Προς το περιεχόμενο

Κολλημένος επεξεργαστης στην ψυκτρα

tzagaritos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθώς παρέλαβα την νέα μου ψυκτρα κατά τη διαδικασία αφαιρέσεις της εργοστασιακής (είχα δουλεψει προηγουμένως το μηχάνημα ώστε να βγει ευκολότερα )έκπληκτος είδα ότι είχε βγει μαζί με τον επεξεργαστή

Ο επεξεργαστής δεν φαίνεται να έπαθε κάτι

Ποια διαδικασία να ακολουθήσω ώστε να τον αποκόλλησω με ασφάλεια

Είναι ο AMD 965 Black edition 3,4GHz

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολλες φορες για να βγει η ψυκτρα απο την Cpu εφοσον ειναι στο Mobo δεν παμε να τραβηξουμε την ψυκτρα απευθειας προς τα πανω αλλα στριβουμε την ψυκτρα ελαφρα προς μια κατευθυνση με σκοπο η παστα που εχει γινει τσιμεντο να σπασει.και μετα βγαζουμε την ψυκτρα.εκτος socket ειναι πιο δυσκολο να την γυρισεις.

Μα είναι λες και έχει κόλα και όχι παστα

Κύριο στόχος είναι τα pin του επεξεργαστή να μην πάθουν τίποτα σωστά ?

Κάπου ΔΙΑΒΆσας για μπιστολακι μαλλιών

Δείτε εδώ

Πάρε ένα κοπίδι και αφαίρεσε τη λεπίδα. Ακούμπα την πάνω στην επιφάνεια της ψύκτρας και σπρώξε την κάτω από τον επεξεργαστή. Θα ξεκολλήσει. Μετά καλό καθάρισμα με ισοπροπυλική αλκοόλη (φαρμακείο, 2€) να φύγει τελείως η μπετόπαστα.

Δείτε εδώ

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή

Κοπίδι δεν έχω αλλά θα δω τι θα κάνω

Επειδή τώρα έχω αγχωθει κι κομπλαρα

Πρέπει να φύγει όλο το πάνω μέρος έτσι ?δηλαδή η πλάκα που έχει τα pins και η ακριβώς από κάτω πλάκα

post-243131-0-92348800-1473333227_thumb.jpg

Μα είναι λες και έχει κόλα και όχι παστα

Κύριο στόχος είναι τα pin του επεξεργαστή να μην πάθουν τίποτα σωστά ?

Κάπου ΔΙΑΒΆσας για μπιστολακι μαλλιών

Δείτε εδώ

οι εργοστασιακες παστες ειναι χαλια οποτε γινονται σαν κολλα.

Δείτε εδώ

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή

Κοπίδι δεν έχω αλλά θα δω τι θα κάνω

Επειδή τώρα έχω αγχωθει κι κομπλαρα

Πρέπει να φύγει όλο το πάνω μέρος έτσι ?δηλαδή η πλάκα που έχει τα pins και η ακριβώς από κάτω πλάκα

e nai και το πανω μερος και το κατω.ολο μαζι ειναι η cpu>αυτο που ειναι κολλημενο στην ψυκτρα ειναι το καλυμμα της cpu.

Θα βγει μην αγχωνεσαι.και με κατι λεπτο μπορεις να σπρωξεις την cpu για να "γυρισει" και να ξεκολλησει.

Πάρε ένα κοπίδι και αφαίρεσε τη λεπίδα. Ακούμπα την πάνω στην επιφάνεια της ψύκτρας και σπρώξε την κάτω από τον επεξεργαστή. Θα ξεκολλήσει. Μετά καλό καθάρισμα με ισοπροπυλική αλκοόλη (φαρμακείο, 2€) να φύγει τελείως η μπετόπαστα.

Λιγο προσοχη στις λεπιδες μην χαραξει την ψυκτρα.

απλα λιγο προσοχη αν ξανακουμπωσει ψυκτρα και cpu μαζι γιατι θα ειναι κομματακι πιο δυσκολο απο πριν λογω οτι δεν θα βλεπει την cpu απευθειας που παταει.μην στραβωσει και τιποτα

• Like 2

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

http://www.insomnia.gr/topic/584163-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-cpu-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%83%CE%B5-%CF%88%CF%8D%CF%87%CF%84%CF%81%CE%B1/

ΔΕΝ ξεκολούσε με ΤΙΠΟΤΑ. Τι οινοπνέυματα έβαλα, ξύσιμο γύρω γύρω, τα πάντα!

Έβαλα ένα κατσαβίδι (χοντρό και ίσιο) ανάμεσα στην πλακέτα του επεξεργαστή και την ψύκτρα, και έσπρωξα προς τα κάτω την πλευρά της λαβής του κατσαβιδιού με δύναμη, ώστε το κατσαβίδι να λειτουργήσει σαν μοχλός, στερεωμένο πάνω στην ψυκτρα. Μόνο τότε ξεκόλλησε.

Επισυνάπτω και μία φώτο για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ.

Απλά προετοίμασε λίγο το έδαφος. Βάλε λίγο καμια καρφίτσα πρώτα γύρω γύρω με οινόπνευμα να καθαρίσει όσο γίνεται τουλάχιστον περιμετρικά και μετά δοκίμασε αυτό.

post-298811-0-45814900-1473766102_thumb.jpg

• Like 1

ζεστανε τη cpu στο πλάι  \ υπογωνια  ,να διαχεεται πιο πολυ στη ψυκτρα η θερμοτητα) και θα σου ξεκολησει πιο ευκολα 

κανονικα θελει θερμο αερα παλι στο ιδιο σημειο 

θυμαμαι που μου ειχε κολλησει η 8320 και δεν εβγαινε με τιποτα , τι ζεσταμα στην ψυχτρα με σταθμο θερμου αερα ειχα ριξει , τι εργαλια απο αυτα που αλαζουμε τα touch ειχα δοκιμασει .. τιποτα . ξαφνικα μετα απο πολυ προσπαθεια βγηκε με φαγωμα τις μπετοπαστας σιγα σιγα με ενα απο αυτα τα εργαλιακια , 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...