Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξερω χειμωνα με βροχες ειναι νεκρη εποχη αλλα αμα εχεις κανει καλες καβατζες ολες τις αλλες εποχες που ειτε λασπες ειτε σκονες γυρες τετοια γινετε χαμος εκει εχει πολυ δουλεια...

Οσο για τα sekf service πληντιριο πηγα 2 φορες δεν ξανα παω ποτε ξανα πραγματικα... καθεσε πλενεις το αυτοκινητο και για να προλαβεις δεν κανεις σιγουρα τις λεπτομεριες. Οσο για τα 3,5€ ειναι μονο εξω αμα ωαλεις να κανεις και μεσα θα σου παει ανετα 5,5-6€ συνολο και μετα καθεσε και στεγνωμεις με κατι βρωμοπανα το αμαξι σου. Τα πιεστικα τους ειναι της πλακας χωρις πιεση. Τοσος κοπος γιατι? Δινω 2-3€ παραπανω σε ενα καλο πληντιριο ομως και μου το κανουν μεσα εξω τζαμι με γυαλιστικα με α παντα

Βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα και αυτό δεν είναι καλό όταν θέλεις να τρέξεις επιχείρηση. Πρέπει να προσπαθήσεις να μπεις στο μυαλό του καθενός, όχι να εστιάσεις μόνο στη δική σου λογική.

Π.χ. εγώ το χειμώνα πλένω πολύ συχνότερα από ότι το καλοκαίρι. Δε θέλω να μένουν λάσπες πάνω στο αμάξι μου. Έχει τύχει να πλύνω μέχρι και 3 φορές μέσα σε μία εβδομάδα! Το καλοκαίρι ο καιρός μου επιτρέπει να επισκέπτομαι πιο αραιά το πλυντήριο, καθώς ο μόνος εχθρός είναι η σκόνη, που φεύγει πανεύκολα.

Ανέφερα επίσης το πρόβλημα της εμπιστοσύνης σε ένα κλασικό πλυντήριο, καθώς μου έχουν κάνει ζημιά ουκ ολίγες φορές, ενώ στο self-service ελέγχω εγώ τι κάνω, ακόμα κι αν έχω ένα κλικ παραπάνω άγχος. Τα 3,5€ που είπα είναι για μέσα - έξω με σκούπα παντού (και πορτ-παγκάζ στο χώρο της ρεζέρβας!). Αν δε θέλω να κάνω τόσα, και θέλω "να ρίξω απλά ένα νερό να φύγουν τα πολλά" ξεμπερδεύω και με 1€.

"Βρωμόπανα" και άλλα τέτοια όμορφα δε βάζεις. Πολλά έχουν νερό από R/O όπως έγραψα, το οποίο δεν αφήνει σημάδια ακόμα και αν το αφήσεις ασκούπιστο (δεν έχει άλατα) ή αν θέλεις να σκουπίσεις, δε κάνει πολύ κόπο να φέρεις εσύ το πανάκι ή το πετσί σου, αφού όλα έχουν χώρο να αφήσεις να το αμάξι και να το περιποιηθείς λίγο παραπάνω.

Στάσου στην πρώτη γραμμή του post: δες το θέμα σφαιρικά, όχι μόνο με το πως σου φαίνεται εσένα.

• Like 3
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"Σκέφτομαι να ανοίξω την Χ επιχείρηση"

"Δεν το κατέχω το αντικείμενο αλλά ξέρει (ότι κι αν σημαίνει αυτό) ο μπατζανάκης μου"

"Ένας μου είπε ότι βγάζει το Χ ποσόν (αλλά μάλλον δεν έχει υπολογίσει νερό, Δεη και...τέτοια)"

Το τρίπτυχο της εμπεριστατωμένης (αλλά και επιτυχημένης) επιχειρηματικής κίνησης

Το θεμα σου ειναι που δεν ξερω ο γνωστος τι ακριβος κανει? Η οτι θα εχω ενα ατομο να βοηθισει σε καποια πραγμαρα που δεν γνωριζω?
Δημοσ.

Για να ανοιξεις ενα self service πληντιριο θα ειναι παωκριβο λογικα ομως... και δεν νομιζω σε λιγο καιρο να εχει δουλεια θα περασει και αυτη η μοδα...

Self service τύπου ρίχνω 1€και έχω 4 5 λεπτά με το πιεστικό υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια.δε νομίζω πως είναι μόδα

Δημοσ.

Βλέπεις τα πράγματα μονόπλευρα και αυτό δεν είναι καλό όταν θέλεις να τρέξεις επιχείρηση. Πρέπει να προσπαθήσεις να μπεις στο μυαλό του καθενός, όχι να εστιάσεις μόνο στη δική σου λογική.

Π.χ. εγώ το χειμώνα πλένω πολύ συχνότερα από ότι το καλοκαίρι. Δε θέλω να μένουν λάσπες πάνω στο αμάξι μου. Έχει τύχει να πλύνω μέχρι και 3 φορές μέσα σε μία εβδομάδα! Το καλοκαίρι ο καιρός μου επιτρέπει να επισκέπτομαι πιο αραιά το πλυντήριο, καθώς ο μόνος εχθρός είναι η σκόνη, που φεύγει πανεύκολα.

Ανέφερα επίσης το πρόβλημα της εμπιστοσύνης σε ένα κλασικό πλυντήριο, καθώς μου έχουν κάνει ζημιά ουκ ολίγες φορές, ενώ στο self-service ελέγχω εγώ τι κάνω, ακόμα κι αν έχω ένα κλικ παραπάνω άγχος. Τα 3,5€ που είπα είναι για μέσα - έξω με σκούπα παντού (και πορτ-παγκάζ στο χώρο της ρεζέρβας!). Αν δε θέλω να κάνω τόσα, και θέλω "να ρίξω απλά ένα νερό να φύγουν τα πολλά" ξεμπερδεύω και με 1€.

"Βρωμόπανα" και άλλα τέτοια όμορφα δε βάζεις. Πολλά έχουν νερό από R/O όπως έγραψα, το οποίο δεν αφήνει σημάδια ακόμα και αν το αφήσεις ασκούπιστο (δεν έχει άλατα) ή αν θέλεις να σκουπίσεις, δε κάνει πολύ κόπο να φέρεις εσύ το πανάκι ή το πετσί σου, αφού όλα έχουν χώρο να αφήσεις να το αμάξι και να το περιποιηθείς λίγο παραπάνω.

Στάσου στην πρώτη γραμμή του post: δες το θέμα σφαιρικά, όχι μόνο με το πως σου φαίνεται εσένα.

Εχεις ενα δικιο με αυτα που λες αλλα απο λιγο που εχω ψαξει ειναι καπως εξοφρενικες οι τιμες για τετοια συστηματα... ισως αμα μπεις σε μια αλυσιδα να ειναι ποιο προσιτα αλλα μετα πληρωνεις και το ονομα.

Self service τύπου ρίχνω 1€και έχω 4 5 λεπτά με το πιεστικό υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια.δε νομίζω πως είναι μόδα

Εδω και ενα χρονο εχουν γινει γνωστα ομως αυτα τωρα αρχισαν και δουλευουν πολυ.
Δημοσ.

Το θεμα σου ειναι που δεν ξερω ο γνωστος τι ακριβος κανει? Η οτι θα εχω ενα ατομο να βοηθισει σε καποια πραγμαρα που δεν γνωριζω?

Το θέμα σου (και όχι μου, αφού εγώ δεν παίζω το κεφάλι μου σε αυτη την κίνηση) είναι ότι ξεκινάς τελείως ανέτοιμος (κατά τη γνώμη μου πάντα) σε ένα τομέα που δεν γνωρίζεις και στηριζόμενος σε πληροφορίες άλλων.

Δηλαδή αν τελικά δεν σου βγει εσένα το 3χίλιαρο και αντίθετα μπεις μέσα, τι θα κάνεις; Θα πας να πεις στον άλλο ότι σου έδωσε λάθος πληροφορίες;

Και αν υποθέσουμε ότι ο θείος αύριο δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Γιατί κάτι του έτυχε, γιατί τα "σπάσατε" στην οικογένεια (τόσα και τόσα γίνονται), γιατί αρρώστησε ή ακόμα γιατί κέρδισε το τζόκερ και την έκανε σφαίρα για Καραϊβική. Εσύ τι κάνεις;

Αν θέλεις να ξεκινήσεις πιο σωστά, τράβα στον γνωστό με το τριχίλιαρο και δούλεψε εκεί κάνα 3μηνο να δεις τι παίζει. Και την δουλειά θα μάθεις από κοντά αλλά και τον τρόπο λειτουργίας και πιθανά προβλήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Εχεις ενα δικιο με αυτα που λες αλλα απο λιγο που εχω ψαξει ειναι καπως εξοφρενικες οι τιμες για τετοια συστηματα... ισως αμα μπεις σε μια αλυσιδα να ειναι ποιο προσιτα αλλα μετα πληρωνεις και το ονομα.

Εδω και ενα χρονο εχουν γινει γνωστα ομως αυτα τωρα αρχισαν και δουλευουν πολυ.

Ναι, αυτά είναι πιο "τσουχτερά" απ' τον κλασικό εξοπλισμό. Έχω την αίσθηση όμως ότι αυτά θα συνεχίσουν να επεκτείνονται, ενώ το "κλασικό" πλυντήριο θα συρρικνώνεται, μιας και παρέχουν ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια με χαμηλό κόστος.

Η επένδυση σε τέτοιο πλυντήριο βέβαια είναι τεράστια σε σχέση με το κλασικό. Ίσως και 10 φορές παραπάνω! Δε στο λέω συνεπώς για να ανοίξεις κι εσύ self-service, μιας και το κεφάλαιό σου δεν είναι μεγάλο, αλλά πιο πολύ για να σκεφτείς μήπως μπεις μέσα με το κλασικό σε περίπτωση που αυτά εν τέλει κυριαρχήσουν.

Ο κόσμος πάντως (εδώ στο Ηράκλειο) που προτιμάει το συγκεκριμένο πλυντήριο είναι πραγματικά πολύς. Με συντηρητικές εκτιμήσεις, πάνω από 150 οχήματα την ημέρα. Εάν πάω μεσημέρι θα βρω 4 οχήματα να πλένουν ταυτόχρονα (έχει 4 μηχανήματα), άλλα 15-20 στην "αναμονή" και ακόμα 4-5 για καθάρισμα εσωτερικού.

Εγώ συνήθως πάω μεσάνυχτα που δεν έχει κόσμο για να μην περιμένω, αλλά ακόμα και τότε θα έχει 4-5 οχήματα μέσα σίγουρα.

Δημοσ.

Σε τουριστικα μερη ειναι πολυ δημοφιλη λογω και των rent a car.

+των σκαφών που όταν το βγάλεις θέλει πλύσιμο

"Σκέφτομαι να ανοίξω την Χ επιχείρηση"

"Δεν το κατέχω το αντικείμενο αλλά ξέρει (ότι κι αν σημαίνει αυτό) ο μπατζανάκης μου"

"Ένας μου είπε ότι βγάζει το Χ ποσόν (αλλά μάλλον δεν έχει υπολογίσει νερό, Δεη και...τέτοια)"

Το τρίπτυχο της εμπεριστατωμένης (αλλά και επιτυχημένης) επιχειρηματικής κίνησης

@Bangi, όταν περάσεις τα 30 (γιατί λογικά τώρα είσαι, δεν είσαι 20), θυμήσου αυτό που έγραψε ο haris και θα καταλάβεις πόσο δίκιο έχει και πως εξηγούνται μέσα σε μία πρόταση άπειρες καταστάσεις γύρω σου ;)

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται άσχημη ιδέα. Δεν κατάλαβα όμως αν μιλάς για μηχάνημα με βούρτσες, για τέτοιο μηχάνημα λίγα μου φαίνονται τα 7.5 χιλιάρικά. Αν μπορείς να συνδυάσεις αυτόματο και self service για όποιον θέλει ακόμα καλύτερα.

Και παίζει μεγάλο ρόλο τι ενοίκιο θα βρεις βέβαια.

Δημοσ.

Σιγουρα θα κοιταγα να δουλεψω καποιους μηνες σε ενα ξενω πληντιριο να δω τι παιζει τα κολπα ολα... δυστοιχως ομως και σε εναν ξενο α παω σαν εργατης δεν πρωκειτε να μου μαθει ολα τα κολπα και τα παντα γιαυτο ειπα οτι μετα θα εχω και καποια βοηθεια.

Δημοσ.

το να δουλεψεις σε ξενο πλυντηριο ειναι σχολειο, κυριως για τις μ@λ@κιες που θα γινουν ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΣ.

επίσης, όταν σκασει μυτη ο καλος πελατης ή ο παραξενος πελατης, παλι αυτα δεν αγοραζονται & καλο ειναι να τα εχεις δει απο μακρια πριν τα αντιμετωπισεις ως "αφεντικο".

καλο θα ηταν να ξερεις τι & πως γινεται οταν θα χαθει κανενα κλειδι ή οταν κλειδωθει κανενα αμαξι ή οταν κλαπει κανενα αμαξι κ βρεθεις απολογουμενος ειτε φταις είτε οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...