mclein Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Πρόσφατα υπήρξε ένα θεματάκι υγείας και προσπάθησα να το λύσω μέσω ταμείου (τεβε) αλλά ευτυχώς διαθέτω ιδιωτική ασφάλεια και όλα καλά ! Επειδή μεγαλώνουμε και για όσο μένουμε ελλάδα δεν τα βλέπω κ πολυ αισιοδοξα τα μηνύματα σχετικά & με το συνταξιοδοτικό,υπάρχει κάποιος που τρέχει σχετικό πρόγραμμα ή που γνωρίζει ή που να είναι agent ; Το μεσημέρι είχα τηλεφωνικά ραντεβού με εκπροσώπους των Πειραιώς & Εθνικής αλλά τα προγράμματα που μου πρότειναν δεν με πείθουν λόγω διάρκειας & κόστους. Ανέφεραν φυσικά οτι υπάρχουν 15ετή αλλά οι υπογραφές πέφτουν πολύ δύσκολα σε τόσο μικρής διάρκειας. δεδομένα : α) θέλω να πληρώνω μεγάλυτερο ή ίσο ποσό των 400€ / μήνα. β) θέλω πρόγραμμα 10 ή 15 ετών, μετά βίας 20ετές. γ) η αποπληρωμή δεν με ενοχλεί να γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις όμως δε θέλω να είναι αφομοίωση της τότε κατάστασης μιας και το θεωρώ "ρισκαδόρικο". ευχαριστώ για το χρόνο σας
Apoll Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Πρόσφατα υπήρξε ένα θεματάκι υγείας και προσπάθησα να το λύσω μέσω ταμείου (τεβε) αλλά ευτυχώς διαθέτω ιδιωτική ασφάλεια και όλα καλά ! Επειδή μεγαλώνουμε και για όσο μένουμε ελλάδα δεν τα βλέπω κ πολυ αισιοδοξα τα μηνύματα σχετικά & με το συνταξιοδοτικό,υπάρχει κάποιος που τρέχει σχετικό πρόγραμμα ή που γνωρίζει ή που να είναι agent ; Το μεσημέρι είχα τηλεφωνικά ραντεβού με εκπροσώπους των Πειραιώς & Εθνικής αλλά τα προγράμματα που μου πρότειναν δεν με πείθουν λόγω διάρκειας & κόστους. Ανέφεραν φυσικά οτι υπάρχουν 15ετή αλλά οι υπογραφές πέφτουν πολύ δύσκολα σε τόσο μικρής διάρκειας. δεδομένα : α) θέλω να πληρώνω μεγάλυτερο ή ίσο ποσό των 400€ / μήνα. β) θέλω πρόγραμμα 10 ή 15 ετών, μετά βίας 20ετές. γ) η αποπληρωμή δεν με ενοχλεί να γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις όμως δε θέλω να είναι αφομοίωση της τότε κατάστασης μιας και το θεωρώ "ρισκαδόρικο". ευχαριστώ για το χρόνο σας Όλα τα συνταξιοδοτικά έχουν ρίσκο. Δεν υπάρχει ούτε ένα το οποίο να μην έχει, και ποτέ δεν ξέρεις σε τί επενδύουν, πόσα λεφτά θα πάρεις πίσω, τί έξοδα θα σου χρεώσουν αυτοί στο τέλος, αν πάρεις annuity θα σου κόψουν και από εκεί, την χασούρα λόγο πληθωρισμού κ.α. Καλύτερα να τα βάλεις ως χρυσό κάτω από το μαξιλάρι. 3
Fubar.gr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Προσωπικά το θεωρώ επίφοβο. Όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό δέν θα μπορεί ουτε το κράτος να δίνει συντάξεις, πόσο μάλλον μια ιδιωτική εταιρεία. 2
stelios18120 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Βάζει στην άκρη κάθε μήνα αυτά τα 400€ και μην τα πειραζεις.να κάνεις σαν να μην υπάρχουν Και όταν περάσουν τα 20 χρονια έχεις το ποσό όλο ακέραιο χωρίς φόβο και πάθος Ούτε να έχεις νταβατζη πανω απο το κεφάλι σου,ουτε αβεβαιότητα τι θα σ δώσουν μετά τα 20 χρόνια ούτε τιποτα. Εχεις όλο το ποσό ακέραιο και το έχεις να γλεντησεις τα γηρατειά σου. 2
mclein Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Βάζει στην άκρη κάθε μήνα αυτά τα 400€ και μην τα πειραζεις.να κάνεις σαν να μην υπάρχουν σε ποια ακρη ομως ; σε ελληνική, σε ευρωπαϊκή ή αλλης χωρας τραπεζα ; Όλα τα συνταξιοδοτικά έχουν ρίσκο. Δεν υπάρχει ούτε ένα το οποίο να μην έχει, και ποτέ δεν ξέρεις σε τί επενδύουν, πόσα λεφτά θα πάρεις πίσω, τί έξοδα θα σου χρεώσουν αυτοί στο τέλος, αν πάρεις annuity θα σου κόψουν και από εκεί, την χασούρα λόγο πληθωρισμού κ.α. Καλύτερα να τα βάλεις ως χρυσό κάτω από το μαξιλάρι. είναι λιγο επιφοβο εδω στην ελλαδα να μαζευεις τουβλα στο μαξιλαρι. και ομολογω οτι μου μοιαζει λιγο κατοχικο συνδρομο χωρις βεβαιως να μπορω να εκφερω αποψη τεκμηριωμενη.
