Bangi7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπερα σε ολους! Σκευτομαι εδω και καποιο καιρο να ανοιξω ενα πλυντηριο αυτοκηνιτων στο χερι με πιεστικο. Απο οσο εψαξα για εξοπλησμο με τα ποιο ακριβα μηχανηματα βγαινει περιπου στα 7500€. Ενας γνωστος μου ειπε που εχει τετοιο μαγαζι οτι στο σπιτι φερνει 2500-3000€ και εχει πληρωσει και υπαληλο 800€ κατα ποσο ισχυει αυτο? Σκευτομαι επισης να βαλω μεσα εκτος απο τα κλασικα πατακια αρωματικα και ολα αυτα και ψυγειο με αναψηκτικα καθως και εναν αυτονατο πωλητη καφε-ροφηνατων. Γενικα βλεπω κινουνται αυτα τα μαφαζια. Επισεις σκευτομαι να ωαλω προσειτες τιμες και βοηθεια στις τιμες σε ανεργους πολυτεκνους και ολα τα σχετικα. Εκτος απο πλησιμο και βιολογικους σκευτομαι να κανω και καθαρισμους AC ξεθαμπομα φαναριων και αλλες μικροδουλειες. Δεν εχω ξανα δκυλεψει σε πληντιριο αλλα ξερω λιγα πραγματα και θα εχω πολυ μεγαλη βοηθεια απο τον θειο μου ο οποιος ξερει τα παντα οχι για το πλησιμο μονο αλλα γενικα για τα αμαξια και μηχανες. Εσεις τι λετε πως σας φαινετε σαν ιδεα? Γενικα εχει κερδος μια τετοια επιχειριση? Σε συνολο τι κεφαλαιο θελει περιπου? Τι εξοδα εχει τον μηνα μια τετοια επιχειριση?
Bangi7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Περιστερι μενω αλλα δεν ξερω αν θα ειναι εδω η σε γυρω περιοχες....
kax54638 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Το ποσό που σου λέει ο φίλος σου μου φαίνεται υπερβολικό. Στην πόλη μου (επαρχία) τα πλυντήρια χρεώνουν 10€ για πλύσιμο στο χέρι μέσα-έξω. Αν δηλαδή ισχύουν αυτά τα ποσά, ο φίλος σου βγάζει τον μήνα ας πούμε 2700€ + 800€ ο μισθός του υπαλλήλου, 3500€. 10€ το αυτοκίνητο και ας πούμε 25 εργάσιμες ο μήνας (και τα Σάββατα) βγαίνει ότι πρέπει να έχεις 14 αυτοκίνητα κάθε μέρα απαρρέκκλιτα. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν κόβεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη. Αν υπολογίσεις βέβαια , νερό, ΔΕΗ, αναλώσιμα, ασφάλεια κλπ τότε για να βγάλεις αυτά τα χρήματα θα πρέπει να έχει πολύ περισσότερους πελάτες την ημέρα πράγμα που εμένα μου φαίνεται δύσκολο. Δεν ξέρω βέβαια αν μιλάμε για καμιά τεράστια επιχείρηση ή αν οι τιμές αν αυτοκίνητο είναι διαφορετικές.
Bangi7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Περιοχη? Περιστερι μενω αλλα δεν ξερω αν θα ειναι στο περιστερι η σε καποια γυρω περιοχη. Το ποσό που σου λέει ο φίλος σου μου φαίνεται υπερβολικό. Στην πόλη μου (επαρχία) τα πλυντήρια χρεώνουν 10€ για πλύσιμο στο χέρι μέσα-έξω. Αν δηλαδή ισχύουν αυτά τα ποσά, ο φίλος σου βγάζει τον μήνα ας πούμε 2700€ + 800€ ο μισθός του υπαλλήλου, 3500€. 10€ το αυτοκίνητο και ας πούμε 25 εργάσιμες ο μήνας (και τα Σάββατα) βγαίνει ότι πρέπει να έχεις 14 αυτοκίνητα κάθε μέρα απαρρέκκλιτα. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν κόβεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη. Αν υπολογίσεις βέβαια , νερό, ΔΕΗ, αναλώσιμα, ασφάλεια κλπ τότε για να βγάλεις αυτά τα χρήματα θα πρέπει να έχει πολύ περισσότερους πελάτες την ημέρα πράγμα που εμένα μου φαίνεται δύσκολο. Δεν ξέρω βέβαια αν μιλάμε για καμιά τεράστια επιχείρηση ή αν οι τιμές αν αυτοκίνητο είναι διαφορετικές. Σιγουρα δεν θα ειχε βαλει μεσα νερο δεη και τετοια αλλα και παλι ειναι καλα τα λεφτα. Συνιθως απο οσο βλεπω τα σαββατα εχουν παρα πολυ δουλεια εγω πηγα να πληνω το σαββατο το δικο μου και μου λεγαν ολοι ελα σε 2-3 ωρες δεν τα προλαβαιναν. Βαλε και κανεναν βιολογικο κανενα αξεσουαρ καπως μαζευονται πιστευω.
