Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο έγραψα και τότε,το ξανά γράφω και τώρα. της vichy δεν μου έκανε κάτι,μόνο μου καθάρισε έως ξέρανε τα μαλλιά.

αντίθετα το bioderma ds σαμπουάν μου "έκατσε" πολύ ωραία. θα το πω και στην γιατρό,δεν θέλω να βάλω fungoral να πάμε σε κάτι άλλο ή να μείνω στο bioderma.

Και που κολλαει αυτο με το link που quotares; Για ολο τον κοσμο το εβαλα οχι μονο για σενα, και δεν αναφερει καθολου το vichy ή το σελίνιο. Κατι δεν καταλαβες μαλλον.
  • Απαντ. 352
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και που κολλαει αυτο με το link που quotares; Για ολο τον κοσμο το εβαλα οχι μονο για σενα, και δεν αναφερει καθολου το vichy ή το σελίνιο. Κατι δεν καταλαβες μαλλον.

στο προηγούμενο μήνυμα που με κουόταρες γι αυτό και απάντησα λες "δες τα 2 λινκ που έδωσα" στα 2 λινκ είναι το βισύ σαμπουάν και για αυτό απάντησα.

Δημοσ.

στο προηγούμενο μήνυμα που με κουόταρες γι αυτό και απάντησα λες "δες τα 2 λινκ που έδωσα" στα 2 λινκ είναι το βισύ σαμπουάν και για αυτό απάντησα.

Τα link υπαρχουν στο συγκεκριμενο post που σου απαντησα. Το ειδα οτι δεν σου λειτουργει, το εγραψες, γιατι να επιμεινω;

Αυτα ειναι τα link και δεν μιλαω για vichy

http://diets-doctor.com/el/pages/852587 ενα καλο αρθρο που βρηκα σημερα.

Επισης το 2)hairloss.gr forum ειναι φοβερο. Το εχουν αναγαγει σε επιστημη.

Οπως ειπα και παραπανω, οποιος δερματολογος δινει fungoral ακομα, ειναι ασχετος εως επικινδυνος. Υπαρχουν αρκετα που λειτουργουν. Αλλαξε δερματολογο, κοψε fungoral και δες τα 2 link που εδωσα

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με ενημέρωση από άλλο forum (αναφέρεται σε προηγούμενο ποστ),

και αφού έχω δοκιμάσει πολλά φαρμακευτικά σαμπουαν και αλοιφές για οξεία μορφής ΣΔ χωρίς αποτέλεσμα,

επέλεξα να δοκιμάσω θεραπεία με Daktarin πούδρα, η οποία αναφέρεται από χρήστες ότι βοηθάει πολύ.

Την έχω χρησιμοποιήσει μόνο μία ημέρα,

αλλά νομίζω ότι έχει αρχίσει ήδη να δείχνει βελτίωση στην περίπτωση μου.

Θα ενημερώσω με βεβαιότητα, όταν θα έχω ασφαλή συμπεράσματα από τη χρήση.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι αυτή:

http://www.daktarin.gr/portal/fylla-odigion-xrisis/8-fyllo-odigion-daktarin-poydra

Την εφαρμόζω 10λεπτά μετά το λούσιμο, τοπικά στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που υπάρχει το πρόβλημα και το αφήνω.

Ξαναβάζω τις επόμενες ημέρες το βράδυ και το αφήνω, δεν φαίνεται ιδιαίτερα...

Λίγο θέλει, ίσα ίσα να καλυφθεί η περιοχή από την πούδρα,

αλλά πρέπει να φροντίσει κανείς να "κάτσει" στην περιοχή και να μην μένει στα μαλλιά.

Δημοσ.

Ναι το ίδιο θα είναι υποθέτω,

εφόσον περιέχουν σε ίσο ποσοστό την ίδια δραστική ουσία,

αφενός όμως διάβασα για την πούδρα,

αφετέρου με βολεύει πιο πολύ στην εφαρμογή τοπικά

και τέλος δεν λαδώνει τις τρίχες, όπως η αλοιφή,

όταν έρχεται σε επαφή.

Εξάλλου, είναι ακόμη μια δοκιμή και αυτή,

όταν όλες οι υπόλοιπες αποτυγχάνουν διαχρονικά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, δεν μου έκανε απολύτως τίποτα, αν όχι χειρότερα..

*** Update no.1 - για την χρήση daktarin πούδρας στο τριχωτό κεφαλής.

- Σύνοψη: Θετικά, αλλά όχι θεαματικά αποτελέσματα.

- Περίοδος θεραπείας: 10 ημέρες συνολικά, οι 7 όμως συνεχόμενες.

- Συμπτώματα πριν την έναρξη της θεραπείας: λευκή, σκληρή "κρούστα" σμήγματος που είχε εγκλωβίσει πολλούς θύλακες τριχών, σε διάφορες περιοχές του κεφαλιού.

- Αποτελέσματα: οι περιοχές αυτές δεν αναπτύχθηκαν περισσότερο, αλλά περιορίστηκαν ελαφρώς.

Μετά από βίαιη απομάκρυνση του συσσωρευμένου σμήγματος (μαζί δυστυχώς με όλες τις τρίχες που είχαν εγκλωβιστεί) και ξανά εφαρμογής της πούδρας,

παρατήρησα ότι ξαναναπτύχθηκε μόνο ένα περίπου 40% του αρχικού.

Παράλληλα της θεραπείας: είχα ελαττώσει τα λιπαρά και τα τηγανιτά και μάλλον παίξανε ρόλο στην υποχώρηση των συμπτωμάτων.

*** Update No.2 σε σχέση με διατροφή.

Μετά από ένα 3ημερο έντονης και συνεχόμενης κρεατοφαγίας παρατήρησα απότομη έξαρση των συμπτωμάτων σε κεφάλι και περιοχή ανάμεσα στα φρύδια.

Υποθέτω πλέον ότι:

λιπαρά κρέατα, τηγανιτά εν γένει και αλκοολ προκαλούν έξαρση των συμπτωμάτων, τουλάχιστον σε μένα.

Δημοσ.

Θα μεταφέρω και γω ότι μου έχει πει η γιατρος μου. Η πάθηση έχει εξαρσεις και υφεσεις. Η λειτουργία ειναι η εξής. Τα κυτταρα του δερματος εχουν διαρκεια ζωης 3-4 εβδομάδες. Στην αρχη εχουν συνοχή μεταξύ τους που σιγα σιγα χανεται και μετα απο 3-4 εβδομαδες αποκολλουνται και φευγουν. Στη σμηγματορροική η διαδικασία αυτη διαρκει λιγες μερες, καμια εδβομαδα, με αποτελεσμα να μην εχουν χασει πληρως τη συνοχη τους για να πεσουν. Ταυτοχρονα υπαρχει εντονη αποτοξίνωση του οργανισμου απο τους πορους του δερματος. Τα σκευάσματα για τη παθηση είναι ειδικά που βοηθάνε στην αφαιρεση των κυτταρων. Οι συμβουλες της ηταν συχνο λουσιμο (καθημερινό), να μην αφηνω το φαινομενο να εξεληχθει και να προσθαώ με πλυσημο της περιοχης να το αντιμετωπιζω καθημερινά. Επισης μου είπε, και μου εκανε εντυπωση, ότι η παθηση έχει μια λειτουργία σαν μνήμη. Αν την αντιμετωπιζω δυναμικα στην αρχή της έχει ηπια εξεληξη διαφορετικά είναι επιθετική. Το καλοκαιρι λογω ήλιου  θαλασσας  είναι καλύτερα.

Παιδιά αυτα μου είχε πει πριν χρόνια. Σαφώς δε τα θυμαμαι αυτολεξή. Τοτε το είχα ψάξει λιγο, αλλά είναι δευτερεύον για μένα σαν παθηση γιατί είχα αλλά σοβαρότερα στο μυαλό μου. Εμαθα να ζω με αυτή αλλά καταλαβαίνω ότι όσο πιο νέο είναι το άτομο τόσο πιο ενοχλητικό είναι στις παρεες και αλλού. Κάποια στιγμή θα ψάξω να βρω τι σαμπουάν χρησιμοποιούσα και μου τα απαγόρευσε και τι μου έχει πει να χρησιμοποιώ. Προσωπικά όσο περιορίζεται στο κεφάλι την παλευω. Οταν προχωράει σε φρύδια, μουστακι μαγουλα , και αυτια είναι πιο σοβαρα. Αυτή τη περίοδο με χτυπαει αλύπητα και προσπαθώ να τη χτυπήσω και γω. Συγγνώμη που δε τα έγραψα πιο επιστημονικά, έχω ξεχάσει την ορολογία που χρησιμοποίησε η γιατρος για την παθηση, μου είναι δευτερευον προβλημα. Είναι αυτοανοσο και δεν υπαρχει θεραπεία, αρα ότι χρησιμοποιούμε δεν ειναι θεραπεια αλλα αγωγή.

Δημοσ.

παιδες, πρεπει να καταλαβετε οτι ο καθε οργανισμος δεχεται και πολεμα την συγκεκριμενη δερματιτιδα με τον δικο του τροπο. σε καποιον θα εχει μεγαλη εξαρση και σε αλλον θα ειναι πιο ηπια.

ο καθε οργανισμος θελει  την δικη του αντιμετωπιση. εγω τα τελευταια 3 χρονια εχω σποραδικα σε φρυδια, ακρες μουστακι και στο τριχωτο της κεφαλης αλλα μονο μπροστα. υπαρχουν περιοδοι μεγαλοι που δεν εχω τπτ ( συνηθως απο μαιο μεχρι σεπτεμβριο ) και περιοδοι που με υγρασια και αποτομη αλλαγη καιρου εχω συμπτωματα εντονα για 1-2 μερες.

ποτε δεν επαιρνα τπτ. προχτες πηγα δερματολογο και μου τα ειπε. κανεις δεν ειναι σιγουρος για κατι σχετικα με αυτη την δερματιτιδα .. πχ εγω με αλκοολ και τηγανητα δεν εχω θεμα εμφανισης

ο γιατρος ηταν καθετος σε ενα πραγμα.. ΜΗΞΥΝΕΣΑΙ , ΜΗ ΤΑ ΕΡΕΘΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ.. παρε ενα κομπολοι και παιξτο .. συντηρητικη αγωγη αναλογα τα συμπτωματα του καθε ανθρωπου..  αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι στο τελος μου ειπε.. οτι και αν σου δωσω, οτι και αν κανεις με σαμπουαν κτλ που ακουμε συνεχεια..το βασικο ειναι ενα.." να εισαι ηρεμος, προσπαθησε να κοντρολαρεις το αγχος, ειναι ενας απο τους βασικους μηχανισμους ενεργοποιησης" ..

και το πιστευω.. οσο δυσκολο και αν ακουγεται.. βεβαια σε αλλους οργανισμους μπορει να βγει επολυ επιθετικα.. αυτο ειναι αλλη ιστορια.. ειναι συνθεση η φαση. μην ειστε απολυτοι .. τον ρωτησα σχετικα με το fungoral και μου ειπε καθετα ΟΧΙ πια γιατι εχει εμφανισει πολλες αντιδρασεις σε ανθρωπους που το δοκιμασαν και οτι πια δε το συνιστα κανενας

Δημοσ.

Σε εμένα πάντως στα 34 διανύει την χειρότερη από άποψη συμπτωμάτων και μεγαλύτερης διάρκειας έξαρση (ένα 6μηνο συνεχόμενο) που είχα αντιμετωπίσει έως τώρα, χωρίς να έχω βρει κάποια αποτελεσματική θεραπεία.

Και δεν με απασχολεί τόσο το αισθητικό κομμάτι, αν φαίνεται σαν πυρίτιδα δλδ, αλλά ότι χάνονται πολλές τρίχες και δεν αναπτύσσονται ξανά στις περιοχές όπου δημιουργείται αυτή η "κρούστα".

Δημοσ.

η Flenazole τι λεει?

σαμπουαν Vichy Dercos Anti - Dandruff Shampoo

αυτα μου εγραψε εμενα

σε μένα έχει δώσει elidel για μικρής έκτασης τοπική χρήση και flenazole αν έχω κάποια ισχυρή έξαρση μεγάλης έκτασης. δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα. από σαμπουάν δεν λέει να ξεκολλήσει από το fungoral κι εγώ δεν το θέλω καθόλου. Ξαναγύρισα στο bioderma ds που ήταν αξιόλογο.

το vichy που σου πρότεινε το είχα πάρει κι εγώ. δεν τρελάθηκα αλλά σίγουρα ηρέμησε φαγούρα κλπ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...