Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα να αλλάξω το κινητό μου το Moto G 1ης γενιάς με ένα άλλο ίδιο αλλά δεύτερης - τρίτης γενιάς. Βρήκα από μια αγγελία (όχι από εδώ μέσα) το κινητό που με ενδιαφέρει, στην τιμή που με ενδιαφέρει (και με συμφέρει). 
Η δοσοληψία θα γίνει μέσω αντικαταβολής από Γενική Ταχυδρομική (οπότε ο πωλητής θα αναγκαστεί να δώσει αριθμό τραπέζης για την παραλαβή των χρημάτων). 
Ωστόσο στην ερώτηση μου εαν υπάρχει απόδειξη η κουτί πήρα την απάντηση ότι το κινητό ήταν δώρο, ήταν καινούριο ωστόσο λόγω δώρου απόδειξη δεν υπάρχει και το κουτί πετάχτηκε.

Μερικές ερωτήσεις :
α. Πως εξασφαλίζομαι ότι δεν θα βρεθώ με κάποιο κλεμμένο κινητό ή πως μπορώ να ψάξω το κινητό μου να δώ εαν είναι κλεμμένο ή καθαρό?
β. Αν τελικώς το κινητό είναι κλεμμένο, υπάρχει περίπτωση να με εντοπίσουν και να βρω το μπελά μου χωρίς να φταίω και πως καλύπτω νομικά τον ...ο μου σε αυτήν την περίπτωση?
γ. Αν το κινητό είναι καθαρό, πως γίνεται να έχω εγγύηση χωρίς απόδειξη?

Υ.Γ Η κοπέλα που απάντησε στην αγγελία μου φάνηκε εξαιρετικά φιλική και πραγματικά είχε μια φωνή που ενέπνεε εμπιστοσύνη ότι όντως ήταν τα πράγματα όπως τα έλεγε (σε αντίθεση με το παρελθόν σε αγγελία για εξάρτημα υπολογιστή που μου είχε απαντήσει φωνή ανατολικού μπλοκ)

• Like 2
Δημοσ.

Αποφάσισα να αλλάξω το κινητό μου το Moto G 1ης γενιάς με ένα άλλο ίδιο αλλά δεύτερης - τρίτης γενιάς. Βρήκα από μια αγγελία (όχι από εδώ μέσα) το κινητό που με ενδιαφέρει, στην τιμή που με ενδιαφέρει (και με συμφέρει). 

Η δοσοληψία θα γίνει μέσω αντικαταβολής από Γενική Ταχυδρομική (οπότε ο πωλητής θα αναγκαστεί να δώσει αριθμό τραπέζης για την παραλαβή των χρημάτων). 

Ωστόσο στην ερώτηση μου εαν υπάρχει απόδειξη η κουτί πήρα την απάντηση ότι το κινητό ήταν δώρο, ήταν καινούριο ωστόσο λόγω δώρου απόδειξη δεν υπάρχει και το κουτί πετάχτηκε.

Μερικές ερωτήσεις :

α. Πως εξασφαλίζομαι ότι δεν θα βρεθώ με κάποιο κλεμμένο κινητό ή πως μπορώ να ψάξω το κινητό μου να δώ εαν είναι κλεμμένο ή καθαρό?

β. Αν τελικώς το κινητό είναι κλεμμένο, υπάρχει περίπτωση να με εντοπίσουν και να βρω το μπελά μου χωρίς να φταίω και πως καλύπτω νομικά τον ...ο μου σε αυτήν την περίπτωση?

γ. Αν το κινητό είναι καθαρό, πως γίνεται να έχω εγγύηση χωρίς απόδειξη?

Υ.Γ Η κοπέλα που απάντησε στην αγγελία μου φάνηκε εξαιρετικά φιλική και πραγματικά είχε μια φωνή που ενέπνεε εμπιστοσύνη ότι όντως ήταν τα πράγματα όπως τα έλεγε (σε αντίθεση με το παρελθόν σε αγγελία για εξάρτημα υπολογιστή που μου είχε απαντήσει φωνή ανατολικού μπλοκ)

https://www.youtube.com/watch?v=LaTgUONu7KA

εάν πάρεις iphone μεγάλη προσοχή από που το αγοράζεις 

εάν είναι icloud blocked - θα χρειαστείς την original αποδείξει αγοράς 
Δημοσ.

Κατ αρχας με αντικαταβολή δεν δινει τραπεζικο λογαριασμό, δευτερον μπορει να σου στειλει απο χαλασμένο μεχρι πετρες.

Μονο ενας τροπος σε διασφαλίζει χερι με χερι

Δημοσ.

Για χέρι με χέρι με χωρίζουν 300+ km, δεν γίνεται αν και είναι ότι το καλύτερο.

