Προς το περιεχόμενο

Αστοχία κυλίνδρου

Jethro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα !

Το λοιπόν,

Έχω σφάλμα σε WV με κινητήρα BFQ 1.6cc.

Μου έβγαζε αστοχία κυλίνδρου 2, άλλαξα μπουζοκαλώδιο καθώς και τον πολλαπλασιαστή (Γιατί ήταν σπασμένος ) αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται.

Μπουζί είχα αλλάξει πριν λίγους μήνες...οπότε να πώ την αλήθεια δεν το άλλαξα, μου φαίνεται και απίθανο να είναι αυτό.

Σε τί άλλο μπορεί να οφείλεται ;

Αν ήταν αισθητήρας Λάμδα ή EGR ή φλατζα κλπ δεν θα ήταν καθολικό το πρόβλημα; ούτε θερμοκρασίες ανεβάζω.

Σας έχει τύχει τίποτα παρόμοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την αστοχία κυλίνδρου που την είδες, σκαναρες το αυτοκίνητο, αν ναι τι κωδικό λάθους βγάζει?

P0302 Cylinder 2 Misfire Detected με OBD. Κανει και σαν τρακτερ το αυτοκινητο

Λοιπόν το Misfire είναι ελλιπής καύση, αυτό μπορεί να προέρχεται από πολλά, αν είσαι σίγουρος για το μπουζί, θα πρέπει να το βάλεις και να δεις την κατάσταση του, αν δεν φταίει πράγματι το μπουζί ή ο πολλαπλασιαστης και το μπουζί δεν έχει το χρώμα που πρεπει τότε το πράγμα περιπλέκεται και το αυτοκίνητο θέλει καθαρισμό βαλδιδων, το λιγότερο, από εκεί και πέρα αν βγει καπάκι θα δεις ακριβώς τι ειναι.

• Like 1

Αν ειναι βαλβιδες δεν θα μου εβγαζε misfire γενικοτερο;

Το P συνηθως δεν ειναι ηλεκτρικο προβλημα;

Λοιπόν το Misfire είναι ελλιπής καύση, αυτό μπορεί να προέρχεται από πολλά, αν είσαι σίγουρος για το μπουζί, θα πρέπει να το βάλεις και να δεις την κατάσταση του, αν δεν φταίει πράγματι το μπουζί ή ο πολλαπλασιαστης και το μπουζί δεν έχει το χρώμα που πρεπει τότε το πράγμα περιπλέκεται και το αυτοκίνητο θέλει καθαρισμό βαλδιδων, το λιγότερο, από εκεί και πέρα αν βγει καπάκι θα δεις ακριβώς τι ειναι.

Σου εξήγησα τι μπορεί να παίζει, θέλει έλεγχο.

Αν ειναι θεμα βαλβιδας...ποσο το κομμωτήριο περίπου πάει ενδεικτικά απο εμπειρία ;

Αρχικά υπάρχει ένας αφρό της Amsoil που μπορείς να ρίξεις μέσα από την εισαγωγή αέρα και να σπάσει την καρβουνιλα στις βαλβίδες, αν αυτό δεν πετύχει τότε πας για άνοιγμα, εγω το εκανα εντος εγγυησης, αναφορές όμως λένε για πάνω από 600-700 ευρώ

Κάνε ένα καλό, και σκάτζαρε τόσο τον πολλαπλασιαστή όσο και το μπουζί απο κάποιον άλλον κύλινδρο, και ξαναπαίξε με το OBD να δεις αν συνεχίζει το σφάλμα στον 2ο.

Είχα ματώσει κάποτε για 2 μέρες να ψάχνομαι τι σκατά ήταν και σε μένα, γιατί έβγαζα το μπουζί, το κράταγα (με την ακίδα να κοιτάει ουρανό) και οπτικά φαινότανε τζάμι. Έλα που όμως η πορσελάνη λίγο πάνω απο την ακίδα είχε σπάσει περιμετρικά (εκεί που κάνει λαιμό), και όταν η ακίδα κοίταζε κάτω έπεφτε ο δακτύλιος της πορσελάνης πάνω στην ακίδα και εγκλώβιζε τον σπινθήρα του μπουζί.

Το λοιπόν κάτι παίζει με μπουζοκαλωδιο και μπουζί στον κυλινδρο 2.

Υπο κάποια γωνία πιάνει και δουλεύει....

Προβληματικό μπουζοκαλωδιο ή μπουζί (καινούργιο μπουζοκαλωδιο χαλασμένο μου δώσανε; ήταν και Bosch τρομάρα τους).

Σκέφτομαι να αλλάξω όλα τα μπουζί και ένα καινούργιο σετ μπουζοκαλωδια.

Ένα 40 όλα κλαιν.

Τουλάχιστον επιβεβαιωσα ότι δεν είναι θέμα εσωτερικά του κινητήρα.

(που τα έχουν χωσει τα μπουζί οι Γερμανοί;; βλέπω σε βιδεο στα αμερικανικά αυτοκίνητα μέχρι και άσχετος από το γιουτουμπ αλλάζει φλατζα που είναι όλα εύκολα προσβάσιμα.)

Εισαι σίγουρος οτι το αυτοκίνητο σου εχει μπουζοκαλωδια?

Ναι...8 βαλβιδος, 4κυλινδρος.

Με πολλαπλασιαστη κεντρικο με 4 plugs.

4 μπουζοκαλωδια.

Και μιας και ειναι 4κυλινδρος ενας να φαει κολλημα -25% στην αποδοση, σαν αγροτικο κανει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...