Haldol Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Με βάση τις δικές μου συνήθειες, έχω την αίσθηση ότι κάτι τέτοιο δε θα περπατήσει. Τον τελευταίο χρόνο άνοιξε στο Ηράκλειο (Κρήτη) ένα "ημι-αυτόματο" πλυντήριο, που ρίχνεις κέρματα και παίρνεις χρόνο με πιεστικό (το οποίο βγάζει και μία 'πούδρα' καθαρισμού, κερί, γυαλιστικό και νερό από R/O) και ξεμπερδεύεις. Από τότε 9/10 πλυσίματά μου είναι εκεί. Γλυτώνω χρόνο (σε 5' έχω ξεμπερδέψει), χρήμα (δεν έχω δώσει πάνω από 3,5€ ποτέ) και το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Όταν θέλω να περιποιηθώ λίγο παραπάνω το αυτοκίνητο, πάω σε πλυντήριο που "αναλαμβάνω εγώ" το καθάρισμα, αγοράζοντας χρόνο σε πιεστικό μηχάνημα πάλι, ενώ αν θέλω μου δίνουν και σαπούνια - σφουγγάρια (συνήθως όμως φέρνω δικά μου υλικά). Σε "κλασικό" πλυντήριο, που πας, αφήνεις το αμάξι και στο πλένουν, δεν έχω πάει εδώ και χρόνια και ούτε με κόβω να πηγαίνω ξανά. Κοστίζει παραπάνω (κάτω από 7€ μέσα-έξω δεν έχω βρει), αργώ πολύ, καθώς έχουν άλλοι σειρά, ή θέλει ραντεβού, μένω χωρίς αμάξι για ώρες και συνήθως το κόβω ποδαράτο για το σπίτι ή τις δουλειές μου... ενώ δεν μου προσέχουν και το αυτοκίνητο! Ότι πλαστικό έχει ξεφτίσει μέσα το έχουν καταφέρει σε τέτοιο πλυντήριο, με τα κωλο-καθαριστικά που βάζουν. Και μία φορά που είχα πρόβλημα στη μπαταρία τους το είπα να το έχουν υπόψιν, και περνώντας τυχαία (με τα πόδια) από 'κει τους έπιασα να ακούνε ραδιόφωνο από το αμάξι μου με σβηστή τη μηχανή... 3
mclein Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Το ποσό που σου λέει ο φίλος σου μου φαίνεται υπερβολικό. Στην πόλη μου (επαρχία) τα πλυντήρια χρεώνουν 10€ για πλύσιμο στο χέρι μέσα-έξω. Αν δηλαδή ισχύουν αυτά τα ποσά, ο φίλος σου βγάζει τον μήνα ας πούμε 2700€ + 800€ ο μισθός του υπαλλήλου, 3500€. 10€ το αυτοκίνητο και ας πούμε 25 εργάσιμες ο μήνας (και τα Σάββατα) βγαίνει ότι πρέπει να έχεις 14 αυτοκίνητα κάθε μέρα απαρρέκκλιτα. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν κόβεις ΚΑΜΙΑ απόδειξη. Αν υπολογίσεις βέβαια , νερό, ΔΕΗ, αναλώσιμα, ασφάλεια κλπ τότε για να βγάλεις αυτά τα χρήματα θα πρέπει να έχει πολύ περισσότερους πελάτες την ημέρα πράγμα που εμένα μου φαίνεται δύσκολο. Δεν ξέρω βέβαια αν μιλάμε για καμιά τεράστια επιχείρηση ή αν οι τιμές αν αυτοκίνητο είναι διαφορετικές. το προβλημα δεν ειναι τα 14 αμαξια την ημερα. ξερω πλυντηρια με μετρια ως κακη εργασια, φτανουν 30~35 αμαξια. καποια με αριστη εργασια με 5-6 υπαλληλους χτυπανε περι τα 45~50 μαζι με γυαλισματα, κερωματα, βιολογικους, φαναρια το προβλημα της συγκεκριμενης εργασιας ειναι οτι ειναι κατα βαση εποχιακη και το χειμωνα δυσκολα πιανεις στοχους. επισης, ο ελληνας επιχειρηματιας δεν εχει υπομονη & το χειμωνα που μπορει να κανει 5 αμαξια θα απογοητευεται γιατι δεν ηξερε να κρατα καβατζα !!! 1
ASFE Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Σχετικα προσφατα ανοιξε ενα τετοιο κοντα στο σπιτι μου. Επειδη περναω συχνα απο κει ΓΕΝΙΚΑ εχει δουλεια, Βεβαια σε μερες σαν την σημερινη λογικα θα βαρανε μυγες. Αλλα μετα απο κατι λασποβροχες δεν παιρνουν ανασα. 2
stelios18120 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Ακού φίλε είμαι κοντά στην περιοχή σου,μενω αιγαλεω Επειδή έχει πολλά παρόμοια να προσέξεις που θα το ανοίξεις και τις τιμές σου.