Για αντικαταβολή στην Γενική ταχυδρομική δίνεις υποχρεωτικά λογαριασμό τραπέζης Alpha bank και σου βάζουν τα χρήματα αυτοί μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή του δέματος από τον παραλήπτη.

Το moto g το παλιό μου το πούλησα από εδώ μέσα με αντικαταβολή. Παρέλαβε σήμερα και σε 5 ημέρες θα πληρωθώ. Και η Γενική κρατάει αρχείο. Να φανταστείς είχαν την καρτέλα μου και τον αριθμό που πρέπει να γίνει η κατάθεση του ποσού, από μια άλλη φορά που είχα πουλήσει αντικαταβολή πριν 2 χρόνια.

Τώρα αν σου βάλει πέτρες το ανοίγεις εκεί μπροστά στο courier και νομίζω έχεις το δικαίωμα να το αρνηθείς..(δεν είμαι σίγουρος).

Δημοσ.

Οι courier πλέον δεν δέχονται έλεγχο πριν την παραλαβή. Κάποτε το έκαναν, ορισμένες μόνο εταιρείες και φυσικά κατόπιν εντολής του αποστολέα. Πλέον δε το δέχονται διότι τους δημιουργούν προβλήματα.

Γενικά μιλώντας, η αντικαταβολή παρέχει ακριβώς την ίδια ασφάλεια όση και η κατάθεση του ποσού προκαταβολικά σε λογαριασμό: καμία απολύτως.

:)

Ο μόνος λίίίγο πιο ασφαλής τρόπος, όπως αναφέρθηκε, είναι με συνάντηση.

Δημοσ.

Για αντικαταβολή στην Γενική ταχυδρομική δίνεις υποχρεωτικά λογαριασμό τραπέζης Alpha bank και σου βάζουν τα χρήματα αυτοί μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες από την παραλαβή του δέματος από τον παραλήπτη.

Το moto g το παλιό μου το πούλησα από εδώ μέσα με αντικαταβολή. Παρέλαβε σήμερα και σε 5 ημέρες θα πληρωθώ. Και η Γενική κρατάει αρχείο. Να φανταστείς είχαν την καρτέλα μου και τον αριθμό που πρέπει να γίνει η κατάθεση του ποσού, από μια άλλη φορά που είχα πουλήσει αντικαταβολή πριν 2 χρόνια.

Τώρα αν σου βάλει πέτρες το ανοίγεις εκεί μπροστά στο courier και νομίζω έχεις το δικαίωμα να το αρνηθείς..(δεν είμαι σίγουρος).

Αμα δεν γινεται πας για αλλα.

Δημοσ.

Ακόμα και αν πάω για άλλο μτχ κινητό από εδώ τριγύρω για χέρι-χέρι, πως προφυλάσσομαι από πιθανώς κλεμμένο κινητό (έκανα τις σχετικές ερωτήσεις στην αρχή του post)?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ακομα και που δινει στην γενικη ταχυδρομικη λογαριασμο ο παραληπτης(εσυ στην προκειμενη περιπτωση) δεν προκειτα ποτε παρεις απο την γενικη ταχυδρομικη το λογαρισμο μιας και ειναι προσωπικα δεδομενα , ακομα και να τους πεις οτι ξες μου εστειλε πετρες θα ειναι παρανομο να σου δωσουν λογαριασμο οποτε παλι δεν εισαι καλυμενος 

Δημοσ.

Ναι αλλά τότε αν βρεθώ μπλεγμένος, τότε υποθέτω ότι μπορώ μέσω Αστυνομίας να εντοπίσω τον λογαριασμό και τον κάτοχο του.

Επίσης αν υποθέσουμε ότι είναι κλεμμένο, μπορούν να με εντοπίσουν μέσω του κινητού που θα το έχω κάνει factory reset ?

Δημοσ.

Επίσης αν υποθέσουμε ότι είναι κλεμμένο, μπορούν να με εντοπίσουν μέσω του κινητού που θα το έχω κάνει factory reset ?

Αγχώνεσαι πολύ. Πάρε τηλ. την αντιπροσωπεία της μοτορόλα και ρώτησε τους αν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο ή κάτι σχετικό.

Στα android είναι λίγο κουκουρούκου η κατάσταση με εφαρμογές στυλ find my iphone. Κοινώς, κάνεις ό,τι θέλεις (στην χειρότερη με ρουτάρισμα)

• Like 1
Δημοσ.

όχι, πλέον δεν κάνεις ότι θέλεις

Αγχώνεσαι πολύ. Πάρε τηλ. την αντιπροσωπεία της μοτορόλα και ρώτησε τους αν είναι δηλωμένο ως κλεμμένο ή κάτι σχετικό.

Στα android είναι λίγο κουκουρούκου η κατάσταση με εφαρμογές στυλ find my iphone. Κοινώς, κάνεις ό,τι θέλεις (στην χειρότερη με ρουτάρισμα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...