποίο είναι και αυτό σε Mirror 1
Luciddream Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Εδώ ένα format Θέλω να κάνω σε ένα μηχάνημα και δεν έχω προλάβει εδώ και 2 μηνες για το λόγο του ότι θα μου πάρει τουλαχιστον 4-5 ώρες Εγώ είχα την φαϊνή ιδέα να προσπαθήσω να στήσω RAID-1 στο PC της δουλειάς γιατί έχω σε ένα δίσκο 2 λειτουργικά, με 2 VMs το καθένα πάνω, με άπειρα εργαλεία για τουλάχιστον 6 γλώσσες προγραμματισμού / βάσεις κτλπ... Αφου κατάλαβα ότι χωρίς format ΔΕΝ γίνεται, τώρα περιμένω πότε θα γίνει το κακό για να χάσω τουλάχιστον μια βδομάδα για να τα ξαναστήσω όλα αυτά απτην αρχή anyway, good luck. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Τελικά αγοράσαμε το πρόγραμμα . 382 ευρώ πήγε. Επιδιόρθωσε αρκετά θέματα της βάσης και την τράβηξε ο SQL αλλά έχει θέματα με αρκετά data τα οποία δεν επιδιορθώθηκαν. Το φτιάχνει τώρα η εταιρεία που μας υποστηρίζει στο erp . Και παραγγείλαμε επιτέλους και νέο server 1
tasanton Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Δυστυχώς μάθατε the hard way οτι η φθηνή αντιμετώπιση μπορεί να γίνει ακριβή οταν συμβεί το μοιραίο. Που αργά η γρήγορα πάντα συμβαίνει. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2016 Το καλό σε αυτά τα πράγματα είναι και οι εμπειρίες που μαζεύεις για το μέλλον. Βέβαια το λέω εκ του ασφαλούς γιατί εγώ δεν χάλασα χρήματα από την τσέπη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα