Προς το περιεχόμενο

PlayStation 4 Pro, η νέα κονσόλα της Sony για την 4Κ εποχή κυκλοφορεί 10 Νοεμβρίου με τιμή €399

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω οι pc users είναι πιο δεκτικοί στο extra περιεχόμενο.

δε νομίζω ότι υφίσταται αυτό που λες

στα pc απαιτείς και παίρνεις  χαμηλότερη τιμή από τις κονσόλες day one και φυσικά δε πληρώνεις συνδρομή σε κανένα steam για να σε αφήνει να παίζεις online, ούτε και η ίδια η ms δε τόλμησε να ζητήσει σε χρήστες pc να πληρώνουν για να παίζουν online έστω και δικούς της crossplatform τίτλους (βλέπε killer instict pc όπου μια χαρά μπορώ και να παίξω online με κάποιον από xbox χωρίς όμως εγώ να πληρώνω συνδρομή) 

οπότε από πού και ως πού να δέχονται τα dlc; βέβαια στα pc από παλιά υπήρχαν expansions και οτιδήποτε είναι expansion (όπως το season pass του witcher 3 ας πούμε) φυσικά και το πληρώνουμε και ας το βαφτίζουν dlc/season pass 

τώρα δεν ξέρω αν έχεις στο μυαλό σου έξτρα περιεχόμενο σαν αυτό υπάρχει στο lol ας πούμε ή το ότι σε διάφορα mmo πληρώνονται και συνδρομές και οι προσθήκες και διάφορα εξτραδάκια από δω κι από κει.. 

για αυτό δε ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία παικτών, είμαι περισσότερο με τη λογική του παλιού παίκτη κονσολών που ακόμα παίζω με αυτή τη λογική, απλά εδώ και χρόνια θέλω καλύτερα γραφικά και γενικότερες δυνατότητες πέρα από το να παίζω παιχνίδια 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παρόλο που κράζω τις κονσόλες, το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στο pc gaming (αρκετοί προλαλήσαντες το ανέφεραν πιο πάνω) είναι ότι δεν παίρνεις τα ανάλογα γι αυτά που δίνεις και μεγάλη ευθύνη γι αυτό έχουν οι κουφάλες οι devs που θέλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο uniformity ανάμεσα στις πλατφόρμες, αλλά και όσο το δυνατόν φθηνότερο development (με κύριο θύμα το pc). Μια λύση σ αυτό είναι να φτιάξεις μια καλή βάση (mobo, cpu και psu-το storage δεν το βάζω γιατί πάντα θα είναι subject to change ακόμα και στις κονσόλες) και ανά 2 ή 3 χρόνια να αναβαθμίζεις τη gpu (η οποία καλό θα είναι να είναι πάντα mid range tier) με βάση το χρυσό (για μένα) κανόνα του +50-70% raw perfomance στα games της εποχής της κάρτας που αντικαθιστάς. Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν i5 ή i7 από sandy bridge και μετά, πιστεύω δεν χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα όσον αφορά τη βάση.

Ωστόσο αυτό που οι περισσότεροι δείχνετε να μην έχετε καταλάβει είναι ότι οι microsoft και sony δεν περιμένουν να βγάλουν λεφτά απ τις κονσόλες, αφού τις περισσότερες φορές τις δίνουν στο κόστος (το γνωστό τυράκι), αλλά από τα games κυρίως και δευτερευόντως από τις υπηρεσίες και τα overpriced περιφερειακά. Εκεί είναι που στη πραγματικότητα οι κονσολάκηδες τα ακουμπάνε κανονικά.  Επομένως είναι πολύ άδικο να παίρνεται τις τιμές των κονσολών και να συγκρίνετε με ένα midrange pc. Όταν όμως τελειώνει η εποχή μιας κονσόλας και έρχεται η ώρα του ταμείου, ειδικά για εκείνους που αγόρασαν πάνω από 15 games συνειδητοποιείτε ότι σε σχέση με τις διαφορές στα κόστη των games στο pc (Steam-GOG sales, κλειδάδικα και πειρατικά-ναι κύριοι δεν αγοράζω πριν δοκιμάσω) έχετε πληρώσει άλλες δύο καινούργιες κονσόλες. Και σκεφτείτε πόσοι από εσάς αγοράσατε remasters (ΞΑΝΑαγοράσατε δηλαδή το παιχνίδι έστω και στο 1/3 της αρχικής τιμής) για να διώξετε τη παλιά κονσόλα αλλά να έχετε το ίδιο παιχνίδι στην current gen κονσόλα. Επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν συγκρίνετε τις τιμές στις 2 πλατφόρμες και το επιχείρημα «ναι, αλλά για τα games τα δίνεις λίγα-λίγα» είναι απλώς αστείο. 

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι συγκρινεται κονσολες με pc. Την κονσολα την επιλεγεις γιατι θελεις να βαλεις το δισκακι και να παιξεις χωρις να σε νοιαζουν drivers, ασυμβατοτητες κλπ. Το pc καλως ή κακως θελει περισσοτερο ψαξιμο και καποιοι που δεν τους πειραζει αυτο το επιλεγουν και αν εχουν και δυνατο συστημα εχουν και την καλυτερη εκδοση. Απλως περασανε οι εποχες που βλεπαμε far cry 1,crysis 1,doom 3, half life 2 στο pc και που για μενα δικαιολογουσαν να εχεις ενα κορυφαιο συστημα.

Στα του ps4pro νομιζω πως η προσεγγιση της sony ειναι λαθος. Δεν υπηρχε ιδιαιτερος λογος να το βγαλει καθως το ps4 πηγαινε εξαιρετικα σε πωλησεις και μολις βγει το scorpio με τα φημολογουμενα χαρακτηριστικα μαλλον θα εχει θεμα. Εκτος αν δεν μπορουσε οικονομικα να ακολουθησει την ms.

• Like 1

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι συγκρινεται κονσολες με pc. Την κονσολα την επιλεγεις γιατι θελεις να βαλεις το δισκακι και να παιξεις χωρις να σε νοιαζουν drivers, ασυμβατοτητες κλπ. Το pc καλως ή κακως θελει περισσοτερο ψαξιμο και καποιοι που δεν τους πειραζει αυτο το επιλεγουν και αν εχουν και δυνατο συστημα εχουν και την καλυτερη εκδοση. 

το pc πλέον είναι εξίσου απλό, κατεβάζεις steam αγοράζεις το παιχνίδι κατεβαίνει μόνο του,αναβαθμίζεται μόνο του σώζει τη πρόοδο σου σου στο cloud βάζεις και παίζεις σε preset settings και τελείωσες , τα χειριστήρια είναι όλα plug n play ειδικά αν πας μέσω της "επίσημης όδου" της ms 

μια φορά θα μπεις να κατεβάσεις driver για gpu και από κει και πέρα αν θες αναβαθμίζεται μόνος του

ούτε μπαζοβγάζεις δισκάκια, ούτε καν χρειάζεται να έχεις δισκάκια (να βγεις από το σπίτι σου να αγοράσεις). με μια κάρτα και μια γρήγορη σύνδεση στο internet καθάρισες 

το πόσο πολύπλοκο θες να το κάνεις εσύ είναι δικό σου βίτσιο, συνηθίζεται πχ με το που βάλεις ένα παιχνίδι να τρως κάνα μισάωρο να παίζεις με settings να χαμε να λέγαμε, αλλά μπορείς να μη κάνεις και τίποτα από όλα αυτά και απλά να παίξεις 

• Like 2

ΠΩΣ ξερεις οτι το u4 δεν το σηκωνει η 6970?

Κατάλαβα, είσαι πανάσχετος από (μικρο)αρχιτεκτονικές και τι διαφορές έχουν μεταξύ τους.

