Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρες στο φόρουμ.

Σήμερα με ειδοποίησαν πως ο υπολογιστής που έχουμε πήρε φωτιά ενώ χρησιμοποιούνταν.. όταν λέω φωτιά έβγαλε καπνούς στο τροφοδοτικό μόνο και μάλλον όχι φλόγα από ότι μου είπαν. Δεν έχω δει ακόμη το μηχάνημα από κοντά έχει τύχει σε άλλον; πάμε για αλλαγή τροφοδοτικόυ; η έκανε μεγαλύτερη ζημιά; είναι ένας υπολογιστής της hp έτοιμος και δεν έχει ανοιχτεί ποτέ.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν ήταν της πλάκας το τροφοδοτικό, ίσως πήρε μαζί του και το υπόλοιπο μηχάνημα. Αν ήταν λίγο πιο σοβαρό, ίσως το υπόλοιπο σύστημα να έχει σωθεί!

Τα έτοιμα έχουν τις περισσότερες φορές, σκάρτα τροφοδοτικά.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήταν της πλάκας το τροφοδοτικό, ίσως πήρε μαζί του και το υπόλοιπο μηχάνημα. Αν ήταν λίγο πιο σοβαρό, ίσως το υπόλοιπο σύστημα να έχει σωθεί!

Κατάλαβα πως μπορώ να καταλάβω τι έχει παιχτεί όταν τον δω από κοντά εκτός από καψίματα σε πλακέτες; να πάρω τροφοδοτικό νέο να το βάλω πάνω του και να το τσεκάρω έτσι μόνο;

Δημοσ.

Κατάλαβα πως μπορώ να καταλάβω τι έχει παιχτεί όταν τον δω από κοντά εκτός από καψίματα σε πλακέτες; να πάρω τροφοδοτικό νέο να το βάλω πάνω του και να το τσεκάρω έτσι μόνο;

Ναι, αλλά ρίξε και μια ματιά στο υπόλοιπο σύστημα

Τι μάρκα ήταν το καμμένο?

Δημοσ.

Οι γνωστοί κατασκευαστες (hp, lenovo, dell ktl) δεν βάζουν σκάρτα τροφοδοτικο...

Κατι turbox, innovator ktl ειναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο....

Τωρα αν το μηχανημα δεν εχει ανοιχτει για καθαρισμο για 5-6 χρονια και εχει μαζεψει βρυα, λειχίνες, αραχνες και κατσαρίδες λογικό δεν είναι να σκασει καποια στιγμή το τροφοδοτικο??

• Like 6
Δημοσ.

Οι γνωστοί κατασκευαστες (hp, lenovo, dell ktl) δεν βάζουν σκάρτα τροφοδοτικο...

Κατι turbox, innovator ktl ειναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο....

Τωρα αν το μηχανημα δεν εχει ανοιχτει για καθαρισμο για 5-6 χρονια και εχει μαζεψει βρυα, λειχίνες, αραχνες και κατσαρίδες λογικό δεν είναι να σκασει καποια στιγμή το τροφοδοτικο??

Ειναι 5 χρονια περιπου και λειτουργεί καθημερινά 8 ώρες περιπου. Δεν ειναι κάι κανένα τρελό μηχάνημα αλλα καθαρό ειναι σίγουρα γιατί το εχω πανω στο γραφείο όχι κάτω πεταμένο. Όπως και να εχει θα το δω και σας λέω.
Δημοσ.

Ειναι 5 χρονια περιπου και λειτουργεί καθημερινά 8 ώρες περιπου. Δεν ειναι κάι κανένα τρελό μηχάνημα αλλα καθαρό ειναι σίγουρα γιατί το εχω πανω στο γραφείο όχι κάτω πεταμένο. Όπως και να εχει θα το δω και σας λέω.

Δεν έχει σημασία που το έχεις... μετα απο 5 χρόνια χρησης χωρίς καθαρισμα η σκόνη θα έχει γινει σαν χαλι πανω σε όλα τα εξαρτήματα... και αυτο το χαλί μπορει να προκαλέσει βραχυκυκλώματα και υπερθερμανσεις... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό είναι το τροφοδοτικό τον άνοιξα και ήταν πεντακάθαρος από σκόνες γενικά δεν φαίνεται να έχει καεί κάτι στην μητρική όποτε πάω για αλλαγή τροφοδοτικου και ενημερώνω.

Πήγα πλαίσιο και μου είπαν ότι είναι πολύ παλιό τροφοδοτικό και έχει 6 πιν αντί για 4 και ότι δεν βρίσκω πουθενά παίζει να έχει τίποτα το Σκρουτζ;

post-243246-0-03586700-1473259924_thumb.jpg

Επεξ/σία από taslikos
Δημοσ.

Δυσκολη κατασταση τοτε...Ισως επειδη ειναι εργοστασιακο το μηχανημα να εχει αυτη την ιδιαιτεροτητα..Να σου πω την αληθεια δεν εχω ξανα πετυχει τετοια μητρικη

Ρε συ μηπως ειδαν το 6πινο για καρτα γραφικων και στο ειπαν αυτο? Ολα πιθανα ειναι απο αυτους . Εσυ εισαι σιγουρος οτι η μητρικη πανω εχει 6πινη υποδοχη για επεξεργαστη?

Αν ειναι ετσι τελικα και δεν βρεις κατι, τοτε παρε ενα καλο τροφοδοτικο και παρε κι εναν ανταπτορα απο 2 μολεξ να βγαζει στο 6πινο που χρειαζεσαι.Αλλα παρε κι αλλες γνωμες γιατι δεν ειμαι ακομα και για αυτο σιγουρος.Αν δηλαδη τα μολεξ δινουν το σωστο ρευμα που χρειαζεται ο επεξεργαστης

Δημοσ.

Λοιπον το δικο σου ειναι 320w αλλα ανταλλακτικο απο εξωτερικο μονο και βγαινει πανω απο 80-90€ πραγμα που δεν αξιζει. Αν βρεις μικρο 450w μπορεις να κοψεις απο το καινουριο τις καταληξεις των καλωδιων στα σωστα voltages και να βαλεις τις καταληξεις του παλιου καμενου τροφοδοτικου! Αν το εχεις με το κολλητηρι ειναι ευκολη δουλεια!

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι το τροφοδοτικό τον άνοιξα και ήταν πεντακάθαρος από σκόνες γενικά δεν φαίνεται να έχει καεί κάτι στην μητρική όποτε πάω για αλλαγή τροφοδοτικου και ενημερώνω.

Πήγα πλαίσιο και μου είπαν ότι είναι πολύ παλιό τροφοδοτικό και έχει 6 πιν αντί για 4 και ότι δεν βρίσκω πουθενά παίζει να έχει τίποτα το Σκρουτζ;

Βγαλε μια φωτο ολα τα βυσματα και βάλτης εδώ γτ στο πλαισιο ειναι και λιγο μπιπ.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...