Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα παιδια,

Εστησα εχθες ενα μηχανημα με εναν i7-6700k και μια 212evo. Δυστυχως μεσα σε ολα ξεχασα να παραγγειλω καινουργια thermal paste οποτε χρησιμοποιησα λιγη που ειχε μεινει στο σωληνακι που ηρθε με την 212, η οποια αγοραστηκε χροντρικα 1.5 χρονο πριν. 

Ανοιγοντας το pc παρατηρω κακιστες θερμοκρασιες. 85c χωρις κανενα oc με στοκ ολα. Ανοιγω το κουτι (την ωρα που ετρεχε στρες τεστ) και ακουμπαω την 212, η αποια ειναι παγος. Τι εχει παιχτει? Φταιει που εβαλα παλια paste? Μηπως δεν εχει πατησει καλα?

Δημοσ.

Ή δεν έβαλες την σωστή πάστα (θέλει λίγο στο κέντρο του επεξεργαστή όσο δύο κόκοι ρυζιού) ή δεν έκατσε καλά η ψύκτρα.

Δημοσ.

Κομπλε εβαλα την παστα. Για την ακριβεια το σωληνακι ειχε αρκετο για 2 εφαρμογες. Αφου ειδα οτι ειχα τετοια temps την εβγαλα,  (η εφαρμογη φαινοταν κομπλε) ξαναεβαλα παστα και την ξανακουμπωσα μηπως δεν πατησε καλα την πρωτη φορα. Καμια αλλαγη.

Δημοσ.

Μερικες φορες οταν η παστα ειναι παλια και εχει μπει αερας στο σωληναριο,ξεραινεται και αν βγαλεις την ψυκτρα να δεις τι γινεται,φαινεται αυτο το φαινομενο,γιατι δεν απλωνει στην ραχη του cpu αλλα μενει στο κεντρο. Σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι αχρηστη απλα.Θελεις καινουργια αν ισχυει αυτο και σε σενα. Μια υποθεση επειδη μου εχει συμβει.

Ανοιγοντας το pc παρατηρω κακιστες θερμοκρασιες. 85c χωρις κανενα oc με στοκ ολα. Ανοιγω το κουτι (την ωρα που ετρεχε στρες τεστ) και ακουμπαω την 212, η αποια ειναι παγος. Τι εχει παιχτει? Φταιει που εβαλα παλια paste? Μηπως δεν εχει πατησει καλα?

Αχα! Ειχες 85 με stress test, ε πες ετσι. Ποιο stress test ?

• Like 1
Δημοσ.

Μερικες φορες οταν η παστα ειναι παλια και εχει μπει αερας στο σωληναριο,ξεραινεται και αν βγαλεις την ψυκτρα να δεις τι γινεται,φαινεται αυτο το φαινομενο,γιατι δεν απλωνει στην ραχη του cpu αλλα μενει στο κεντρο. Σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι αχρηστη απλα.Θελεις καινουργια αν ισχυει αυτο και σε σενα. Μια υποθεση επειδη μου εχει συμβει.

Αχα! Ειχες 85 με stress test, ε πες ετσι. Ποιο stress test ?

intel burn test. Ναι με στρες τεστ αλλα 85c με 212evo και 0 overclock? Εδω βλεπω πολυ χειροτερες ψυκτρες και δεν ξεπερνουν 75-80c. 

Δημοσ.

intel burn test. Ναι με στρες τεστ αλλα 85c με 212evo και 0 overclock? Εδω βλεπω πολυ χειροτερες ψυκτρες και δεν ξεπερνουν 75-80c. 

Ναι οι θερμοκρασιες ειναι απαραδεκτες, εχεις δικιο,ειδικα με το intel burn test που ειναι καλο τεστ αλλα οχι το πιο εντονο. Κοιταξες αυτο που ανεφερα?

Δημοσ.

Ε καλά με στρες τεστ? Πως δεν το είδα? Λογικό μου ακούγεται να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες. Σε στρες τεστ πάντα δείχνει παραπάνω. Στα παιχνίδια δες θερμοκρασίες. Με μια καλύτερη πάστα (arctic mx-4) μια μικρή βελτίωση θα τη δεις.

Δημοσ.

Ναι οι θερμοκρασιες ειναι απαραδεκτες, εχεις δικιο,ειδικα με το intel burn test που ειναι καλο τεστ αλλα οχι το πιο εντονο. Κοιταξες αυτο που ανεφερα?

Ευχαριστω για την συμβουλη. Οπως ειπα το σωληνακι ειχε αρκετο paste για 2 εφαρμογες. Βλεποντας την δραματικη κατασταση την πρωτη φορα εβγαλα την ψυκτρα και η παστα φαινοταν κομπλε. Ειχε απλωθει σε ολο τον επεξεργαστη. Το μονο που παρατηρησα ηταν οτι ηταν αρκετα πιο πηχτη απο την mx-4 που χρησιμοποιω εδω και χρονια. Απλα δεν ξερω αν ειναι διαφορετικη η συνθεση που χρησιμοποιει η coolermaster στις παστες της.

Ε καλά με στρες τεστ? Πως δεν το είδα? Λογικό μου ακούγεται να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες. Σε στρες τεστ πάντα δείχνει παραπάνω. Στα παιχνίδια δες θερμοκρασίες. Με μια καλύτερη πάστα (arctic mx-4) μια μικρή βελτίωση θα τη δεις.

Ναι οκαυ φυσικα, αλλα 85c για αυτη τη ψυκτρα σε μη κλοκαρισμενο cpu το θεωρω απαραδεκτο. Στο προηγουμενο pc η ιδια ψυκτρα μου κραταγε τον fx6300 που ειναι γνωστος φουρνος, σε πολυ νορμαλ θερμοκρασιες και με o.c. στα 4.2ghz. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΛΙΣ: Κατεβασα cpu-z να δω μηπως καμια απο τις ρυθμισεις της mobo πειραζει το voltage και τρεχοντας το burn test το core voltage χτυπαει 1.360 σε καποιες φασεις και δεν πεφτει συχνα κατω απο 1.340. Απο οσο ξερω αυτες οι τιμες ειναι για oc 4.7-4.8ghz στον συγκεκριμενο cpu ο οποιος μαμα πρεπει να τρεχει στα 1.2κατι αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΛΙΣ: Κατεβασα cpu-z να δω μηπως καμια απο τις ρυθμισεις της mobo πειραζει το voltage και τρεχοντας το burn test το core voltage χτυπαει 1.360 σε καποιες φασεις και δεν πεφτει συχνα κατω απο 1.340. Απο οσο ξερω αυτες οι τιμες ειναι για oc 4.7-4.8ghz στον συγκεκριμενο cpu ο οποιος μαμα πρεπει να τρεχει στα 1.2κατι αν δεν κανω λαθος.

Κανε ενα bios update και δες τι λεει στο bios ισως εχεις ελαττωματικο cpu. Στο bios αν λεει τρελλες,βαλτο manually στο 1.2V και δες αν το δεχεται.Μετα ξαναλαεγξε τις θερμοκρασιες και τρεξε και ενα intel burn test η prime95 να δουμε.

Δημοσ.

Mπαινω bios και χωνω core voltage 1.325. Του χωνω και Multiplier x45. Τωρα τρεχει burn test στο very high στα 4.5ghz καρφωμενο και με θερμοκρασιες max 83oc. Πηδαει συνεχεια ομως μεταξυ 60-80. Πριν τα πειραξω ηταν ολα στο auto. Λετε να μου εκανε κανα oc απο μονη της η μητρικη με τιμες οτι ναναι?

Mπαινω και στο site της asus και εχει βγαλει νεο bios πριν κατι μερες (2/9/16). Να το βαλω λετε?

(Υ.γ περασε με το oc το burn test στο very high)

Δημοσ.

Mπαινω bios και χωνω core voltage 1.325. Του χωνω και Multiplier x45. Τωρα τρεχει burn test στο very high στα 4.5ghz καρφωμενο και με θερμοκρασιες max 83oc. Πηδαει συνεχεια ομως μεταξυ 60-80. Πριν τα πειραξω ηταν ολα στο auto. Λετε να μου εκανε κανα oc απο μονη της η μητρικη με τιμες οτι ναναι?

Mπαινω και στο site της asus και εχει βγαλει νεο bios πριν κατι μερες (2/9/16). Να το βαλω λετε?

(Υ.γ περασε με το oc το burn test στο very high)

Βαλε το νεο bios και μπες μεσα να δεις τι τιμες εχεις,αν δεν ειναι οι σωστες,βαλτες εσυ manually. Αν βαλεις 1.20 που ειναι το σωστο σε στοκ κατασταση ,τι κανει?

Δημοσ.

Στο bios οι τιμες ειναι στο auto οποτε δεν μπορω να δω που τις εχει απο μονο του. Το εβαλα manually στα 1.325 και 4.5 ghz και εχω maΧ temps 83c και περναει ολα τα τεστ κανονικα. Υποθετω πως αν βαλω manually 1.280 για ρευμα, που ειναι κοντα στο στοκ θα εχω ακομα καλυτερες θερμοκρασιες. Φαινεται η mobo προσπαθει να κανει αυτοματα oc στον cpu επειδη ειναι Κ. Απο οτι παρατηρησα με ολα στο auto σε στρες κατασταση, η mobo δινει 1.360 ρευμα και 4.2ghz συχνοτητα. Τωρα το κλειδωσα στα 1.325 αλλα δυστυχως μενει ολη την ωρα εκει. Δεν πεφτει δηλαδη οταν ειναι σε idle επειδη το εχω κλειδωσει εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...