Μορφώσου πρώτα και μετά έλα με τον κηδεμόνα σου! :)

Το θέμα είναι ότι πιο πολύ ασχολούνται οι κονσολάδες με FPS/αναλύσεις κλπ πλέον παρά οι PC-άδες..

Σωστά, φαίνεται και στα threads των παιχνιδιών αυτό... not really!

Δειλά δειλά ναι αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο pc ξεσαλωσαν! Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω οι pc users είναι πιο δεκτικοί στο extra περιεχόμενο.

Πόσο κοστίζει ένα DLC διαστημόπλοιο στο Star Citizen είπαμε;

Στα threads των παιχνιδιών τουλάχιστον στα pc μιλάνε για παιχνίδια έστω και αν η συζήτηση τις πρώτες μέρες ειδικά γυρίζει γύρω από το τεχνικό κομμάτι.

Στων κονσολων κάθονται και τις μετράνε και ειδικά για τις παλιότερες που έσπαγαν υπάρχουν γιγάντια threads με χιλιάδες απαντήσεις που πρακτικά ασχολούνται με τη πειρατεία

Στα threads των παιχνιδιών τουλάχιστον στα pc μιλάνε για παιχνίδια έστω και αν η συζήτηση τις πρώτες μέρες ειδικά γυρίζει γύρω από το τεχνικό κομμάτι.

Στων κονσολων κάθονται και τις μετράνε και ειδικά για τις παλιότερες που έσπαγαν υπάρχουν γιγάντια threads με χιλιάδες απαντήσεις που πρακτικά ασχολούνται με τη πειρατεία

Θες να σου θυμίσω πόσοι μετακόμισαν από το PCMR thread του Dark Souls III στο αντίστοιχο consolethread; Γιατί άραγε;

Όσο για την πειρατεία, είναι 0% σε PS4/XB1. Όταν θα πιάσει αντίστοιχο ποσοστό το PC (ούτε με το Denuvo δεν έχει γίνει ακόμα), το συζητάμε.

Και στο pc δεν υπάρχει πλέον πρακτικά (έκτος αν θες να περιμένεις 6-12 μήνες στη πολύ καλύτερη για να γλιτώσεις 30-50€), άσε που δεν είμαι και βέβαιος ότι υπήρχε και στο βαθμό που τη παρουσίαζαν μερικοί αλλιώς γιατί έχουμε διαρκώς τόσες κυκλοφορίες σε αυτό και τα τελευταία μάλιστα χρόνια έχουμε και σειρές που μέχρι πρόσφατα ήταν "κάστρα" των κονσολων.

Δε νομιζω οτι έχει υπάρξει καλύτερη εποχή από τη τωρινή σε πληρότητα τίτλων για το pc

Ήδη από τη περασμένη γενιά δε το μετάνιωσα που σταμάτησα να παίζω και έβαλα στην άκρη τις κονσόλες μου, γιατί δεν ένιωθα ότι έχανα αρκετά exclusives και σε αυτή τη γενιά το νιώθω ακόμα λιγότερο ειδικά αν συνεχίσουν να μου έρχονται παιχνίδια από Xbox (περιμένω τώρα το gow 4)

Εντάξει δε θα παίξω το τελευταίο uncharted και είναι κρίμα, αλλά από την άλλη δεν είναι και αρκετό να επενδύσω σε επιπλέον μηχάνημα

Τι γιατί βρήκανε? Για να τα παίρνουν χοντρά οι εταιρίες κατασκευής τους! Τι ερώτηση είναι αυτή? Τα κινητά ας πούμε γιατί αναβαθμίζονται κάθε τρείς και λίγο? Επειδή μας ενδιαφέρει η λίγο καλύτερη cpu και gpu τους? Για το κέρδος των εταιριών φυσικά,καπιταλισμός φίλε!

Kαι για να τα παιρνουν χοντρα οι εταιριες κατασκευης τους, καποιος τα αγοραζει. Αυτος που τα αγοραζει ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για καλυτερα γραφικα και επιδοσεις, αλλιως ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕ!! Αρα, οι κονσολαδες ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για γραφικα και fps, αρα το να μου λες δεν ενδιαφερονται ειναι εκτος τοπου και χρονου. Τοσο απλα.

Οκ να μιλησω επι προσωπικού τοτε σαν gamer.

Εχω ολες τις παλαιες και τις 2 σημερινες κονσολες, οπως και gaming pc.

Ο λογος ειναι οτι λογο του χόμπυ δεν θελω να χασω ενα καλο παιχνιδι επειδη δεν κυκλοφορεί σε ενα συστημα. Κοινως οι αποκλειστικοτητες.

Σαφως και σε ενα multiplatform θα προτιμησω την καλυτερη/φθηνοτερη εκδοση. Αλλα το να παθιαστω με ενα brand λες και εχω μετοχες το βρισκω ανουσιο.

Παμε παλαιοτερα: Το Resident Evil 4 το επαιξα 1η φορα σε PS2. Σε Gamecube ηταν σαφως ανωτερο. Τι σημαινει αυτο; Οτι πρεπει να μανουριασω και να μην χαρω το παιχνιδι;

Η σειρα Mass Effect ειναι μια απο τις αγαπημενες μου. Το 1ο στο Xbox 360 ειχε 20 fps συχνα, τρελούς χρονους loading μεσα σε ασανσερ και textures που καναν 5 δευτερολεπτα μετα την γεωμετρια να φορτωσουν. Μεσα απο 3 παιχνιδια ομως με ταξιδεψε. Κατα την γνωμη σου δεν θα επρεπε να το παιξω;

Ναι εχω την πολυτελεια να συντηρω το χομπυ μου και να εχω επιλογη. Αλλα δεν θα κουνησω ποτε το δαχτυλο στον αλλον που για τους λογους του εχει ενα format, να του πω πχ "πως αντεχεις να παιζεις το Witcher εκει;"

Αυτη ειναι η μεγαλη διαφωνια μου με την κατασταση που παει να διαμορφωθει στις κονσολες.

Ακομα περισσοτερο (και θα βοηθησουν και μερικα unoptimised παιχνιδια στην παλαιοτερη κονσολα) αντι ο κοσμος να βλεπει το δασος (ελλειψη προτοτυπιας, dlc, αρπαχτες και αλλα πολλα που εχουν αναφερθει και εδω) θα αναλώνεται παλι στο ποιος την εχει μεγαλυτερη και σε ποιον, το μετριο, γεματο dlc, free roaming grinding unoptimised παιχνιδι παει με 10 fps καλύτερα.

Μας εχουν μαθει αντι να ζηταμε ποιοτητα να ξιφομαχουμε για τα καθρεφτακια και τις χαντρες.

Μα σου ειπα ηδη, ουτε μενα με ενδιαφερουν τα fps και λοιπα συμπραγκαλα. Δεν ημουν εγω που το ξεκινησε, τραβα στις πρωτες σελιδες και διαβασε τα ποστ. Αλλα οταν ερχετε ο Χ και ο Ψ τεχνολογικα αναλφαβητος και λεει ανακριβειες, εγω απλως τον διορθωνω.  Δεν χρειαζεται να με ενδιαφερουν τα fps και οι αναλυσεις για να διορθωσω καποιον οταν λεει ανακριβειες, ουτε επειδη τον διορθωσα σημαινει οτι με ενδιαφερουν τα fps και οι αναλυσεις. Απλα ηρθα να διορθωσω τις ανακριβειες που ειπωθηκαν , that's all. 

Αμα απολαμβανεις παιχνιδια σε 20 fps και low γραφικα, be my guest, σου ευχομαι ολοψυχα να χαιρεισαι κα ιαν το απολαμβανεις και δεν θα σου πω κουβεντα. Οταν ομως ερθεις να μου πεις οτι παιζεις με τις ιδιες επιδοσεις με ενα PC των 1500 ευρω, τοτε θα  σου πω οτι εισαι λαθος. 

@logistoulis

Δεν είπα ότι η PC πειρατεία έχει το ίδιο ποσοστό με τα 90s/2000s. Σαφώς έχει πέσει, αλλά όχι στο 0%.

Θυμίσου πόσοι προφέσορες (της κακιάς ώρας) μας λέγανε ότι οι τωρινές κονσόλες θα σπάσουν στο πι και φι λόγω x86... που είναι τώρα όλοι αυτοί; Δεν τους βλέπω ιδιαίτερα λαλίστατους.

Όσο για τα multiplatform που πλέον βγαίνουν περισσότερα σε PC, θα πρέπει να καταλάβετε κάτι: πλέον το development cost έχει ανέβει στα ουράνια λόγω production values, οπότε κοιτάνε να πάρουν λεφτά από παντού. Δεν το κάνουν γιατί αγαπάνε το PC gaming.

Να είσαι σίγουρος ότι αν τα κινητά/tablets σήκωναν π.χ. το GTAV, θα το έβγαζαν ΚΑΙ εκεί. Ποιός δεν θα ήθελε να εκμεταλλευτεί μια τεράστια εγκατεστημένη βάση;

Παλαιότερα (εποχές PS2 άντε και PS3) τα παιχνίδια κόστιζαν πολύ λιγότερο στην ανάπτυξή τους, γι' αυτό και βλέπαμε περισσότερα exclusives και λιγότερα multiplatform. Τα αυξημένα production values ευθύνονται και για τα delays και DLC/microtransactions μεταξύ άλλων.

Αυτό το πράγμα με τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις για καλύτερα γραφικά να ξέρετε ότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμο. Γι' αυτό βλέπουμε πολλούς devs να το γυρνάνε σε indies και κλείσιμο/συγχωνεύσεις studios. Δεν θέλετε να μάθετε τι πίεση επικρατεί στην AAA βιομηχανία, ειδικά στο crunch time.

Το online ναι μεν είναι free σε PC, αλλά αφενός το community είναι μικρότερο σε σχέση με τις κονσόλες στα γνωστά παιχνίδια (CoD, BF κλπ.) με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητα του matchmaking, αφετέρου υπάρχουν MP games που είναι broken για μήνες (βλ. Gears of War remaster). Τα hacks που βάζουν διάφοροι έξυπνοι ας μην τα αναφέρω καλύτερα. Καλό το δωρεάν, αρκεί να δουλεύει όπως πρέπει. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το Wii U που πολλοί το σνομπάρουν.

• Like 1

Κατάλαβα, είσαι πανάσχετος από (μικρο)αρχιτεκτονικές και τι διαφορές έχουν μεταξύ τους.

Μορφώσου πρώτα και μετά έλα με τον κηδεμόνα σου! :)

Ακριβως, εισαι πανασχετος, σε ρωταω κατι απλο, και δεν ξερεις να απαντησεις. Μεταξεταστεος, τα λεμε απτου χρονου

Τράβα παίξε με τα κβαντικά κουβαδάκια σου σε άλλη παραλία άσχετε.

Ακόμα περιμένω να μου αναλύσεις τις διαφορές VLIW vs GCN... έχεις γράψει ποτέ μισή γραμμή κώδικα στην ζωή σου; Αμφιβάλλω.

Θες να σου θυμίσω πόσοι μετακόμισαν από το PCMR thread του Dark Souls III στο αντίστοιχο consolethread; Γιατί άραγε;

Όσο για την πειρατεία, είναι 0% σε PS4/XB1. Όταν θα πιάσει αντίστοιχο ποσοστό το PC (ούτε με το Denuvo δεν έχει γίνει ακόμα), το συζητάμε.

Το PC παντως, ακομα και με την πειρατεια, εχει περισσοτερα εσοδα απο το console gaming...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...