Apoll Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 σε ποια ακρη ομως ; σε ελληνική, σε ευρωπαϊκή ή αλλης χωρας τραπεζα ; είναι λιγο επιφοβο εδω στην ελλαδα να μαζευεις τουβλα στο μαξιλαρι. και ομολογω οτι μου μοιαζει λιγο κατοχικο συνδρομο χωρις βεβαιως να μπορω να εκφερω αποψη τεκμηριωμενη. Όλες οι χώρες είναι έτσι. Ακόμα και στην Αγγλία πλέον ο κόσμος χάνει από τα συνταξιοδοτικά. Πληρώνουν όλοι τις χρυσές συντάξεις όσον τις πήραν την περίοδο 1995-2008 1
idomeneas7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 είναι λιγο επιφοβο εδω στην ελλαδα να μαζευεις τουβλα στο μαξιλαρι. Με τη δουλειά που κανεις αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα. 1
mclein Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Με τη δουλειά που κανεις αυτό δεν θα έπρεπε να είναι πρόβλημα. μεγαλο προβλημα οταν εχεις ιδεα πως ανοιγουν οι ασφαλειες που τοποθετεις. αυτος που αγνοει τους κινδυνους δεν εχει προβλημα.
zio10 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τους δίνω 400€ το μήνα για 20 χρόνια και να περιμένω να δω τι θα πάρω στο τέλος! 1
idomeneas7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Σε αυτή την περίπτωση να κάνεις έναν αποταμιευτικο λογαριασμο. Για σούπερ φόβο μπορείς να τα μαζευεις σε εξοπλισμό της δουλειάς σου και 1-2 φορές το χρόνο να πηγαίνεις ταξιδακι εξωτερικό να τα καταθετεις εκεί. Τανταα! 1
iordanis77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Πρόσφατα υπήρξε ένα θεματάκι υγείας και προσπάθησα να το λύσω μέσω ταμείου (τεβε) αλλά ευτυχώς διαθέτω ιδιωτική ασφάλεια και όλα καλά ! Επειδή μεγαλώνουμε και για όσο μένουμε ελλάδα δεν τα βλέπω κ πολυ αισιοδοξα τα μηνύματα σχετικά & με το συνταξιοδοτικό,υπάρχει κάποιος που τρέχει σχετικό πρόγραμμα ή που γνωρίζει ή που να είναι agent ; Το μεσημέρι είχα τηλεφωνικά ραντεβού με εκπροσώπους των Πειραιώς & Εθνικής αλλά τα προγράμματα που μου πρότειναν δεν με πείθουν λόγω διάρκειας & κόστους. Ανέφεραν φυσικά οτι υπάρχουν 15ετή αλλά οι υπογραφές πέφτουν πολύ δύσκολα σε τόσο μικρής διάρκειας. δεδομένα : α) θέλω να πληρώνω μεγάλυτερο ή ίσο ποσό των 400€ / μήνα. β) θέλω πρόγραμμα 10 ή 15 ετών, μετά βίας 20ετές. Σε 10ετες προγραμμα με 400/μηνα θα εχεις δωσει 48χιλ. Μετα τι ακριβως συνταξη περιμενεις να παρεις και για πόσα χρονια? Όλα τα συνταξιοδοτικά έχουν ρίσκο. Δεν υπάρχει ούτε ένα το οποίο να μην έχει, και ποτέ δεν ξέρεις σε τί επενδύουν, πόσα λεφτά θα πάρεις πίσω, τί έξοδα θα σου χρεώσουν αυτοί στο τέλος, αν πάρεις annuity θα σου κόψουν και από εκεί, την χασούρα λόγο πληθωρισμού κ.α. Καλύτερα να τα βάλεις ως χρυσό κάτω από το μαξιλάρι. Υπαρχουν τα προγραμματα του ρισκου που λες, υπαρχουν και αυτα με εγγυημενη αποδοση. Τα εξοδα που σου χρεωνουν αυτοι ειναι προκαθορισμενα. Αυτα που θα σε χρεωσει το κρατος(φοροι, αλληλεγγυες κλπ) δεν ειναι. Ο πληθωρισμος εντος ευρω οπως ξερεις ειναι πολυ περιορισμενος. Δεν ειναι καλη ιδεα να τα βαλει ως χρυσο κατω απο το μαξιλαρι του. Αφενος μπορει να πεσει θυμα ληστειας, αφετερου ο χρυσος μπορει να χασει, οπως εγινε πριν μερικα χρονια. Προσωπικά το θεωρώ επίφοβο. Όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό δέν θα μπορεί ουτε το κράτος να δίνει συντάξεις, πόσο μάλλον μια ιδιωτική εταιρεία. H ιδιωτικη εταιρια ειναι πιο αξιοπιστη απο το κρατος. Κι αν δε σε καλύπτει η ελληνικη εταιρια, υπαρχουν και οι ξενες.
mclein Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Σε 10ετες προγραμμα με 400/μηνα θα εχεις δωσει 48χιλ. Μετα τι ακριβως συνταξη περιμενεις να παρεις και για πόσα χρονια? δεν περιμενω τιποτα γιατι ειμαι παντελως ανιδεος απο το θεμα. αυτη τη στιγμη πληρωνω το ποσο αυτο ελαφρως αυξημενο (480€/μηνα) για το τεβε και αναρωτιεμαι ποσο βλαμμενος ειμαι ή αν ειμαι γενικά.
iordanis77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 μεγαλο προβλημα οταν εχεις ιδεα πως ανοιγουν οι ασφαλειες που τοποθετεις. αυτος που αγνοει τους κινδυνους δεν εχει προβλημα. Για ασφαλεια μιλαμε ή για επενδυση? Κινδυνους εχουν τα επιθετικα προγραμματα που συνδεονται με χρηματιστηρια, αμοιβαια και παρομοια. Ο φιλος μας δε ψαχνει κατι τετοιο. δεν περιμενω τιποτα γιατι ειμαι παντελως ανιδεος απο το θεμα. αυτη τη στιγμη πληρωνω το ποσο αυτο ελαφρως αυξημενο (480€/μηνα) για το τεβε και αναρωτιεμαι ποσο βλαμμενος ειμαι ή αν ειμαι γενικά. Χα χα, εισαι οπως ειμαστε ολοι μας... το τεβε το πληρωνεις υποχρεωτικα. Εκτος αν το πληρωνεις ενω δε δουλευεις. Με 10ετες-15ετες προγραμμα παντως μη περιμενεις και πολλα.
mclein Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Χα χα, εισαι οπως ειμαστε ολοι μας... το τεβε το πληρωνεις υποχρεωτικα. Εκτος αν το πληρωνεις ενω δε δουλευεις. Με 10ετες-15ετες προγραμμα παντως μη περιμενεις και πολλα. το πληρωνω υποχρεωτικα αλλα μπορει να μην το πληρωνω συντομα. με 10ετες προγραμμα και περιπου 600~700€/μηνα δε θα ελεγα πως ακουσα ασχημα νουμερα. (ουτε και με τα 450€ που αναζητησα για αρχη ηταν πολυ ασχημα)
iordanis77 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) το πληρωνω υποχρεωτικα αλλα μπορει να μην το πληρωνω συντομα. με 10ετες προγραμμα και περιπου 600~700€/μηνα δε θα ελεγα πως ακουσα ασχημα νουμερα. (ουτε και με τα 450€ που αναζητησα για αρχη ηταν πολυ ασχημα) Κι εγω, τωρα που ειμαι ανεργος δε πληρωνω τιποτα... Απ οτι ξερω τα επενδυτικα προγραμματα θελουν πανω απο 10-15 χρονια για να σου φερουν κερδος. Καλα, 700€ το μηνα θες να δινεις?? η πρωτη παρατηρηση ειναι οτι ακουγεσαι πολυ φραγγατος, η δευτερη οτι στο σημερινο κλιμα κρισης και αβεβαιοτητας μηπως ειναι επικινδυνο να δινεις τοσα λεφτα? Αν πχ. γινει το κραχ και παμε στη δραχμη εχεις καταστραφει. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2016 από iordanis77
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα