Hope33 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 @leftis95 Καλη Χρονια με υγεια σε ολους. Εγω απλα ηθελα να ρωτησω τον Lefti95 ... εχεις δοκιμασει αυτη τη διαιτα και εχεις δει αποτελεσματα; Για να στηριξεις την αποψη αυτη πρεπει να εχεις επιχειρηματα και εμπειρια. Η αληθεια ειναι πως εχω δει ολοκληρη σειρα πανω σε αυτη τη διατροφη στο νετφλιξ-Keto Diet (οχι το παραπανω). Ειναι νεο τρεντ και θεωρει αποδεδειγμενα οτι οι υδατανθρανκες ειναι αχρηστοι και μαλιστα βλαβεροι για το ανθρωπινο σωμα(αλευρι λευκο κτλ). Πριν τη δεκαετια του 60 ολοι πεθαιναν απο σοβαρες ασθενειες οπως φυματιωση, πνευμονια, κτλ . Μετα τα 60ς ολος ο κοσμος εχει καρκινο, διαβητη, υπερταση κτλ. @elorant Δεν βρισκω λογο να παω στον διατροφολογο αφου η συγκεκριμενη δερματιτιδα αφορα δερματολογο- οπου θα επρεπε να αναφερθει το θεμα της διατροφης απο εκεινον το οποιο ειναι και η πηγη του κακου αποτι διαπιστωνω! update: Οι κοκκινιλες εχουν αποχωρησει και ειμαι πολυ χαππι γιατι βλεπω βελτιωση! 🎊🎉🎊🎉🎊 σε μικρο χρονικο διαστημα αλλα παω πολυ καλα!
Zerg13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, Hope33 είπε @leftis95 Καλη Χρονια με υγεια σε ολους. Εγω απλα ηθελα να ρωτησω τον Lefti95 ... εχεις δοκιμασει αυτη τη διαιτα και εχεις δει αποτελεσματα; Για να στηριξεις την αποψη αυτη πρεπει να εχεις επιχειρηματα και εμπειρια. Η αληθεια ειναι πως εχω δει ολοκληρη σειρα πανω σε αυτη τη διατροφη στο νετφλιξ-Keto Diet (οχι το παραπανω). Ειναι νεο τρεντ και θεωρει αποδεδειγμενα οτι οι υδατανθρανκες ειναι αχρηστοι και μαλιστα βλαβεροι για το ανθρωπινο σωμα(αλευρι λευκο κτλ). Πριν τη δεκαετια του 60 ολοι πεθαιναν απο σοβαρες ασθενειες οπως φυματιωση, πνευμονια, κτλ . Μετα τα 60ς ολος ο κοσμος εχει καρκινο, διαβητη, υπερταση κτλ. @elorant Δεν βρισκω λογο να παω στον διατροφολογο αφου η συγκεκριμενη δερματιτιδα αφορα δερματολογο- οπου θα επρεπε να αναφερθει το θεμα της διατροφης απο εκεινον το οποιο ειναι και η πηγη του κακου αποτι διαπιστωνω! update: Οι κοκκινιλες εχουν αποχωρησει και ειμαι πολυ χαππι γιατι βλεπω βελτιωση! 🎊🎉🎊🎉🎊 σε μικρο χρονικο διαστημα αλλα παω πολυ καλα! Και ειπες να βαλεις και φωτο; Να γιορτασεις το αψεγαδιαστο προσωπο Ολες τις συμβουλες διατροφης, ολα τα φαρμακα, οτι προτεινε η μαργαριτα, τα παντα γινεται να τα μαζεψουμε; τι εκανες; Και εφυγαν; Αναλυτικα;
Hope33 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Zerg13 είπε Και ειπες να βαλεις και φωτο; Να γιορτασεις το αψεγαδιαστο προσωπο Ολες τις συμβουλες διατροφης, ολα τα φαρμακα, οτι προτεινε η μαργαριτα, τα παντα γινεται να τα μαζεψουμε; τι εκανες; Και εφυγαν; Αναλυτικα; @Zerg13 Καλημερα! Ναι, δεν εχω να κρυψω κατι και επιτελους νιωθω χαππι 😀 Θυμαμαι πριν τις γιορτες που εκαιγε τοσο πολυ το μετωπο μου, αναγκαζομουνα να βαζω παγο για να με ανακουφισει. Η αληθεια ειναι τα προβιοτικα με εχουνε βοηθησει αρκετα! 1 γιαουρτι «πνοη» την ημερα! Παιρνω και 2 χαπακια απο τα φυτικα μετα το φαγητο και εχω κοψει τελειως: Γλυκα(τα παντα) εκτος απο μελι. Ψωμια- Γλουτενη Αλκοολ Καφε Γαλακτοκομικα-εχω εξαλλου δυσανεξια ποτε δεν ετρωγα/επινα. Μονο Γαλα καρυδας χωρις ζαχαρη και Αμυγδαλο! Τρωω παρα πολλα λαχανικα(μπροκολο,αβοκαντο,μαρουλι,λαχανο,σπαραγγια,καροτο)-φρουτα(γκρειπφρουτ), μετριες ποσοτητες μοσχαρι/κοτοπουλο και βοτανα για καλο υπνο! Πινω πολυ νερο και κανω γυμναστικη σχεδον καθημερινα! Επισης, προιοντα χωρις γλουτενη. Το μονο που με εχει εξαντλησει ειναι ο καφες που δεν πινω. Ισως τον ξεκινησω με εναν την ημερα... Ας μην βγαζουμε συμπερασματα! Εχω πει μεχρι 1 Φεβρουαριου θα κανω αυτη τη διατροφη για να δω εαν θα επιστρεψει! Δεν βαζω καμια κρεμα τωρα που δεν υπαρχει τπτ. Πλενομαι μονο με το La Roche Posey Effaclar και μαλλια το Biotrin για καθημεινη χρηση. Επαναλαμβανω, Δεν εχω στο κεφαλι. Εχω ΣΔ μονο στο μετωπο-ελαχιστα γυρω απο μυτη και πιγούνι και σε περιοδο εξαρσης -τελος Σεπτεμβριου που επαθα γεμισα σε λαιμο και αυτια. Και θυμαμαι επειδη ειχα πολυ δουλεια στο γραφειο εκλεινα 10ωρα καθημερινα ετρωγα σουβλακια καθε μερα και μετα το γραφειο πηγαινα για ποτα και αλλαντικα! Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Hope33
leftis95 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Hope33 είπε @leftis95 Καλη Χρονια με υγεια σε ολους. Εγω απλα ηθελα να ρωτησω τον Lefti95 ... εχεις δοκιμασει αυτη τη διαιτα και εχεις δει αποτελεσματα; Για να στηριξεις την αποψη αυτη πρεπει να εχεις επιχειρηματα και εμπειρια. Η αληθεια ειναι πως εχω δει ολοκληρη σειρα πανω σε αυτη τη διατροφη στο νετφλιξ-Keto Diet (οχι το παραπανω). Ειναι νεο τρεντ και θεωρει αποδεδειγμενα οτι οι υδατανθρανκες ειναι αχρηστοι και μαλιστα βλαβεροι για το ανθρωπινο σωμα(αλευρι λευκο κτλ). Πριν τη δεκαετια του 60 ολοι πεθαιναν απο σοβαρες ασθενειες οπως φυματιωση, πνευμονια, κτλ . Μετα τα 60ς ολος ο κοσμος εχει καρκινο, διαβητη, υπερταση κτλ. Δεν έχω δοκιμάσει την carnivore, παρόλα αυτά κάνω εδώ και καιρό keto. Παρότι δεν είναι ίδιες διατροφές έχουν το κοινό ότι αφαιρείς πολλές αλλεργιογόνες τροφές που προάγουν φλεγμονές. Απλώς η carnivore είναι πιο extreme καθώς δεν επιτρέπει τίποτα πέρα από σάρκα και όργανα ζώων. Εγώ προσωπικά βλέπω μεγάλη διαφορά πάνω μου με την κετο, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του καθενός να το δοκιμάσει και να κρίνει μόνος του. Νεο τρεντ είναι η σαρκοφαγική διατροφή, λόγω της προβολής που πήρε από τον Jordan Peterson. Η κετογονική υπάρχει χρόνια και την ακολουθούν εκατομμύρια άτομα. Όντως οι υδατάνθρακες είναι άχρηστοι. Τα μόνα essetial nutrients είναι η πρωτείνη και τα λιπαρά (τα οποία το σώμα μετατρέπει σε κετόνες για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως energy source).
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Ποιος λέει ότι οι υδατάνθρακες είναι άχρηστοι; Ο Μήτσος στο Internet; Αν κόψεις τους υδατάνθρακες αυξάνονται οι πιθανότητες να πεθάνεις από καρδιά ή καρκίνο. Data εδώ: https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667(18)30135-X/fulltext
margaritagr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Λίγο προσοχή με αυτά που γράφουμε.... Άκου οι υδατάνθρακες είναι άχρηστοι. 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Έχει και ο γιος μου πρόβλημα με ΣΔ που έρχεται και φεύγει. Πήγε και σε δερματολόγους και εξετάσεις και θεραπείες κ.λπ. Δεν πίνει, καμιά μπύρα αραιά και πού, δεν κάπνισε ποτέ, δεν πίνει καφέ, δεν τρώει γλυκά, αλλά από φαγητό του δίνει και καταλαβαίνει που λένε. Κρεατοφάγος φανατικός, αλλά τρώει και αρκετά λαχανικά και φρούτα. Γυμνάζεται καθημερινά, ιδιαίτερο άγχος δεν έχει καθώς είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά του, όπου οι συνθήκες είναι φανταστικές και από τη ζωή του γενικά μέχρι σήμερα. Αυτό που έχει διαπιστώσει είναι ότι αν καθαρίζει το πρόσωπό του πρωί και βράδυ με ένα καλό προϊόν όλα καλά. Μόλις όμως αρχίσει να το παραμελεί, κάτι που κάνουμε όλοι μόλις δούμε βελτίωση, αρχίζουν να εμφανίζονται τα σπυράκια και οι κοκκινίλες.
G.makrihairis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Παθών περίπου 30 χρόνια από την εφηβεία μου μέχρι και τώρα.Την πάθηση την έχω στο τριχωτό της κεφαλής,στο πρόσωπο και κατά καιρούς στο στέρνο! Από νωρίς, εφηβεία όπως προείπα,είχα αυτό το κληρονομικό πρόβλημα μιας και το έχει ακόμα ο πατέρας μου και τα αδέρφια μου(σε μικρότερο ευτυχώς βαθμό)και πήγα σε δερματολόγο για να βρω λύση....η κουβεντες του δερματολόγου στις ερωτήσεις μου περί "τι πρέπει να κάνω για να μου περάσει" ήταν οι εξής:1)Ο μονος τρόπος για να φύγει είναι να σου...."αλλάξουμε δέρμα" κάτι το οποίο προφανώς και δεν μπορεί να γίνει και 2)όσο μεγαλώνεις "αυτό" θα μειώνεται!!!Πράγματι μετά από τόσα χρόνια έχει μειωθεί αρκετά και δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του μορφή που ήταν τραγική!Άρα είναι ένα πρόβλημα που θα μας ακολουθεί για μια ζωή.Μου έδωσε κάτι αλοιφές,κορτιζονουχες οι οποίες δεν έκαναν δουλειά και μάλιστα μερικές φορές προκαλούσαν επιδείνωση στο πρόβλημα!!Εγώ θα πρότεινα μακριά από κορτιζονουχες αλοιφες γιατί προσωπικά καλό δεν είδα. Έτσι από την δική μου εμπειρία έχω να πω τα εξής:έκοψα κορτιζόνες και έκανα πλύσεις με χαμομήλι στο πρόσωπο 1-2 φορές την ημέρα αν και αυτό δεν το τήρησα για πολύ.....παρατήρησα ότι μεγάλη έξαρση είχα τον χειμώνα με το πολύ κρύο ενώ αντίθετα το καλοκαιρι με τον ήλιο είδα μεγάλη βελτίωση(ίσως και η θάλασσα).Άρα σίγουρα ο ήλιος κάνει καλό στο πρόβλημα μας!