anonymouscy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Έχω παραλάβει ένα μεταχειρισμένο HP mini 110, με εγκατεστημένα win7 starter εργαστασιακά. Στην προσπάθεια μου να κάνω format, πατώντας το κουμπί F11 στο άνοιγμα του υπολογιστή μου βγάζει "Windows failed to start" και συγκεκριμένα σφάλμα "0xc0000225" για το αρχείο "\Boot\BCD" . Κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα και έκανα τα εξής: - Πατώντας f8 άνοιξα το System Recovery Menu και το Command Prompt ακολούθως. - Στην συνέχεια έδωσα την εντολή bootrec /rebuildbcd όπου μου έβγαλε το εξής μύνημα: Scanning all disks for Windows installations. Please wait, since this may take a while... Successfully scanned Windows installations. Total identified Windows installations: 0 The operation completed successfully. - Μετά έδωσα με τη σειρά τις ακόλουθες εντολές: bcdedit /export c:\bcdbackup attrib c:\boot\bcd -h -r -s ren c:\boot\bcd bcd.old και τέλος επανάλαβα την αρχική εντολή bootrec /rebuildbcd όπου μου εμφάνισε το προηγούμενο μήνυμα διαφοροποιημένο όπως έπρεπε. Scanning all disks for Windows installations. Please wait, since this may take a while... Successfully scanned Windows installations. Total identified Windows installations: 1 [1] D:\Windows Add installation to boot list? Yes<Y>/No<N>/All<A>: Παρ' όλα αυτά κάνοντας επανεκκίνηση το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Τις οδηγίες τις βρήκα στη σελίδα: http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/ht/rebuild-bcd-store-windows.htm Τι άλλο μπορώ να κάνω, δεδομένου ότι δεν έχω στην κατοχή μου recovery disk; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2016 από anonymouscy
lefteris03 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Και εγώ φίλε έχω το ίδιο λαπτοπάκι της HP, όταν κάνω φορμάτ βάζω το στικάκι με το iso στη θύρα και πατάω f9 για να ξεκινήσει η διαδικασία. Αν πατήσεις Esc θα σε βγάλει στο startup menu.
anonymouscy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση. Πού βρήκες το iso αρχείο;
lefteris03 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Από την MS, δες αυτόν τον οδηγό https://www.pcsteps.gr/1545-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-office-iso-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-microsoft/ Πληροφοριακά... αν δεν έχεις το κλειδί κάπου γραμμένο, θα το βρεις από κάτω αλλά κολλημένο από την μέσα πλευρά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξεις τη βάση για να το δεις.
anonymouscy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ, ήδη ξεκίνησα τη διαδικασία! Το μόνο που δεν κατάλαβα, εάν θέλω στα ελληνικά τα windows μου και εφόσον τα win7 starter δεν έχουν ελληνικά, εγώ πρέπει να κατεβάσω το win7 pro και το προγραμματάκι μετά θα το κάνει μετατροπή σε άλλη έκδοση windows ή απλά κατεβάζω κανονικά τα win7 starter και το μετατρέπει σε ελληνική έκδοση;
lefteris03 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ, ήδη ξεκίνησα τη διαδικασία! Το μόνο που δεν κατάλαβα, εάν θέλω στα ελληνικά τα windows μου και εφόσον τα win7 starter δεν έχουν ελληνικά, εγώ πρέπει να κατεβάσω το win7 pro και το προγραμματάκι μετά θα το κάνει μετατροπή σε άλλη έκδοση windows ή απλά κατεβάζω κανονικά τα win7 starter και το μετατρέπει σε ελληνική έκδοση; Κατέβασε τα starter στα Αγγλικά και μπορείς να αλλάξεις γλώσσα εύκολα, δες άλλο οδηγό... δοκιμασμένο https://www.pcsteps.gr/12416-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows-7/
anonymouscy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Έκανα την εγκατάσταση των καινούργιων windows. Το ίδιο πρόβλημα με το F11 εξακολουθεί να υπάρχει. Επίσης, για να κάνω back up μου λέει να βάλω εξωτερικό δίσκο. Γιατί δεν μπορεί να κάνει back up στον ίδιο σκληρό δίσκο; Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2016 από anonymouscy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα