Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τεράστιο πρόβλημα!

Ανοίγω τον υπολογιστή μου, μόλις περνάει από το βήμα του bios του λογότυπου της μητρικής και τα σχετικά και πάει να ξεκινήσει η διαδικασία loading για τα windows 7 γίνεται restart στο σύστημα! Συμβαίνει συνεχώς! Κοίταξα τα bios μήπως πειράχτηκε καμιά ρύθμιση στο boot priority και στους σκληρούς αλλά όλα ήταν όπως πρέπει να είναι....  δεν διορθώνεται με τίποτα το πρόβλημα. Το restart συμβαίνει άμεσα και δεν προλαβαίνει να εμφανιστεί καν η μπάρα φόρτωσης των windows.

Έχω 2 σκληρούς, ο ένας με τα windows 7 που σε αυτό γίνεται και το κανονικό boot και ο άλλος που περιλαμβάνει διάφορα αρχεία αποθηκευμένα.

Τι μπορεί να συμβαίνει? Πρόβλημα των windows να μην φορτώνουν ή πρόβλημα στον σκληρό?

ΥΓ: Να είναι καλά το dvd-rw που έχω με κάτι ξεχασμένα linux mint 13..... έβαλα το dvd στον υπολογιστή και μπήκα να δω τι γίνεται από το compatible mode. Μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία και των 2 σκληρών δίσκων μου, μπόρεσα και έσωσα δύο εργασίες που είχα αφήσει και την μετέφερα στο στικάκι, μπήκα τώρα στο internet και έκανα τις ρυθμίσεις γλώσσας για να μην γράφω με greeklish. Πραγματικά με έσωσε σε μεγάλο βαθμό από πολλούς πονοκεφάλους το cdακι των linux mint!

Περιμένω γνώμες, λέτε να πρέπει να κάνω format ή να αλλάξω σκληρό?

Αργότερα θα ξαναδοκιμάσω να μπω από το σκληρό να δω τι συμβαίνει γιατί είναι περίεργο που έχω πρόσβαση στον σκληρό από τα linux με το cd εγκατάστασης.

Δημοσ.

Μετά από ταλαιπωρία τελικά πέρασα τα windows 7 ξανά. Το εν λόγω cd εγκατάστασης των win7 που έχω δεν μπουτάρει ποτέ παρόλο που το ρυθμίζω από τα bios, παρά μόνο ξεκινάει την εγκατάσταση αν είσαι μέσα από περιβάλλον windows, οπότε αναγκάστηκα και έβαλα μια άλλη άκυρη έκδοση ώστε να μπω μέσα από τα windows και να εγκαταστήσω από εκεί τα κανονικά win7 που θέλω......

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε αυτό το σφάλμα.

Τι λογισμικό λέτε να χρησιμοποιήσω για τον έλεγχο του σκληρού: Hard disk sentinel ?

Δημοσ.

Από την περιγραφή του του προβλήματος, φαίνεται αλλαγή στο sata mode στο bios.

Κοίτα μήπως ενεργοποιήθηκε η επιλογή ahci 

Δημοσ.

Δεν είδα κάτι πειραγμένο στα bios. Έλεγξα εκεί που αναφέρει για τους δίσκους που γίνονται boot. Ο σωστός δίσκος ήταν επιλεγμένος.

Αυτή η επιλογή που λες δεν ξέρω που βρίσκεται θα τα κοιτάξω όλα.

Δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ πάντως αυτό με τα restart, ακόμα και boot από τον άλλον δίσκο να πάει να κάνει μου εμφανίζει κάτι μηνύματα σε περιβάλλον dos από έναν ξεχασμένο grub από linux του παλαιού δίσκου, οπότε αν έχουνε αλλάξει τα settings το καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Σε πολλά bios να ξέρεις πως πρέπει από το boot priorities να κάνει disable όλα εκτός από εκεί που θες να κάνεις boot αλλιώς γίνεται αυτό που περιγράφεις πιο πάνω , με εξωτερικό dvd rom δοκίμασες να δεις εαν κάνει εγκατάσταση κανονικά ; Βρες και σβήσε το win.old φάκελο

http://www.sevenforums.com/tutorials/19151-windows-old-folder-delete.html

που βρίσκεται η παλιά εγκατάσταση εαν έχεις πάρει πρώτα back up τα αρχεία σου :eek:

Δημοσ.

Το win.old το είχα σβησμένο, θα το σβήσω και τώρα.

Γενικώς πραγματοποιούνται κανονικά τα boot από όλα τα dvd μου, το συγκεκριμένο βέβαια που είχα από τα win7 δεν έκανε και δεν γνωρίζω γιατί.

Edit: Έβαλα το HD Sentinel. Στον κανονικό σκληρό μου λέει άριστη υγεία και επίδοση 100% και τα δύο, στον παλαιό σκληρό που τον έχω απλά για αποθήκευση διαφόρων αρχείων λέει επίδοση 100% και υγεία 44% (ικανοποιητική).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...