Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 401
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ωραία περίμενε να το δούμε τότε, εκτιμήσεις κάνεις εσύ εκτιμήσεις κάνω κι εγώ

Αν είναι να περπατήσει ποτέ το vr θα περίμενα να υπάρχει ενδιαφέρον και για υλοποιήσεις όπως το oculus, αλλά ούτε κι εκεί το βλέπω να περπατάει

"Με τα νέα δεδομένα, το Oculus Rift θα κοστίζει 699 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 20 Σεπτεμβρίου 2016". 

Δημοσ.

Με τη λογική ότι θες πάνω απο 1.5Κ για καλό pc, τότε με τις κονσόλες των 300-400€ επίσης νομίζεις ότι παίζεις όταν βγάζεις τα μάτια σου με τα σαπακια

Δε διαφωνώ ότι το 1.5Κ καλό είναι να δοθεί κι εγώ τόσα και παραπάνω δίνω (έστω και τμηματικά με επιμέρους αναβαθμίσεις, μαζεμένα έχω να δώσω πολλά χρόνια), αλλά δε συγκρίνεται το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση

Δεν πάει δηλαδή ότι για να παίζεις σαν κονσόλα θες 1.5 χιλιάρικο, για να παίζεις σαν κονσόλα θες πολύ λιγότερα και με το 1.5 παίζεις πολυυυυ καλύτερα.

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις, νομίζω ότι το υποστηρίζεις αυτό

Δεν διαφωνουμε επι τους ουσιας ,με  τη μονη διαφορα  οτι δεν παιζεις σαπακια στο ps4 διοτι υπαρχει και  ο παραγοντας του optimization .Παιζεις  σαπακια σε επιπεδο γραφικων αν  συγκριθει με ενα pc poy kanei 1500 +.

Για αυτο και μιλησα για pc gamers me κατωτερα  pc που νομιζουν πως παιζουν λες και εμεις δεν περασαμε απο το pc gaming και δεν ξερουμε  οτι με 500 και 700 επι της ουσιας παιζεις τα @@ σου σε σχεση με το τι μπορει να δωσει η πλατφορμα που εισαι .

Στα υπολοιπα συμφωνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνουμε επι τους ουσιας ,με  τη μονη διαφορα  οτι δεν παιζεις σαπακια στο ps4 διοτι υπαρχει και  ο παραγοντας του optimization .Παιζεις  σαπακια σε επιπεδο γραφικων αν  συγκριθει με ενα pc poy kanei 1500 +.

Για αυτο και μιλησα για pc gamers me κατωτερα  pc που νομιζουν πως παιζουν λες και εμεις δεν περασαμε απο το pc gaming και δεν ξερουμε  οτι με 500 και 700 επι της ουσιας παιζεις τα @@ σου σε σχεση με το τι μπορει να δωσει η πλατφορμα που εισαι .

Στα υπολοιπα συμφωνουμε.

Αυτό! Και για να παρηγορηθείς λες εντάξει παίζω σαν τις κονσόλες και παίρνω και τα παιχνίδια φτηνότερα κλπ κλπ. Ενώ κοιτάζεις βιντεάκια και διαβάζεις reviews σε μηχανήματα που δεν έχουν καμία σχέση με το δικό σου και ζηλεύεις... :)

• Like 2
Δημοσ.

για να γίνει αυτό σε PC πρέπει να βγει μια κάρτα που δεν υπάρχει ακόμα

είναι φανταστικό μακάρι να έχω τα χρήματα όταν βγει 

αλλα δεν έχω καν 4k TV αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα
Δημοσ.

για να γίνει αυτό σε PC πρέπει να βγει μια κάρτα που δεν υπάρχει ακόμα

είναι φανταστικό μακάρι να έχω τα χρήματα όταν βγει 

αλλα δεν έχω καν 4k TV αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα

Πουλάς τα dvd και το τσίμπησες! :-D

Δημοσ.

Αυτα που γραφεις δεν εχουν λογικη.

Τι pc ηθελες το 2006 που βγηκε το ps3 για να παιξεις 1080p 60fps?

Tι pc ηθελες το 2013 για 4k 30fps?

Τι pc θες τωρα για 4k 60 fps?

Και μιλαμε απλα για σχεση hardware-τιμης,ουτε καν για το αν υπηρχαν τοτε 1080 τηλεορασεις και τωρα 4κ αντιστοιχα.

Γι αυτό έλεγα πριν ότι καλύτερα ας έκαναν υπομονή ~1,5 χρόνο.

Συνολικά βιάστηκαν πολύ να βγάλουν κονσόλα και τώρα όσο περνάει ο καιρός πάνε σχεδόν κατά διαόλου.

Αντί να πάει σωστά στην πορεία όλο βλέπουμε ότι υπάρχουν θέματα ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. 

Αν έκαναν υπομονή τότε:

• Αντί για το 2006 ας έβγαζε το 2008 το PS3 που είχαμε τις 8800GTS και μια χαρά έπαιζες 1080p 60fps
  • Αντί για το 2013 ας έβγαζε το 2015 το PS4 και άνετα θα μπορούσε 4Κ 30fps
  • Για τώρα 4Κ 60fps ας μην έβγαζε η Sony το "PS4 Pro" για 4Κ upscaled που είναι ανούσιο και ας έκανε λίγο υπομονή να βγάλει το PS5 με 4K 60fps + αυτή τη φορά να υποστηρίξει 4Κ Blu-Ray
Δημοσ.

Με τη λογική ότι θες πάνω απο 1.5Κ για καλό pc, τότε με τις κονσόλες των 300-400€ επίσης νομίζεις ότι παίζεις όταν βγάζεις τα μάτια σου με τα σαπακια

Δε διαφωνώ ότι το 1.5Κ καλό είναι να δοθεί κι εγώ τόσα και παραπάνω δίνω (έστω και τμηματικά με επιμέρους αναβαθμίσεις, μαζεμένα έχω να δώσω πολλά χρόνια), αλλά δε συγκρίνεται το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση

Δεν πάει δηλαδή ότι για να παίζεις σαν κονσόλα θες 1.5 χιλιάρικο, για να παίζεις σαν κονσόλα θες πολύ λιγότερα και με το 1.5 παίζεις πολυυυυ καλύτερα.

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις, νομίζω ότι το υποστηρίζεις αυτό

Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα.

Όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Καταρχάς δεν κάνω vs με την έννοια πιο είναι καλύτερο. Το κάθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του συμπεριλαμβανομένων των γραφικών, της ευκολίας, των τιμών, των παιχνιδιών, αξεσουάρ, κλπ.

Το κακό είναι ότι στο PC τα γραφικά είναι απλά λίγο καλύτερα. Μία σκιά εκεί, λίγο AA παραπάνω, κλπ και γενικότερα ίδιου τύπου γραφικά που σε κάποιες λεπτομέρειες το PC δείχνει καλύτερο.

Κάποιος θα πει ναι, αλλά στο PC μπορείς να παίξεις 4K όπου τα γραφικά είναι καλύτερα.

Η ανάλυση από μόνης της δεν έχει να λέει τίποτα. Η ανάλυση σε αναλογία με το μέγεθος της οθόνης/TV είναι η ουσία.

Για παράδειγμα η ανάλυση 1920x1080 σε ~24" είναι πάρα πολύ καλή για αναπαραγωγή ταινιών και παιχνιδιών. Στις 48" για το ίδιο αποτέλεσμα εικόνας θες ανάλυση 4K δηλαδή 3840x2160. Με λίγα λόγια το 4K σε τόσο μεγάλη επιφάνεια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο είναι μια βασική ανάλυση όπως έχουμε συνηθίσει. Ιδιαίτερο είναι τόσο μεγάλες επιφάνειες όπως οι απλές HD TV να έχουν ανάλυση 1920x1080.

Η εικόνα που βλέπει κάποιος στην κονσόλα, σε σχέση με την εικόνα που βλέπει κάποιος σε ένα PC με μία κάρτα γραφικών της τάξης των 500€ όπως η GTX 1070, είναι υπέρ της κονσόλας έχοντας βάλει στην εξίσωση την τιμή, αλλά και τα αντικειμενικά κριτήρια των τεχνικών προδιαγραφών που έχει ένα τέτοιο PC σε σχέση με την κονσόλα.

Κανονικά η διαφορά στα γραφικά έπρεπε να ήταν ίση με Playstation 2 σε Playstation 3 τουλάχιστον με βάση τα παραπάνω.

Σκεφτείτε το μερικοί ψύχραιμα. Σε γενικές γραμμές τα γραφικά δυστυχώς είναι παρόμοια. Πόσες φορές επειδή παίζω στον καναπέ παιχνίδια στο PC πολλοί φίλοι νομίζουν ότι είναι Playstation 4. Ναι αν κάτσει και το ψειρίσει ίσως το καταλάβει, αλλά η διαφορά των τεχνικών χαρακτηριστικών δεν είναι μεγέθους ψείρας.

Και εκεί κολλάει πως ότι πληρώνεις δεν παίρνεις! 

Μερικά παραδείγματα παρακάτω.

(Μόνο και μόνο που υπάρχουν συγκριτικά Video βάζοντας δίπλα δίπλα για να δούμε κάποια διαφορά αρκεί. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να βάλουμε δίπλα δίπλα τα Video για να δούμε κάποια διαφορά, έπρεπε να φαίνεται από χιλιόμετρα όπως φαίνεται η διαφορά από PS2 σε PS3. Η διαφορά ας πούμε PS3 και PS4 είναι σχετικά μικρή στην εικόνα. Ίδιου τύπου γραφικά με λίγο παραπάνω σκιές, AA, ένα δέντρο παραπάνω, κλπ).

Tomb Raider

Αν και άνιση η σύγκριση επειδή στο Playstation 4 είναι επανασχεδιασμένο το μοντέλο της Lara. Βέβαια δεν είμαστε δικαστήριο, κοιτάμε το τελικό αποτέλεσμα, ας ήταν επανασχεδιασμένο και στο PC. Πέρα από αυτό όμως, ας δούμε τα υπόλοιπα και όχι το πρόσωπο της.

Σιγά τις διαφορές. Και μιλάμε για ένα απαιτητικό τίτλο στον κόσμο των PCs.

Doom

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών που λέω παραπάνω. Έβλεπα το Video και κούναγα το κεφάλι μου. Ναι φαίνεται η σκιά λίγο καλύτερη στο PC.

GTA V

Βλέπουμε τα καλώδια του ρεύματος κάνοντας zoom σε αυτά. Η βροχή λίγο παρακάτω φαίνεται μάλιστα καλύτερα στο PS4. Στο PC έχεις λίγο καλύτερο Distance Scaling...

Witcher 3

Ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια στο PC που συγκρίνουμε τις τελευταίες κάρτες γραφικών. Πλάκα κάνουμε;

Ο χαρακτηρισμός "σαπάκια" για την εικόνα των κονσολών είναι άστοχος...

• Like 8

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...