Κάποιοι από τους λόγους που δεν κάνουν καλό έχουν αναφερθεί όπως αλκοόλ(ακόμα συνεχίζω και πίνω)το άγχος το οποίο το έχουν αν όχι το 100% θα πω το 99% και φυσικά τα τηγανητά και γλυκά που τρώω αλλά σε αυτό προσπαθώ και το έχω μειώσει και για άλλους λόγους.... Το πιο μεγάλο θέμα ήταν στο κεφάλι και εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν από την αρχή της "θεραπείας" χρησιμοποιώ το ίδιο σαμπουάν,μετά από επίσκεψη σε δερματολόγο,το οποίο θα αναφέρω ΧΩΡΙΣ να έχω κάποιο συμφέρον και μη δουλεύοντας σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία!(Το γράφω για να μην υπάρξουν καλοθελητές του τύπου θέλει να διαφημίσει).Το σαμπουάν που χρησιμοποιώ λέγεται Dao Hair και τον τελευταίο καιρό έχει μια βελτιωμένη σύνθεση όπως μου είπε ο φαρμακοποιός που το αγοράζω. Αυτά από μένα ως παθών πολλα χρόνια και πιστεύω να βοήθησα έστω και λιγο κάποιους συμπασχοντες! 1
Nekrozontanos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλή χρονιά σε όλους! Επειδή είμαι στο χώρο του αθλητισμού πολλά χρόνια, έχω δει πολλούς να κάνουνε τη δίαιτα κετο και οι περισσότεροι ήταν υπέρβαροι που θέλανε να χάσουνε κιλά σταματώντας τους υδατάνθρακες και παίρνοντας την ενέργειά τους απο το λίπος σώματος/φαγητού. Δεν είναι λύση για τίποτα άλλο το κετο, δίαιτες-διατροφές όπως carnivore και vegan τις θεωρώ μπούρδες. Οι ''καλοί'' σύνθετοι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι και τους παίρνουμε απο δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη, καστανό ρύζι,σταρένια ζυμαρικά, muesli κλπ. και συμβάλουν στη σωστή ρύθμιση του σωματικού βάρους άρα και στην υγεία μας ( και στο δέρμα μας φυσικά) και μας δίνουνε ενέργεια καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θεωρώ τη διατροφή πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος μας και πρέπει να εστιάζουμε εκεί πρώτα και μετά στα φάρμακα αν και δεν είναι τόσο εύκολο πάντα.Φυσικά παίζει ρόλο και το άγχος, το κλίμα εκεί που ζούμε και διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχουμε και να επηρεάζουν το δέρμα άμεσα. Υ.Γ Δεν είμαι γιατρός την άποψη μου λέω βάση των εμπειριών και αυτά που ξέρω, ο καθένας μπορεί να κάνει οτι γουστάρει. 😀 Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από Nekrozontanos 1
Hope33 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 @margaritagr @elorant Συγνωμη δεν το εθεσα σωστα απο τους υδατανθρακες τα αμυλα οπως λευκο αλευρι ψωμι, λευκο ρυζι, μακαρονια. 