sphinxgr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Εχω την εντύπωση πως αυτό το κάνουν μια χαρά οι έχοντες βενζινάδικο και το συνδυάζουν και με τις άλλες δουλειές του βενζινάδικου. Για κανένα λόγο δεν θα ασχολούμουν να το ανοίξω. Όντως όπως είπε κάποιος πιο πάνω, τα πλυντήρια που αγοράζεις χρόνο και το πλένεις μόνος σου έχουν αρκετή πέραση. Κοντά σου έχει στο Λακιώτη δίπλα. Τα λεφτά που δίνεις μερικές φορές είναι πιο πολλά απο το να το πλύνει άλλος, έχεις όμως την ευχαρίστηση ότι το έκανες μόνος σου και το έκανες έτσι όπως πραγματικά το ήθελες. Θες συμβουλή? Ανοιξε μαγαζί σαν και αυτό σε περιοχή που έχει πολλούς που γουστάρουν τα αμάξια τους (φάση Αιγάλεω, Νίκαια κλπ - δεν ξέρω αν έχει, αλλά αν δεν έχει, αξίζει) σε σημείο με εύκολη πρόσβαση, χωρίς πολυκατοικίες γύρω, και δώσε το κάτι παραπάνω (κάποιες μέρες την εβδομάδα να κάνεις βιολογικούς καθαρισμούς κατόπιν ραντεβού ή αν κάποιος βαριέται να το πλύνει, να του το πλένεις εσύ με σταθερό κόστος κλπ). Φυσικά για να ξεχωρίσεις να κάτσεις να διαβάσεις τα πάντα περί πλυσίματος, εσωτερικός καθαρισμός, συντήρηση δερμάτινων καθισμάτων κλπ κλπ και να πουλάς τεχνογνωσία. 10.000 πολλοί έχουν να ανοίξουν μαγαζί, δεν σημαίνει πως θα βγάλουν και λεφτά. Επίσης επειδή μάλλον δεν το έχεις σκεφτεί βάλε κατά νου. 24% ΦΠΑ 29% φόρος εισοδήματος Προκαταβολή επόμενου έτους Αποσβέσεις Ασφάλιση Βάρδιες 8ωρες και αν είναι 24ωρο, τουλάχιστον 3 άτομα προσωπικό Ενοίκιο Ρευμα / Νερό (τα οποία μετά απο κάποιο όριο πολλαπλασιάζονται εκθετικά) Και θα δεις πως δεν βγαίνουν εντελώς εύκολα τα χρήματα και για αυτό αρκετοί κλείνουν σε λίγο διάστημα. Σκέψου πως απο τα 10€ / πλύσιμο μπορεί και 2 € να είναι πολλά για να σου μείνουν τσέπη
Bangi7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Το ξερω χειμωνα με βροχες ειναι νεκρη εποχη αλλα αμα εχεις κανει καλες καβατζες ολες τις αλλες εποχες που ειτε λασπες ειτε σκονες γυρες τετοια γινετε χαμος εκει εχει πολυ δουλεια... Οσο για τα sekf service πληντιριο πηγα 2 φορες δεν ξανα παω ποτε ξανα πραγματικα... καθεσε πλενεις το αυτοκινητο και για να προλαβεις δεν κανεις σιγουρα τις λεπτομεριες. Οσο για τα 3,5€ ειναι μονο εξω αμα ωαλεις να κανεις και μεσα θα σου παει ανετα 5,5-6€ συνολο και μετα καθεσε και στεγνωμεις με κατι βρωμοπανα το αμαξι σου. Τα πιεστικα τους ειναι της πλακας χωρις πιεση. Τοσος κοπος γιατι? Δινω 2-3€ παραπανω σε ενα καλο πληντιριο ομως και μου το κανουν μεσα εξω τζαμι με γυαλιστικα με α παντα
mylo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Με 800€ παίρνεις 2 υπαλλήλους και όχι έναν. Για να μη πω πως το 90% των πλυντηρίων λειτουργούν με αλλοδαπούς που ένας θεός ξέρει τη ξεροκοματο τους πληρώνουν. Το σαββατο πάω σε πλυντήριο κοντά στο πρακτικερ στη θεσσαλονικη και με λέει ο υπάλληλος έλα το απόγευμα γιατί έχω 7 αυτοκίνητα. Από 10 λεπτά το λιγότερο να βάλεις θα περιμένεις πολύ... Τιμή 8€ μέσα έξω με βούρτσα 1
Bangi7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Για να ανοιξεις ενα self service πληντιριο θα ειναι παωκριβο λογικα ομως... και δεν νομιζω σε λιγο καιρο να εχει δουλεια θα περασει και αυτη η μοδα...
haris_216 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 "Σκέφτομαι να ανοίξω την Χ επιχείρηση" "Δεν το κατέχω το αντικείμενο αλλά ξέρει (ότι κι αν σημαίνει αυτό) ο μπατζανάκης μου" "Ένας μου είπε ότι βγάζει το Χ ποσόν (αλλά μάλλον δεν έχει υπολογίσει νερό, Δεη και...τέτοια)" Το τρίπτυχο της εμπεριστατωμένης (αλλά και επιτυχημένης) επιχειρηματικής κίνησης 8
Bangi7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2016 Επισεις θα ειναι σε στυλ οικογενιακης επιχειρισης δεν θα εχω λογικα υπαλληλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα