Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στην περιπτωση μου,ο δερματολογος στο Συγγρος.. μου ειπε να πλενομαι με eubοs μπλε, να κανω κομπρεσες με φυσιολογικο ορο και να βαζω daktodor  (στην περιοχη αναμεσα στα φρυδια)..
μου εδωσε και αντιβιωση vibramycin των 100g (δυο δισκια για 20 ημερες και 1 για αλλες δεκα)-εχω φρικαρει με την ληψη αντιβιωσης τοσο καιρο αλλα διαβασα οτι ολο αυτο προκαλειται απο ενα μυκητα ο οποιος πολλαπλασιαζεται και μαλλον αυτος πρεπει να χτυπηθει..και φυσικα το αγχος:( 

οσο για το λουσιμο μου ειπε οτι το head and shouldres ειναι πολυ καλο κ οτι δεν χρειαζεται να παρω καποιο αλλο πιο ακριβο!

• Like 2
  • Απαντ. 352
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Georgia_40 είπε

οσο για το λουσιμο μου ειπε οτι το head and shouldres ειναι πολυ καλο κ οτι δεν χρειαζεται να παρω καποιο αλλο πιο ακριβο!

Σχετικά με αυτό, θυμάμαι ότι και εκείνος στον οποίο είχα πάει, μου είχε πει ότι μόνο το απλό Head & Shoulders ενδείκνυται, όλα τ' άλλα είναι απαγορευτικά. Νομίζω το είχα αναφέρει εδώ τότε.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Το καλοκαιρι η τον χειμωνα χειροτερευει σε εσας?

χειμωνα συνηθως. ο ηλιος δουλευει υπερ σου

• Like 2
Δημοσ.

Εξαρτάται θα έλεγα εγώ, καθώς γενικά οι ακραίες θερμοκρασίες εντείνουν το πρόβλημα, όχι μόνο οι χαμηλές.

Συν ότι και ο ιδρώτας απ' ότι έχω καταλάβει δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πω κάτι που ίσως ακουστεί χαζό για μερικούς αλλά προσέξτε την διατροφή σας. Στα πρώτα δυο έτη της σχολής χάλασα πολύ τον τρόπο ζωής μου. Είχα πολύ άγχος και αρχισα να τρώω βλακείες σχεδόν καθημερινά κλπ και έτσι απέκτησα την πρώτη μεγάλη έξαρση ψωρίασης σε αγκώνες αλλά και λίγη σμηγματορροική δερματίτιδα. Είχα και άλλα προβλήματα όπως άγχος κλπ. Στους αγκώνες και τους αστραγάλους η ψωριάση ήταν πολύ έντονη. Ο ιατρός μου έγραψε μια κρέμα κορτιζόνης με την οποία καθάριζε το μέρος αλλά κλασσικά συνέχιζα να ξεφλουδίσω και να έχω αυτό το χαρακτηριστικό άσπρο. Οπότε διάβασα σε διάφορα σαιτ ότι αυτό το πρόβλημα είναι θέμα ανοσοποιητικού και όχι εξωτερικά δερματικό, οπότε μπορεί να φταίνε άλλα. Έχω βελτιώσει πολύ τη διατροφή μου, τρώω λιγότερα processed φαγητά κλπ και έχω να βάλω κρέμα κορτιζόνης πάνω από τρία χρόνια. Συνεχίζω να έχω λίγη κοκκινίλα στους αγκώνες αλλά τουλάχιστον δεν μοιάζει καθόλου με ψωρίαση και ίσως περνάει απαρατήρητο. Στους αστραγάλους μου βέβαια συνεχίζω να έχω το χαρακτηριστικό άσπρο αλλά όχι πολύ έντονο όπως παλιά. Προφανώς συνεχίζω να έχω ψωρίαση αλλά τόσο η καταπολέμηση του άγχους όσο και η βελτίωση της διατροφής παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην μείωση των συμπτωμάτων. Το ίδιο και για την δερματίτιδα. Δεν είναι θεραπεία, αλλά πιστέψτε με το άγχος και η κακή διατροφή χειροτερεύουν τα συμπτώματα. Εγώ για παράδειγμα όταν τρώω γλυκά αυτομάτως εμφανίζονται πιο έντονα τα συμπτώματα. Δε θα απαλλαγείτε από αυτό, αλλά δοκιμάστε να φτιάξετε τη διατροφή σας μπας και μειωθεί το πόσο έντονες είναι οι εξάρσεις. Δε χάνετε τίποτα από το να δοκιμάσετε για 6-7 μήνες έναν πιο υγιεινό τρόπος ζωής και να δείτε μήπως σας βοηθήσει καθόλου, φυσικά παράλληλα με την αγωγή που παίρνετε. Εγώ έχω αποφασίσει να μην παίρνω τίποτα προς το παρόν επειδή τα συμπτώματα στο πρόσωπο και τους αγκώνες δεν είναι τόσο τραγικά και για τους αστραγάλους δεν με νοιάζει που έχω λίγο άσπρο.

Επεξ/σία από Lelouch
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εξαρτάται θα έλεγα εγώ, καθώς γενικά οι ακραίες θερμοκρασίες εντείνουν το πρόβλημα, όχι μόνο οι χαμηλές.

Συν ότι και ο ιδρώτας απ' ότι έχω καταλάβει δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Τον χειμωνα πχ αμα κατσω πολυ κοντα στο καλοριφερ με πιανει η φαγουρα η στο πολυ κρυο ενω πριν ημουν στην ζεστη

και το κυριοτερο εαν το ξινω η πεφτει το ρουχο πανω και το ενοχλει τοτε φουντωνει 

εμενα το προβλημα ειναι πισω απο τα αυτια οποτε δεν φαινεται πολυ σαν αλλες περιπτωσεις

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.

Noμίζω οτι στην περιπτωση μου παρουσιαζει εξαρσεις τον χειμωνα,όταν ειμαι στρεσαρισμενη...
μου  ειπε κ ο γιατρος να μην στρεσαρομαι ..μου ειπε επισης οτι ο ηλιος,η θαλασσα,τα μπάνια είναι ωφέλιμα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nipoa είπε

χειμωνα συνηθως. ο ηλιος δουλευει υπερ σου

Οπως και η ηλικια.Μικρος ειχα τεραστιο προβλημα κυριος στην αρχη των μαλλιων και των φρυδιων.Με τα χρονια μειωθηκε αλλα δεν εξαλειφθηκε.Ειχα δοκιμασει τα παντα, αλλα το ειχα παρει αποφαση οτι δεν υπαρχει θεραπεια αλλα συντηρηση.Τα τελευταια αρκετα χρονια, μονο καθημερινο λουσιμο με ultrex(χρησημοποιω το anti hair fall).Μασαζ φρυδια και στην περιοχη των αυτιων και ολλα οκ.Προβλημα μηδεν.Οταν αλλαζω σαμπουαν ειδικα το χειμωνα, μετα απο μια εβδομαδα βαρια  2, αρχιζουν κοκκινιλες και φαγουρες.Οποτε ultrex  μεχρι τα 60.:D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Georgia_40 είπε

Noμίζω οτι στην περιπτωση μου παρουσιαζει εξαρσεις τον χειμωνα,όταν ειμαι στρεσαρισμενη...
μου  ειπε κ ο γιατρος να μην στρεσαρομαι ..μου ειπε επισης οτι ο ηλιος,η θαλασσα,τα μπάνια είναι ωφέλιμα.

αυτο

επειδη τα συμπτωματα αλλαζουν αναλογα το ατομο ( ψυχοσυνθεση, αγχος, διατροφη, επιδερμιδα, περιβαλλον ) ετσι και οι "θεραπειες" ποικιλουν απο ατομο σε ατομο

Επεξ/σία από nipoa
Δημοσ.

Αν στο παιχνίδι μπαίνει και ο ψυχολογικός παράγοντας (δηλαδή επηρεάζεται ψυχολογικά ο πάσχων), αρχίζει και γίνεται σοβαρό.

• Like 1
Δημοσ.

Σαφώς και μπορεί να σε επηρεάσει ψυχολογικά. Αν πάρεις σαν βάση το αισθητικό θέμα, κάποιος που δεν νοιώθει άνετα με την εμφάνισή του λόγω του προβλήματος, δεν νοιώθει άνετα και στην συναναστροφή με τους γύρω του, δεν νοιώθει άνετα να κάνει απλά πράγματα, όπως να πάει στο κομμωτήριο (αν το πρόβλημα είναι στο κεφάλι) ή να φορέσει σκουρόχρωμα ρούχα κτλ. Γενικά είναι μανίκι η υπόθεση, να σε κυνηγάει αυτό το πράγμα μια ζωή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...