2 ώρες πριν, Nekrozontanos είπε Καλή χρονιά σε όλους! Επειδή είμαι στο χώρο του αθλητισμού πολλά χρόνια, έχω δει πολλούς να κάνουνε τη δίαιτα κετο και οι περισσότεροι ήταν υπέρβαροι που θέλανε να χάσουνε κιλά σταματώντας τους υδατάνθρακες και παίρνοντας την ενέργειά τους απο το λίπος σώματος/φαγητού. Δεν είναι λύση για τίποτα άλλο το κετο, δίαιτες-διατροφές όπως carnivore και vegan τις θεωρώ μπούρδες. Οι ''καλοί'' σύνθετοι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι και τους παίρνουμε απο δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη, καστανό ρύζι,σταρένια ζυμαρικά, muesli κλπ. και συμβάλουν στη σωστή ρύθμιση του σωματικού βάρους άρα και στην υγεία μας ( και στο δέρμα μας φυσικά) και μας δίνουνε ενέργεια καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θεωρώ τη διατροφή πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος μας και πρέπει να εστιάζουμε εκεί πρώτα και μετά στα φάρμακα αν και δεν είναι τόσο εύκολο πάντα.Φυσικά παίζει ρόλο και το άγχος, το κλίμα εκεί που ζούμε και διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχουμε και να επηρεάζουν το δέρμα άμεσα. Υ.Γ Δεν είμαι γιατρός την άποψη μου λέω βάση των εμπειριών και αυτά που ξέρω, ο καθένας μπορεί να κάνει οτι γουστάρει. 😀 @Nekrozontanos Σε εμενα βλεπω βελτιωση. Εξαρταται βεβαια, αλλα δεν χανει κανεις να δοκιμασει να αλλαξει την διατροφη του.
leftis95 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, elorant είπε Ποιος λέει ότι οι υδατάνθρακες είναι άχρηστοι; Ο Μήτσος στο Internet; Αν κόψεις τους υδατάνθρακες αυξάνονται οι πιθανότητες να πεθάνεις από καρδιά ή καρκίνο. Data εδώ: https://www.thelancet.com/journals/lanpub/article/PIIS2468-2667(18)30135-X/fulltext Τα essential nutrients είναι οι πρωτείνες από όπου παίρνουμε τα essential amino acids και τα λιπαρά από όπου παίρνουμε τα essential fatty acids. Οι υδατάνθρακες μετά την κατανάλωση μετατρέπονται σε γλυκόζη που είναι απαραίτητη. Η γλυκόζη παράγεται και από το σώμα μας με τη διαδικασία της γλυκονεογενεσης, συνεπώς η κατανάλωση υδατανθρακών δεν είναι αναγκαία. Ή έρευνα που παρέθεσες έχει σφάλματα. Καταρχάς το low carb group της, έχει μέσο όρο 37% των ημερίσιων θερμιδών από τους υδατάνθρακες. Σε ποιό κόσμο θεωρείται αυτό low carb? Η κέτο επιτρέπει 5% calories from carb sources. Μετά, όλα τα στατιστικά που αντλεί η έρευνα είναι απο self reported questionnaires των ίδιων των participants μεταξύ του 1987 και 1989. Για να είχε εγκυρότητα και αξιοπιστία θα έπρεπε να έχουμε στατιστικά από strictly tracked macros. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2019 από leftis95 1
Zerg13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, Hope33 είπε @Zerg13 Καλημερα! Ναι, δεν εχω να κρυψω κατι και επιτελους νιωθω χαππι 😀 Θυμαμαι πριν τις γιορτες που εκαιγε τοσο πολυ το μετωπο μου, αναγκαζομουνα να βαζω παγο για να με ανακουφισει. Η αληθεια ειναι τα προβιοτικα με εχουνε βοηθησει αρκετα! 1 γιαουρτι «πνοη» την ημερα! Παιρνω και 2 χαπακια απο τα φυτικα μετα το φαγητο και εχω κοψει τελειως: Γλυκα(τα παντα) εκτος απο μελι. Ψωμια- Γλουτενη Αλκοολ Καφε Γαλακτοκομικα-εχω εξαλλου δυσανεξια ποτε δεν ετρωγα/επινα. Μονο Γαλα καρυδας χωρις ζαχαρη και Αμυγδαλο! Τρωω παρα πολλα λαχανικα(μπροκολο,αβοκαντο,μαρουλι,λαχανο,σπαραγγια,καροτο)-φρουτα(γκρειπφρουτ), μετριες ποσοτητες μοσχαρι/κοτοπουλο και βοτανα για καλο υπνο! Πινω πολυ νερο και κανω γυμναστικη σχεδον καθημερινα! Επισης, προιοντα χωρις γλουτενη. Το μονο που με εχει εξαντλησει ειναι ο καφες που δεν πινω. Ισως τον ξεκινησω με εναν την ημερα... Ας μην βγαζουμε συμπερασματα! Εχω πει μεχρι 1 Φεβρουαριου θα κανω αυτη τη διατροφη για να δω εαν θα επιστρεψει! Δεν βαζω καμια κρεμα τωρα που δεν υπαρχει τπτ. Πλενομαι μονο με το La Roche Posey Effaclar και μαλλια το Biotrin για καθημεινη χρηση. Επαναλαμβανω, Δεν εχω στο κεφαλι. Εχω ΣΔ μονο στο μετωπο-ελαχιστα γυρω απο μυτη και πιγούνι και σε περιοδο εξαρσης -τελος Σεπτεμβριου που επαθα γεμισα σε λαιμο και αυτια. Και θυμαμαι επειδη ειχα πολυ δουλεια στο γραφειο εκλεινα 10ωρα καθημερινα ετρωγα σουβλακια καθε μερα και μετα το γραφειο πηγαινα για ποτα και αλλαντικα! Βαλε λινκ απο ολα τα προβιοτικα και τα χαπακια αν γινεται
Hope33 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, G.makrihairis είπε Παθών περίπου 30 χρόνια από την εφηβεία μου μέχρι και τώρα.Την πάθηση την έχω στο τριχωτό της κεφαλής,στο πρόσωπο και κατά καιρούς στο στέρνο! Από νωρίς, εφηβεία όπως προείπα,είχα αυτό το κληρονομικό πρόβλημα μιας και το έχει ακόμα ο πατέρας μου και τα αδέρφια μου(σε μικρότερο ευτυχώς βαθμό)και πήγα σε δερματολόγο για να βρω λύση....η κουβεντες του δερματολόγου στις ερωτήσεις μου περί "τι πρέπει να κάνω για να μου περάσει" ήταν οι εξής:1)Ο μονος τρόπος για να φύγει είναι να σου...."αλλάξουμε δέρμα" κάτι το οποίο προφανώς και δεν μπορεί να γίνει και 2)όσο μεγαλώνεις "αυτό" θα μειώνεται!!!Πράγματι μετά από τόσα χρόνια έχει μειωθεί αρκετά και δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του μορφή που ήταν τραγική!Άρα είναι ένα πρόβλημα που θα μας ακολουθεί για μια ζωή.Μου έδωσε κάτι αλοιφές,κορτιζονουχες οι οποίες δεν έκαναν δουλειά και μάλιστα μερικές φορές προκαλούσαν επιδείνωση στο πρόβλημα!!Εγώ θα πρότεινα μακριά από κορτιζονουχες αλοιφες γιατί προσωπικά καλό δεν είδα. Έτσι από την δική μου εμπειρία έχω να πω τα εξής:έκοψα κορτιζόνες και έκανα πλύσεις με χαμομήλι στο πρόσωπο 1-2 φορές την ημέρα αν και αυτό δεν το τήρησα για πολύ.....παρατήρησα ότι μεγάλη έξαρση είχα τον χειμώνα με το πολύ κρύο ενώ αντίθετα το καλοκαιρι με τον ήλιο είδα μεγάλη βελτίωση(ίσως και η θάλασσα).Άρα σίγουρα ο ήλιος κάνει καλό στο πρόβλημα μας!Κάποιοι από τους λόγους που δεν κάνουν καλό έχουν αναφερθεί όπως αλκοόλ(ακόμα συνεχίζω και πίνω)το άγχος το οποίο το έχουν αν όχι το 100% θα πω το 99% και φυσικά τα τηγανητά και γλυκά που τρώω αλλά σε αυτό προσπαθώ και το έχω μειώσει και για άλλους λόγους.... Το πιο μεγάλο θέμα ήταν στο κεφάλι και εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν από την αρχή της "θεραπείας" χρησιμοποιώ το ίδιο σαμπουάν,μετά από επίσκεψη σε δερματολόγο,το οποίο θα αναφέρω ΧΩΡΙΣ να έχω κάποιο συμφέρον και μη δουλεύοντας σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία!(Το γράφω για να μην υπάρξουν καλοθελητές του τύπου θέλει να διαφημίσει).Το σαμπουάν που χρησιμοποιώ λέγεται Dao Hair και τον τελευταίο καιρό έχει μια βελτιωμένη σύνθεση όπως μου είπε ο φαρμακοποιός που το αγοράζω. Αυτά από μένα ως παθών πολλα χρόνια και πιστεύω να βοήθησα έστω και λιγο κάποιους συμπασχοντες! @G.makrihairis Ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εμπειρια σου! Συμφωνω απολυτα και εγω με τις κρεμες. Απλα καλυπτουν για λιγο το προβλημα.. Επισης, ο καθε οργανισμος αντιδραει διαφορετικα. Αλλα σιγουρα το θεμα διατροφη παιζει τεραστιο ρολο. Εγω αγχώνομαι μονο οταν μου εμφανιζεται.. 🥵 1
margaritagr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, leftis95 είπε Τα essential nutrients είναι οι πρωτείνες από όπου παίρνουμε τα essential amino acids και τα λιπαρά από όπου παίρνουμε τα essential fatty acids. Οι υδατάνθρακες μετά την κατανάλωση μετατρέπονται σε γλυκόζη που είναι απαραίτητη. Η γλυκόζη παράγεται και από το σώμα μας με τη διαδικασία της γλυκονεογενεσης, συνεπώς η κατανάλωση υδατανθρακών δεν είναι αναγκαία. Ή έρευνα που παρέθεσες έχει σφάλματα. Καταρχάς το low carb group της, έχει μέσο όρο 37% των ημερίσιων θερμιδών από τους υδατάνθρακες. Σε ποιό κόσμο θεωρείται αυτό low carb? Η κέτο επιτρέπει 5% calories from carb sources. Μετά, όλα τα στατιστικά που αντλεί η έρευνα είναι απο self reported questionnaires των ίδιων των participants μεταξύ του 1987 και 1989. Για να είχε εγκυρότητα και αξιοπιστία θα έπρεπε να έχουμε στατιστικά από strictly tracked macros. Το να στραφεί ο οργανισμός στα αποθέματα του για να τραφεί ειναι κατι που γινεται σε περιπτώσεις ασιτίας και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να εκφράζεται σε ενα φόρουμ ως συμβουλή. Δεν ξερω τι επαγγέλλεσαι, ο καθένας κάνει ο,τι θέλει για τον εαυτό του. Το να γράφεται ομως ως δεδομένο οτι δε χρειάζεται να καταναλώνουμε υδατάνθρακες ειναι αίολο.
Hope33 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, margaritagr είπε Το να στραφεί ο οργανισμός στα αποθέματα του για να τραφεί ειναι κατι που γινεται σε περιπτώσεις ασιτίας και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να εκφράζεται σε ενα φόρουμ ως συμβουλή. Δεν ξερω τι επαγγέλλεσαι, ο καθένας κάνει ο,τι θέλει για τον εαυτό του. Το να γράφεται ομως ως δεδομένο οτι δε χρειάζεται να καταναλώνουμε υδατάνθρακες ειναι αίολο. @margaritagr δεν εχω καταλαβει τι ζορι τραβας και εισαι τοσο επιθετικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις