fylatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ έβαλα dermaspor. Όμως δεν εδρασε γρήγορα όπως η κορτιζόνη. Η γιατρός επέμενε όχι κορτιζόνη ,την άκουσα γιατι την εμπιστεύομαι. Εγώ ήμουν λες κ μου σιδερωσαν τα μούτρα κ μου έκαναν έγκαυμα. Γενικά θα συμφωνήσω με την γιατρό σου. Επίσης είναι και η άποψη του δερματολόγου μου. Όμως υπάρχουν διαφορετικά κορτικοστεροειδή σε μορφή αλοιφής και λοσιόν με διαφορετική ισχύ.Δλδ είναι άλλο να βάλεις daktodor που σαφώς για λίγες μέρες χρήση σε μία έντονη έξαρση δε θα προκαλέσει βλάβη με λέπτυνση ή ατροφία του δέρματος, ραγάδες ή ροδόχρου ακμή πχ. Και άλλο να βάλεις celestoderm που είναι 10χ για την ίδια ποσότητα αλοιφής. Γενικά είναι η άποψη μου και την μεταφέρω και στους ασθενείς μου (σε άλλο αντικείμενο) ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις θεραπείες. Υπάρχει σχέση παρενεργειών/οφέλους. Δες για παράδειγμα την θεραπεία με ρετινολη α στα άτομα με ακμή. Αν σου έλεγα ότι κάνοντας μία θεραπεία τέτοιου τύπου με έντονο κοκκίνισμα στο πρόσωπο, ξεφλουδίσμα, ξηροδερμια, ξηροστομία κλπ δε θα την έκανες για να ξεφορτωθείς την σμήγματορροικη δερματίτιδα; Απλά δεν υπάρχει, ακόμα. 1
eidikos33 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά στην έντονη ζέστη και στο έντονο κρύο με πιάνει εμένα η άμα το ξυσω παρά πολύ η πάω να κάτσω πολύ κοντά στο καλοριφέρ π καίει πχ
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Προσοχή με την κορτιζόνη, όχι για μακροχρόνια θεραπεία γιατί λεπταίνει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ροδοχρους νόσο και πιστέψτε με η ροδοχρους είναι πολύ χειρότερη!
Valerie_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Γενικά θα συμφωνήσω με την γιατρό σου. Επίσης είναι και η άποψη του δερματολόγου μου. Όμως υπάρχουν διαφορετικά κορτικοστεροειδή σε μορφή αλοιφής και λοσιόν με διαφορετική ισχύ. Δλδ είναι άλλο να βάλεις daktodor που σαφώς για λίγες μέρες χρήση σε μία έντονη έξαρση δε θα προκαλέσει βλάβη με λέπτυνση ή ατροφία του δέρματος, ραγάδες ή ροδόχρου ακμή πχ. Και άλλο να βάλεις celestoderm που είναι 10χ για την ίδια ποσότητα αλοιφής. Γενικά είναι η άποψη μου και την μεταφέρω και στους ασθενείς μου (σε άλλο αντικείμενο) ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις θεραπείες. Υπάρχει σχέση παρενεργειών/οφέλους. Δες για παράδειγμα την θεραπεία με ρετινολη α στα άτομα με ακμή. Αν σου έλεγα ότι κάνοντας μία θεραπεία τέτοιου τύπου με έντονο κοκκίνισμα στο πρόσωπο, ξεφλουδίσμα, ξηροδερμια, ξηροστομία κλπ δε θα την έκανες για να ξεφορτωθείς την σμήγματορροικη δερματίτιδα; Απλά δεν υπάρχει, ακόμα. Καλά μη νομίζεις μόνο την ξηροστομια δεν είχα από αυτα :Ρ
fylatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Προσοχή με την κορτιζόνη, όχι για μακροχρόνια θεραπεία γιατί λεπταίνει το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ροδοχρους νόσο και πιστέψτε με η ροδοχρους είναι πολύ χειρότερη!Ισχύει φυσικά το έγραψα και πιο πάνω. Είναι last resort.
Jimys2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Τι γνωμη έχετε για την betafusin; εγω αυτή χρησιμοποιώ στις μεγαλες εξαρσεις.
fylatos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Τι γνωμη έχετε για την betafusin; εγω αυτή χρησιμοποιώ στις μεγαλες εξαρσεις. Δεν υπάρχει κάτι να πούμε είναι λάθος. Έχει βηταμεθαζόνη και φουσιδικό οξύ. Το μεν φουσιδικό είναι αντιβακτηριακό ενώ εσύ θες αντιμυκητασικο, η δε βηταμεθαζόνη είναι το πιο ισχυρό τοπικό κορτικοστεροειδές (10xυδροκορτιζόνη για τα ίδια mg) οπότε είναι επικό overkill. Δε παίζει να στην έδωσε δερματολόγος. Αν απλά είδες ότι δουλεύει, τότε μιλά με δερματολόγο. Προφανώς δουλεύει αλλά είναι σαν να βάζεις όρο depon για 37.1.
eidikos33 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Τι γνωμη έχετε για την betafusin; εγω αυτή χρησιμοποιώ στις μεγαλες εξαρσεις. βλεπεις βελτιωση οταν την βαζεις? τα εξαφανιζει πληρως?
fylatos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 βλεπεις βελτιωση οταν την βαζεις? τα εξαφανιζει πληρως? Προφανώς και θα τα εξαφανίζει πλήρως. Αλλά δε κάνει για τη δουλειά γιατί και άλλα το εξαφανίζουν πλήρως με λιγότερες παρενέργειες.
eidikos33 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Τι παρενέργειες έχει το συγκεκριμένο ?
fylatos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Τι παρενέργειες έχει το συγκεκριμένο ? Σε σχέση με την υδροκορτιζόνη και την κορτιζόνη που για τα ίδια mg είναι χ20 πιο ισχυρή Ερύθημα, υπερτρίχωση στην περιοχή, ραβδώσεις, ροδόχρου ακμή, λέπτυνση του δέρματος, φωτοευαισθησία, τελαγγειεκτασία, περιστοματική δερματίτιδα εξ επαφής. Επίσης το φουσιδικό οξύ που έχει μέσα απλά είναι άχρηστο προς τον μύκητα που συμπροκαλεί την νόσο και έχει κι αυτό μικρές παρενέργειες. Είναι σαν να θες να σκοτώσεις μία κατσαρίδα και να παίρνεις φλογοβόλο του β. ΠΠ 1
getty Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Ως αντιμετώπιση, μείωση άγχους, τακτικό πλύσιμο προσώπου και αμέσως μετά εφαρμογή ενυδατικής κρέμας που ενδείκνυται για τη σμηγματοροϊκή δερματίτιδα. Κορτιζόνη μερικές μέρες πριν μόνο όταν θέλω να φαίνεται το δέρμα εντάξει για οποιοδήποτε λόγο, αλλιώς δεν βάζω γιατί δημιουργεί "φαύλο κύκλο" έχει rebound effect και ενώ προσωρινά κάνει δουλειά μόλις την κόβεις (που θα την κόψεις) επανέρχεται χειρότερα το πρόβλημα. Υπάρχουν (ως last resort για εμένα) ανοσοτροποποιητικές αλοιφές αλλά δεν με ενοχλεί τόσο το θέμα για να τις χρησιμοποιήσω. Συμπερασματικά, θεραπεία δεν υπάρχει αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκετά καλά, και στην τελική δεν θα σκάσουμε κιόλας 1
fylatos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Οι ανοσοτροποποιητικές αλοιφές βλέπε aregen/elidel αν εξαιρέσουμε το κόστος χρήσης γιατί όχι πρώτη γραμμή και last resort; Με διάφορα η καλύτερη χρονιά θεραπεία.
vasilissouvlaki Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Θα ρωτήσω ξανά λάδι καρύδας έχει δοκιμάσει κανένας?
red66phone Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Οριαμένα tips και από εμένα (ίσως να έχουν αναφερθεί ήδη, δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του νήματος) Tip No.1 το ζεστό νερό στο λούσιμο \ ντουζ εντείνει το φαινόμενο. Η εξήγηση οφείλεται στο χλώριο που περιέχει το νερό, το οποίο απελευθερώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες, όταν η θερμοκρασία του νερού είναι υψηλή. Θα το έχετε παρατηρήσει ως έντονες κοκκινίλες στο μέτωπο, φρύδια, κτλ μετά το μπάνιο. Tip No2. Η πάθηση δεν θεραπεύεται, μόνο επουλώνονται τα συμπτώματα. Ζεις με αυτό και βρίσκεις κατάλληλους τρόπους να το "διαχειρίζεσαι" όταν είναι σε έξαρση. Tip No.3 Το φαινόμενο εκδηλώνεται σε έξαρση κυρίως λόγω: α) των καιρικών συνθηκών (κρύο) β) στρεσσογόνων παραγόντων \ άγχος. Όλοι οι άνθρωποι εκδηλώνουν τέτοιες ψυχοσωματικές αντιδράσεις. Προσωπικά προτιμώ αυτού του είδους την δερματίτιδα, από οξείς πόνους στο στομάχι, έλκος στο στομάχι, εξανθήματα, ημικρανίες,κτλ… Tip No4. (Με επιφύλαξη) Τα ειδικά σαμπουάν μετά από κάποιες χρήσεις χάνουν την δραστικότητα τους, σαν να τα "συνηθίζει" ο οργανισμός. Έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ό,τι σαμπουάν υπάρχει στο εμπόριο. Αυτό τον καιρό χρησιμοποιώ το Biotrin για σαμπουαν, Daktador για αλοιφή στο πρόσωπο και ένα "κοκτεϊλ" ουσιών σε μορφή σπρέϊ για το τριχωτό της κεφαλής. Μου τα γράψανε στο νοσοκομείο Συγγρός. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις