Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Το setup μου είναι το εξής:

Ι7 5820K / MSI X99S GAMING 7 / 4x4GB Corsair @ 2133 DDR4 / Galax 970GTX / power supply 850Kw

Όλα δούλευαν μια χαρά μέχρι εχθές. Ανοίγω το pc , βλέπω δεν δίνει σήμα HDMI. Βλέπω κωδικό 95 στο Debug screen. Το manual του motheboard γράφει PCI Bus Initialisation. Αλλάζω από Bios A σε B, κολλάει στο error 19 Southbridge Initialisation. Ξεσυνδέω τα πάντα, και αρχίζω και δοκιμάζω όλα τα ram sticks , σε μερικες θέσεις δούλευαν και σε άλλες οχι, αλλά φαντάζομαι έχει σχέση και με το channel. Σε μερικαυτό stick έκανε loop to Debug σε 04-55-60 που είναι ram Error και CPU error. Επίσεις στο error 95 που έτρωγε, έσβηναν όλα τα διακοσμητικά Led της μητρικής, από κουμπιά μέχρι κάτι Ι/Ο Led. To πήρα παραμασχαλα και το πήγα στο πλαίσιο αν και δεν έχει αγοραστεί από Ελλάδα καν, αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. BIOS update δεν εγινε, ούτε κάποιο update. Ο υπολογιστής ήταν κλειστός. Καμία αλλαγή σε hardware.

Δημοσ.

κατα 99% μητρικη.Τζαμπα την πηγες στο πλαισιο θα σου φαει το 30αρι χωρις λογο.Κατευθειαν στην msi επρεπε.Τωρα γιατι εβγαλε προβλημα πρεπει να βρεις.Μην τα επαιξε κανα τροφοδοτικο και σου καψει και την καινουργια οταν βαλεις

Δημοσ.

Αν εκλεισε "ανορθδοξα" το μηχανημα για καποιο λογο μπορει να παρουσιαστει τετοιο σφαλμα 

Eχεις πειραξει ρευματα στα settinngs στο bios??

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτό πιστεύω κι εγώ, 99% faulty motherboard. Ο λόγος που το πήγα είναι για να τεσταρουν μνήμες και τροφοδοτικό μπας και...Είναι αγορασμένο από Αγγλία όταν ήμουν κάτοικος , από. overclockers UK, και όπως φαντάζεστε θα γίνει πανικός για να το πάρουν πίσω από MSI. Από εκεί και πέρα, απογοήτευτηκα αρκετά από διότι ούτε χρόνος μου μένει για να το στείλω πίσω, να το τεσταρουν μιας και είναι το μοναδικό μου PC. Δεν μου έχουν απαντήσει από πλαίσιο αλλά στην περίπτωση που είναι αυτός ο λόγος, να αγοράσω το motheboard από εκεί για να είμαι καλυμμένος; δηλαδή να τους πω απλά , φτιάξτε το και αν γίνει κάτι να τους το φορέσω καπελο (λέμε τώρα).

Δημοσ.

αγοραζεις νεα μητρικη την πιο φθηνη που σε καλυπτει,στελνεις αυτην για επιδιορθωση,και οταν ερθει την πουλας σε κατασταση καινουργιας

Δημοσ.

Update απλά για να κλείσει και το θέμα:

Πήγα στο πλαίσιο και μου λένε λυγισμένα pins στο CPU. Λέω τι; Μου ανοίγουν τα παιδιά την μητρική, όντως bent. Βγάζει το CPU, το βάζει σε 2 άλλα X99 motherboard, δεν έδινε σήμα καν. Μετά από πολλά, αγόρασα i7 6700K + MSI Z170 G45 και ένα cooler. Τα γύρισα σπίτι τα υπόλοιπα και τώρα θα τα φάω μιας και μετά από 2 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ούτε απάντηση από οποιαδήποτε εταιρία. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιθανό να εγκατασταθεί με bent pin και να λειτουργήσει απροβλημάτιστα για 2 χρόνια και ξαφνικά να σταματήσει. Σημασία έχει ότι και να έγινε δεν μπορεί να αποδειχθεί οπότε δυστηχώς για μένα, θα χάσω και χρόνο και χρήμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια. 

Δημοσ.

Πήγα στο πλαίσιο και μου λένε λυγισμένα pins στο CPU. Λέω τι; Μου ανοίγουν τα παιδιά την μητρική, όντως bent. Βγάζει το CPU, το βάζει σε 2 άλλα X99 motherboard, δεν έδινε σήμα καν. Μετά από πολλά, αγόρασα i7 6700K + MSI Z170 G45 και ένα cooler. Τα γύρισα σπίτι τα υπόλοιπα και τώρα θα τα φάω μιας και μετά από 2 χρόνια δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω ούτε απάντηση από οποιαδήποτε εταιρία. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιθανό να εγκατασταθεί με bent pin και να λειτουργήσει απροβλημάτιστα για 2 χρόνια και ξαφνικά να σταματήσει. Σημασία έχει ότι και να έγινε δεν μπορεί να αποδειχθεί οπότε δυστηχώς για μένα, θα χάσω και χρόνο και χρήμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια. 

Εκει ειναι το ζουμι,επρεπε να κοιταξεις πριν το πας και την μητρικη και τον επεξεργαστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι εννοεις λυγισμενα Pins στην cpu? Ειναι LGA, δεν εχει Pins πανω ο επεξεργαστης, η μητρικη ειναι αυτη που εχει τα Pins σε Intel χρονια τωρα.

error codes:

0x94 Error: Invalid MAC address

0x95 Error: Invalid load current CMOS option

04: South Bridge Initilization

60: Regular

55: Early Memory Initilization

Τι τροφοδοτικο εχεις,τις RAM τις δοκιμασες ξεχωριστα, σε αλλες θυρες?

Επεξ/σία από jimakos234
Δημοσ.

Εκει ειναι το ζουμι,επρεπε να κοιταξεις πριν το πας και την μητρικη και τον επεξεργαστη.

Έχεις δίκιο αλλά φοβήθηκα, κάτι να γινόταν, το έπαιρνα στο λαιμό μου. Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πώ για το τι σκέφτηκα εκείνη την στιγμή. Ίσως δεν πίστεψα ότι ένα PC που το έχω 2 χρόνια, μεταφέρθηκε από την Αγγλία στην Ελλάδα πέρσι, να έχει bent pins και να το έβγαλε ετεροχρονισμένα! 

τι εννοεις λυγισμενα Pins στην cpu? Ειναι LGA, δεν εχει Pins πανω ο επεξεργαστης, η μητρικη ειναι αυτη που εχει τα Pins σε Intel χρονια τωρα.

error codes:

0x94 Error: Invalid MAC address

0x95 Error: Invalid load current CMOS option

04: South Bridge Initilization

60: Regular

55: Early Memory Initilization

Τι τροφοδοτικο εχεις,τις RAM τις δοκιμασες ξεχωριστα, σε αλλες θυρες?

Συγνώμη, από τα νεύρα μου έγραφα βλακείες. To mobo είχε bent pins. Απλά το CPU το δοκιμάσαμε και δεν έπαιζε.Πριν το δώσω, 

• έβγαλα ΟΛΑ τα στικ, και τα δοκίμασα και στις 8 θέσεις μόνα τους αλλά και διπλά (1-3, 2-4 κτλ.).  Error 04-60-55 Bios A και Error 95 στο Β.
  • Άλλαξα BIOS A και BIOS B και δοκίμαζα τις μνήμες. Error 19 στο Bios A και Error Loop 04-60-55 στο Β.
  • Ξεσύνδεσα τα πάντα, SATA, μνήμες, ότι είχε πάνω το κουτί και ξαναδοκίμασα. Error 19 στο Bios A και Error Loop 04-60-55 στο Β.
  • Εκανα clear CMOS και μέσω button αλλά και βγάζοντας την μπαταρία. Ίδιο Error.
  • Έβγαλα την GFX και προσπάθησα να μπουτάρω χωρίς, Error Loop 04-60-55 και στα 2.
  • Τα ξανασύνδεσα όλα, Error 19 στο Bios A και Error Loop 04-60-55 στο Β.

Όπως καταλαβαίνετε, σε κάποια στιγμή απλά είπα, δεν έχω κάποιον με Χ99 να τεστάρω κάτι οπότε ας το πάω στο Πλαίσιο να τελειώνω.* Πήγα στην MSI, βρήκα τα error που είπες στα forum αλλά πραγματικά, το πλήρωσα με κόπο και λέω δεν είμαστε για γκαντεμιές τώρα, άσε αυτούς στο Πλαίσιο να πάρουν την ευθύνη. 

Τροφοδοτικό έχω 650W. To PC είναι ΑΥΤΟ με απλά 16GB DDR4 Quad Channel και 970GTX από Galax. 

Θα προσπαθήσω σε λιγάκι να βγάλω μερικές φωτογραφίες να σας δείξω και τα 2, απλά από περιέργεια.

* Χίλια ευχαριστώ και στον elfineon που αμέσως προσφέρθηκε να βοηθήσει απλά η απόσταση.. :wacko:

Δημοσ.
-snip-

πολλα errors, σιγουρα πεθανε η μητρικη, αλλα ο cpu Μου φαινεται πολυ δυσκολο. Ποσα χρονια ειχαν εγγυηση? συνηθως η ιντελ εχει μια εγγυηση με αντικατασταση για τους Κ cpu της, αλλα θελει λιγο ψαξιμο

Δημοσ.

πολλα errors, σιγουρα πεθανε η μητρικη, αλλα ο cpu Μου φαινεται πολυ δυσκολο. Ποσα χρονια ειχαν εγγυηση? συνηθως η ιντελ εχει μια εγγυηση με αντικατασταση για τους Κ cpu της, αλλα θελει λιγο ψαξιμο

Αυτό θα προσπαθήσω, δεν μου είχαν στείλει το κουτί βέβαια από το μαγαζί μιας και ήταν prebuilt αλλά θα τους στείλω μπας και....Απο ότι διάβασα, 3 χρόνια είναι, οπότε έχω 2 μήνες. Λογικά πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθώ να καταλάβω διαβάζοντας το πόστ και είναι μπερδεμένο ή κατι δεν γράφεται σωστά ή στο πλαίσιο έκαναν κάποια ζημιά και προσπαθούν να στην φορτώσουν.

Αρχικά ΟΛΑ τα land grid array sockets έχουν τα pins στο σόκετ επάνω στην μητρική ο επεξεργαστής έχει flat surface με εξαίρεση κάποιες αντιστάσεις στο κέντρο του.

Το socket 2011-3 παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2014 οπότε και day one να είχες αγοράσει το σύστημα κατ ελάχιστο έχεις αλλο 1 έτος εγγύησης απο τον κατασκευαστή είτε για την μητρική σου είτε για τον επεξεργαστή

Σε περίπτωση στραβωμένου (-ων) pins στο σόκετ της μητρικής τότε κατα 99% είσαι εκτός εγγύησης

ΑΝ ΕΙΧΕ στραβωμένα pins το σόκετ της μητρικής έστω απο κακόχειρισμό κατα την συναρμολόγηση του, ΤΟΤΕ 3ού είναι η περιπτώσεις

1. Να μην δούλευε ποτέ απο το πρώτο boot που επιχειρήθηκε

2, Να δούλευε απροβλημάτιστα, έτσι ώστε εσύ θα αγνοούσες την περίπτωση αυτή αφού ο υπολογιστής θα ήταν οκ

3, Να δούλευε μεν με ασταθή λειτουργία π.χ. να μην έβλεπε όλη την μνήμη να μην έβλεπε κάποια σλότ μνήμης, θα είχες ανεξήγητα restart, μπλε οθόνες κλπ.

ΠΑΝΤΩΣ σε καμμία περίπτωση δεν θα σου εμφάνιζε πρόβλημα 2 χρόνια μετά ενας καθ' όλα λειτουργικός υπολογιστής λόγω στραβωμένων pins.

Ξανασκέψου τι συμβαίνει γιατί ή κάτι δεν λες σωστά ή δεν λές καθ' όλου

Δημοσ.
-snip-

χαλαρα εχουν κανει μαλ@κια και στο πλαισιο με την cpu, δεν γινεται εφοσων bootare και εμφανιζε καποια codes στην mobo, να σταματησε ξαφνικα.

• Like 1
Δημοσ.

Δε ξερω αν έκαναν μαλακία στο πλαίσιο αλλά σύστημα σε εγγύηση, που κοστίζει το hardware μόνο κανα 2χίλιαρο και ο κάτοχός του ε νταξ, δε το πολυ ψάχνω με την εγγύηση αλλά σε αυτούς που μπορεί και να του έκαναν ζημιά (ΠΛΑΙΣΙΟ) αφού γράφει αυτό

" Μετά από πολλά, αγόρασα i7 6700K + MSI Z170 G45 και ένα cooler" τους σκάει άλλο ενα χιλιάρικο για χαβαλέ, ε εμένα μου φαίνονται αυτά περισσότερο για τρολλάρισμα.

Να στο πώ και αλλιώς εστω και είναι κάποιος  power user θα άλλαζε κάποιος σοβαρός άνθρωπος τον 6 πύρηνο 5820Κ στην xtreme πλατφόρμα για 4 πύρηνο σε mainstream σόκετ, και το πανάκριβο hardware τί? Δεν βαριέσαι ποιος ασχολείται??? :o  :o  :o  :o 

Και αν έχει ΤΟΣΑ λ7 που δεν τον νοιάζει γιατί μπαίνει εδω και ποστάρει κατι τέτοιο ξέρω γω λεμε τώρα

• Like 2
Δημοσ.

Δε ξερω αν έκαναν μαλακία στο πλαίσιο αλλά σύστημα σε εγγύηση, που κοστίζει το hardware μόνο κανα 2χίλιαρο και ο κάτοχός του ε νταξ, δε το πολυ ψάχνω με την εγγύηση αλλά σε αυτούς που μπορεί και να του έκαναν ζημιά (ΠΛΑΙΣΙΟ) αφού γράφει αυτό

" Μετά από πολλά, αγόρασα i7 6700K + MSI Z170 G45 και ένα cooler" τους σκάει άλλο ενα χιλιάρικο για χαβαλέ, ε εμένα μου φαίνονται αυτά περισσότερο για τρολλάρισμα.

Να στο πώ και αλλιώς εστω και είναι κάποιος  power user θα άλλαζε κάποιος σοβαρός άνθρωπος τον 6 πύρηνο 5820Κ στην xtreme πλατφόρμα για 4 πύρηνο σε mainstream σόκετ, και το πανάκριβο hardware τί? Δεν βαριέσαι ποιος ασχολείται??? :o  :o  :o  :o 

Και αν έχει ΤΟΣΑ λ7 που δεν τον νοιάζει γιατί μπαίνει εδω και ποστάρει κατι τέτοιο ξέρω γω λεμε τώρα

Πες τα.....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...