zoroaster Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Γεια σας.... Εχω ακούσει από πολούς να λένε ότι το Slackware 9.1 είναι μια πάρα πολύ καλή διανομή και είπα και γω να την δοκιμάσω. Στο σύστημά μου εχω WinXP και RedHat 9, τα οποία λειτουργούν άψογα. Ξεκινώντας την εγκατάσταση του Slackware (και γνωρίζοντας ότι δεν είναι και τόσο "φιλικό" στην εγκατάσταση), είπα να κρατήσω τα partitions που έχω και να το εγκαταστήσω εκεί που έχω το RedHat. Βεβαίως, ο MBR μου τα ψιλοέπαιξε (το grub εχει "μεινει"), αλλα το πρόβλημά μου είναι αλλού: Κατα την εγκατάσταση του Slackware, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τον LiLo ούτε στον MBR, ούτε στο root partition, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να bootάρω το Linux. Στο README λέει πωs Slackware και FAT32 συνεργάζονται χωρίς προβλήματα, ωστόσο με NTFS απαιτείται πολύ δουλεία (πχ. "κλεβουμε" κάμποσα MBytes από τον MBR....). Υπάρχει κάποιος (αφαλής) τρόπος να μπορώ να κάνω το σύστημά μου όπως ακριβώς το έιχα και πριν (WinXP και RedHat) και να έχω WinXP και Slackware; Επίσης, για όσους το έχουν δοκιμάσει, χρειάζεται πολύ δουλειά μετά την εγκατάσταση; Thanx! 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Epeidh exw ta idia WinXP ( NTFS ) kai slackware 9.1 egw exw kanei to allo! Ebala to lilo se disketa kai meta phra to boot kommati ths disketas kai to ebala sto ntfs. Pros8esa tis katallhles grammes sto boot.ini kai etsi kanena problhma! Etsi afou bootareis sto slack ( apo to cd kai na bootarei to hdh uparxon linux ), ftiaxneis to lilo.conf wste na blepei san boot=/dev/fd0. Trexeis lilo kai afou ola pane kala, meta sto root i opou 8eleis dineis dd if=/dev/fd0 of=bootlinux.lnx bs=512 count=1 sou ftiaxnei ena mikro arxeiaki 1K peripou! Meta antigrafeis auto to arxeio se mia disketa (FAT format) kai meta apo WIn to antigrafeis xuma ston C. Dior8wneis to Boot.ini na leei kati Linux=c:\bootlinux.lnx kai afou kaneis reboot dokimase na deis an bootarei to linux sou! Elpizw na boh8hsa! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimmu_Borgir Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Legetai oti einai kalh idea na bazeis to linux partiition prwto... --------------------------------------------------------- |Linux partition|win partition| ... --------------------------------------------------------- Egw exw slack 9.1 kai winXP (pou anarwtiemai giati ta krataw akoma, 8a fane sout suntoma!! :twisted: ) kai to lilo sto mbr. Oute mia fora apo oses fores exe kanei install to slack (apo to version 7.1) den mou exei kanei problhma... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2003 Κατα την εγκατάσταση του Slackware' date=' δεν μπορώ να εγκαταστήσω τον LiLo ούτε στον MBR, ούτε στο root partition, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να bootάρω το Linux. [/quote'] Μπορείς να μας πεις τί μηνύματα λάθους σου δίνει, εάν σου δίνει, ή, εν πάσει περιπτώσει, τί σε εμποδίζει να τον περάσεις στο MBR; Στο README λέει πωs Slackware και FAT32 συνεργάζονται χωρίς προβλήματα' date=' ωστόσο με NTFS απαιτείται πολύ δουλεία (πχ. "κλεβουμε" κάμποσα MBytes από τον MBR....). [/quote'] Αυτά αναφέρονται στην πρόσβαση που έχει το Linux σε άλλα filesystems εκτός από το δικό του. Σε fat32 είναι read/write, ενώ σε NTFS read-only. Ο MBR δεν έχει καμία σχέση με τα filesystems (επιπλέον είναι μόλις 512 bytes, οπότε είναι λίγο δύσκολο να κλέψεις «κάποια» MB). Δεν περιέχει καμία πληροφορία για αυτά εκτός από τον τύπο τους. Περιέχει πληροφορίες μόνο για το πόσα partitions έχεις, τις θέσεις έναρξης και τερματισμού τους (άρα και το μέγεθός τους - προσοχή, των partitions, όχι των filesystems!), το magic-number που υποδηλώνει απλά τον τύπο συστήματος αρχείων, καθώς και κάποια bytes εκτελέσιμου κώδικα για το bootstrap. Απ' όλα αυτά ο lilo πειράζει μόνο τα λίγα bytes εκτελέσιμου κώδικα και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το partition table, οπότε δεν επηρεάζει κανένα partition και τα περιεχόμενά του. Υπάρχει κάποιος (αφαλής) τρόπος να μπορώ να κάνω το σύστημά μου όπως ακριβώς το έιχα και πριν (WinXP και RedHat) και να έχω WinXP και Slackware; Αυτό που προτείνω εγώ και έχει δουλέψει σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις είναι ο lilo στο MBR και όλα θα πάνε καλά! Επίσης' date=' για όσους το έχουν δοκιμάσει, χρειάζεται πολύ δουλειά μετά την εγκατάσταση; [/quote'] Ξέχνα ό,τι ήξερες από το RedHat! Θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να το φέρεις στα μέτρα σου, αλλά άπαξ και το καταφέρεις σε αποζημιώνει με το παραπάνω! Legetai oti einai kalh idea na bazeis to linux partiition prwto... --------------------------------------------------------- |Linux partition|win partition| ... --------------------------------------------------------- Πλέον δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο η σειρά των partitions. Παλαιότερα ο lilo και τα BIOSes δεν μπορούσαν να εκκινήσουν λειτουργικό σύστημα που βρισκόταν σε partition μετά τον 1024 κύλινδρο. Σε αυτήν την περίπτωση έπρεπε να βάλεις το Linux κάτω από τον 1024 κύλινδρο, ή να φτιάξεις στην αρχή του δίσκου ένα μικρό partition, mounted στο /boot, στο οποίο να περιέχεται ο πυρήνας, το System.map και το initrd. Το πρόβλημα αυτό όμως λύθηκε με το LBA32 addressing, οπότε πλέον τα βάζεις όπως θες χωρίς κανένα περιορισμό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.